Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) va desemna, la sfarsitul anului, noi ambasadori ai turismului romanesc, unul dintre acestia urmand sa fie designerul Catalin Botezatu.
"Voi relua un proiect laudabil din mandatul Grapini (Maria Grapini, fost ministru delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism - n.red.), cu ambasadorii turismului romanesc. Iar Catalin Botezatu, ca si proactivitate, are actiuni constante, o viata dedicata promovarii Romaniei in afara, in mod sigur trebuie sa il nominalizam si imi pare rau ca nu s-a facut acest lucru pana acum.
Bulgaria, de exemplu, a devenit din nou foarte agresiva in promovare - si e un lucru spre care trebuie sa ne uitam - a reusit sa faca un clip de 30 de secunde care a patruns pe mapamond, in care a folosit vedete hollywood-iene in promovare. Noi avem intern valori foarte bune. Pana la sfarsitul anului voi avea o lista de propuneri, iar cu ocazia sarbatorilor vreau sa facem o actiune si sa propunem doi-trei ambasadori. Catalin ...citeste mai departe despre "Noi ambasadori ai turismului romanesc: Catalin Botezatu, cap de lista" pe Ziare.com mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 17:19
Maia Morgenstern, Dan Puric si Helmuth Duckadam vor promova turismul romanesc si vor fi numiti de autoritatile in domeniu, la sfarsitul lunii ianuarie, ambasadori ai turismului romanesc alaturi de alte personalitati, a declarat Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM si Turism.
"Pe data de 30 ianuarie, intr-un eveniment care va avea loc la hotelul Hilton din Bucuresti, mai multe personalitati vor fi numite ambasadori ai turismului romanesc si vor promova astfel Romania in baza unui parteneriat pe care il vom semna cu ei. Printre acestia se numara Maia Morgenstern, Dan Puric, Dumitru Prunariu, Dinu Sararu sau Constantin Chiriac, directorul teatrului din Sibiu", a spus Grapini.
Acestora li se vor adauga Octavian Bellu, Mariana Bitang, Nadia Comaneci, Helmuth Duckadam, Ovidiu Lipan Tandarica si naistul Nicolae Voiculet. Toti vor primi pasapoarte diplomatice.
"Ei vor promova Romania in baza unui parteneriat, iar noi le vom acorda titlul de ambasadori onorifici ai turismului. Fiecare va promova turismul romanesc la evenimentele din tara si strainatate la care va participa si vor merge si la targurile de turism din afara tarii", a aratat Grapini, mentionand ca "ambasadorii" nu vor fi remunerati.
In luna august au fost desemnati opt ambasadori ai turismului, respectiv Grigore Lese, Elisabeta Lipa, Ilie Nastase, Ivan Patzaichin, Stefan Popa Popas, Iolanda Balas Soter, Gabriela Szabo si Gheorghe Zamfir.
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, le-a acordat, vineri,... mai mult
Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 17:29
Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini a anuntat vineri la Cluj ca Angela Gheorghiu, Gheorghe Hagi, Nadia Comaneci si naistul Nicolae Voiculet au acceptat sa devina ambasadori onorifici ai turismului romanesc, cea de-a doua etapa a programului "Promovarea Romaniei prin valori" urmand sa aiba loc in luna ianuarie.
"Romania promovata prin valori" este un proiect prin care opt personalitati romanesti care se bucura de recunoastere internationala accepta sa promoveze imaginea Romaniei in lume.
Prima gala a avut loc in august 2013, cand Grigore Lese, Elisabeta Lipa, Ilie Nastase, Ivan Patzaichin, Stefan Popa Popas, Gabriela Szabo, Iolanda Balas Soter si Gheorghe Zamfir au semnat "contractul pentru Romania turistica" si s-au angajat sa se implice in promovarea tarii si a turismului.
Ivan Pataichin, care deruleza el insusi multe proiecte de sustinere a eco-turismului, este invitat sa vorbeasca despre Romania in cel de-al doilea episod din filmul 'Wild Carpathia', alaturi de principesa Margareta.
"Am reusit sa facem un proiect foarte important, acele trei episoade cu 'Wild Carpathia'. Si in Romania si la Londra, filmul a fost de mare succes. A fost o chestiune si de a scoate dintr-un impas Romania ca imagine pentru ca se facuse primul episod cu printul Charles, in intelegere cu Romania ca primul episod il doneaza el si noi sa facem contra cost episoadele doi si trei.
M-a luat prin surprindere cand m-am... mai mult
Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 17:46
Strainii care vin in Romania mai au si altceva de descoperit in afara de Dracula, Ceausescu, Casa Poporului si copii strazii. Zona centrala a tarii, (Sibiu, Alba sau Harghita)e presarata de castele si constructii medievale, care cresc notorietatii tarii, dar si afacerile din acest sector.
Avem o tara frumoasa, ce facem cu ea? In pofida faptul ca avem o tara pitoreasca, nu stim s-o vindem, nici cum trebuie si nici cui trebuie.
Traditii si cultura vs litoral
Consultantul pe probleme de turism, Traian Badulescu, a declarat ca strainii vin la noi mai mult din curiozitate, fiind pentru ei suntem o tara noua. Totusi, cei care vin la noi stiu ca gasesc aici traditii si cultura, iar mare lor majoritate sosesc in tara cu un nivel de asteptare scazuta, mai ales pe circuitele culturale, insa dupa ce se intorc, gradul de statisfactie este ridicat.
El considera ca Romania nu are un singur brand de tara real, si oricum, strainii va tara noastra ca pe o destinatie mai pitoreasca, unde inca mai exista locuri naturale neatinse de om, ori traditii pastrate. In opinia lui Badulescu, un ambasador foarte bun al zonei centrale a Romaniei este Printul Charles, mostenitorul tronului Marii Britanii, care a descoperit locuri pe care noi nu le stiam si nu le cunoasteam asa de bine.
Traian Badulescu spune ca Romania ar avea nevoie de mai multe proiecte de genul "Transilvania Misterioasa", dezvoltat si implementat de Asociatia Infoturism, fiindca au darul de a culege informatii si a... mai mult
Vineri, 06 Iulie 2012, ora 08:46
Traian Badulescu, fostul purtator de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), a declarat in cadrul unui interviu pentru Business24, ca Romania nu comunica foarte bine valorile sale principale, tara noastra inca inregistrand dificultati pe partea de promovare.
Care sunt deficientele cu care se confrunta in prezent turismul romanesc?
Romania nu are inca o imagine formata, turistii straini venind la noi mai mult din curiozitate, pentru ei suntem o tara noua. Totusi, cei care vin la noi stiu ca gasesc aici traditii si cultura. Majoritatea turistilor vin cu un nivel de asteptare scazuta, mai ales pe circuitele culturale, insa dupa ce se intorc, gradul de statisfactie este ridicat.
Strainii vad Romania ca pe o destinatie turistica "mai de la marginea Europei", nu neaparat uitata de lume, ci mai degraba una unde traditiile sunt bine pastrate si unde exista multe locuri pitoresti virgine.
Majoritatea strainilor spun revoltati: "aveti o tara frumoasa, dar cum o promovati, cum comunicati produsul pe care vreti sa-l vindeti?"
Care este brandul turistic, nu cel oficial, ci cel real? Cum vad turistii staini Romania?
Nu avem un singur brand real, oricum, o data o vad ca pe o destinatie mai de la "marginea Europei", nu neaparat uitata, dar unde inca sunt locuri naturale neatinse de om, ori traditii pastrate si ei stiu foarte bine asta. Un ambasador foarte bun este Printul Charles, mostenitorul tronului Marii Britanii, care a descoperit locuri pe... mai mult
Vineri, 08 Iunie 2012, ora 08:05