Muzeul National al Taranului Roman a primit Certificatul de Excelenta pe anul 2013 din partea site-ului de promovare turistica TripAdvisor, a anuntat institutia de cultura.
Muzeul roman a fost recunoscut astfel "ca o atractie turistica de performanta, datorita turistilor activi pe cel mai mare site de promovare turistica din lume", precizeaza un comunicat.
Interior din Muzeul Tranului Roman. Sursa foto: fluxmd
"Premiul atesta imaginea foarte buna pe care o are muzeul la nivel national si international si se acorda numai pe baza opiniilor utilizatorilor TripAdvisorŽ, ceea ce face ca distinctia sa confirme ca muzeul este foarte bine situat in preferintele turistilor", se arata in comunicat.
Detaliu din Muzeul Taranului Roman. Sursa foto: stiuunloc
Cu o medie de 3.500 de turisti pe luna, muzeul s-a situat anul trecut printre cele mai bune destinatii turistice, conform TripAdvisor, datorita plasarii intre primele 10% organizatii afiliate la acest site, criteriu pe baza caruia se acorda certificatul amintit, precizeaza MTR.
Detaliu din Muzeul Taranului Roman. Sursa foto: turism-blog
"Ne straduim sa oferim vizitatorilor o experienta memorabila, iar acest premiu vine sa confirme faptul ca munca noastra a fost apreciata prin comentariile pozitive pe care le-am primit pe TripAdvisor", afirma Virgil Stefan Nitulescu, directorul general al Muzeul National al Taranului Roman, citat in comunicat. mai mult
Luni, 22 Iulie 2013, ora 12:12
Turismul cultural, una dintre prioritatile anuntate ale ministrului de resort, Maria Grapini, incepe sa prinda contur, in conditiile in care anul acesta au fost demarate lucrari de reabilitare si renovare de milioane de euro a unor importante vestigii istorice, precum Cetatile din Alba sau Oradea.
Potentialul turistic al cetatilor este urias, mai ales ca zonele beneficiaza de o pozitie avantajoasa din punct de vedere geografic, dar pluseaza si la capitolul arhitectura.
Motivati de ratiuni de ordin financiar, dar si de pasiunea pentru istorie, mai multi antreprenori s-au implicat in licitatiile pentru reabilitarea si renovarea unor obiective turistice, dovededind ca investitiile in cultura pot fi avantajoase. Este si cazul familiei Sabau, care detine firma Corint, cea care a castigat, in ultimii ani, aproape toate licitatiile pentru restaurarea vestigiilor istorice, din municipiul Alba, cum ar fi: portile Cetatii bastionare, zidurile sau santurile cetatii din oras.
Cea mai recenta "victorie" a sotilor Dan si Doina Sabau a fost castigarea contractului de reabilitarea a unor ruine aflate in imediata apropiere a cetatii Alba, lucrare platita de autoritati cu aproape patru milioane de euro.
Cetatea din Oradea
Cetatea din Oradea este un alt exemplu fericit de obiectiv turistic care urmeaza sa fie restaurat, valoarea totala fiind de peste 121.000 de euro. Perioada de implementare este de 39 luni, pana in iunie 2015, iar cea de executia de lucrari este de 24 luni,... mai mult
Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 07:22
De cele mai multe ori, lifturile sunt doar mijloace de transport, dar se pot transforma in obiective turistice uluitoare, cu putina imaginatie din partea unor investitori excentrici si cu o promovare pe masura. Cele mai nonconformiste lifturi din lume sunt vizitate in fiecare an de mii de turisti, atrasi de inaltimile ametitoare la care ascensoarele ajung sau de designul exotic de care beneficiaza.
In topul celor mai uluitoare lifturi din lume realizat de opentravel se afla ascensoare amplasate in muzee, in atractii turistice sau chiar in aer liber, in diferite locatii de pe mapamond, de la Turcia sau China pana la Portugalia si New York.
Liftul din muzeul Mercedes
Expozitia din cadrul muzeului Mercedes, aflat in orasul german Stuttgart acopera 125 de ani din istoria automobilului. Totusi, liftul care ii transporta pe turisti de la etajele diferite ale muzeului reprezinta mai degraba un salt in viitor.
Cazare in Stuttgart: de la 60 de euro de persoana
Liftul dragon al corporatistilor din New York
Pentru cei mai multi angajati din multinationale, drumul cu liftul pana la birou nu este nimic altceva decat o "tortura" care precede cele opt ore de lucru. Situatia este cu totul alta pentru salariatii L.I.C. Business Center.
Cazare in New York: de la 50 de euro de persoana
Asansor, o mica opera de arta
In trecut, liftul din statiunea turca Izmir era folosit pentru transportul marfurilor si al muncitorilor dintr-un cartier vechi, evreiesc.... mai mult
Vineri, 24 Mai 2013, ora 08:00
Ori de cate ori calatorim intr-o tara straina, incercam sa aflam din timp care sunt obiectivele turistice pe care nu ar trebui sa le ratam. Fiecare locatie are cel putin un astfel de simbol, despre care aflam la momentul potrivit daca a meritat sau nu efortul de a ajunge pana la el.
Business Insider a realizat un clasament ceva mai neobisnuit al acestor obiective turistice care, in ciuda tuturor zvonurilor, nu sunt chiar atat de spectaculoase pe cat se spune sau pur si simplu sunt nedrept de bine cotate, comparativ cu altele.
Stonehenge, Anglia
Despre Stonehenge se spune ca ar fi un loc mistic si magic, multi dintre turisti dorindu-si cu ardoare sa ajunga acolo. Cu toate astea, trebuie sa stii ca accesul in imediata apropiere a pietrelor nu este permis, asa ca le vei vedea doar de la departare.
Citeste mai multe despre 10 obiective turistice mult prea bine cotate pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 12:08
Compania Tripomatic din Republica Ceha lanseaza o aplicatie pentru aparatele mobile care ruleaza pe sistemul de operare iOS, utilizat la Apple iPhone. Aceasta permite persoanelor care calatoresc, sa beneficieze de un plan de vizitare al locurilor in care se gasesc.
Utilizatorii introduc destinatia lor, perioada pe care au de gand sa o petreaca in locatia respectiva, iar aplicatia TGriptomatic le prezinta atractiile turistice si lucrurile pe care le pot face, oferindu-le si o harta.
Harta poate fi printata, salvata ca PDF si prezentata prietenilor pe Facebook si Twitter. Utilizatorii care vor sa foloseasca aceasta aplicatie trebuie sa isi creeze un cont.
Oficialii Tripomatic spun ca aceasta aplicatie este foarte utila persoanelor care viziteaza pentru prima data o locatie, pentru ca ii ajuta sa isi dea seama ce obiective turistice merita vazute. mai mult
Joi, 10 Mai 2012, ora 20:07
De la lokum-ul turcesc, prezentat in cele mai atragatoare combinatii, pana la inghetata rosie sau prajiturile cu branza, aromate si racoritoare, "obiectivele turistice" dulci sunt o adevarata ispita pentru turisti, indiferent ca sunt sau nu gurmanzi.Indulgentele culinare sunt o tentatie in plus, in timpul vacantelor si cu greu poti face fata ispitei de a nu testa bucataria locala. Cele mai multe destinatii pentru concediu au cel putin un desert specific, pe care il prepara foarte de bine si care are o istorie savuroasa in spate.
Lonelyplanet.com a selectat sase orase renumite atat pentru atractiile turistice clasice, cat si pentru dulcele lor irezistibil.Lokum in Istanbul Ali Muhiddin Haci Bekir a fost cel mai faimos dintre toti cofetarii Imperiului Otoman. Venit la Istanbul din orasul de munte Kastamonu, in 1777, el si-a deschis un magazin in centrul vechi, unde a pus la preparat delicioasele dulciuri cu aspect de bijuterii stralucitoare, cunoscute sub denumirea de lokum, de catre localnici, in timpe ce pentru restul lumii sunt cunoscute ca "delicii turcesti".
Magazinul principal al lui Ali Muhiddin Haci Bekir este situat in apropierea de Spice Bazar. Exista, de asemenea, magazine pe Istiklal Caddesi si in piata Kadikoy. Delicioasele produse pot fi ambalate in cutii decorative, devenind, astfel, un cadou potrivit pentru cei dragi.Cheesecake in New YorkBranza, intr-o forma sau alta, a fost preparata si consumata in Europa inca din 1400. Dar locuitorii din New York au... mai mult
Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 10:44
Turistii straini, dar si romanii care vor sa vada obiectivele turistice din Capitala pot lua unul dintre cele patru autobuze supraetajate, care vor circula, de joi, prin centrul Bucurestiului, pe un traseu turistic ce include Muzeul Satului, Muzeul Antipa, Ateneul Roman, Palatul Telefoanelor, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Spitalul Coltea, Teatrul National si ASE, conform Mediafax.Pe noua linie de transport destinata vizitarii obiectivelor turistice din Bucuresti, infiintata de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), vor circula, incepand de joi, patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 de locuri.Cele patru autobuze supraetajate vor circula intre orele 10.00 si 22.00, la intervale de 15 minute, iar traseul, care va fi parcurs in aproximativ 50 de minute, va avea o lungime de 15,4 kilometri si 14 statii, a anuntat RATB, intr-un comunicat de presa.Autobuzele vor merge pe traseul Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, apoi din nou prin Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Soseaua Kiseleff, Piata Presei.Pe traseul turistic sunt Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul... mai mult
Joi, 28 Iulie 2011, ora 12:06
Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat sambata la Sfantu Gheorghe trei contracte de finantare in valoare de 8,3 milioane lei si a inaugurat doua obiective turistice din judetul Covasna realizate prin programul de dezvoltare a instrastructurii turistice finantat de MDRT, potrivit NewsIn.Astfel, potrivit unui comunicat transmis sambata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), ministrul Udrea a semnat doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional dintre cele cinci incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Sfantu Gheorghe si un contract apartinand Axei prioritare 3, domeniul major de interventie 3.2. - Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale".Proiectul "Reabilitarea si echiparea cantinei sociale din municipiul Sfantu Gheorghe" are o valoare totala de 1.582.482 lei, din care 1.036.025,23 lei finantare nerambursabila.
Proiectul urmareste dezvoltarea serviciilor sociale prestate de furnizorii acreditati, in vederea promovarii incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile, precum si imbunatatirea managementului si organizarea sistemului de furnizare a serviciilor sociale prin reabilitarea si modernizarea a peste 250 mp de centru.Totodata, proiectul "Crearea si amenajarea spatiilor verzi din strada Cimitirului, municipiul Sfantu Gheorghe", cu o valoare totala de 3.105.744 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 2.082.904 lei,... mai mult
Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 18:00
Oltenia ascunde atractii turistice deosebit de interesante, prea putin cunoscute din pacate chiar si pe plan local. Muzeul Trovantilor din Costesti nu a beneficiat de publicitatea de care s-au bucurat Poarta Sarutului sau Masa Tacerii din Targu Jiu, in timp ce Manastirea Horezu, considerata cel mai reprezentativ lacas de cult al stilului brancovenesc, poate dezvalui mai multe secrete turistilor curiosi.Trovantii sau pietrele vii
Prin denumirea stiintifica de trovanti, specialistii au incercat sa denumeasca pietrele formate din siliciu pietrificat care se gasesc in mai multe locuri din lume, inclusiv in Romania.
Poate cel mai neobisnuit si in acelasi timp cel mai putin cunoscut muzeu din Oltenia este Muzeul Trovantilor, aflat in localitatea Costesti.
Sute de pietre de diferite forme si dimensiuni, de la cativa centrimetri pana la cativa metri se afla pe campurile din zona localitatii, declansand numeroase controverse cu privire la originea acestora.
In timp ce localnicii sustin ca dupa ce ploua din nisip apar alte pietre care cresc, oamenii de stiinta contrazic ipoteaza conform careia pietrele ar creste. Dimpotriva, acestea si-ar diminua volumul in urma eroziunii.
Specialistii mai considera ca pietrele sunt de fapt o adunatura de pietricele legate intre ele printr-un ciment carbonatic. De altfel, cimentul carbonatic si sedimentele nisipoase sunt doua conditii necesare pentru formarea trovantilor.
Necropola neamului brancovenesc
Muzeul Trovantilor se afla in... mai mult
Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 17:05