Cladirea care gazduieste noul spital al municipiului Falticeni a fost finalizata in toamna anului trecut. Cu toate acestea, unitatea medicala este inchisa pentru ca n-are aparatura. Unii dintre furnizorii cu care au fost contractate echipamentele intarzie livrarea din ratiuni de profit.
Noul spital din Falticeni, judetul Suceava, nu poate fi operationalizat pentru ca nu are aparatura. Cladirea este finalizata de un an de zile, dar autoritatile nu au reusit, inca, sa achizitioneze dotarile necesare.
Primarul orasului, Catalin Coman, a declarat, citat de Adevarul, ca sunt fonduri suficiente pentru achizitia echipamentelor. Ministerul Sanatatii a alocat 15 milioane de lei, iar Primaria Falticeni a alocat 9,6 milioane de lei, din care 8 milioane de lei au fost obtinuti prin credit bancar.
Pana acum, au fost dotate cu aparatura Unitatea de Primire Urgente, Terapia Intensiva si partial salile de operatie. Catalin Coman a spus spus ca vechiul spital are in dotare 3 ventilatoare si ca primaria a mai comandat inca 10. Licitatia pentru ventilatoare a fost adjudecata inainte de debutul pandemiei de COVID-19.
Unele dintre echipamente au fost cumparate la preturi de cinci ori mai mici decat cele practicate acum, iar producatorii intarzie livrarea si prefera sa vanda altor clienti, cu preturi mult mai mari. Oricum, penalitatile sunt mult mai mici decat profitul obtinut prin aceasta operatiune.
"Cand am facut contractul, pretul era mai mic. Acum pretul e de cinci ori mai... mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 18:14
Banca Nationala a anuntat, prin vocea viceguvernatorului Eugen Nicolaescu, faptul ca este gata sa renunte la Arenele BNR, dar si la stadionul Cotroceni.
Nicolaescu spune ca BNR este pregatita sa cedeze facilitatile cu destinatie sportiva pe care le are in proprietate, insa cere la schimb terenuri.
Potrivit viceguvernatorului, este nevoie de o compensare pentru ca BNR nu poate ceda arenele cu titlu gratuit.
"O serie de terenuri cu destinatie sportiva pe care BNR le are in patrimoniu pot fi puse la dispozitia Ministerului Sportului. O asemenea trecere nu se poate face decat cu compensare, pentru ca altfel toata suma aferenta acestei treceri este inclusa in deficitul bugetar. Cred ca astazi s-a identificat o solutie importanta sa se faca un proiect de lege initiat de parlamentari.
Vom face si o evaluare a cladirii si a terenurilor care vor fi date in compensare, pentru ca vechea evaluare e de acum doi ani si se referea la toata suprafata, adica includea si alte terenuri care nu apartin de partea sportiva. Dupa ce vom identifica toate terenurile, bucata cu bucata, acele terenuri vor fi evaluate si vor intra in compensare in natura, in alte terenuri. Ajutand Ministerul Sportului acum, este momentul sa ajutam si BNR. Sunt multe cladiri pe care BNR le are in patrimoniu, dar terenul de sub acele cladiri nu il are. Ceea ce este absurd. Prin aceasta lege de compensare sa intre si acele terenuri pe care stau cladirile noastre", a explicat, la Senat, Eugen Nicolaescu,... mai mult
Joi, 19 Octombrie 2017, ora 11:57
Guvernul a realocat sumele neutilizate ca garantii in programul Prima Casa pentru achizitiile de locuinte construite de ANL, din plafonul de 500 milioane de lei, astfel incat sa poata fi folosite pentru orice tip de locuinta in cadrul programului, pe fondul solicitarilor de suplimentare a banilor.
Decizia a fost luata in sedinta de luni a Guvernului, potrivit Mediafax.
Anul trecut, Guvernul a alocat un plafon de 500 milioane lei pentru achizitia locuintelor construite de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) prin programul Prima Casa, fondurile nefolosite anul trecut putand fi utilizate si in cursul acestui an pana la epuizare.
Din aceasta suma, au fost alocati pana in prezent 314,5 milioane lei unui numar de 15 banci, din care au fost acordate garantii in intervalul septembrie 2013-iunie 2014 de aproape 8,8 milioane lei, reprezentand o rata de utilizare a plafonului alocat de 1,7%, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice.
Garantii de inca 5,2 milioane de lei pana la finalul anului
Astfel, autoritatile estimeaza ca pana la finalul anului vor mai fi acordate garantii de circa 5,2 milioane lei pentru achizitiile ANL, utilizand acelasi algoritm de calcul, ceea ce inseamna ca se vor utiliza in total 14 milioane lei din cele 500 milioane lei.
Avand in vedere ca plafonul general aprobat in 2014 pentru garantiile Prima Casa (cu exceptia locuintelor ANL), de 1,2 miliarde lei, a fost epuizat la inceputul lunii iulie, iar bancile au cerut suplimentarea... mai mult
Luni, 22 Septembrie 2014, ora 16:15
De nenumarate ori utilizatorii calculatorului personal au batai de cap din cauza faptului ca acesta se "misca" greu, programele se deschid cu incetinitorul sau se blocheaza. Ei bine, exista mai multe metode prin care putem transforma PC-ul intr-unul rapid si care sa nu ne mai creeze probleme.
Printre cele mai bune metode care asigura o mai buna utilizare a calculatorului si o viteza mai mare a rularii porgramelor, mentionam utilizarea unei memorii mai mari, oprirea pornirii automate a diverselor programe odata cu Windows-ul sau efectuarea periodica a defragmentarii partitiilor, potrivit Fox News.
Va prezentam in mod succint 10 metode pe care puteti sa le aplicati calculatorului pentru a-l face mai rapid si de a va economisi timpul.
Dezinstalati programele nefolosite
Atunci cand cumparati un calculator nou exista posibilitatea de a avea multe programe instalate. De asemenea, PC-urile mai vechi pot acumula in timp, multe programe instalate de utilizatori, care ulterior uita ...citeste mai departe despre "Iti merge greu calculatorul? Iata 10 metode pentru a avea un computer rapid" pe Ziare.com mai mult
Joi, 26 Decembrie 2013, ora 19:14