Deputatii au aprobat, miercuri, cateva modificari aduse Codului Muncii, referitoare la concediul de odihna, care vin in ajutorul angajatului.
"Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile", se arata in modificarile aduse Codului Muncii si aprobate de Camera Deputatilor.
De asemenea, la stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
"In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat ...citeste mai departe despre "Codul Muncii a fost modificat: Noutati importante legate de concediul de odihna" pe Ziare.com. mai mult
Joi, 04 Decembrie 2014, ora 18:31
Bucovina este una dintre cele mai frumoase regiuni din Romania, unde iti poti petrece concediul de Paste. Lacramioara Beilic sustine ca aici se pastreaza cu adevarat traditiile si ca turistii sunt impresionati, in egala masura, de frumusetea peisajelor, de manastirile incluse in patrimoniul Unesco si de bucataria traditionala.„Turistii sunt atrasi, in primul rand, de peisajele de o frumusete cu totul si cu totul aparte. Sunt aceste manastiri, incluse in patrimoniul Unesco care prezinta un interes major. Fiecare ar vrea, cel putin odata in viata, sa le vada.
Aici ma refer in special la turistii straini. Pe turistii romani, in mod deosebit, ii atrage ospitalitatea oamenilor din Bucovina si nu in ultimul rand, bucataria traditionala”, a declarat pentru Bloombiz, Lacramioara Beilic, directorul Asociatiei pentru Turism Bucovina.
Aceasta adauga ca ofertele pentru Paste sunt foarte cautate, in special de turistii romani.
„Trebuie sa recunoastem, Craciunul si Pastele in Bucovina sunt momente si evenimente, in care romanii, cu preponderenta, aleg aceasta destinatie.
Dar si turistii straini, bineinteles ca sunt tentati, pentru ca incondeierea oualelor, de exemplu, e specifica pentru Paste, dar se deruleaza pe tot parcursul anului”, mai spune Beilic.
In ceea ce priveste traditia incondeierii oualelor, aceasta considera ca va rezista mult timp de acum incolo.
„Traditia incondeierii oualelor este o traditie destul de respectata in Bucovina si transmisa... mai mult
Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 19:08
Autoritatile vor putea verifica daca beneficiarul concediului medical tratat in regim ambulator se afla la domiciliu, iar cuantumul amenzilor pentru eliberarea ilegala a certificatelor de concediu medical de catre medicii prescriptori se va dubla, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii.
Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a semnat, vineri, proiectul de ordonanta care modifica OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, informeaza, vineri, intr-un comunicat, Ministerul Sanatatii, informeaza Mediafax.
Prin introducerea noilor prevederi, Ministerul Sanatatii urmareste reducerea drastica a numarului celor care fraudeaza sistemul de acordare a concediilor medicale, astfel incat de acestea sa poata beneficia numai cei care au intr-adevar nevoie de ingrijiri medicale.
"Dorim sa reducem abuzurile in acordarea si folosirea concediilor medicale . Este inadmisibil ca aproximativ 6% din Fondul Unic de Asigurari de Sanatate sa fie cheltuit pe plata concediilor medicale, multe dintre ele fara justificare. De exemplu, suma platita in 2009 pentru concediile medicale a fost de aproximativ 923 de milioane de lei, ceea ce inseamna dublarea cheltuielilor fata de anul 2006 cand s-au platit 482 milioane de lei. Am avut judete, ca Neamt sau Olt, unde s- au inregistrat cresteri si de 4 ori la eliberarea certificatelor. Tot anul trecut, au fost eliberate in jur de 2.700.000 certificate, si aici nu sunt raportate datele din Bucuresti,... mai mult
Vineri, 12 Martie 2010, ora 11:39