Guvernul a adoptat, miercuri, normele de aplicare a noului Cod fiscal, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei de Guvern.
"Au fost adoptate normele metodologice de aplicare a noului Cod fiscal. Documentul are in jur de 600 de pagini si il puteti gasi pe site (Ministerul Finantelor Public - n.red.) ", a spus Suciu.
Codul fiscal 2016: Cea mai indrazneata masura de relaxare fiscala
Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, normele metodologice sunt corelate cu structura noului Cod fiscal, cele zece titluri fiind structurate in sectiuni/subsectiuni care fac trimitere la articolele din... citeste mai departe despre "Guvernul a adoptat normele metodologice privind Codul fiscal" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 30 Decembrie 2015, ora 17:38
Guvernul a aprobat miercuri o hotarare prin care sunt prevazute mai multe modificari ale normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal, in special in privinta impozitului pe profit, TVA si accize.
In privinta TVA s-a decis extinderea categoriei persoanelor impozabile care pot constitui un grup fiscal din punct de vedere al TVA.
"Astfel, grupul va putea fi constituit din persoane impozabile care sunt administrate de catre acelasi organ fiscal competent, fata de prevederile precedente care permiteau numai marilor contribuabili sa constituie un grup fiscal unic. Persoanele care formeaza un grup fiscal unic pot depune un decont de TVA centralizat prin reprezentantul desemnat, nefiind necesara depunerea decotului de fiecare membru al grupului fiscal", explica Executivul.
In domeniul accizelor, cele mai importante modificari vizeaza stabilirea cuantumului aferent capitalului social minim subscris si varsat pentru antrepozitele fiscale de productie; s tabilirea cuantumului aferent garantiei minime pentru antrepozitele fiscale de productie; stabilirea procedurii care trebuie indeplinita de operatorii economici in vederea restituirii accizelor pentru produsele accizabile eliberate pentru consum in Romania si ulterior exportate.
De asemenea, se vizeaza introducerea posibilitatii autorizarii tancurilor plutitoare/barjelor in limita celor 8 antrepozite fiscale de depozitare apartinand antrepozitarilor fiscali autorizati pentru productia de produse energetice, in... mai mult
Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 20:28
Guvernul a aprobat, luni, normele metodologice de aplicare a ultimelor modificari efectuate la Codul Fiscal, prin care a fost extinsa baza de impozitare, norme care reglementeaza inclusiv sistemul de impunere in cazul persoanelor platite prin drepturi de autor, informeaza Mediafax.In sedinta de saptamana trecuta, organizata miercuri, Guvernul a decis sa amane aprobarea normelor pana la inceputul acestei saptamani, pentru a fi prezentate in dezbatere publica.
Executivul a mai anuntat atunci ca a hotarat ca persoanele care sunt angajate cu carte de munca si remunerate doar ocazional cu drepturi de autor, precum la realizarea unei carti, sa nu plateasca CAS pentru banii primiti prin drepturi de autor.
La finalul sedintei de luni, ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ca, in cazul remuneratiilor ocazionale cu drepturi de autor, scutirea de la plata CAS va fi posibila atunci cand astfel de plati nu sunt efectuate la intervale de timp regulate.
"Legislatia pe care o lansam acum nu se refera la schimbari de modalitati de activitate si acoperire financiara a acesteia prin raportul de munca.
Drepturi de autor in orice situatie se platesc, fie ca sunt acoperite alaturi si de un salariu, fie ca nu sunt acoperite, fie ca sunt periodice, fie ca sunt ocazionale, deci se refera la o creatie orecare, sunt in continuare admise.
Singura problema este ca in cazul in care exista repetitivitate, aceste elemente sa fie considerate venituri de natura salariale si sa se plateasca aceasta... mai mult
Luni, 02 August 2010, ora 23:43