Casele din prefabricate castiga tot mai mult in popularitate datorita pretului redus si al timpului scurt in care sunt realizate. Genul acesta de locuinta a devenit atat de cautat incat companii precum Ali Express sau Amazon au inceput sa fabrice propriile case.
De exemplu, Amazon, care si-a lansat deja modelul special de casa prefabricata, l-a epuizat in doar cateva zile. Casa numita Allwood Palma 3 nu mai este disponibila pe Amazon nici macar pentru precomanda, scrie site-ul sport.es.
Casa are o suprafata de 16 metri patrati, un dormitor, o bucatarie si o baie. Clientul are posibilitatea sa o configureze dupa bunul plac.
Casa este realizata din lemn si are ferestre din tavan pana in podea, ceea ce ii ofera locuintei foarte multa luminozitate. Costa aproximativ 8.300 de euro, insa vei fi nevoit sa ti-o montezi singur, caci ea vine in pachete cu toate cele necesare, dar nu are si instalarea inclusa in pret. In prezent, transportul nu este disponibil in afara Statelor Unite. ...citeste mai departe despre "Casa ieftina care costa sub 10.000 de euro. Cum arata si de unde o poti cumpara" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 25 Aprilie 2021, ora 12:01
Dosarul pentru un credit prin Noua casa iti poate fi respins dintr-o sumedenie de motive. Acum trecem peste cele evidente, in care tu deja ai o locuinta pe numele tau sau nu te incadrezi financiar pentru un astfel de credit.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cum poti pierde creditarea prin Noua casa.
La fel, nu luam in calcul nici ca nu ai suficienta vechime la actualul loc de munca sau nu mai prezinti incredere pentru banca.
Motivele mai putin evidente pentru care banca iti poate respinge cererea de credit tine de faptul ca firma pentru care lucrezi are la randul ei probleme. Iar in aceasta perioada de criza, sunt o multime de industrii care au fost afectate de COVID-19, iar compania la care esti angajat poate fi una dintre cele cu probleme.
Daca mai sus, banca este cea care ti-a spus nu, este posibil ca, acelasi NU sa vina si din partea FNGCIMM, autoritatea care se ocupa de garantarea de catre stat a creditului pe care tu vrei sa-l iei.
Aici totul tine de maculatura si birocratie, asa ca fii atent cand pregatesti dosarul pentru ca hartiile, copiile, documentele trebuie sa fie cel putin impecabile.
Daca informatiile de pe acestea sunt completate gresit, cu mazgalituri sau stersuri, atunci s-ar putea sa te alegi cu dosarul invalidat. De asemenea, ai grija sa nu ai documente expirate pentru ca si asta te poate duce la respingerea dosarului.
Daca ai gresit, nu te panica, FNGCIMM este obligat sa spuna de ce ti-a respins dosarul, astfel... mai mult
Miercuri, 31 Martie 2021, ora 08:30
Programul "Noua Casa" este din nou activ pentru populatie dupa publicarea ordinului privind nivelul comisioanelor de risc administrate de FNGCIMM in Monitorul Oficial.
"Incepand de astazi (joi - n.r.), Programul Noua Casa este din nou activ pentru populatie dupa publicarea ordinului privind nivelul comisioanelor de risc administrate de FNGCIMM in Monitorul Oficial.
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anuntat, joi, ca de vineri finantatorii primesc dosare pentru programul "Noua Casa", iar Ministerul Finantelor a decis diminuarea comisionul de administrare de la 0,40% la un nivel de 0,30% din soldul garantiei.
"Guvernul Romaniei a aprobat plafonul de garantare a Programului Noua Casa, editia 2021, in valoare de 1,5 miliarde de lei, iar prin Ordinul nr.441 din 24.03.2021, Ministerul Finantelor a diminuat comisionul de administrare de la 0,40% la un nivel de 0,30% din soldul garantie", se arata in comunicatul transmis de FNGCIMM.
De vineri se primesc dosarele pentru "Noua Casa"
In paralel cu procesul legislativ, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a finalizat procedura de alocare a plafoanelor anuale ale garantiilor care pot fi emise de catre bancile participante, in functie de ponderea garantiilor acordate de catre fiecare finantator in anul precedent.
Plafonul va fi distribuit cu acordul Ministerului Finantelor, urmand ca aplicatia informatica sa fie deschisa pentru cele 14 banci participante in program:... mai mult
Joi, 25 Martie 2021, ora 17:25
Programul Noua Casa a inceput de la 1 septembrie, dar deja se intrevad unele probleme, astfel ca, doritorii de credite garantate de stat trebuie sa duca o lupta contra cronometru. 15 banci s-au inscris in aceasta cursa pentru cei 1,6 miliarde de lei care au ramas neconsumati prin programul guvernamental.
"Saptamana trecuta, FNGCIMM a semnat toate cele 15 conventii cu bancile respective, iar de pe 1 septembrie, bancile au inceput sa primeasca cereri pentru noul program Noua Casa. Practic, din aceasta saptamana, in sistemul FNGCIMM vor fi incarcate primele aplicatii de la institutiile financiare. Din informatiile noastre, volumul de dosare care se afla in prelucrare va depasi 1.000 de cereri", a declarat directorul general al FNGCIMM, Dumitru Nancu.
Cursa contra cronometru pentru terminarea banilor
Seful FNGCIMM spera ca pana la 1 noiembrie, banii pentru Noua Casa sa se termine astfel incat, pana se decide Parlamentul ce sa faca cu legea dezbaterea sa nu mai aiba obiect.
"Si la IMM Invest, stiti foarte bine ca ne-au respins programul si am demonstrat ca acesta este cel mai de succes program cu garantii de stat din Romania, cu peste 17.000 de beneficiari in acest moment si s-au facut plati de 1,2% din PIB, adica de 12 miliarde de lei. A fost un program respins dar care acum functioneaza", a mai spus Nancu.
Programul IMM Leasing a fost si el respins de Parlament, iar acum au respins si programul Noua Casa.
"Pana in momentul in care legea nu ajunge la promulgat... mai mult
Luni, 14 Septembrie 2020, ora 14:01
In ultimii ani, bancile au venit cu produse de creditare asemanatoare cu cele din programul guvernamental care acum se numeste Noua Casa. Cu toate acestea, intre cele doua produse, cel al bancii si cel garantat de stat, exista cateva diferente majore.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii "Profu' de bani", cum sa alegi cel mai potrivit credit pentru nevoile tale.
Poate cea mai importanta dintre acestea este faptul ca, la creditul Noua Casa, dobanda este variabila, in timp ce bancile ofera imprumuturi imobiliare cu dobanda fixa, care poate ajunge si pana la 7-10 ani.
Un al doilea aspect de care trebuie sa tii cont si pe care il recomandam este sa iei creditul, oricare ar fi el, in moneda nationala. In felul acesta, vei preveni riscul valutar. Bancile ofera creditele proprii in lei si in euro, in timp ce Noua Casa le ofera doar in lei.
Cand vine vorba despre aprobarea creditului, la Noua Casa aprobarea dosarului se prelungeste in unele cazuri si cu pana la o luna sau mai mult, din cauza ca este nevoie de aprobare si de la stat (FNGCIMM). Iar din practica de pana acum, in aceasta perioada, statul nu lucreaza la capacitate maxima.
In cazul creditului Noua Casa, nu ai voie sa instrainezi locuinta decat dupa cinci ani, iar aici ne referim la inchiriere sau la vanzare.
In plus, pentru imprumutul garantat de stat trebuie sa constitui un depozit colateral, insemnand echivalentul a trei rate de dobanda. Suma aceasta o vei primi inapoi numai dupa ce vei achita... mai mult
Luni, 14 Septembrie 2020, ora 12:35
Programul guvernamental Noua Casa a inceput oficial. Programul este trasat in cele mai fine detalii, iar daca esti in cautarea unui credit este bine sa stii de ce acte ai nevoie, cat te costa si daca te incadrezi la o finantare pentru locuinta.
In momentul de fata, sunt doua tipuri de credite care se acorda prin programul Noua Casa:
1. Creditele cu avans de minim 5% pentru achizitii de maximum 70.000 de euro, din care banca te poate finanta cu cel mult 66.500 de euro. Acestea se acorda pentru orice tip de locuinta finalizata, oricat de veche ar fi.2. Creditele cu avans de minim 15% pentru achizitii cuprinse intre 70.001 si 140.000 de euro, imprumutul maxim pe care-l poate oferi banca fiind de 119.000 de euro. Acestea se acorda pentru locuintele care au fost finalizate in ultimii 5 ani.
Actele necesare pentru un credit Noua Casa
Banca iti va cere urmatoarele acte in mod obligatoriu, dar retine ca daca nu este convinsa de acestea iti poate solicita si altele suplimentar. De principiu, actele de mai jos sunt cele pe care va trebui sa le aduci:
1. Cererea de credit - aceasta este un formular tipizat pe care ti-l va da spe completare chiar banca2. Actul de identitate3. O declaratie pe proprie raspundere in original4. Acordul ANAF5. Copie a actului de proprietate a vanzatorului asupra imobilului pe care vrei sa-l achizitionezi6. Declaratie pe proprie raspundere, in original, a vanzatorului prin care acesta confirma ca imobilul nu este revendicat de nimeni si nici nu... mai mult
Vineri, 04 Septembrie 2020, ora 00:02
Romania a primit, pe parcursul anului 2016, peste 550 de refugiati care au fugit de razboiul din tara lor si au venit in Europa in cautarea unei vieti mai bune.
Uniunea Europeana a stabilit o cota de circa 2.000 de imigranti pe care tara noastra trebuie sa ii primeasca, iar anul trecut in Romania au sosit si au primit adapost 554 de refugiati din Grecia si Italia, tari prin care aceste persoane intra in Europa, dupa calatorii periculoase pe mare.
"Pe parcursul anului 2016, au fost transferate in Romania 554 de persoane din Grecia si Italia, prin intermediul procedurii de relocare intra UE, care dupa obtinerea unei forme de protectie au optat pentru inscrierea in programul de integrare", se arata intr-un raspuns al Inspectoratului General pentru Imigrari (IGI) din cadrul Ministerului de Interne, la solicitarea Ziare.com.
Fiecare refugiat care vine in tara noastra intra intr-un program de integrare si poate beneficia si de proiectul "O noua casa", prin care autoritatile romane ii ajuta pe imigranti sa isi gaseasca o locuinta si le acopera costurile de chirie si utilitati. Cheltuielile sunt acoperite cu bani europeni, prin Fondul Azil Migratiune si Integrare.
"Din totalul persoanelor relocate, exista persoane care au beneficiat de serviciile oferite prin proiectul "O noua casa" derulat de Serviciul Iezuit pentru Refugiati din Romania - JRS, finantat prin Fondul Azil Migratiune si Integrare, prin intermediul carora sunt derulate activitati de identificare a unor... mai mult
Vineri, 24 Februarie 2017, ora 13:13
Programul "Noua Casa", care va inlocui proiectul guvernamental "Prima Casa", demarat in 2009, va duce la o crestere a vanzarilor de locuinte noi si de terenuri, dar si la o ieftinire a imobilelor vechi, arata o analiza de pe piata imobiliara.
In cadrul versiunii viitoare a programului, vor putea putea fi cumparate, cu credite garantate de stat in proportie de 50%, doar locuinte noi.
"Preconizam ca aplicabilitatea programului Noua Casa va conduce la o crestere a numarului de tranzactii pentru imobilele noi, insotita, probabil, si de o scadere in paralel a preturilor pentru imobilele vechi, care anterior se dovedeau a fi mai compatibile cu programul 'Prima Casa'", a apreciat Robert Teodorescu, director al departamentului rezidential din cadrul Regatta Real Estate, intr-o analiza remisa Ziare.com.
Prima Casa devine Noua Casa: Ce schimbari ar trebui sa faca Guvernul si ce efecte va avea proiectul
De asemenea, este asteptata reluarea achizitiilor de terenuri, in special de ...citeste mai departe despre ""Noua Casa": Ce se va intampla cu preturile locuintelor" pe Ziare.com mai mult
Joi, 20 Martie 2014, ora 16:02
In programul asumat, marti, in Parlament, Cabinetul Ponta 3 si-a lua angajamentul ca Programul Prima Casa sa devina Noua Casa, pentru a stimula achizitia de locuinte noi.
"Decizia este menita sa incurajeze dezvoltarea de ansambluri noi, adaptate cerintelor pietei. Efectele imediate ar putea fi aparitia pe piata a unor oferte care sa fie adaptata cererii actuale, dar si o ieftinire a preturilor pe segmentul rezidential vechi", a apreciat Daniel Crainic, seful departamentului de marketing si comunicare la portalul Imobiliare.ro, pentru Ziare.com.
El considera ca pentru a avea succes, programul ar trebui sa largeasca accesul cumparatorilor solvabili la finantare.
"Anul este important in masura in care in functie de acel an, locuintele din stocul actual de imobile vor fi eligibile sau nu, prin urmare pretul acestora va fi mai mult sau mai putin impactat. Pretul locuintelor care nu sunt eligibile la finantare in cadrul unui program popular, de regula, scade, din lipsa de cerere", a ...citeste mai departe despre "Prima Casa devine Noua Casa: Ce schimbari ar trebui sa faca Guvernul si ce efecte va avea proiectul" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 12 Martie 2014, ora 11:28