Averea bogatilor lumii a scazut pentru prima data in sapte ani, indica un raport al companiei de consultanta Capgemini, citat marti de dpa.
In total, averea milionarilor a scazut cu aproape 3% fata de 2017. Este pentru prima data cand se inregistreaza o scadere, dupa 2011, noteaza autorii documentului, World Wealth Report 2019.
In acelasi timp, si numarul milionarilor a scazut pentru prima data de la criza financiara din 2008. Comparativ cu 2017, numarul milionarilor de pe plan mondial a scazut cu 0,3%, ajungand la 18 milioane.
In Germania, numarul persoanelor cu o avere de peste un milion de dolari s-a diminuat la 1,35 milioane, adica 1,1% din populatia tarii, mentioneaza agentia de presa germana.
Capgemini considera ca motivele scaderii constatate sunt conflictele comerciale internationale, incertitudinea generata de Brexit si pierderile de pe burse.
Banca centrala germana estimeaza la randul sau ca scaderile bursiere din 2018 si-au pus amprenta asupra economiei: pentru prima data in trei ani, veniturile gospodariilor din Germania s-au redus, iar investitorii au inregistrat cele mai mari pierderi de dupa 2008.
Totusi, Germania ramane una din tarile cu cei mai multi milionari. Potrivit raportului Capgemini, in frunte se afla SUA, urmate de Japonia, Germania si China - cele patru tari reprezentand 61,2% din cei mai bogati oameni din lume.
Raportul mai arata ca pierderile cele mai grele le-au suferit cei super-bogati, cu o avere de peste 30 de milioane... mai mult
Marti, 09 Iulie 2019, ora 10:11
Bill Gates, cofondator al companiei Microsoft, continua sa fie, pentru al treilea an consecutiv, cel mai bogat om din lume, potrivit topului revistei Forbes.
Topul a fost facut public marti, transmite AFP si EFE, mentionand ca numarul miliardarilor a scazut usor in acest an la nivel global.
Bill Gates, care s-a aflat pe aceasta pozitie de 17 ori in ultimii 22 de ani, este posesorul a 75 de miliarde de dolari, sustine publicatia, care va aparea in versiune tiparita la 21 martie.
Locul al doilea al clasamentului este ocupat de magnatul industriei textile din Spania, Amancio Ortega, fondator al marcii Zara, actionar majoritar al firmei Inditex, caruia i se atribuie o avere de 67 de miliarde de dolari, cu 2,5 miliarde mai mult decat in 2015.
Donald Trump a fost "saracit" de Forbes cu 5,5 miliarde de dolari
El este urmat de omul de afaceri american Warren Buffet, cu 60,8 miliarde de dolari, care s-a aflat si anul trecut pe pozitia a treia a "podiumului".
Mexicanul Carlos ...citeste mai departe despre "Topul Forbes: Iata cei mai bogati oameni din lume" pe Ziare.com mai mult
Marti, 01 Martie 2016, ora 22:51
Omenirea a stabilit in 2015 un nou record in privinta redistribuirii veniturilor, care depaseste chiar si cele mai pesimiste estimari emise in 2014, conform rezultatelor celui mai recent raport Oxfam privind inegalitatea sociala.
Raportul arata ca 62 de indivizi detin in acest moment o avere cumulata care echivaleaza veniturile a jumatate din populatia planetei, deci peste 3 miliarde de oameni (jumatatea saraca a planetei - n.red.). In 2014 a fost vorba de 80 de persoane super-bogate, in vreme ce in 2010 numarul celor extrem de avuti era de 388, remarca Eoin Flaherty, lector al Universitatii din Belfast, intr-o analiza citata de Quartz.
Esec de proportii
Autorii raportului Oxfam nu s-au axat doar pe dorinta fireasca a fiecarei persoane de a-si imbunatati standardul de viata, ci au cautat explicatii pentru ceea ce reprezinta un esec al cresterii economice de a crea o viata mai buna pentru toata lumea.
Declinul survenit din 2010 in venturile obtinute de 50% dintre cei mai saraci locuitori ai planetei arata ca, desi guvernele lumii s-au angrenat in masuri menite de a redresa economia globala, rezultatul actiunilor lor s-a raspandit diferentiat in randul diverselor clase sociale.
Cu toate acestea, crede Flaherty, nu putem sustine ca inegalitatea sociala este rezultatul capitalismului liberal din ultimele sute de ani, atata vreme cat istoria ne ofera exemple de acumulari imense de capital in mainile unor indivizi inca din perioada antichitatii.
Lista bogatilor... mai mult
Vineri, 12 Februarie 2016, ora 07:00
Femeile reprezinta 12% din totalul miliardarilor lumii, acestia fiind in numar de 2.325, potrivit datelor din 2014.
Avand o avere cumulata de 930 de miliarde de dolari, cele mai bogate femei din lume isi lasa amprenta asupra economiei globale, iar estimarile arata ca bogatia lor va creste si in acest an.
Din cele 286 de femei miliardar, doar 17% si-au castigat singure averea, arata CN, potrivit Mediafax.
Statele Unite au in prezent cele mai multe femei miliardar care si-au construit singure averea, insa estimarile arata ca numarul acestora va fi depasit de cel al femeilor care s-au imbogatit in statele emergente.
Cele mai bogate femei au o medie de varsta de 61 de ani si peste 65% dintre ele si-au mostenit averea de la companii multinationale, cum ar fi Walmart sau L'Oreal.
Care sunt cele mai bogate femei din lume in functie de regiune:
America de Nord
Cea mai bogata femeie din America de Nord este Christy Walton, care a mostenit averea sotului sau, John Walton - fiul fondatorului Walmart, Sam Walton -, dupa decesul acestuia, in 2005. Cu o avere estimata la 37,9 miliarde de dolari, ea este si cea mai bogata femeie din lume.
In ultimii ani, Walton s-a implicat in industria filmului, sustinand, in 2013, productia filmului "Bless Me, Ultima", bazat pe un roman controversat al lui Rudolfo Anaya.
Statele Unite au cel mai mare numar de rezidenti miliardari din lume, atat barbati cat si femei. Aici traiesc 609 din cei mai bogati oameni ai planetei.... mai mult
Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 13:05
Imuni la criza si austeritate, bogatii lumii devin mai bogati, potrivit unui nou raport care masoara averea celor ce detin milioane de dolari sau chiar mai mult.
Un numar record de 12 milioane de persoane din intreaga lume erau milionari anul trecut, Statele Unite cunoscand cea mai mare crestere a numarului rezidentilor foarte bogati, potrivit unui raport anual realizat de consultantii de la Cap Gemini si de Royal Bank of Canada, noteaza The Telegraph.
Conform acestui raport, numarul persoanele cu averi de peste un milion de dolari a crescut cu 9,2% anul trecut, in special datorita redresarii burselor si pietei imobiliare.
Desi mai putin de doua procente din populatia adulta din tarile dezvoltate s-au calificat pentru statutul de milionar in dolari, cei norocosi s-au bucurat de o crestere de 10% a lichiditatilor. Cumulat, averile lor se ridica la 46,2 mii de miliarde de dolari.
Citeste mai multe despre Numar record de milionari: Unde se afla bogatii lumii pe Ziare.com mai mult
Duminica, 07 Iulie 2013, ora 15:08
Numarul persoanelor care dispun de averi mai mari de 100 milioane de dolari a crescut cu 29% in ultimii cinci ani, la 63.000 la nivel global, cu o avere cumulata de aproape 40.000 miliarde de dolari, distributia geografica a bogatilor inclinandu-se tot mai accentuat catre zonele emergente.
Pana in 2016, numarul persoanelor cu avere mai mare de 100 milioane de dolari va creste cu 37% la nivel mondial, la 83.000, estimeaza Knight Frank si Citi Private Bank intr-un raport prezentat miercuri.
Numarul super-bogatilor din America de Nord a crescut cu 6% in ultimii cinci ani, la 17.000, reprezentand un plus de 6% in 2011 fata de 2010, si ar trebui sa urce cu inca 24% in urmatorii cinci ani, la 21.000.
Totodata, in Europa de Vest, cifra a scazut cu 7% din 2006, insa a crescut cu 8% pe ansamblul anului trecut, la 14.000, si se estimeaza un avans de 7% pana in 2016, la 15.000.
Europa de Est, cu 50% mai multi bogati fata de 2006
In Europa de Est, cifra a crescut cu 50% in ultimii cinci ani, la 3.000, insa a stagnat anul trecut, iar numarul bogatilor va urca cu 67% in urmatorii cinci ani, la 5.000 de persoane, potrivit raportului.
Asia de Sud-Est, principalul motor de crestere economica mondiala in ultimii ani, a inregistrat din 2006 o crestere de 80% a numarului persoanelor cu averi mai mari de 100 milioane de dolari, la 18.000, cu un avans de 13% numai in 2011. Pana in 2016 se stimeaza cresterea numaratorii cu 44%, la 26.000.
Numarul milionarilor din Asia... mai mult
Miercuri, 28 Martie 2012, ora 18:02
Moscova ramane in topul listei oraselor cu cei mai multi miliardari. 78 dintre cei mai bogati oameni, a caror averi totalizeaza 334 miliarde de dolari spun "acasa" capitalei Rusiei.
New York ocupa locul doi cu doar 57 de miliardari cu averi de 228 miliarde in timp ce capitala Marii Britanii se gaseste pe locul trei cu 39 de miliardari, cu 134 miliarde de dolari.
Este a treia oara in cinci ani cand capitala Rusiei ocupa prima pozitie ca orasul cu cei mai multi miliardari, potrivit Forbes.
Explicatia este simpla, cei mai multi dintre miliardarii rusi locuiesc in Moscova, doar 18 dintre ei alegand alte localitati. Fata de America, unde bogatii locuiesc in alte localitati in afara de New York si Dallas, si in Michigan, Mankato, Minnesota. New York este capitala in care locuiesc cei mai multi miliarderi din SUA, insa alti 388 dintre bogatii Americii locuisc in alta regiune.
Toti miliardarii Moscovei sunt rusi, spre deosebire de Londra sau New York care atrag miliardari si din alte regiuni ale lumii. Londra "adaposteste" bogati originari din India, Cipru, Olanda, Brazilia, Franta, Indonezia, Israel, Spania, Australia, Egipt, Monaco, Rusia dar si Statele Unite ale Americii.
Printre rezidentii internationali de renume se numara Alejandro Santo Domingo Davila (9,5 miliarde de dolari) din Columbia si Thomas Sandell, originar din Suedia (1,1 miliarde de dolari).
Cel mai bogat rezident din Londra este indianul Lakshmi Mittal care detine mai multe proprietati in... mai mult
Luni, 19 Martie 2012, ora 12:36
Anul trecut, numarul de familii cu averi de peste un milion de dolari a crescut la aproximativ 12,5 milioane, cele mai multe familii milionare se afla in Statele Unite ale Americii, urmate de cele din Japonia si China, conform Mediafax.In Statele Unite se afla cele mai multe familii cu averi de peste un milion de dolari, respectiv 5,2 milioane.
Pe urmatoarele pozitii se situeaza Japonia (1,53 milioane) si China (1,1 milioane).
Singapore a inregistrat cea mai mare crestere, de 33% in 2010, fata de un avans de circa 40% in anul precedent.
"Am avut in 2008-2010 o crestere similara cu cea din perioada 2005-2007", a spus Peter Damisch, partener la subsidiara firmei din Elvetia.
Studiul a analizat 62 de state reprezentand peste 98% din PIB global.
Totodata, valoarea activelor la nivel mondial aflate sub administrarea unor firme specializate a urcat cu 8% anul trecut, la 121.800 miliarde de dolari, si a depasit maximul precedent, de 111.800 miliarde de dolari, inregistrat in 2007.
Mai putin de 1% din gospodariile din intreaga lume au fost definite ca avand o avere de peste un milion de dolari.
Acestea trebuie sa dispuna de active pentru investitii cu aceasta valoare, excluzand imobiliare sau alte proprietati, precum arta.
Bogatia la nivel mondial a devenit mai concentrata anul trecut, familiile cu averi de peste un milion de dolari controland 39% din activele globale, fata de 37% in urma cu un an, se arata in studiu. mai mult
Joi, 02 Iunie 2011, ora 09:26