Revolut, platforma financiara globala cu peste 1 milion de utilizatori in Romania, dezvaluie obiceiurile de cheltuire ale utilizatorilor in perioada starii de urgenta.
Datele reflecta comportamentul de consum al utilizatorilor Revolut din Romania, in perioada 15 martie - 15 mai 2020, in comparatie cu lunile precedente.
Preocupari pentru fashion in timpul starii de urgenta
Desi nu au putut iesi din casa fara declaratia pe proprie raspundere, romanii au fost preocupati de modul in care arata, precum si de noile tendinte.
Pe parcursul celor doua luni ale starii de urgenta, utilizatorii Revolut au cheltuit 1,2 milioane de euro pe haine si accesorii cumparate online.
Numarul tranzactiilor efectuate la retailerii online de fashion a crescut in medie cu 204%, in timp ce valoarea totala a fost cu 213% mai mare fata de cea inregistrata in cele doua luni anterioare.
Zara - numarul tranzactiilor a crescut cu 1263%, iar valoarea lor a fost mai mare cu 1077%;
Reserved a fost pe locul al doilea in topul preferintelor utilizatorilor, inregistrand o crestere de 94% a numarului tranzactiilor si o valoare a acestora mai mare cu 210%;
About You a inregistrat o crestere de 83% a numarului tranzactiilor, urmat de H&M cu o crestere de 42%.
Cresteri importante si in domeniul produselor cosmetice si de ingrijire personala
Dat fiind ca saloanele cosmetice au fost inchise pe perioada starii de urgenta, romanii au gasit un aliat in Internet si au comandat online produsele... mai mult
Joi, 21 Mai 2020, ora 11:38
Cei mai multi dintre dintre angajatii romani (84%) prefera sa manance pranzul pe tastatura computerului, iar aproape o treime dintre acestia (32%) opteaza pentru sandvisuri, salate sau paste, arata rezultatele unui studiu realizat la nivel european, dat publicitatii luni.
Conform cercetarii, realizata de Uber Eats si YouGov in noua tari europene, unu din patru oameni consuma la birou acelasi feluri de mancare zilnic. In acest context, sandvisul pregatit acasa este cel mai consumat fel de mancare la pranz (63%), urmat de pizza (51%), burgeri (40%) si salate (39%).
La nivel european, 32% dintre angajati au declarat ca nu isi iau deloc aceasta pauza, in timp ce peste 50% dintre cei care mananca la birou isi savureaza pranzul la desktop, in vreme ce 30% lucreaza chiar in timp ce mananca.
In ceea ce priveste obiceiurile de consum in pauzele de masa, studiul releva faptul ca polonezii sunt cei mai predispusi sa manance acelasi lucru zi de zi, in vreme ce olandezii variaza cel mai mult meniul de pranz, adica doar 18% dintre ei mananca acelasi lucru in fiecare zi. Tot polonezii sunt cei care isi iau cele mai scurte pauze de pranz (26 de minute), in timp ce portughezii ajung la nu mai putin de 59 de minute.
La polul opus se situeaza romanii care, in proportie de 32%, nu isi iau deloc o pauza de pranz. Totodata, romanii sunt cei mai predispusi sa-si ia masa pe birou, in timp ce lucreaza, pe cand majoritatea suedezilor aleg sa manance in spatiile comune de la locul de... mai mult
Luni, 15 Octombrie 2018, ora 16:47
Doar 2% dintre romani iau masa in oras in fiecare zi, iar cei mai multi, aproximativ 20%, mananca de pana trei ori pe saptamana, barbatii in proportie mai mare decat femeile, iar localurile preferate sunt cele cu servire rapida care vand burgeri, shaorma, pui prajit si cartofi prajiti, potrivit GfK.
"50% dintre participantii la studiul GfK declara ca au cumparat de la un astfel de local in ultimele patru saptamani. Fast-food-urile sunt frecventate cu precadere de catre barbati, in timp ce femeile opteaza mai degraba pentru patiserii sau covrigarii. Cei mai multi dintre clientii acestor locatii au intre 25-34 de ani", se arata in studiul realizat de GfK, potrivit Mediafax.
Pizzeriile, inclusiv cele cu livrare la domiciliu, sunt pe locul trei in topul preferintelor si au un public mai tanar, pizza fiind consumata cu precadere de cei intre 18 si 24 de ani. Pizzeriile sunt si optiunea cea mai des intalnita la persoanele cu venituri peste medie, in timp ce persoanele cu venituri foarte mici aleg patiseriile.
Acestea din urma sunt la fel de populare ca si fast-food-urile in localitatile medii (intre 50.000 si 200.000 de locuitori), in vreme ce pizzeriile sunt preferate in orasele mari, cu peste 200.000 de cetateni, exceptand Capitala.
Doar 2% dintre romani iau masa in oras in fiecare zi, iar cei mai multi, aproximativ 20%, mananca o data pana la de trei ori pe saptamana mancare gata preparata.
Cei tineri si foarte tineri, intre 15 si 24 de ani, sunt cei care au... mai mult
Joi, 19 Februarie 2015, ora 11:41