Suntem zi de zi bombardati de informatii inclusiv in ceea ce priveste nutritia. Daca noi, adultii, ne asumam alegerile alimentare facute, cei mici depind total de noi si de cunostintele noastre.
Exista cateva reguli pe care orice parinte trebuie sa le cunoasca, pentru a-si putea hrani sanatos copilul, explica pentru Ziare.com nutritionistul Camelia Olteanu.
Astfel, dezvoltarea armonioasa a celor mici se bazeaza pe un consum echilibrat de substante nutritive: glucide, lipide, proteine, vitamine, minerale, alaturi de fibre si apa, in concordanta cu necesitatile de crestere a organismului.
Alimentatia dezechilibrata va avea ca rezultat aparitia unor carente ce vor determina in timp boli strans legate de supra sau subalimentatie.
Un rol important in procesul cresterii il au calitatea si cantitatea alimentelor consumate si respectarea unor reguli de bun simt in ceea ce priveste alimentatia.
Iata cateva principii generale de alimentatie a copiilor:
- Se mananca obligatoriu, la ore bine stabilite, 5 mese pe zi (3 mese principale si 2 gustari intermediare)
- Nu se mananca nimic intre aceste mese
- In timpul meselor se evita graba, infulecatul, cititul, privitul la televizor, vorbitul la telefon sau orice alte activitati
- Micul dejun este obligatoriu.
- Alimentatia va fi variata, cu ratiile bine calculate
- Se tine cont de preferintele alimentare ale copilului
- Se incearca substituirea unui aliment refuzat cu altul din aceeasi grupa alimentara
-... mai mult
Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 07:53