Remus Vulpescu a declarat joi, la iesirea de la DNA, ca la Hidroelectrica sunt si "alte contracte problematice", insa compania, daca va fi administrata corect, va putea sa detina capacitati de generare sau sa desfasoare alte activitati in domeniul energiei in intreaga regiune, nu numai in Romania".
"In mod sigur, sunt si alte contracte problematice. In mod sigur, suntem inca departe de a fi facut din Hidroelectrica o companie curata, o companie ce poate sa-si valorifice potentialul. Hidroelectrica este, poate, singura companie a statului roman care, astazi, poate constitui un nucleu de dezvoltare regionala in domeniul energiei. Hidroelectrica este o companie care, daca va fi administrata corect, va putea intr-un timp scurt - trei, patru, cinci ani, nu mai mult - sa detina capacitati de generare sau sa desfasoare diverse alte activitati in domeniul energiei in intreaga regiune, nu numai in Romania", a aratat Vulpescu, dupa ce a fost audiat in dosarul "Mita la Hidroelectrica".
Intrebat cu privire la calitatea lui in dosarul DIICOT ce vizeaza fapte de subminare a economiei nationale, despre care a mentionat inainte de a intra la audieri, el a spus ca aceasta este "de persoana care poate furniza detalii despre activitatea si contractele Hidroelectrica".
Remus Vulpescu a mai aratat ca, cel mai probabil, dosarul DIICOT a pornit la sesizarea unei asociatii de salariati din Hidroelectrica.
Joi dimineata, inainte de a intra la DNA, Remus Vulpescu declara ca are un dosar... mai mult
Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 16:57
Ministrul Energiei, Constantin Nita, s-a prezentant la Directia Nationala Anticoruptie, unde procurorii l-au convocat pentru audieri in cazul mitei de la Hidroelectrica.
Numele ministrului apare in dosarul in care Eugen Bradean, director de trading la Hidroelectrica, si Ioan Mihaila, membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al companiei si consilier al ministrului Nita, au fost retinuti de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), intr-un dosar de mita privind vanzarea de energie in valoare de 263 milioane euro.
Cu toate ca unul din principalii acuzati ii este consilier, Nita a negat ferm orice implicare in acest scandal.
"Resping ferm orice acuzatie, afirmatie, asociere in ceea ce priveste implicarea mea in acest caz. Iar mentionarea numelui meu de catre terte persoane pe marginea acestui subiect intra in categoria speculatiilor care se pot transforma in calomnie", a afirmat Nita, vineri.
Audierea ministrului a durat aproximativ o ora, Constantin Nita nu a dorit insa sa faca nicio declaratie, insistand doar asupra faptului ca a fost chemat la DNA in calitate de martor.
Si Remus Vulpescu a spus "prezent" la DNA
Si Remus Vulpescu a raspuns apelului procurorilor si s-a prezentat, joi, la sediul DNA, pentru audieri.
Vulpescu, consilier al ministrului Finantelor Daniel Chitoiu, a fost cel care i-a denuntat pe Mihaila si pe Bradean la DNA.
Procurorii au aratat, in referatul prin care au propus arestarea preventiva a celor doi, ca Eugen Bradean l-a... mai mult
Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 10:10
Omul de afaceri Rares Criste - administrator al firmei pentru care, potrivit procurorilor anticoruptie, se negocia cumpararea de energie ieftina de la Hidroelectrica - a venit luni, la DNA, pentru a fi audiat in dosarul de mita in care au fost arestati Eugen Bradean si Ioan Mihaila.
Criste, administrator al firmei Energon Power & Gas din Cluj, a fost citat sa se prezinte in fata anchetatorilor, DNA neprecizand, pana in acest moment, daca acesta are vreo calitate in dosar.
Tribunalul Bucuresti a decis in 24 octombrie, la propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Eugen Bradean - director de trading la Hidroelectrica - si a lui Ioan Mihaila - fost membru in Consiliul de Supraveghere al companiei si fost consilier al ministrului Constantin Nita -, in dosarul de mita privind vanzarea de energie.
Decizia a fost contestata de cei doi la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis definitiv mentinerea masurii preventive.
Ioan Mihaila este acuzat de dare de mita, iar Eugen Bradean, de complicitate la luare de mita si la dare de mita.
Potrivit DNA, in octombrie, Ioan Mihaila, in calitate de membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica SA si consilier al ministrului delegat pentru Energie, i-a promis unui membru in acelasi Consiliu, denuntator in cauza, 1,4 milioane de euro pentru ca acesta din urma sa voteze favorabil incheierea de catre Hidroelectrica a unui contract bilateral pe patru ani, de... mai mult
Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 11:47