Inspectorii Comandamentului Sezon Estival 2020 au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 158.000 de lei, in urma actiunii de control desfasurate in aceasta saptamana pe litoral, pentru nerespectarea legislatiei sanitar-veterinare in reteaua unitatilor de alimentatie publica, informeaza un comunicat transmis, vineri, de DSVSA Constanta.
Conform sursei citate, medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, au verificat, in perioada 10-13 august, 121 de unitati, in urma controalelor fiind sanctionate 29 dintre acestea (11 restaurante, sapte unitati fast-food, o pizzerie, doua braserii, un magazin de peste si sapte magazine alimentare, cu amenzi in suma de 158.000 de lei.
Potrivit proceselor verbale de constatare, abaterile au constat in: manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, spatii comerciale neaprobate sanitar veterinar, ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei, conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare si a oualor, depozitarea alimentelor sub forma de materii prime sau semipreparate impreuna cu produse finite ce se consuma fara prelucrare termica si functionarea fara documente de inregistrare sanitara veterinara.
In perioada mentionata au fost confiscate si retrase de la vanzare peste 30 de kilograme de produse... mai mult
Vineri, 14 August 2020, ora 12:13
Masurile necesare in vederea redeschiderii creselor, gradinitelor, after-school-urilor, pentru prevenirea imbolnavirii cu SARS-CoV-2, au fost trimise spre publicare la Monitorul Oficial, informeaza, luni, Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Potrivit unui comunicat de presa, luni a fost trimis spre publicare in Monitorul Oficial Ordinul comun dintre Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, care stabileste masurile necesare in vederea redeschiderii creselor, gradinitelor, after-school-urilor pentru prevenirea imbolnavirii cu SARS-CoV-2.
Incepand de luni, parintii care doresc sa beneficieze de serviciile oferite de gradinitele/unitatile de invatamant prescolar de stat, in perioada vacantei de vara, pot depune cereri la unitatile de invatamant pe care le-au frecventat copiii in acest an scolar, precizeaza sursa citata.
Cererile vor fi centralizate de catre inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti si, ulterior, transmise autoritatilor publice locale pentru a decide, in acord cu acestea, asupra listei de unitati de invatamant in care se vor desfasura doar activitati recreative.
Lista cu unitatile de invatamant prescolar va fi afisata la avizierul inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti si/sau pe site-urile acestora.
Unitatea de invatamant va asigura adoptarea masurilor necesare in vederea pregatirii deschiderii unitatilor de invatamant prescolar, conform prevederilor... mai mult
Luni, 15 Iunie 2020, ora 15:42
Normele de aplicare a OUG privind suspendarea platii ratelor bancare au aparut luni in Monitorul Oficial, astfel ca romanii carora le-au fost afectate veniturile pot depune cereri.
Ordonanta de urgenta care prevede acest ajutor a fost adoptata la inceputul saptamanii trecute, iar normele abia joi.
Solicitarile catre banci se pot face in cel mult 45 de zile de la aparitia ordonantei de urgenta, adica pana la 16 mai.
Potrivit documentului, perioada pentru care se acorda facilitatile de suspendare la plata a ratelor este cuprinsa intre o luna si 9 luni, fara a putea depasi data de 31 decembrie 2020.
Asadar, persoanele fizice pot cere amanarea ratelor printr-o declaratie pe propria raspundere in care sa precizeze ca i-au fost afectate veniturile (lui sau familiei sale) direct sau indirect.
Normele precizeaza ca prin "familie" se intelege persoanele care au calitatea de sot/sotie, parinci si copii care locuiesc si se gospodaresc impreuna cu debitorul.
Ce inseamna venituri afectate direct sau indirect
Documentul publicat in Monitorul Oficial explica si ce inseamna venituri afectate direct sau indirect: Se mentioneaza insa ca bancile nu trebuie sa se limiteze doar la aceste exemple:
intrarea debitorului/membrilor familiei acestuia in somaj tehnic ca efect al inchiderii/restrangerii activitatii angajatorului,concedierea debitorului/membrilor familiei acestuia,reducerea salariului debitorului/membrilor familiei acestuia,plasarea debitorului in carantina... mai mult
Luni, 06 Aprilie 2020, ora 18:40
Statele membre UNESCO au decis joi sa mandateze aceasta organizatie a ONU sa lucreze la elaborarea unui set de norme etice in materie de inteligenta artificiala (AI), au precizat surse din cadrul UNESCO, potrivit AFP.
"A fost o decizie unanima" luata de state cu pozitii foarte diverse pe aceasta tema, au declarat reprezentanti din cadrul Secretariatului Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinte si Cultura, adaugand "este o zi frumoasa!" dupa hotararea adoptata de cele 193 de tari membre.
UNESCO va face apel la experti internationali care vor lucra pe parcursul viitoarelor 18 luni la "primul instrument normativ mondial" din acest domeniu.
Citeste mai multe despre Felul in care muncim se va schimba, Inteligenta Artificiala va deveni un partener al omului aproape in tot ce vom face - Interviu.
In deschiderea lucrarilor conferintei generale a acestui organism (12-27 noiembrie), directoarea generala UNESCO, Audrey Azoulay, a pledat pentru ''constructia unei viziuni comune a problemelor etice legate de inteligenta artificiala'', care ''se bazeaza pe reteaua de experti'' ai UNESCO si pe ''legitimitatea sa politica''.
"Inteligenta artificiala depaseste registrul inovatiei, este totodata o ruptura antropologica majora care ne pune in situatia de a face alegeri etice", a spus aceasta, facand apel la Conferinta generala sa "ia o decizie istorica" in cadrul acestui mandat al UNESCO.
Expertii vor analiza asadar mijloacele prin care dezvoltarea AI se poate... mai mult
Joi, 21 Noiembrie 2019, ora 21:06
In Monitorul oficial din data de 31 iulie 2019, a fost publicata HG nr. 524/2019, ce adopta normele metodologice pentru calculul si plata taxei pe activele financiare nete, datorata de institutiile bancare.
In Monitorul oficial din data de 02 august 2019, a fost publicat Ordinul ANAF nr. 2085/2019, ce adopta modelul formularului 109 - Declaratie privind taxa pe activele financiare nete.
Monitorul Oficial nr. 0636 din 31 iulie 2019
HG nr. 524 din 24 Iulie 2019
Hotarare pentru aprobarea Normelor metodologice privind determinarea cotei de piata, marjei de dobanda, a activelor financiare nete si a celor care se scad din baza impozabila, precum si raportarea indicatorilor necesari calcularii taxei pe active, prevazute la art. 86-88 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene
Monitorul Oficial nr. 0642 din 02 august 2019
Ordin ANAF nr. 2085 din 29 Iulie 2019
Ordin pentru aprobarea modelului si continutului formularului 109 "Declaratie privind taxa pe active financiare nete"
HG nr. 524/2019 se adreseaza institutiilor financiare si adopta normele metodologice privind calculul si plata taxei pe activele financiare, taxa adoptata prin OUG nr. 114/2018, cu modificari ulterioare.
Nivelul acestei taxe tine cont de cota de piata a respectivei banci, iar procentul taxei este:
a) 0,4% pe... mai mult
Luni, 05 August 2019, ora 11:23
Comisia Europeana a adoptat miercuri o comunicare si patru rapoarte care vor sprijini autoritatile de la nivel european si national sa contracareze cu mai multa eficacitate riscurile in materie de spalare a banilor si de finantare a terorismului, se arata intr-un comunicat al executivului comunitar.
Prin directivele patru si cinci privind combaterea spalarii banilor, Comisia Juncker a instituit norme solide la nivelul UE si a consolidat rolul de supraveghere al Autoritatii Bancare Europene (EBA).
Rapoartele evidentiaza necesitatea transpunerii pe deplin a directivelor mentionate, subliniind totodata faptul ca inca persista o serie de deficiente structurale in punerea in aplicare a normelor Uniunii in materie de combatere a spalarii banilor si a finantarii terorismului.
Pachetul prezentat miercuri va servi drept baza pentru viitoarele optiuni de politica privind consolidarea in continuare a cadrului UE de combatere a spalarii banilor, apreciaza Comisia Europeana.
Pe cine incurca aplicarea Directivei UE privind spalarea banilor? Guvernele PSD au ignorat avertismentele, iar acum Romania e buna de plata
"Avem norme stricte in materie de combatere a spalarii banilor la nivelul UE, dar este necesar ca toate statele membre sa transpuna in practica aceste norme. Nu vrem ca in UE sa existe vreun punct slab de care infractorii ar putea sa profite. Scandalurile recente au aratat ca statele membre ar trebui sa rezolve aceasta problema in regim de urgenta", a declarat... mai mult
Miercuri, 24 Iulie 2019, ora 14:43
Comisia Europeana a salutat acordul la care au ajuns statele membre ale UE cu privire la masurile detaliate necesare pentru simplificarea normelor in materie de TVA pentru vanzarile online de bunuri, masuri care asigura totodata faptul ca pietele online contribuie la lupta impotriva fraudei fiscale, se arata intr-un comunicat al Executivului comunitar.
Noile norme convenite marti vor asigura introducerea armonioasa a noilor masuri privind TVA pentru comertul electronic convenite in decembrie 2017, care vor intra in vigoare in ianuarie 2021. Noile norme ar trebui, de asemenea, sa ajute statele membre sa recupereze pierderile de venituri fiscale anuale de cinci miliarde de euro din acest sector - cifra care ar urma sa se ridice la sapte miliarde de euro pana in 2020.
Comisarul pentru afaceri economice si financiare, impozitare si uniune vamala, Pierre Moscovici, a declarat: "Pas cu pas, eliminam lacunele care duc la pierderea veniturilor fiscale, privand tarile Uniunii de fonduri care ar putea fi utilizate pentru servicii si investitii publice. In acelasi timp, aducem normele in materie de TVA in secolul XXI, adaptandu-le la o economie din ce in ce mai digitala si globalizata. Companiile ar trebui sa se poata bucura de o tranzitie lina catre sistemul mai amplu al TVA pentru comertul electronic in 2021".
Companiile din tari terte, inclusiv cele care utilizeaza depozite sau asa-numitele "centre de executare a comenzilor" in UE, pot vinde bunuri consumatorilor din... mai mult
Marti, 12 Martie 2019, ora 14:10
Comisia Europeana si autoritatile pentru protectia consumatorilor din UE au solicitat luni platformei de inchiriere a imobilelor in scop turistic Airbnb sa-si alinieze clauzele si conditiile la normele UE de protectie a consumatorilor si sa fie transparenta in ceea ce priveste prezentarea preturilor aplicate.
"Tot mai multi consumatori isi rezerva online locurile de cazare pe durata vacantei, iar acest sector a creat numeroase oportunitati noi pentru turisti. Insa popularitatea nu poate fi o scuza pentru nerespectarea normelor UE de protectie a consumatorilor. Consumatorii trebuie sa inteleaga cu usurinta pentru ce anume platesc si ce preturi exact urmeaza sa plateasca pentru servicii si trebuie sa beneficieze de norme echitabile, de exemplu in ceea ce priveste anularea de catre proprietar a locurilor de cazare rezervate. Ma astept ca Airbnb sa prezinte cat mai rapid solutiile adecvate", a declarat Vera Jourova, comisarul pentru justitie, consumatori si egalitate de gen.
Modul actual in care Airbnb prezinta preturile, precum si o serie de clauze nu sunt conforme cu Directiva privind practicile comerciale neloiale, cu Directiva privind clauzele contractuale abuzive si cu Regulamentul privind competenta judiciara in materie civila si comerciala. Prin urmare, autoritatile europene de protectie a consumatorilor si Comisia au solicitat societatii Airbnb sa adopte o serie de modificari. Societatea trebuie sa-si prezinte propunerile pana la sfarsitul lunii august. Dupa ce... mai mult
Luni, 16 Iulie 2018, ora 15:37
Introducerea noilor norme GDPR (General Data Protection Regulation) va avea un puternic impact asupra intregului mediu de business din Romania. Aceste reglementari vor influenta, cu siguranta, modul in care companiile vor face marketing pe viitor. Tocmai pe acest subiect va discuta antreprenorul Marian Seitan, in cadrul conferintei GDPR, organizate de PR2Advertising.ro.
Antreprenorul va fi prezent la conferinta GDPR din data de 15 martie 2018, din Bucuresti, pentru a impartasi informatii legate de noile reglementari de protectie a datelor, dar si pentru a vorbi despre efectele pe care aceste norme le vor genera in cadrul companiilor de pe piata romaneasca si, mai ales, cum vor influenta acestea modul prin care companiile vor alege sa faca marketing.
In cadrul prezentarii vei afla cum vor trebui modificate incepand cu mai anul acesta procesele de colectare de date consumatori, prelucrarea acestor date si utilizarea lor pentru comunicare directa multicanal si promotii de consumatori
Pentru a participa gratuit la conferinta inscrie-te AICI.
Despre Marian Seitan
Marian Seitan este antreprenor cu o experienta de peste doua decenii in business, in cadrul unor companii care ofera servicii de marketing direct, promotii de consumatori si management de baze de date.
Si-a inceput activitatea ca antreprenor, in anul 1997, la scurt timp dupa finalizarea studiilor, cand a fondat compania Hit Mail.
In prezent, Marian Seitan este director general al companiei... mai mult
Joi, 15 Februarie 2018, ora 14:39