Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Cord Meier-Klodt, a afirmat marti seara ca decizii actuale ale guvernului referitoare la impozitarea anumitor sectoare sau la domeniul justitiei sunt urmarite cu ingrijorare, si, alaturi de prezentarea publica a companiilor straine ca fiind problema sau dusmanul societatii, creeaza nesiguranta, insa companiile germane nu-si vor face bagajele prea curand, dar au devenit mai prudente, iar investitiile planificate sunt reanalizate pe alocuri, amanate sau chiar se cauta locatii alternative.
El i-a indemnat pe oamenii de afaceri sa combata defaimarile cu fermitate si argumente solide, sa isi apere realizarile si sa atraga atentia asupra contributiilor aduse de economia germana, in decursul anilor, pentru binele Romaniei si al relatiilor romano-germane.
"Romania are multe de oferit in vederea reconfigurarii cu succes a schimbarii in Europa, fiindca s-a transformat spectaculos, la randul sau, in ultimele decenii. Sub aspectul politicii de securitate, a devenit o ancora de stabilitate in flancul de sud-est al NATO si UE. Sub aspect politic, a devenit o voce importanta intr-o regiune strategic importanta, daca ne gandim la Balcanii de Vest, Turcia sau Parteneriatul Estic.
Romania poate fi o voce a echilibrului in multe subiecte de viitor, cu relevanta pentru intreaga Europa - cu precadere si intre interesele statelor membre vestice si estice. A dovedit-o deja de multe ori.
Romania a parcurs un drum impresionant si sub aspect economic.... mai mult
Marti, 29 Ianuarie 2019, ora 21:12
Germania pledeaza pentru stabilitate si predictibilitate in Romania si pentru "continuarea ferma a parcursului de intarire a statului de drept si a luptei impotriva coruptiei in tara", a declarat miercuri, noul Ambasador al Germaniei la Bucuresti, Cort Meier-Klodt.
El a pledat pentru ca "Romania sa isi continue cursul reformelor si sa paseasca in continuare pe calea de succes pe care a pornit, cu ani in urma, si ca confere un caracter ireversibil realizarilor sale".
"Guvernul federal sprijina acest aspect de multa vreme, la cel mai inalt nivel: doamna cancelar federal Merkel, cat si presedintele federal Gauck, in cursul vizitei sale intreprinse in 2016 in Romania, au subliniat cat se poate de clar acest lucru in discutiile purtate cu presedintele Iohannis, cu Guvernul, cu reprezentanti ai Justitiei si ai societatii civile, exprimandu-si respectul pentru performantele atinse de Romania in ultimii ani", a spus ambasadorul.
El a precizat ca va relua acest mesaj in cursul intalnirilor pe care intentioneaza sa le aiba in viitorul apropiat cu reprezentanti ai noului Guvern.
Intrebat despre intentia presedintelui Iohannis de a convoca un referendum pe tema gratierii si a modificarilor aduse Codurilor Penal si de Procedura Penala, seful misiunii diplomatice de la Bucuresti a precizat ca trebuie sa existe un dialog "deschis si transparent" intre experti si Parlament si ca trebuie gasite "caile de participare" pentru toti partenerii implicati.
El a atras, insa,... mai mult
Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 15:09
Noul ambasador al Republicii Federale Germania in Romania, Cord Meier-Klodt, a fost primit la Bucuresti, luni, de catre ministrul de Externe, Teodor Melescanu.
In 2016 ambasadorul Cord Meier-Klodt a fost reprezentantul special al presedintiei germane a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreana.
Anterior a fost Insarcinat special pentru Europa de Est, Caucaz si Asia Centrala in ministerul de Externe german.
Intre 2002 si 2005 Cord Meier-Klodt a fost seful sectiei de presa in cadrul Ambasadei germane la Moscova.
Citeste mai departe despre "Germania trimite la Bucuresti un ambasador specializat in relatiile cu Rusia" pe Ziare.com. mai mult
Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 21:50
Companiile germane vor sa isi extinda investitiile in Romania, dar este nevoie sa stie ca vor gasi in continuare un climat de stabilitate si predictibilitate financiara, a afirmat, joi, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas Von Mettenheim, la receptia de Anul Nou a Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.
"Germania este si va ramane partenerul economic numarul unu al Romaniei. Pentru aceasta, este nevoie, la fel ca in intreaga Europa, si aici sa existe o stabilitate financiara. Romania trage din greu pentru aceasta si suntem constienti de eforturile sale. La nivelul Europei trebuie luate picioarele de pe frana investitiilor, iar Romania a luat deja un picior. Acum trebuie sa fie luat si al doilea picior. Este drept, companiile se supara uneori pe birocratie, pe modul de organziare a unor licitatii, pe raspunsurile nu tocmai prompte din partea Justitiei. Asta poate speria investitorii noi si este in interesul Romaniei sa ia masurile corespunzatoare", a precizat Andreas Von Mettenheim.
Potrivit diplomatului german, investitorii sunt interesati ca Romania sa nu poata fi depasita de alte tari in ceea ce priveste costul mainii de lucru si doreste ca in tara noastra sa se dezvolte un sistem de invatamant profesional, prin care firmele germane sa poata gasi mana de lucru bine specializata.
"Dorim sa sprijinim in continuare cresterea schimburilor comerciale, atat in domenii traditionale, precum protectia mediului, automobile si comertul cu amanuntul, dar si in... mai mult
Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 23:02
Ambasadorul german la Bucuresti, Andreas von Mettenheim a declarat, duminica, la Pro TV, ca investitiile germane in Romania au scazut cu doua treimi in acest an, dar si ca statul roman are de platit firmelor germane din Romania datorii de aproximativ 140 de milioane de euro, potrivit Mediafax."Bineinteles, ideea nu este ca doar firmele germane sa-si primeasca banii inapoi. Trebuie ca toti investitorii sa-si primeasca banii inapoi. Iar acest lucru nu este important doar pentru firmele respective, este important pentru reputatia Romaniei in strainatate", a explicat ambasadorul german la Pro TV.
El a precizat ca primele plati au avut deja loc, dar si ca totalul datoriilor statului roman fata de firmele germane este de aproximativ 140 de milioane de euro firmele fiind, in parte, "furnizori de echipamente pentru CFR, firme de energie care solicita plata costurilor de curent si o serie intreaga de firme, unele mai mici, care au furnizat lucruri in Romania".
Diplomatul german a explicat ca exista un interes comun de a avea in Romania un partener de incredere, care isi poate plati datoriile.
"Daca reusim acest lucru, si cred ca putem sa reusim, atunci acest lucru ne foloseste noua si foloseste si Romaniei", a adaugat ambasadorul, care a precizat ca nu cunoaste cazuri de coruptie specifice in mediul de afaceri german. Pe de alta parte, ambasadorul german a subliniat o scadere a investitiilor germane in Romania.
"In anul acesta, intr-adevar, investitiile germane in Romania au scazut... mai mult
Duminica, 14 Noiembrie 2010, ora 23:31