Conform analizei intitulate "Telefoanele mobile reprezinta o cale pentru transmiterea microbiana: o analiza a domeniului de aplicare", telefoanele mobile au devenit o parte integranta a societatii moderne si sunt considerate ca potentiale terenuri de reproducere pentru organismele microbiene, constituind un risc potential global pentru sanatatea publica pentru transmiterea microbilor.
Potrivit lui Matthew Olsen, cercetator in Stiinte ale Sanatatii si Medicina la Universitatea Bond din Australia, telefoanele mobile sunt utilizate in medie 3 ore pe zi. In plus, un studiu din 2016 a afirmat ca utilizatorii isi pot atinge telefoanele de pana la 2.617 ori pe zi.
Potrivit unui studiu publicat in revista medicala academica Germs (2017), peste 17.000 de bacterii au fost gasite pe telefoanele mobile, de zece ori mai mult decat pe un scaun de toaleta. Din acest motiv, dezinfectarea telefonului devine deosebit de importanta.
Dr. Doo-Ryeon Chung, directorul Centrului de prevenire si control al infectiilor de la Samsung Medical Center noteaza: "Studiile noastre arata ca virusii pot supravietui pe suprafete din plastic sau metal pana la 2 pana la 3 zile", spune el. In plus, se afirma ca: "Pentru a utiliza smartphone-ul in siguranta, este esential sa il pastrati curat".
Telefoane ieftine - oferte si reviews
"Acest lucru reprezinta o problema de sanatate pentru comunitate in general, deoarece aceasta analiza a aratat ca telefoanele mobile sunt contaminate de un numar mare... mai mult
Marti, 06 Iulie 2021, ora 16:37
Piata locala de telefonie mobila a stagnat in ultimi doi ani in privinta numarului de utilizatori, in timp ce volumul de trafic de voce se afla intr-o continua crestere, dar cu o rata din ce in ce mai mica in comparatie cu anii precedenti, potrivit unei analize a Consiliului Concurentei (CC).
"Analizand datele referitoare la numarul total al utilizatorilor activi de telefonie mobila din Romania, se poate observa ca in ultimii ani piata serviciilor de telefonie mobila a inregistrat o usoara scadere, urmata de o stagnare in ultimele patru semestre. Cu toate acestea, atat volumul de trafic de voce originat cat si cel terminat in retelele de telefonie mobila din Romania se afla intr-o continua crestere. Se poate observa ca volumul de trafic originat de utilizatorii finali, desi aflat pe un trend ascendent, a crescut cu o rata din ce in ce mai mica in comparatie cu cea a anilor precedenti", se spune in analiza institutiei, potrivit Mediafax.
Scaderea se reflecta si in rata de penetrare a cartelelor SIM active, nivelul inregistrat la sfarsitul anului 2013 fiind cu 3 puncte procentuale mai redus decat cel inregistrat in 2011.
"Acest fapt contrazice evolutia mediei ratei de penetrare a cartelelor SIM la nivelul Uniunii Europene, care inca din 2004 se afla pe un trend ascendent", se precizeaza in document.
Odata cu scaderea ratei de penetrare a SIM-urilor, se observa o crestere a volumului de trafic de voce originat de utilizatorii finali catre alte retele de telefonie... mai mult
Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 13:27
Numarul utilizatorilor activi de telefonie mobila existenti in Romania era, la sfarsitul anului 2012, de 22,8 milioane, dintre acestia 13 milioane optand pentru cartele preplatite, conform datelor oficiale prezentate, joi, in cadrul unui eveniment dedicat Zilei Comunicatiilor, de Eduard Lovin, director executiv in cadrul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
"Evolutia pietei de telefonie si internet mobil in Romania pe anul 2012 arata o scadere usoara a numarului de utilizatori telefonie mobila dar si o crestere a traficului de voce SMS si MMS. De asemenea, se observa o crestere a duratei medii a unui apel, precum si a numarului mediu de SMS-uri. Creste numarul de conexiuni mobile in banda larga si cel de conexiuni la internet pe mobil (53% din populatie).
In 2012, numarul utilizatorilor activi de telefonie mobila a scazut cu 2,5% fata de 2011, insa evolutia din a doua jumatate a anului trecut arata o revenire o tendintei pozitive, respectiv o crestere trimestriala de 0,6%. La finele anului 2012, existau in Romania 22,8 milioane de utilizatori activi de telefonie mobila dintre care 13 milioane pe cartele preplatite si noua pe baza de abonament", a afirmat Lovin.
Potrivit datelor citate, rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobila la suta de locuitori ajunsese la 120%, in scadere anuala de trei puncte procentuale, in timp ce traficul de voce s-a diminuat cu 7%, depasind pragul de 70 miliarde de minute,... mai mult
Joi, 16 Mai 2013, ora 13:25
Cel mai recent studiu despre mobilitate condus de Ericsson arata ca 40 de procente din totalul terminalelor vandute in cel de-al treilea trimestru al acestui an au fost smartphone-uri.
Traficul de date mobile s-a dublat intre trimestrul al treilea din 2011 si trimestrul al treilea din 2012 si este de asteptat sa creasca la o rata anuala de 50% intre 2012 si 2018, antrenat de accesarea continutului video online.
Studiul Ericsson arata ca accesarea continutului video online genereaza cel mai mare volum de trafic de date mobile, reprezentand deja 25 de procente din traficul generat de terminalele mobile si 40 de procente din cel generat de tablete. Aceasta tendinta genereaza cerinte noi pentru retelele operatorilor, astfel incat acestea trebuie sa livreze calitate oriunde si oricand.
"Asteptarile utilizatorilor legate de calitatea retelelor mobile au crescut odata cu extinderea disponibilitatii smartphone-urilor si tabletelor, care au schimbat modul in care se foloseste internetul. Mobilitatea a devenit un factor din ce in ce mai important in viata noastra de zi cu zi; avem mereu la indemana dispozitive care ne permit acces instant la informatie, divertisment si interactiune sociala", a declarat Douglas Gilstrap, Senior Vice President and Head of Strategy Ericsson.
Numarul total de abonamente de telefonie mobila este preconizat sa atinga cifra de 6,6 miliarde pana la sfarstul anului 2012 si 9,3 miliarde pana la finele anului 2018. Aceste cifre nu includ si... mai mult
Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 12:37
Tarifele maxime de interconectare percepute de operatorii retelelor mobile de telefonie vor scadea cu 24%, de la 1 septembrie 2012, pana la nivelul de 3,07 eurocenti/minut, a anuntat joi Autoritatea Nationale de Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
Aceasta este a doua etapa de reducere a plafoanelor maxime pentru tarifele de interconectare la telefonia mobila in acest an, dupa cea din martie, cand tarifele au fost reduse cu valori cuprinse intre 19% si 30%.
Potrivit ANCOM, operatorii carora li se aplica aceasta reglementare sunt Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Orange Romania, Romtelecom, RCS & RDS, Telemobil si Vodafone Romania, respectiv toti furnizorii activi de retele si servicii de telefonie mobila destinate publicului din Romania, acestia fiind identificati de ANCOM ca avand putere semnificativa pe pietele terminarii la puncte mobile a apelurilor de voce in propriile retele.
Tariful de terminare reprezinta pretul platit pe piata de gros de un furnizor de servicii de telefonie operatorului in reteaua caruia sunt terminate apelurile efectuate de proprii utilizatori. Acest pret se regaseste in tariful perceput utilizatorului final care initiaza apelul. Practicarea unor tarife de terminare excesive in raport cu costurile furnizarii eficiente a serviciilor poate prejudicia concurenta la nivelul pietei de telefonie si denatureaza comportamentul de consum al utilizatorilor.
O analiza realizata de ANCOM in anul 2011 a evidentiar ca... mai mult
Vineri, 31 August 2012, ora 09:45
Utilizatorii de telefonie din Marea Britanie prefera sa trimita SMS-uri decat sa sune, conform unui raport intocmit de Ofcom, autoritatea de reglemnetare si competitie independenta de pe piata britanica.
58% dintre britanici trimit SMS-uri zilnic, in timp ce 47% dintre utilizatorii de telefonie mobila prefera sa sune zilnic, potrivit The Next Web.
Schimbarea modalitatii de comunicare este determinata de cresterea numarului de utilizatori de smartphone. Un sfert din adulti si aproape jumatate dintre adolescentii britanici detin cate un smartphone in prezent.
Smartphone-urile au impact si asupra modului in care utilizatorii acceseaza Internetul. 42% dintre persoanele intervievate acceseaza Internetul folosind smartphone-ul. Accesarea retelelor sociale reprezinta o activitate obisnuita pentru 42% dintre utilizatorii de telefonie mobila.
Britanicii petrec aproximativ 90 de minute pe saptamana pe retelele sociale de genul Facebook sau Twitter si trimit in jur de cinci SMS-uri zilnic.
Ofcom a anuntat ca numarul utilizatorilor de tablete a crescut de la 2% in 2010 la 11% in 2011. mai mult
Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 16:07
Aproximativ o treime din populatia lumii are acces la tehnologia mobila, conform unui studiu realizat de Banca Mondiala.
Numarul abonamentelor la telefoanele mobile a crescut foarte mult in ultimii 12 ani. Mai mult de un milion de abonamente de acet tip erau active in 2000, in timp ce in prezent sunt active sase milioane de abonamente. Numai in ultimul an, utilizatorii de telefonie mobila au downloadat mai mult de 30 miliarde de aplicatii, potrivit Mashable.
Aproximativ cinci milioane de abonamente la telefoanele mobile au fost incheiate in tarile in curs de dezvoltare, ceea ce dovedeste importanta telefoniei mobile in tari care nu au trecut prin procesul costisitor si dificil al construirii unei infrastructuri de comunicatii.
Raportul scoate in evidenta dezvoltarea programelor de telefonie mobila in cateva tari, precum folosirea platilor mobile in Kenya sau aplicatiile pentru cautarea de joburi in Palestina. Aplicatiile mobile joaca de asemenea un rol important in abordarea unor aspecte legate de boala, educatie sau monitorizarea abuzurilor guvernamentale in tari aflate in curs de dezvoltare. mai mult
Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 11:01
In timp ce operatorii raporteaza scaderea numarului de clienti, ANCOM spune ca numarul de utilizatori activi ai serviciilor de telefonie mobila a crescut cu 1% in cel de-al doilea semestru din 2010 fata de jumatatea aceluiasi an, conform NewsIn. Numarul de utilizatori prin intermediul cartelelor preplatite si numarul abonamentelor persoanelor juridice au inregistrat cresteri cu 2%, respectiv 0,1%, in timp ce numarul abonamentelor incheiate de persoane fizice a scazut cu 0,6%.
Potrivit raportului publicat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), traficul total de voce originat in retelele de telefonie mobila a continuat sa creasca, pana la 26,5 miliarde de minute, insa cresterea de 4% este de aproape trei ori mai mica decat cresterea inregistrata in primul semestru al anului 2010.
Traficul de voce mediu lunar originat per cartela SIM "activa" a ajuns la 3ore si 01min, in timp ce numarul mediu lunar de SMS-uri trimise se mentine la aceeasi valoare de 27 de SMS-uri. In acelasi timp, durata medie a unui apel in retelele de telefonie mobila a scazut cu 2 secunde, fiind de 2 minute si 12 secunde.
In segmentul telefoniei fixe, in a doua jumatate a anului 2010 s-au inregistrat scaderi pe linie, atat ale numarului de linii (-4%), numarului de abonati (-4%), cat si ale traficului total (-7%) si duratei medii a unui apel de voce (-2%). Numarul de linii instalate persoanelor fizice a inregistrat o rata de scadere dubla comparativ cu cea a... mai mult
Joi, 26 Mai 2011, ora 15:26
In mai 2010, se vorbea despre iesirea Vodafone din Romania. In mai 2011, France Telecom anunta ca are in vedere vanzarea Orange Romania. Este clar ca telefonia mobila nu mai este o afacere in Europa, asa ca marii operatori se reorienteaza spre Asia si Africa.Cand France Telecom a cumparat Dialog si Vodafone a cumparat Connex, au facut-o pentru ca Romania era un rai financiar pentru operatorii telecom.
Numarul de clienti crestea, ARPU (venitul mediu per utilizator) ducea la profitul gigantice, iar piata era impartita comfortabil intre cei doi operatori.
In doar cativa ani situatia s-a schimbat radical. Rezultatele financiare sunt in scadere iar viitorul nu mai suna deloc bine. Nu avem nevoie de un analist pentru a ne asigura de acest lucru.
Dovada este faptul ca in doar un an de zile s-a vorbit despre plecarea Vodafone si France Telecom (compania care detine Orange) din Romania.
Odata cu transmiterea rezultatelor financiare pe primul trimestru ala acestui an, France Telecom a iesit si cu o declaratie bomba in presa internationala.
Gervais Pellissier, directorul financiar al companiei, a declarat pentru Bloomberg ca grupul si-ar putea vinde operatiunile din tarile europene in care ritmul de crestere al veniturilor incetineste.
Printre aceste tari se afla Austria, Belgia si Romania. Singurele tari care ies din aceasta discutie sunt Franta, Polonia si Spania.
Unde este noul focus al operatorilor? Orientul Mijlociu si Africa sunt zone foarte puternice in care afacerile merg... mai mult
Marti, 03 Mai 2011, ora 16:17