50 de solicitari ale unor persoane care au solicitat Google sa retraga din baza de date anumite informatii care incalcau dreptul la intimitate al acestora par sa fi fost prost gestionate de catre gigantul IT.
O serie de discutii sunt purtate in acest moment intre reprezentantii companiei si Biroul Comisarului pentru Informatii din Regatul Unit. Oficialii de la Londra sustin ca incearca rezolvarea pe cale amiabila a acestor probleme, dar nu exclud nici varianta sanctiunilor, arata BBC.
Informatii inadecvate si irelevante
Cercetarile din Marea Britanie vin exact la un an dupa ce Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis ca Google si alte motoare de cautari sa elimine link-urile catre articolele continand informatii inadecvate si irelevante ale unor persoane.
Pentru eliminarea unor informatii stanjenitoare, orice persoana poate completa un formular pe care sa il trimita companiei.
Cu toate acestea, reprezentantii Google considera ca fiind o greseala lasarea sarcinii de a analiza aceste cazuri in grija companiei.
Pana acum, Biroul Comisarului pentru Informatii a intocmit o lista cu 48 de cazuri in care compania americana este suspectata ca nu a procedat in mod corect, cerand o revizuire a deciziilor.
Pasibili de amenda
Oficialii britanici au la dispozitie diverse masuri coercitive, incluzand amenzi si actiuni in instanta, pentru a forta gigantul IT sa se conformeze solicitarilor.
Cu toate acestea, reprezentantii Biroului au declarat ca vor... mai mult
Joi, 14 Mai 2015, ora 11:23
Actorul american Paul Walker si cineastul roman Sergiu Nicolaescu au fost cele mai populare persoane pe Google, in Romania, in 2013, potrivit traditionalului Zeitgeist, o serie de topuri realizata de motorul de cautare pe internet.
Google a facut public, marti, traditionalul Zeitgeist ("spiritul vremurilor"), care arata tendinte bazate pe cautari efectuate in Romania in anul 2013. Clasamentul Zeitgeist 2013 ofera o perspectiva asupra evenimentelor majore ale anului si a noilor trenduri despre care romanii au cautat informatii.
Cautarile in trend din anul 2013 arata un interes crescut pentru educatie, showbiz si divertisment. "Rezultate bac 2013" alaturi de "Paul Walker" si "Black Friday 2013" deschid lista termenilor care au cunoscut o crestere foarte mare fata de anul trecut.
Topul 10 al celor mai cautate persoane populare pe Google in 2013 este condus de actorul american Paul Walker, care murit pe 30 noiembrie, intr-un accident de automobil. Pe locul al doilea in acest clasament al celor mai cautate persoane pe Google anul acesta se situeaza cineastul roman Sergiu Nicolaescu, care a decedat pe 3 ianuarie.
Topul este completat de: Ramona Fabian, Mica Abracadabra, Dana Nicolaescu, Cezar Ouatu, Gigi Becali, Roger Waters, Nicole Cherry si Irina Petrescu.
Pe de alta parte, "rezultate bac 2013" conduce topul celor mai populare cautari pe Google in 2013. Pe locul al doilea in acest top se afla "Paul Walker", iar pe locul al treilea - "Black Friday 2013".... mai mult
Marti, 17 Decembrie 2013, ora 13:30
Google a trecut prin numeroase modificari, de-a lungul anilor, transformandu-se dintr-un simplu motor de cautare intr-un adevarat portal web, care contine o colectie de servicii online.
Insa acesta si-a pastrat misiunea de baza, aceea de a livra informatii relevante utilizatorilor sai.
Publicatia Business Insider a sintetizat cele mai importante transformari legate de cautarea pe Google.
- Prima pagina de cautare, extrem de simpla, care dateaza din 1998.
Cititi mai multe despre Cum s-a schimbat cautarea pe Google, din 1998 pana in prezent (Galerie foto) pe ziare.com. mai mult
Sambata, 04 Februarie 2012, ora 09:24
La un an si jumatate dupa ce Google si-a retras motorul de cautare de pe teritoriul Chinei, rivalul Microsoft incheie un contract cu cel mai mare motor de cautare chinez Baidu, pentru a oferi servicii de cautare in limba engleza.Baidu, care este la baza un motor de cautare in limba chineza, a anuntat luni dupa-amiaza ca motorulde cautare Microsoft, Bing, va aparea in paginile de cautare Baidu pana la sfarsitul anului, potrivit The New York Times.
China are nevoie de rezultate de calitate, in limba engleza
Baidu, care domina piata motoarelor de cautare in limba chineza cu un procent de 83%, incearca de cativa ani incoace sa isi imbunatateasca serviciile de cautare in limba engleza.
Cele 10 milioane de cautari zilnice in limba engleza i-au determinat pe cei de la Baidu sa faca un efort de imbunatatire a serviciilor de cautare in limba engleza, pentru a-si mentine pozitia dominanta pe piata motoarelor de cautare din China.
“Tot mai multi oameni cauta pe Baidu termeni din limba engleza, insa motorul de cautare nu a avut rezultate stralucite. Asa ca parteneriatul cu Microsoft este o modalitate de a imbunatati serviciile”, declara purtatorul de cuvant al companiei chineze.
Microsoft respecta regulile
Nici Baidu nisi Microsoft nu au divulgat clauzele contractuale, insa rezultatele motorului de cautare in limba engleza vor fi in mod sigur cenzurate, din moment ce Beijing-ul isi mentine strictetea controlului asupra companiilor de internet si cere operatorilor din... mai mult
Marti, 05 Iulie 2011, ora 17:05
Spre deosebire de alti giganti IT, Google nu se teme sa "deschida punga" si sa cheltuiasca miliarde de dolari pe proiecte experimentale.Cateodata, investitiile Google sunt logice, asa cum s-a intamplat in cazul Youtube sau Android.Alteori, deciziile sefilor gigantului motoarelor de cautare nu au niciun sens clar. Iata cateva din cele mai ciudate investitii facute de cei de la Google, potrivit Business Insider.Google a "spart" 40 de miliarde de dolari pe mori de vantEnergia verde nu are legatura directa cu core-business-ul Google. Si totusi Google a cheltuit pana acum peste 40 de milioane de dolari in acest domeniu. Credite imobiliareLa sfarsitul lunii august, Google a anuntat lansarea unui fond de creditare de 86 de milioane de dolari, impreuna cu US Bancorp. Scopul era ajutarea celor cu venituri mici, care isi doresc o casa si care sunt ignorati de marile banci. Inca o data, investitia era departe de business-ul central, care este generarea de venituri prin motorul de cautare.Mierea "Google"Pe langa multe alte activitati, Google se ocupa si de apicultura. In campusul central al Google, sunt instalate 4 stupuri.Scopul este alimentarea cantinei Google cu miere proaspata.ShweebCum ar arat un sistem de transport individual, alimentat de forta umana? Google a pariat 4 milioane de dolari pe Swheeb, o companie de transport total eco-friendly.Internet super-rapidKansas City s-a bucurat de atentia Google, care a planificat si a pus in aplicarea construirea unei retele de Internet... mai mult
Duminica, 01 Mai 2011, ora 22:55
Algoritmul Google, tehnologia misterioasa care determina care sunt site-urile care apar in pagina de rezultate si in ce ordine, este folositor atat pentru useri, care gasesc rapid ce au nevoie, cat si pentru site-urile serioase, care primesc trafic relevant. Insa cel care are de castigat cel mai mult daca algoritmul este setat bine este insusi Google, scrie revista Time.Nu toate proiectele Google sunt de succes. Google Buzz a fost desfiintat de media si de utilizatori deopotriva. Colectarea "accidentala" de informatii de catre masinile care faceau poze pentru Google Maps a fost o alta bila neagra. Si totusi, motorul de cautare, primul serviciu al Google, a fost rarerori criticat. In ultimul timp, au inceput sa apara nemultumiri si pe acest segment. Unii utilizatori avansati se intrebau daca nu cumva algoritmul - care ar trebui sa masoare popularitatea si relevanta unui website prin urmarirea de link-uri, cuvinte cheie si alti factori - este defect.Comentariile negative se refereau adesea la continutul indoielnic afisat intre primele rezultate si la prea multele reclame. La sfarsitul lunii februarie, Google a facut schimbari importante la algoritmul folosit, pentru a depuncta site-urile irelevante. Potrivit companiei, 12% din cautari vor da acum rezultate diferite. "Masurarile stiintifice ne arata ca suntem la cea mai buna calitate a rezultatelor de pana acum", a declarat unul dintre programatorii responsabili de algoritm. Motorul de cautare Blekko, lansat recent, nu a dat... mai mult
Joi, 03 Martie 2011, ora 09:36
In ciuda faptului ca este una dintre cele mai inovatoare companii din lume, Google a avut partea sa de rateuri. Pe langa motorul de cautare, Google a lansat zeci de alte produse, multe dintre ele fiind inchise in scurt timp.Iata o lista cu produsele Google care nu au avut succesul scontat.Google AnswersCa raspuns la serviciul Yahoo Answers, Google a angajat cercetatori care sa raspunda la intrebarile utilizatorilor, contra cost. Rezultatul a fost un esec, deoarece utilizatorii prefera informatia gratuita. Programul a luat sfarsit in 2006.Google WaveCand au lansat Wave, in cadrul conferintelor Google I/O din 2009, reprezentantii gigantului motoarelor de cautare spuneau ca acest instrument va inlocui e-mailul, asa cum PC-ul a inlocuit masina de scris. Pana la urma, utilizatorii nu au inteles ce face de fapt acest program, iar Google nu a clarificat niciodata problema. Anunturi audioCand a intrat pe piata de advertising pe radio, in 2006, Google vroia sa revolutioneze felul in care erau vandute reclamele audio. Trei ani mai tarziu, oficialii Google au realizat ca masurarea performantei unei reclame audio este mult mai dificila decat pe Internet si au abandonat proiectul.Dodgeball si JaikuPrimul se referea la o retea de socializarea mobila, asemanatoare Foursquare. Jaiku, pe de alta parte, era o platforma de micro-blogging, asemanatoare Twitter. Ambele proiecte au fost inchise in 2009.Generatorul de site-uriGoogle Page Creator a fost un instrument de creare de pagini... mai mult
Joi, 19 August 2010, ora 11:10
Motorul de cautare Google a devenit cel mai folosit instrument de documentare, in toata lumea. Nu foarte multa lume stie de functiile "ascunse" ale Google, care genereaza rezultate mai relevante si mai rapid.Iata cateva sfaturi pentru a folosi la maximum cautarea Google.Listare pe ora si dataMajoritatea utilizatorilor cauta date adaugate cel mai recent pe Web. Daca vei cauta informatii despre cursul valutar, spre exemplu, Google iti va da, in mod normal, sute de mii de rezultate. Pe bara din stanga paginii de rezultate Google, vei gasi optiunea "Mai multe instrumente" care va activa un meniu cu optiunile de datare: oricand, ultimele 24 de ore, saptamana trecuta. Pentru stiri de astazi, selecteaza "ultimele 24 de ore".La fel poti cauta pe Google si cele mai recente mesaje postate pe Twitter, pe o anumita tema.Calculatoare si convertoareUna din caracteristicile ascunse ale motorului de cautare este calculatorul integrat. In bara de cautare, poti scrie expresii matematice si conversii ale unitatilor de masura.Calculatorul Google rezolva probleme de aritmetica simpla dar si de trigonometrie. Folosind capacitatea de conversie, poti transforma mile in kilometri sau euro in dolari.Daca vrei sa afli vremea, poti tasta in bara de cautare "vreme oras", iar Google iti va afisa prognoza pe urmatoarele zile.Foloseste expresia de cautare "define:cuvant" in bara de cautare pentru a afla rapid definitia unui termen pe care nu il cunosti. mai mult
Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 16:36
Google, detinatorul motorului de cautare cu acelasi nume, va deschide in acest an un birou in Romania, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, Amelia Cretu, Agency Relationship Manager Google pentru Europa de Sud-Est, Orientul Mijlociu si Africa."Spre finalul anului speram sa avem un birou in Romania. Deocamdata nu stim sigur cand si cati angajati vor fi. Procedura de recrutare e in desfasurare", a declarat Cretu.
Potrivit reprezentantului Google, circa 90% dintre cei 7,5 milioane de utilizatori ai Internetului din Romania folosesc motorul de cautare google.ro.
Cretu a mai spus ca in Romania circa 10.000 de pagini de Internet au implementat serviciul de publicitate online AdWords, detinut de Google.
Compania a infiintat o firma in Romania, Google Bucharest, societate cu raspundere limitata, cu un capital social de 200 lei. Firma, inregistrata la 15 ianuarie 2008, este administrata de cinci persoane fizice, respectiv trei cetateni americani, unul britanic si unul irlandez. mai mult
Marti, 23 Martie 2010, ora 17:55