In ultima perioada, romanii au inceput sa fie din ce in ce mai interesati de amenajarile interioare. In special in contextul pandemiei si izolarii la domiciliu, multi romani au incercat sa-si transforme locuinta intr-o oaza de pace si relaxare, unde sa se simta bine, indiferent de timpul petrecut.
Astfel, au investit mult in electrocasnice pentru a-si creste gradul de confort din locuinta, electronice pentru a-si ocupa timpul intr-un mod placut, dar si obiecte sanitare si articole baie deoarece, in aceste vremuri, igiena este cea mai importanta.
Cum aleg romanii obiecte sanitare si articole de baie?
Pentru romani, printre principalele criterii de selectie ale celor mai potrivite obiecte sanitare si articole de baie se numara pretul, brand-ul, culoarea si design-ul. Pentru amenajarea unei bai de la zero, media bugetelor pe care romanii le cheltuiesc se situeaza undeva intre 2000 si 3000 de euro. In comparatie cu anii deceniul trecut de exemplu, in prezent, romanii au devenit mult mai interesati de branduri si atenti la marcile in care investesc, chiar si in cazul vaselor de toaleta, chiuvetelor sau cazilor de baie. Acum nu se mai pune accent doar pe culoare si utilitate, ci si pe calitate si rezistenta in timp a bunurilor cumparate.
Conform celor mai populare magazine de obiecte sanitare si articole de baie, exista si un procent de aproximativ 20% din romani care aloca bugete pornind de la 7000 de euro pentru amenajarea unei bai. Dar majoritatea banilor sunt... mai mult
Joi, 24 Septembrie 2020, ora 09:00
Deputatul USR Catalin Drula sustine ca declararea autostrazilor Ploiesti-Brasov si Targu Mures-Iasi ca "obiective strategice de interes national" in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) nu are niciun efect juridic, miscarea reprezentand in opinia sa "strict o declaratie retorica, o demagogie care sa mai acopere neputinta enorma a guvernului PSD".
"Nu exista niciun efect legal, in prezent, al acestei declaratii. In mod fals circula in spatiul public/media diverse posibile consecinte ale declaratiei. Spre exemplu, ca astfel ar putea fi finantate din fonduri nationale autostrazile. FALS - si in prezent autostrazile respective pot fi finantate cu orice fel de fonduri: de la bugetul national, din fonduri europene structurale sau din imprumuturi.
Sau ca prin aceasta declaratie, autostrazile ar putea fi contractate prin incredintare directa (fara licitatie) . FALS - nu exista vreo astfel de derogare in acest sens in legislatia nationala privind achizitiile publice sau in directiva europeana in domeniu.
Sau ca nu ar mai fi nevoie de obtinerea unui acord de mediu sau a altor autorizatii. FALS - nu exista vreo astfel de derogare in legile in vigoare pe baza unei declaratii in C.S.A.T. Autostrazile respective beneficiaza insa deja de facilitatile din OUG 7/2016 pentru accelerarea proiectelor de infrastructura transeuropeana de transport fiind parte din reteaua TEN-T", sustine deputatul USR Catalin Drula.
Acesta arata ca, in realitate, "nu s-a facut nimic din ce era... mai mult
Duminica, 18 August 2019, ora 17:16
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii a aprobat ca proiectul autostrazii Ploiesti-Brasov sa fie declarat obiectiv strategic de interes national.
Astfel, seful statului i-a atras atentia premierului Viorica Dancila ca are obligatia legala de a construi atat aceasta autostrada, cat si cea a Moldovei.
"Am atentionat-o pe doamna prim-ministru ca inca de la finalul anului trecut este in vigoare o lege pe care Guvernul continua sa o incalce si care prevede obligativitatea construirii Autostrazii Moldovei.
Avem o noua dovada a incapacitatii acestei guvernari de a dezvolta Romania. Este deplina responsabilitatea Guvernului de a gasi acele solutii care se impun pentru a putea realiza aceste proiecte prioritare pentru milioane de romani, inclusiv posibilitatea declararii si acestui obiectiv de infrastructura ca unul strategic de interes national, lucru pe care l-am propus foarte concret in sedinta CSAT-ului de astazi", a declarat Iohannis, dupa sedinta CSAT.
Cum i-a pacalit Guvernul Dancila pe romani cu parteneriatele public-private: 21 de mega-proiecte anuntate cu mare tam tam, zero rezultate
Amintim ca, dupa un an si jumatate in care s-a laudat ca va dezvolta intreaga Romanie cu ajutorul parteneriatelor publice-private (PPP), Cabinetul Dancila a inceput sa dea inapoi. Deja a anuntat ca renunta la proiectul autostrazii Ploiesti-Brasov, care era varful de lance al intregii strategii de parteneriate.
Citeste... mai mult
Marti, 30 Iulie 2019, ora 16:56
Petrecem foarte mult timp la birou in fiecare zi, uneori mai mult de opt ore, de aceea avem nevoie de un spatiu bine gandit pentru a fi productivi.
Indiferent daca este vorba de zona de lucru din compania unde lucram sau biroul de acasa, organizarea este importanta pentru a face ca totul sa para mult mai eficient.
Pe langa faptul ca trebuie sa creezi o imagine frumoasa ca sa lucrezi cu placere, functionalitatea este esentiala.
Nu vrei sa pierzi timp pretios cautand un pix sau un loc sa iti asezi dosarele. Prin urmare, este indicat sa nu lasi nimic la voia intamplarii si sa creezi un loc de munca armonios.
Ce accesorii/obiecte/componente nu trebuie sa iti lipseasca dintr-un birou bine organizat
Chiar daca multi considera ca cu un computer pot lucra oriunde, intr-un spatiu organizat te poti concentra mult mai bine.
Astfel, vei fi mai responsabil si mai productiv, reusind sa iti indeplinesti sarcinile fara nici un fel de distragere a atentiei.
In cazul in care consideri ca biroul tau nu este perfect utilat ca sa te ajute sa iti pui ordine in ganduri si in prioritati, iti prezentam cinci obiecte esentiale care contribuie activ la performantele tale.
Imprimanta
Desi traim intr-o adevarata era digitala, cu siguranta este inevitabil sa nu ai nevoie de documente printate. Poate fi vorba de contracte pentru clienti, prezentari, diferite afise sau informatii de pe internet. Imprimanta este un must have in orice birou si un dispozitiv esential mai ales... mai mult
Joi, 20 Iunie 2019, ora 09:30
Ca in fiecare an, majoritatea oamenilor isi seteaza obiectivele pentru urmatorul an, fie ca vorbim despre viata personala sau cea profesionala. Dar cu totii am experimentat cel putin o data frustrarea de la finalul unui an, in care ne aminteam obiectivele propuse si faptul ca nu am reusit sa le ducem la bun sfarsit.
Ce ne impiedica sa realizam lucrurile pe care ni le dorim? De cele mai multe ori, mintea noastra se comporta ca un "pilot automat" care ne conduce viata, intrucat mintea constienta o folosim in mai putin de 10% din actiunile zilnice.
Datorita fortei sale uriase, inconstientul este capabil sa controleze toate procesele vitale si functiile corpului. Subconstientul detine deja, in profunzimile sale latente, solutiile la toate problemele care ne framanta si ne poate indeplini direct proportional cu intensitatea increderii, orice dorinta.
Tot ce trebuie sa faci este sa iti antrenezi mintea in asa fel, incat sa iti influentezi propriul comportament spre starea de bine dorita, sa iti mobilizezi intregul potential al mintii si sa facilitezi auto-programarea pentru reusita obiectivelor tale.
Pentru a produce transformarile pe care ti le doresti, trebuie sa construiesti tipare mentale noi. Vezi in pasii urmatori cum poti reusi sa iti setezi mintea pentru a atinge si chiar depasi obiectivele propuse pentru 2019.
1. Pune-ti mintea la treaba
Asa cum fiecare activitate fizica incepe gradual, mai intai prin exercitiile de incalzire, asa si antrenarea mintii... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 10:06
Circulatia rutiera pe loturile 3 si 4 ale Autostrazii Sebes-Turda nu se va deschide nici in luna mai, cu toate ca ministrul Transporturilor, Lucian Sova, spunea la jumatatea lui martie ca si-a facut un obiectiv din respectarea acestui termen.
In mod normal, pe cei 28,8 kilometri de autostrada dintre Aiud si Turda ar fi trebuit sa putem circula deja, inca din iarna. Din pacate, la inspectiile desfasurate pe santiere, in lunile ianuarie si februarie, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a constatat mai multe neconformitati ale lucrarilor realizate de societatea Porr Construct SRL (pe lotul 3, de la Aiud la Decea) si de Tirenna Scavi Spa (pe lotul 4, de la Decea la Turda) . Ambelor companii li s-a acordat ragaz pentru refacerea lucrarilor considerate improprii.
Tocmai cand se vorbea despre o noua amanare a deschiderii traficului pe autostrada, intre Aiud si Turda, iar soferii deja satui de aglomeratia de pe DN1 pareau sa isi piarda rabdarea, ministerul Transporturilor, Lucian Sova, a declarat public:
"Eu mi-am fixat, asa ca obiectiv, ca in cursul lunii mai aceste doua segmente (loturile 3 si 4 - n.rede) sa fie deschise. Facem eforturi si cu constructorii, discutam cu ei saptamanal. Unele dintre aspectele semnalate ca neconformitati din partea expertilor de la CNAIR au fost asumate si se intervine asupra lor, astfel incat sa fie impacate si exigentele pe care trebuie sa le indeplineasca autoritatea contractanta, dar, pana la urma, sa... mai mult
Vineri, 25 Mai 2018, ora 00:00
Astronomii NASA au semnalizat existenta a ceea ce ar putea fi primul "obiect interstelar" observat si confirmat. Un mic asteroid sau cometa a fost reperat aparent venind din afara sistemului nostru solar si traversandu-l.
Obiectul neobisnuit - botezat initial A/2017 U1 - are un diametru mai mic de 400 de metri si se misca foarte rapid. Expertii incearca sa il capteze cu ajutorul telescopurilor atat de pe Pamant, cat si din spatiu, potrivit nasa.org.
Odata ce datele despre acest obiect vor fi obtinute si analizate, astronomii vor sti mai multe despre originea si compozitia obiectului.
A/2017 U1 a fost descoperit pe 19 octombrie, de telescopul Pan-STARRS 1 al Universitatii Hawaii, in Haleakala, in timpul obisnuitei cautari de noapte pentru NASA a obiectelor care se apropie de Pamant.
Primul care a identificat miscarea obiectului si a transmis informatia la Minor Planet Center a fost Rob Weryk, un cercetator al Institutului de Astronomie al Universitatii Hawaii. El a cautat in arhiva Pan-STARRS si a gasit imagini cu acest obiect realizate si cu o noapte inainte, insa atunci miscarea lui nu a fost identificata de sistem ca atare.
"Miscarea lui nu ar putea fi explicata folosind un asteroid obisnuit al sistemului nostru solar ori orbita unei comete", a spus el. Dupa mai multe cautari si combinari de informatii, Weryk a concluzionat: "Acest obiect a venit din afara sistemului nostru solar".
"Este cea mai extrema orbita pe care am vazut-o vreodata", a marturisit... mai mult
Duminica, 29 Octombrie 2017, ora 15:25
Acuzat in nenumarate randuri ca influenteaza politica si locuitorii altor state prin diverse metode de propaganda online si gratie hackerilor rusi, presedintele Vladimir Putin a decis sa puna oficial economia digitala pe lista de obiective de dezvoltare strategica ale Moscovei pana in 2025.
Putin a luat aceasta hotarare in urma reuniunii Consiliului pentru Dezvoltare Strategica si a Proiectelor Prioritare, informeaza agentia rusa TASS.
Reuniunea a avut loc pe 5 iulie, iar protocolul acestei sedinte a fost publicat miercuri pe site-ul Kremlinului. Putin a insarcinat Guvernul sa finalizeze si sa aprobe documentul inainte de 30 iulie.
Astfel, versiunea finala a programului de dezvoltare a economiei digitale ar trebui sa tina seama de sprijinul pentru dezvoltarea de tehnologii digitale de ultima generatie, inclusiv inteligenta artificiala, robotica, calculul cuantic, dezvoltarea infrastructurii informatice si de telecomunicatii.
Documentul ar trebui sa asigure, totodata, interactiunea agentiilor de stat si ale organizatiilor majore in domeniul tehnologiei informatiei si a comunicatiilor "pentru a crea conditii si solutii practice in domeniul securitatii informatiei in conditiile dezvoltarii economiei digitale".
Putin a cerut Guvernului sa specifice si sa aprobe mecanismele, sursele si sumele de finantare ale planurilor pentru programul de economie digitala pana la data de 31 octombrie 2017.
Anterior, Ministerul Comunicatiilor din Rusia a lansat o initiativa... mai mult
Joi, 20 Iulie 2017, ora 07:35
Comisia Europeana a adresat Romaniei un avertisment cu privire la existenta unei abateri semnificative in 2016 de la traiectoria de ajustare in vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu.
Comisia recomanda Consiliului European sa adopte o recomandare prin care sa i se impuna Romaniei sa ia masurile necesare in 2017, in vederea corectarii acestei abateri semnificative, se arata intr-un comunicat al Bruxelles-ului.
Executivul comunitar precizeaza ca este prima oara cand se aplica aceasta procedura a cadrului de guvernanta economica al UE.
Prin aceasta li se ofera autoritatilor posibilitatea de a lua masuri corective pentru a evita deschiderea unei proceduri aplicabile deficitelor excesive.
In 12 iulie 2016, Consiliul UE a recomanda Romaniei sa limiteze abaterea de la obiectivul bugetar pe termen mediu in 2016 si sa realizeze o ajustare bugetara anuala de 0,5% din PIB in 2017, cu exceptia cazului in care obiectivul bugetar pe termen mediu este respectat printr-un efort mai redus.
Pe baza datelor din toamna anului 2016, s-a descoperit ca Romania a inregistrat o abatere semnificativa de la obiectivul bugetar pe termen mediu.
"Luni, Comisia Europeana a adresat Romaniei un avertisment cu privire la existenta unei abateri semnificative in 2016 de la traiectoria de ajustare in vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu.
Consiliul UE a adoptat ulterior o recomandare in care confirma nevoia ca Romania sa adopte masurile necesare pentru a... mai mult
Luni, 22 Mai 2017, ora 16:17