Exista o serie de definitii ale satisfactiei clientilor, dar toate se concentreaza pe acelasi lucru - modul in care produsele sau serviciile unei companii se ridica la nivelul asteptarilor lor. Satisfactia clientilor poate avea un impact major asupra veniturilor - cu cat nivelul acesteia este mai mare, cu atat vor creste si vanzarile.
Un nivel mare de satisfactie a clientilor ii va determina pe acestia sa se ataseze de brandul tau si sa revina in viitor la serviciile si produsele oferite de tine. In plus, gradul inalt de satisfactie este un element important prin care te diferentiezi de companiile concurente si care iti creste sansele ca multi dintre clienti sa te recomande si altor persoane.
Care este importanta satisfactiei clientilor?
Satisfactia este un indicator important pentru companii, deoarece ofera o perspectiva asupra unor aspecte precum loialitatea clientilor ori probabilitatea lor de a renunta la serviciile si/sau produsele oferite, facilitand si identificarea potentialelor probleme din interiorul companiei.
Moduri prin care companiile pot stimula satisfactia clientilor
In peisajul actual, centrat pe consumator, satisfactia clientilor devine un obiectiv esential pentru companiile de orice fel. Iata o lista ce prezinta cateva metode care garanteaza cresterea nivelului de multumire al clientilor fata de un brand si serviciile oferite de acesta. De remarcat ca, pe langa elementele de baza legate de pret si calitatea produselor vandute, mai exista... mai mult
Vineri, 28 Mai 2021, ora 14:23
Autoritatile franceze vor impune pentru Paris si regiunea pariziana nivelul maxim de alerta sanitara la inceputul acestei saptamani ca urmare a cresterii numarului de persoane infectate cu noul coronavirus, conform unui anunt facut duminica de biroul premierului Jean Castex, transmite Reuters.
Cel mai ridicat nivel de alerta implica impunerea de masuri restrictive suplimentare pentru locurile publice, reglementari ce vor fi detaliate luni in cadrul unei conferinte de presa, a precizat sursa citata.
Noile masuri restrictive vor fi puse in aplicare incepand de marti si vor fi valabile timp de 15 zile. ...citeste mai departe despre "Guvernul francez va impune pentru Paris nivelul maxim de alerta sanitara" pe Ziare.com mai mult
Luni, 05 Octombrie 2020, ora 07:26
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si-a exprimat miercuri ingrijorarea cu privire la cresterea numarului de noi cazuri de infectii cu coronavirus in tarile sarace, in contextul in care multe dintre tarile dezvoltate au trecut deja la masuri de relaxare.
OMS a anuntat inregistrarea a 106.000 de noi cazuri de infectie cu coronavirus in ultimele 24 de ore, cele mai multe produse in interval de 24 de ore de la inceputul epidemiei.
"Avem inca mult de parcurs pana vom iesi din aceasta pandemie", a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus. "Suntem foarte ingrijorati cu privire la cresterea numarului de cazuri in tarile cu venit mic si mediu", a adaugat el.
"Am atins borna tragica de 5 milioane de cazuri", a declarat si Dr. Mike Ryan, seful programului de urgenta al OMS.
OMS a fost criticata de presedintele american Donald Trump pentru modul in care a tratat aceasta epidemie la inceput si pentru ca a favorizat China. Recent, Trump a amenintat chiar ca SUA se vor retrage complet din OMS si isi vor inceta permanent finantarea.
Directorul general al OMS a recunoscut ca a primit o scrisoare de la Trump dar a refuzat alte comentarii. "Raspunsul este simplu: am primit scrisoarea si o analizam", a spus el.
Tedros Adhanom Ghebreyesus a mai precizat ca este hotarat sa-si asume responsabilitatea pentru cele intamplate. OMS a anuntat deschiderea unei investigatii cu privire la raspunsul in fata pandemiei care a aparut din China la sfarsitul anului... mai mult
Miercuri, 20 Mai 2020, ora 21:19
Peste patru milioane de oameni sunt infectati cu noul coronavirus, la nivel mondial.
De asemenea, COVID-19 a dus la decesul a peste 276.000 de persoane, arata datele statistice transmise in timp real pe site-ului Worldometers.
In acelasi timp, aproape 1,4 milioane de oameni s-au vindecat de aceasta maladie.
China, tara in care a izbuncit pandemia, a anuntat ca in ultimele 24 de ore s-a confirmat un singur caz de contaminare cu noul coronavirus. Comisia nationala de sanatate a precizat ca este vorba despre un caz importat.
In total, potrivit datelor Comisiei, coronavirusul a contaminat 82.887 de persoane in China continentala si a cauzat moartea a 4.633 de persoane.
Statele Unite ale Americii au inregistrat 1.635 de decese din cauza coronavirusului in ultimele 24 de ore, iar bilantul total al victimelor pandemiei a depasit 77.000 de morti. Totodata, sunt peste 1.28 de milioane de cazuri diagnosticate, 29.079 doar in ultimele 24 de ore.
In Italia, de la inceputul epidemiei de coronavirus au murit 30.201. Numarul total de persoane care au contractat virusul de la inceputul epidemiei este de 217.185. ...citeste mai departe despre "Peste 4 milioane de persoane sunt infectate cu noul coronavirus, la nivel mondial. Mai mult de 276.000 au murit" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 09 Mai 2020, ora 09:10
Cotatia aurului a urcat luni la cel mai ridicat nivel din ultimii sapte ani, iar uncia de paladiu a atins un nivel record de peste 2.000 de dolari, pe masura ce investitorii s-au indreptat spre protectia oferita de metalul galben, pe fondul escaladarii tensiunilor dintre SUA si Iran, transmite Reuters.
Pe piata spot, pretul aurului a urcat pana la 1.579,72 dolari uncia, cel mai ridicat nivel de dupa luna aprilie 2013. Pretul paladiului a atins recordul de 2.020,18 dolari uncia, iar cotatiile la argint si platina au crescut si ele.
"Geopolitica este pe primul plan", spune Benjamin Lu, analist la Phillip Futures.
"Tensiunile dintre Iran si SUA au escaladat si asta a dus la cresterea pretului la aur", a adaugat analistul.
Presedintele Donald Trump a amenintat cu sanctiuni severe impotriva Irakului duminica, dupa ce parlamentul irakian a cerut trupelor americane sa paraseasca teritoriul sau. De asemenea, presedintele american a amenintat din nou Teheranul cu "represalii majore" in cazul unui atac iranian asupra instalatiilor americane din Orientul Mijlociu, ca raspuns la eliminarea de catre SUA a generalului Qassem Soleimani. In replica, Iranul a anuntat duminica o noua diminuare a angajamentelor asumate prin acordul nuclear international incheiat in 2015, renuntand si la ultima restrictie din acest acord pe care inca o mai respecta, si anume limitarea numarului de centrifuge.
Aversiunea fata de risc a pietelor financiare sta in spatele cresterii pretului la... mai mult
Luni, 06 Ianuarie 2020, ora 11:26
Indicele Nasdaq al Bursei de pe Wall Street a depasit pentru prima data pragul de 9.000 de puncte, in debutul sedintei bursiere de joi, in timp ce indicele Standard and Poor's 500 a ajuns la un nou nivel record, pe fondul optimismului privind relatiile comerciale dintre SUA si China, si a datelor incurajatoare privind cresterea semnificativa a vanzarilor online.
Actiunile gigantului Amazon au urcat joi cu 2,5% dupa ce Mastercard a publicat un raport care arata ca vanzarile online au ajuns la un nivel record in timpul sezonului de cumparaturi pentru sarbatorile de iarna.
"Partea importanta este ca vanzarile online au fost mult mai solide decat ne-am asteptat. In magazine, nivelul vanzarilor a fost sub estimari, astfel incat vanzarile online, si in principal Amazon, au salvat situatia", a apreciat John Conlon, director, in cadrul companiei americane People's United Advisors.
Traderii au apreciat informatiile privind posibilitatea semnarii unui acord comercial intre SUA si China la inceputul lunii ianuarie.
"Daca acordul comercial intre SUA si China va fi semnat, va fi stimulata si cresterea economiei mondiale pe termen lung", a adaugat Conlon.
In debutul sedintei bursiere de joi, indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,28%, la 28.596,22 puncte, in timp ce indicele S&P 500 a inregistrat un avans de 0,36%, la 3.235,03 puncte, un nou nivel record. Indicele Nasdaq Composite a crescut cu 0,53%, la 9.000,10 puncte, depasind pentru prima data pragul de... mai mult
Joi, 26 Decembrie 2019, ora 20:17
Rata somajului in randul persoanelor care aveau un nivel scazut de educatie era anul trecut de 12,5% la nivelul Uniunii Europene si de 3,9% pentru cei cu un nivel tertiar de educatie, arata datele publicate vineri de Oficiul European de Statistica (Eurostat).
Decalajul intre ratele somajului pentru cele noua niveluri educationale in UE s-a adancit, de la 5,8 puncte procentuale (pp) in 2002 la 8,6 pp in 2018.
In randul statelor membre UE, in 2018 decalajul a fost in mod special pronuntat in Slovacia (24,8 pp), Lituania (16,4 pp) si Letonia (13,3 pp), iar cel mai redus era in Cipru si Portugalia (ambele cu 2,2 pp).
Nivelul somajului variaza considerabil in functie de nivelul de educatie dobandit si tinde sa fie mai ridicat in randul persoanelor care aveau un nivel scazut de educatie comparativ cu cei care au unul ridicat, de exemplu un nivel tertiar de educatie.
Educatia tertiara este nivelul de educatie oferit de universitati, universitati tehnice, institute de tehnologie si alte institutii care acorda diplome academice sau certificate de competenta profesionala superioara.
Rata somajului in randul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 25 si 64 de ani si care aveau un nivel scazut de educatie a urcat in UE de la 10,1% in 2002 la 12,5% in 2018, in timp ce in Romania cresterea a fost mai redusa, de la 5% in 2002 la 5,4% in 2018.
In schimb, in Germania, cea mai mare economie europeana, aceasta rata a scazut de la 15% in 2002 la 8,5% in 2018. mai mult
Vineri, 20 Septembrie 2019, ora 11:24
Un nou studiu arata ca nivelul marii ar putea creste cu pana la 238 de centimetri pana in anul 2100, fapt care va insemna pierderea a peste 1,7 milioane de kilometri patrati de teritoriu.
Oamenii de stiinta cred ca nivelul marii va creste mult mai mult decat era prezis, din cauza topirii accelerate in Groenlanda si Antarctica, scrie BBC.
O lunga perioada s-a crezut ca nivelul marii va creste, pana in anul 2100, mai putin de un metru. Acum, un nou studiu - realizat de cercetatori de la Universitatea din Bristol - arata ca nivelul ar putea creste de aproximativ doua ori mai mult decat era preconizat.
Acest lucru ar putea duce la stramutarea a sute de milioane de oameni.
Problema cresterii nivelului marii a fost una dintre cele mai controversate discutate la Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), cand a fost publicat cel de-al cincilea raport in 2013.
Documentul arata ca incalzirea continua a planetei, fara reducerea majora a emisiilor, va duce la cresterea apelor cu 52 - 98 de centimetri pana in anul 2100.
Multi experti sunt de parere ca aceasta estimare este una conservatoare.
Cercetatorii care se ocupa de zonele inghetate sunt ingrijorati si de faptul ca modelele folosite in prezent pentru a prezice influenta pe care o au banchizele asupra nivelului marii nu capteaza toate incertitudinile legat de modul in care se topesc.
Unii dintre oamenii de stiinta din domeniu au facut un studiu structurat, in care ei fac predictii bazate pe... mai mult
Marti, 21 Mai 2019, ora 09:52
Rata somajului la nivel mondial a scazut usor anul trecut, pana la 5%, revenind la nivelul de dinaintea crizei financiare din 2008, insa perspectivele raman incerte pe fondul riscurilor macroeconomice crescute, a anuntat miercuri Organizatia Internationala a Muncii (ILO), transmite AFP.
In 2018, la nivel mondial erau 172 de milioane de someri, ceea ce corespunde unei rate a somajului de 5%, fata de 5,1% in 2017, se arata in raportul anual publicat miercuri de ILO, o organizatie care depinde de ONU.
"Este remarcabil ca a fost nevoie de un singur an pentru ca rata mondiala a somajului sa creasca de la 5% in 2008 la 5,6% in 2009, in timp ce pentru revenirea la nivelul de dinainte crizei financiare a fost nevoie de noua ani", subliniaza ILO.
Potrivit prognozelor ILO, rata somajului la nivel mondial ar urma sa se stabilizeze la 4,9% in 2019 si 2020, daca economia mondiala va reusi sa evite o recesiune majora.
"Cu toate acestea, prognozele cu privire la rata somajului sunt foarte incerte, avand in vedere riscurile economice, financiare si geopolitice. Exista deja semne de inrautatire a perspectivelor economice mondiale, asa cum o dovedeste revizuirea in scadere a estimarilor FMI", avertizeaza Organizatia Internationala a Muncii.
Chiar si in absenta unei recesiuni, cresterea populatiei globului va antrena in mod inevitabil o crestere a numarului de someri (pana la 173,6 milioane in 2019 si la 174,3 milioane in 2020), iar piata muncii nu va reusi sa ii absoarba pe... mai mult
Miercuri, 13 Februarie 2019, ora 14:57