Creditul de nevoi personale cu ipoteca este util atunci cand esti nevoit sa imprumuti o suma mai mare de bani pentru o perioada mai scurta de timp.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara,, cu ce costuri vine un credit de nevoi personale cu ipoteca.
Avantajul acestui credit este ca are dobanzi mai mici decat un credit de nevoi personale fara ipoteca, asa ca, daca esti sigur ca vei putea plati ratele la suma mare pe care o imprumuti, atunci poti apela la el.
In plus, poti folosi drept ipoteca constituita in favoarea bancii un imobil (sau mai multe) care se afla in proprietatea ta sau a unor terti.
Dezavantajele acestui credit tin de costurile suplimentare cu care vine. Iar, in general, acestea sunt costuri corespondente pentru polita de asigurare pentru imobilul cu care garantezi (cateva sute de lei pe an), taxa de inregistrare la Registrul National de Publicitate Mobiliara (65,7 lei), taxe si onorarii notariale (aici costurile difera in functie de taxele si onorariile practicate de catre Notarii Publici care autentifica contractul de ipoteca) si costul raportului de evaluare al imobilului adus in garantie.
Acest ultim cost il vei achita inainte de acordarea creditului. Costul stabilit si perceput de catre evaluatorii de imobile variaza intre 400 si 1.500 de lei, in functie de imobilul pe care-l evaluezi pentru a garanta creditul.
Rubrica Educatie financiara este sustinuta de Libra Internet Bank.
CITESTE SI:
Cardul bancar pentru... mai mult
Luni, 05 Octombrie 2020, ora 09:30
Izolarea sociala reprezinta cea mai eficienta masura de preventie, oficial recomandata de autoritati si specialisti, dar este imposibil de respectat pentru varstnicii care nu mai au pe nimeni.
Fundatia Regala Margareta a Romaniei lanseaza Fondul Special pentru Batrani, un fond de urgenta creat pentru a deservi nevoile actuale ale varstnicilor din Romania si gestionarea izolarii sociale determinata de coronavirus.
Pe fondul crizei determinate de conornavirus, 3,7 milioane de varstnici din Romania evita riscul de infectare doar daca stau acasa.
Multi dintre ei primesc sprijin moral si material din partea familiei sau a persoanelor din cercul lor social.
Altii insa sunt nevoiti sa iasa din casa pentru a-si procura alimente, medicamente si bunuri de stricta necesitate, iar unii sunt pur si simplu nedeplasabili, ori sufera depresii in singuratate.
In special pentru aceste categorii oameni, este necesara crearea urgenta a unei retele de furnizori sociali si a unor servicii de suport.
Acest fond este menit sa sustina nevoile varstnicilor din mai multe zone ale tarii. Diverse proiecte sociale, ong-uri si initiative, care sprijina pe perioada crizei varstnicii aflati in situatii de vulnerabilitate vor putea fi sustinute prin Fondul Special pentru Batrani.
Echipa Fundatiei Regale Margareta a Romaniei coaguleaza aceste eforturi pentru a raspunde unui numar cat mai mare de oameni in varsta aflati azi in dificultate.
Printre nevoile deja identificate in randul... mai mult
Marti, 24 Martie 2020, ora 11:49
A aparut o problema? Vrei sa investesti in viitorul tau sau al copiilor tai? Vrei sa faci o achizitie importanta? Probabil ca te gandesti la un credit de nevoi personale.
De cele mai multe ori, acesta este solutia noastra salvatoare. Totusi, sa nu uitam ca exista o serie de factori care influenteaza procesul de acordare a creditelor.
De ce anume trebuie sa tinem cont?
Job
In primul rand, trebuie sa vorbim despre mentinerea unui job stabil. Acesta reprezinta un criteriu decisiv pentru acordarea unui credit de nevoi personale. De ce? Pentru ca institutiile financiare isi doresc sa vada stabilitate. Avand aceasta stabilitate, tu poti asigura plata lunara a ratelor. In lipsa unui job stabil, iti va fi imposibil sa accesezi finantare, indiferent de institutia pe care o alegi.
Pentru a-ti asigura job-ul, trebuie sa devii un angajat de baza al companiei, asta daca nu esti deja. Sarcinile tale trebuie duse la bun sfarsit atat din punct de vedere al cantitatii, cat si al calitatii.
Munca superficiala nu va fi apreciata de seful tau, chiar daca indeplineste normele cantitative. Arata implicare si dorinta de afirmare, iar job-ul tau nu va fi niciodata in pericol.
Salariu
Salariul reprezinta si el un criteriu important atunci cand vine vorba despre suma pe care doresti sa o imprumuti. Daca iti doresti un credit de nevoi personale mai generos, va trebui sa figurezi cu un salariu pe masura.
In cazul in care planuiesti sa faci un credit important in viitor,... mai mult
Joi, 24 Mai 2018, ora 16:08
Un credit de nevoi personale reprezinta o solutie rapida si la indemana pentru momentele in care ai nevoie de mai multi bani, fara sa fii constrans de institutia care iti ofera imprumutul. Astfel, poti folosi suma contractata pentru orice scop iti doresti, fara girant si fara alte batai de cap.
Procedura necesara pentru a obtine un credit de nevoi personale este cat se poate de usoara si se desfasoara online, fara sa fii nevoit sa te deplasezi la sucursala unei banci. Trebuie doar sa alegi suma dorita si timpul in care intentionezi sa o returnezi, iar calculatorul de credite special conceput iti va oferi rate convenabile in functie de situatia ta financiara si de nevoile tale.
Un credit de nevoi personale poate fi de mai multe tipuri. Unele ofera sume mai mici pe o perioada mai scurta de timp si sunt ideale pentru situatiile urgente, iar altele ofera sume mari pe o perioada mai lunga de timp si se potrivesc perfect atunci cand ai planuri mari pentru viitor sau vrei sa faci o achizitie importanta.
Haideti sa urmarim impreuna cateva exemple in care este recomandat sa apelam la un credit de nevoi personale:
O urgenta financiara
Exista situatii in viata in care urgentele nu mai pot astepta. Atunci ai nevoie de bani cat mai repede cu putinta. Apelezi la cei din jur, dar ajungi la concluzia ca nimeni nu dispune de suma necesara si, chiar daca ar face-o, poate ca ar fi nevoiti sa isi dea planurile peste cap pentru a te ajuta.
Cu siguranta ca nu iti doresti acest... mai mult
Vineri, 27 Aprilie 2018, ora 11:42
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a lansat joi un apel la un raspuns "public, regional, global si sistematic" la nevoile sanitare ale refugiatilor, a declarat luni Zsuzsanna Jakab, director regional pentru Europa al OMS, intr-o conferinta organizata la Vilnius.
"Intrucat refugiatii si migrantii se deplaseaza, coordonarea trebuie sa fie consolidata la nivel international in regiunea europeana, ca si cu tarile de origine si de tranzit", a subliniat Jakab.
Potrivit acesteia, in prezent eforturile trebuie sa se concentreze pe masurile de sanatate publica, in special vaccinare si asistenta de urgenta in caz de traumatisme.
Planul de rezerva ...citeste mai departe despre "Apel pentru nevoile sanitare ale refugiatilor" pe Ziare.com mai mult
Luni, 14 Septembrie 2015, ora 20:16
Precum era de asteptat, cele mai solicitate produse bancare in perioada aprilie - iunie au fost creditele de nevoi personale, acestea reprezentand 37,3% din totalul creditelor acordate de institutiile de credit.
Acestea sunt urmate de creditele rapide (16,5%), creditele Prima Casa (10%) si de creditele acordate persoanlor juridice (9%).
Potrivit datelor portalului de servicii financiare Efin.ro, cei mai multi dintre aplicanti au vechime in munca intre 6 luni si 3 ani (39,61%). Pe de alta parte, persoanele cu o vechime in munca de peste 40 de ani sunt cel mai putin interesate de obtinerea unui produs bancar ( 11,92% ).
Doar 0,2% dintre persoanele care au aplicat pentru produs bancar pe Efin.ro s-au orientat catre economisire, iar 0,8% catre credite auto.
Barbatii au fost mai interesati sa achizitioneze un produs bancar comparativ cu femeile- 54.20% vs 45.8%.
De asemenea, 89,2% dintre solicitantii de produse bancare sunt angajati pe perioada nedeterminata, 7,8% pe perioada determinata, iar 3% nu au contract de munca.
Un interes crescut privind obtinerea unui produs bancar se observa in randul tinerilor de 20-30 de ani (38,8%), urmatii fiind de persoanele cu varsta intre 30-40 ani (33,6%). mai mult
Luni, 08 Iulie 2013, ora 12:25
Troica de creditori internationali, formata din Uniunea Europeana, BCE si FMI, nu poate majora valoarea pachetului de asistenta financiara pentru Cipru, in ciuda informatiilor care arata ca necesitati de finantare ale Nicosiei sunt mai mari decat se estima, a afirmat vineri Luc Frieden, ministrul de finante din Luxemburg.
Purtatorul de cuvant al guvenului cipriot a confirmat joi ca necesitatile Ciprului in cadrul programului de sprijinire au crescut de la 17,5 la 23 de miliarde de euro, transmite Reuters.
"Este un fapt ca memorandumul din noiembrie vorbea de necesitati de finantare de aproximativ 17,5 miliarde de euro. Aceasta cifra a ajuns in prezent la 23 de miliarde de euro", a declarat purtatorul de cuvant al guvenului cipriot, Christos Stylianides.
Ciprul incearca inca sa clarifice ce suma va obtine din restructurarea sectorului bancar
Conform acestor declaratii, Ciprul va fi nevoit sa gaseasca sase miliarde de euro in plus fata de cele sapte miliarde de euro prevazute in acordul preliminar convenit cu creditorii internationali. Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International au acceptat sa sprijine Ciprul cu 10 miliarde de euro.
"Cred ca se va decide mentinerea pachetului de asistenta financiara pentru Cipru la zece miliarde de euro", a afirmat Luc Frieden la Dublin, inaintea inceperii reuniunii ministrilor de finante din zona euro, care vor discuta detaliile pachetului de asistenta financiara pentru Cipru.... mai mult
Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 10:58
In functie de avantajele particulare si disponibilitatea bancilor de a acorda imprumuturi, portalul de servicii financiare Efin.ro a analizat ofertele acestora pentru a identifica cele mai avantajoase cinci credite de nevoi personale cu ipoteca.
1. BCR Solicitantii pot alege varianta optima din cele 3 ale creditului: varianta cu dobanda fixa de 9.10% pe maxim 5 ani, varianta cu dobanda variabila de 9.66% pe maxim 5 ani sau varianta cu dobanda variabila pe toata perioada de creditare, de 15 ani cu garantii imobiliare, de 8.86% (ROBOR 6M+2.80%).
Pentru varianta creditului cu dobanda fixa de 9.10%, daca se imprumuta suma de 40.000 lei pe 5 ani de zile, DAE va avea o valoare de 9.49%, potrivit eFin.ro.
Avantaje: BCR ofera gratuit polita de asigurare a imobilului pe toata perioada de creditare si accepta pana la 3 codebitori.
Dezvantaje: De dobanda redusa cu 0.2% beneficiaza solicitantii care incaseaza venitul in cont BCR.
2. Garanti Bank Dobanda acestui credit este de 8.94%, formata din ROBOR la 6 luni si marja bancii de 2.88%. Comisionul de analiza a dosarului este de 220 RON, iar cel de administrare lunara a creditului este 0.05%, aplicabil la sold.
Aceste costuri formeaza o dobanda anuala efectiva DAE de 9.97%, pentru un imprumut de 40.000 RON pe o perioada de 60 de luni (5 ani).
Avantaje: Banca ofera gratuit polita de asigurare de viata si accepta pana la doi codebitori.
Dezvantaje: De o reducere a dobanzii cu 0.45% beneficiaza doar persoanele... mai mult
Miercuri, 06 Martie 2013, ora 17:43
Creditele de nevoi personale si-au pierdut din popularitatea de care se bucurau in anii precedenti, in urma adoptarii noilor norme BNR, dar dobanzile au inceput de asemenea sa o ia la vale.
Mai nou, BNR limiteaza perioada de rambursare a creditelor personale de la 30 de ani, la cinci ani. Acest lucru inseamna ca sumele care pot fi accesate de catre clienti sunt mult mai mici.
Reducerea numarului de imprumuturi apare si in statisticile BNR, care arata ca la sfarsitul lunii februarie totalul creditului de consum a fost de 70,912 miliarde lei, mai mic cu 2,362 miliarde de lei fata de perioada similara din 2011.
Cu toate acestea, bancile nu renunta la lupta pentru clienti si se intrec in oferte cu dobanzi avantajoase. Iata top-ul celor mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale cu dobanda fixa:
Topul dobanzilor la creditele de nevoi personale
OTP Bank solicita o dobanda anuala fixa de 14,99% la creditul de nevoi pesonale in lei. Venitul minim primar necesar pentru acordarea creditului este de 350 de lei, iar vechimea la locul actual de munca trebuie sa fie de minim trei luni. Suma maxima care poate fi imprumutata este echivalentul in lei a 10.000 euro.
Millenium Bank solicita o dobanda anuala de 14,5% la creditul de nevoi personale in lei cu dobanda fixa. Valoarea creditului poate varia intre 2.000 si 25.000 de lei, iar perioada de rambursare poate ajunge pana la 60 de luni.
Millenium Bank permite si contractarea creditului cu cel mult doi... mai mult
Marti, 24 Aprilie 2012, ora 08:16