Exista multe ocazii speciale cand se cade sa oferi un cadou de multumire nasilor de cununie sau de botez. Daca vorbim de nasii de cununie, ei au acceptat sa fie parintii vostri spirituali, sa va indrume si sa va sprijine pentru toata viata. Nasii au un rol semnificativ in viata finilor si se remarca deseori prin implicare, sprijin, sfaturi. Finii si nasii impartasesc azi multe experiente comune, se ajuta, comunica bine, mentin o legatura stransa, in ciuda obstacolelor care se mai ivesc in viata.
Daca vreti sa le multumiti parintilor spirituali cu un gest frumos, iata 10 idei orginale cadouri pentru nasi, pentru orice ocazie: aniversare casatorie, zi de nastere, Craciun, Paste etc.
10 Idei Cadouri deosebite pentru nasi ca sa le arati recunostinta ta
1. Kit mulaj 3D pentru iubiti, mainile noastre impreuna, cadou special
Acesta este un cadou de cuplu de care se vor putea bucura ambii parteneri. Nasul si nasa vor putea sa-si rezerve timp pentru ei insisi pentru a realiza un mulaj personalizat, cu mainilor lor impreuna. Kitul cu praf ceramic non-toxic este intuitiv si contine toate materialele necesare pentru crearea unui obiect decorativ emotionat, unic. In pachet exista inclusiv instructiuni detaliate, cu ilustratii, manusi de protectie si ustensile necesare pentru amestecarea materialului.
2. Glob magnetic plutitor cu iluminare LED
Globul plutitor este un obiect decorativ special, pe care il poti oferi nasilor in semn de multumire, apreciere,... mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 19:57
Capsula Crew Dragon a companiei Space X a amerizat cu succes, reusind incheierea unei calatorii istorice. Astronautii americani Bob Behnken si Doug Hurley au revenit pe Terra, dupa 61 de zile la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS).
Capsula Crew Dragon "Endeavor" s-a desprins sambata de la docul Statiei Spatiale Internationale, avandu-i la bord pe Bob Behnken si Doug Hurley. Dupa o calatorie de 21 de ore, capsula detinuta de compania miliardarului Elon Musk a amerizat duminica seara (21:48, ora Romaniei) in apropiere de coastele Floridei, noteaza Descopera.ro.
Astronautii Bob Behnken si Doug Hurley au fost scosi din capsula dupa mai bine de o ora, procesul fiind intarziat putin din cauza depistarii in jurul capsulei a unor gaze toxice care proveneau de la agentul de propulsie.
Cei doi astronauti sunt in stare buna, dar vor intra intr-o perioada de recuperare, avand in vedere ca au trait mai bine de doua luni in conditii de imponderabilitate.
Revenirea pe Terra a Crew Dragon "Endeavor" a fost un nou test pentru SpaceX deoarece capsula a trebuit sa treaca prin temperaturi de peste 1.900 de grade Celsius, la reintrarea in atmosfera Terrei.
Totodata, a fost un test si pentru propulsoare si pentru cele doua seturi de parasute care au trebuit sa incetineasca viteza de la 28.000 km pe ora, la 560 km pe ora, la intrarea in atmosfera, si apoi pana la 24 km pe ora, in momentul amerizarii.
Amerizarea cu succes reprezinta incheierea triumfala a primei misiuni... mai mult
Marti, 04 August 2020, ora 06:10
Doi astronauti de la NASA care au ajuns la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS) folosind noua capsula Crew Dragon fabricata de compania privata SpaceX urmeaza sa revina pe Terra duminica, dupa un voiaj in spatiu de peste doua luni, ce a marcat prima misiune cu echipaj uman lansata de NASA de pe sol american dupa o pauza de noua ani, informeaza Reuters.
Astronautii americani Bob Behnken si Doug Hurley, care au ajuns pe ISS in data de 31 mai, se vor imbarca in capsula Crew Dragon sambata seara in jurul orei 21:30 GMT si vor ameriza in una dintre cele sapte zone alese din Golful Mexic sau din Oceanul Atlantic, duminica, in jurul orei 18:48 GMT.
NASA si SpaceX monitorizeaza in aceasta perioada traiectoria uraganului Isaias, inclus in categoria 1, care se apropie de coastele estice ale statului american Florida si care ar putea sa ii oblige pe inginerii de la sol sa amane revenirea celor doi astronauti pe Terra pentru saptamana viitoare.
Potrivit AFP, NASA a anuntat ca va lua o decizie cu aproximativ sase ore inainte de ora la care capsula Crew Dragon ar trebui sa se desprinda de ISS.
"Avem multe oportunitati de amerizare in aceasta zona in luna august si nu ne grabim sa ii aducem acasa", a declarat Steve Stich, directorul departamentului de zboruri cu echipaj comercial din cadrul NASA, adaugand ca urmatoarea fereastra de amerizare se deschide luni, daca uraganul Isaias va obliga agentia spatiala americana sa decida amanarea revenirii celor doi astronauti pe... mai mult
Duminica, 02 August 2020, ora 06:15
Echipa de campanie in vederea realegerii lui Donald Trump a filmat un clip care prezinta lansarea SpaceX si in care apar astronauti, parand sa incalce astfel regulamentele NASA, scrie presa americana.
Filmul publicitar - intitulat "Make Space Great Again" - postat pe YouTube, contine imagini din programul Apollo, din programul Crew Dragon al SpaceX si cu astronautii NASA Bob Behnken si Doug Hurley, potrivit site-ului SpaceNews.com.
Videoul pare ca a fost retras de pe YouTube.
NASA autorizeaza in general folosirea imaginilor si inregistrarilor video in publicitate, insa nu si insemne sau forografii cu astronauti.
O petitie pe site-ul Change.org cu scopul de a-l "impiedica pe Trump sa politizeze cuceririle SpaceX si NASA" a fost semnata de aproximativ 6.000 de persoane.
Sotia lui Doug Hurley, fosta astronauta Karen Nyberg, ar aparea in acest clip publicitar impreuna cu fiul sau.
"Consider tulburator ca o imagine video cu mine si cu fiul meu sa fie folosita in propaganda politica, fara ca eu sa stiu sau fara consimtamantul meu. Asta nu este bine", a declarat Karen Nyberg pe Twitter.
I find it disturbing that a video image of me and my son is being used in political propaganda without my knowledge or consent. That is wrong. @nasa @JimBridenstine https://t.co/cXcKHxmn6e- Karen L. Nyberg (@AstroKarenN) June 4, 2020
La Centrul Spatial Kennedy, in Florida, sambata, in prezenta presedintelui Trump, SpaceX a devenit prima societate provata care a lansat... mai mult
Vineri, 05 Iunie 2020, ora 18:43
Administratia Nationala Aeronautica si Spatiala (NASA) va transforma dioxidul de carbon in oxigen folosind un instrument atasat unuia dintre roverurile sale.
NASA spune ca va atasa o cutie aurie care va transforma dioxidul de carbon in oxigen, noteaza The Science Times!
"Cand vom trimite oameni pe Marte, vom vrea ca acestia sa se intoarca in siguranta. Ideea e sa ducem un rezervor gol de oxigen si sa-l umplem pe Marte", a declarat Michael Hecht, investigatorul principal al MOXIE - Mars Oxygen ISRU Experiment.
MOXIE functioneaza prin injectarea de energie in catod si anod.
"Va asigura lipsa de impact cu cutiile electronice ale roverului. Aurul nu radiaza eficient caldura, deoarece are o emisivitate foarte scazuta", spune inginerul MOXIE, Jim Lewis.
Desi MOXIE este inca un model de testare, acesta va ajuta viitorii exploratori de pe Marte sa produca oxigen folosind dioxid de carbon gasit pe Planeta Rosie.
Modelul initial va avea nevoie de 33-50 tone de combustibil, aproximativ greutatea unei navete spatiale, potrivit NASA.
Acesta functioneaza ca un copac, inhaland dioxidului de carbon si expirand oxigenul pe planeta.
NASA spune ca, daca aceasta cutie de aur are succes, oxigenul va avea o baza lichida si va asigura 3/4 din necesarul astronautilor.
I.G. ...citeste mai departe despre "NASA are o idee de aur: Cum incearca sa produca oxigen pe Marte" pe Ziare.com mai mult
Luni, 20 Aprilie 2020, ora 09:14
NASA a anuntat ca suspenda proiectele de constructie a rachetelor pentru misiunea sa Artemis, din cauza numarului tot mai mare de persoane afectate de noul coronavirus in cadrul echipelor sale.
Agentia spatiala americana inchide centrul de asamblare din Michoud, New Orleans, unde dezvolta lansatorul Space Launch System (SLS), precum si Stennis Space Center, din statul Mississipi, a anuntat joi administratorul Jim Bridenstine, informeaza AFP.
"Aceasta decizie este cauzata de numarul in crestere de cazuri de Covid-19 la persoanele din centru, un numar de angajati se afla in auto-izolare si un caz de infectare a fost confirmat in echipa noastra la Stennis", a mai spus Bridestine.
"NASA va suspenda temporar productia si testele pentru SLS si nava Orion", a adaugat el. Space Launch System este un lansator puternic destinat sa conduca nava spatiala Orion.
Pandemia de Covid-19 ar putea sa franeze obiectivele guvernului american de a duce un echipaj pe Luna pana in 2024.
"Suntem constienti ca acest lucru va afecta misiunile NASA, dar in timp ce echipele noastre analizeaza situatia globala pentru a reduce riscurile, prioritatea noastra este sanatatea si siguranta angajatilor NASA", a declarat Bridestine. ...citeste mai departe despre "NASA a anuntat ca suspenda toate proiectele de misiuni catre Luna" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 20 Martie 2020, ora 15:30
Hackathonul international NASA Space Apps Challenge 2019 revine pentru a patra oara in Romania. Hackathonul de 48 de ore se va desfasura simultan, in perioada 19-20 octombrie 2019, in Bucuresti, Cluj Napoca si Craiova, alaturi de peste 200 orase din intreaga lume.
Principalul scop al acestuia este de a corela datele NASA, intr-o maniera colaborativa, cu persoane implicate din toata lumea care pot gasi solutii la aceste provocari.
Inscrierile se fac pe pagina fiecarui oras aici: Bucuresti, Cluj Napoca si Craiova. Sunt incurajate sa participe persoanele de orice varsta, creative si cu abilitati de rezolvare a problemelor - elevi, studenti sau profesionisti, incepatori sau veterani. Acestea pot fi programatori, oameni de stiinta sau doar pasionati de acest domeniu, designeri, story telleri, creatori, constructori, specialisti software.
La editia din acest an sunt propuse cinci teme generice si 25 de teme specifice care pot fi consultate in cadrul fiecarei categorii. Cea numita Oceanele Pamantului urmareste identificarea de solutii optime pentru protejarea acestora.
Categoriile Luna noastra, respectiv Planetele, aproape si departe propun explorarea creativa a acestora. Catre stele invita participantii sa jongleze cu stiinta, arta si tehnologia, pentru a descoperi oportunitatile spatiului exterior.
Ultima categorie, Traind in propria lume, pune accentul pe elementele care ne permit existenta pe Terra si pe proiectele creative care ilustreaza conexiunile din... mai mult
Marti, 01 Octombrie 2019, ora 14:15
Trei cercetatori de la NASA, aflati la bordul unui vechi avion reconditionat, care efectueaza curse deasupra Groenlandei orientale, au lansat mai multe sonde in apele limpezi ale Arcticii, pentru a masura impactul oceanelor asupra fenomenului de topire a ghetii.
Joshua Willis coordoneaza misiunea Oceans Melting Greenland (OMS), care efectueaza incepand din 2015 zboruri cu un avion DC3 deasupra acestui teritoriu autonom danez, afectat de incalzirea climei.
Purtand un costum albastru de astronaut, acest oceanograf s-a aflat intr-o zi de august in acel avion, la bordul caruia au fost invitati mai multi jurnalisti de la AFP.
Cercetatorul american a lansat intr-o crevasa arctica o sonda - un cilindru cu lungimea de un metru si un diametru de cateva zeci de centimetri - echipata cu numerosi senzori.
Sonda s-a scufundat in apele inspumate ale Oceanului Arctic, sub razele soarelui boreal. Pe linia tarmului, ghetarii groenlandezi se afla in pericol, fiind erodati de aer si curenti, se faramiteaza, se disloca, eliberand in apa, cu un zgomot asurzitor, blocuri de gheata uriase.
"Nivelul oceanelor ar putea probabil sa creasca cu mai multi metri in urmatorii 100 de ani. Acest fapt reprezinta o amenintare imensa pentru sutele de milioane de persoane din lume", a declarat Joshua Willis.
Oceanele erodeaza gheata
Odata scufundata, sonda transmite in timp real informatii despre temperatura si salinitatea oceanului, traduse in diagrame multicolore pe ecranele... mai mult
Luni, 26 August 2019, ora 11:38
NASA a anuntat luni explozia unui meteorit in atmosfera Terrei, survenita in decembrie, si a carei putere a fost de zece ori mai mare decat cea a bombei atomice lansate deasupra Hiroshimei (Japonia) in 1945, relateaza EFE.
Explozia, detectata de satelitii militari ai SUA, a avut loc deasupra Marii Bering, in largul peninsulei Kamceatka, o zona indepartata a Rusiei.
Potrivit NASA, aceasta explozie a fost a doua cea mai puternica de acest tip din ultimii 30 de ani, fiind al doilea cel mai mare meteorit care patrunde in atmosfera Pamantul, de la cel care a cazut in localitatea Celeabinsk (Rusia) in 2013.
In 2013, explozia a generat o unda de soc care a provocat aproximativ 1.500 de raniti.
Meteoritul care a cazut in Marea Bering in decembrie a strabatut atmosfera cu o viteza de 32 de kilometri pe secunda.
Asteroidul a explodat la 25, 6 kilometri deasupra Terrei, cu o energie de impact de 173 kilotone, potrivit datelor NASA. Expertii au estimat ca explozia a fost de zece ori mai mare decat cea provocata de bomba atomica de la Hiroshima.
In acel atac nuclear, lansat la ordinul presedintelui de atunci al SUA Harry Truman, au murit peste 20.000 de militari si aproape 100.000 de civili in acest oras japonez.
Potrivit expertilor, meteoritul a urmat un traseu "nu foarte indepartat" de ruta folosita de avioanele comerciale care circula intre America de Nord si Asia. ...citeste mai departe despre "NASA anunta explozia unui meteorit cu o putere de 10 ori mai mare... mai mult
Luni, 18 Martie 2019, ora 19:03