Motiunea de cenzura initiata de PNL si intitulata "PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma" a fost dezbatuta si votata joi, in Parlament.
Textul face inventarul "minciunilor", al "nerealizarilor" si al tuturor masurilor care, in opinia Opozitiei, au destabilizat economia de cand coalitia PSD - ALDE a preluat guvernarea.
Motiunea de cenzura, singura la care are dreptul PNL in aceasta sesiune parlamentara, a fost semnata de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP si independenti. Pentru ca guvernul sa pice ar fi nevoie de 234 de voturi din totalul de 465 de senatori si deputati.
Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE text:
14:02 - Motiunea de cenzura a picat, fiind votata doar de 156 de parlamentari, informeaza surse citate de Digi24.
13:55 - S-a incheiat si votul senatorilor. Birourile Permanente ale celor doua camere sunt reunite pentru numararea voturilor si stabilirea rezultatelor finale.
13:43 - S-a incheiat votul deputatilor, urmeaza ca si senatorii sa isi exprime optiunile. Ministrii Florian Bodog, Carmen Dan, Teodor Melescanu, Liviu Pop si Paul Stanescu sunt prezenti, dar nu voteaza, asa cum a decis conducerea coalitiei de guvernare.
13:40 - Fostul premier Victor Ponta si liderul grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, lipsesc de la vot.
Ludovic Orban discuta si face selfie-uri cu protestatarii veniti in fata Parlamentului.
13:20 - Premierul Mihai Tudose a fost prins pe holurile... mai mult
Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 14:05
Motiunea de cenzura depusa de PNL va fi dezbatuta si votata joi, incepand cu ora 11:00.
Decizia Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului ii nemultumeste pe liberali, care spun ca ziua de joi este destinata activitatii parlamentarilor in teritoriu, prin urmare este foarte posibil ca la sedinta plenului reunit sa nu existe cvorumul necesar pentru desfasurarea ei, relateaza Digi24.
- continua - ...citeste mai departe despre "Guvernul Tudose da joi testul in Parlament: Va trece motiunea de cenzura depusa de PNL?" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 10:32
Deputatul de Cluj, Adrian Oros (PNL), a declarat ca liberalii au semnale ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose va fi votata si de o parte din parlamentarii PSD, care au curajul sa ridice capul, nemultumiti de Liviu Dragnea si de probleme sale penale, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Adrian Oros a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa ca preocuparile principale ale Guvernului Tudose sunt de a acoperi prin smecherii fiscale o parte din promisunile electorale si de a reforma justitia, astfel incat unii lideri ai coalitiei PSD - ALDE sa scape de dosarele penale.
"PNL a depus vineri motiunea de cenzura al carei text se va citi luni in Parlament, dupa care se va stabili data cand va avea loc votul. Am depus acum motiunea pentru ca de 3 - 4 luni, guvernarea nu are legitimitate, a castigat pe promisiuni mincinoase care nu pot fi onorate. Preocuparile principale ale Guvernului sunt de a acoperi prin smecherii fiscale o parte din promisunile electorale si de a reforma justitia, astfel incat unii lideri ai coalitiei PSD - ALDE sa scape de dosarele penale.
Avem semnale ca motiunea de cenzura va fi votata si de o parte din parlamentarii PSD care au curajul sa ridice capul si vor vota alaturi de noi. In mod individual s-au purtat discutii cu parlamentari PSD care sunt nemultumiti de Liviu Dragnea si care isi dau seama ca partidul are o problema de imagine din cauza problemelor penale ale lui Dragnea", a spus Oros.
Potrivit acestuia, o alta nemultumire... mai mult
Duminica, 19 Noiembrie 2017, ora 14:06
Liviu Dragnea considera ca nu sunt motive sa fie declarata neconstitutionala ordonanta Guvernului Tudose, adoptata in aceasta saptamana, prin care a fost aprobata "revolutia fiscala" a PSD.
Guvernul a adoptat revolutia fiscala - vezi ce se modifica
"PNL a anuntat ca va contesta la Curtea Constitutionala (ordonanta de modificare a Codului Fiscal - n.r.). Nu are cum sa fie declarata neconstitutionala, s-a lucrat foarte mult la acest act normativ, inclusiv cu specialisti in domeniul juridic, nu vad de ce nu ar fi constitutional", a declarat, duminica, Liviu Dragnea, inainte de inceperea reuniunii Tineretului Social Democrat.
PNL ii cere lui Ciorbea sa sesizeze CCR pe "revolutia fiscala", altfel ii face plangere penala
Ordonanta de modificare a Codului Fiscal a fost publicata in Monitorul Oficial. De acum poate fi atacata la CCR
In ce priveste continutul ordonantei, Liviu Dragnea s-a declarat multumit, adaugand ca exista o singura problema, cea care ii priveste pe angajatii din IT, ale caror salarii sunt afectate si ar urma sa scada. "Va fi rezolvata de guvern, sunt mai multe variante care sunt luate in calcul", a spus seful PSD.
Liderul PSD a dat in continuare asigurari ca, in urma modificarilor fiscale, "salariatii nu vor avea salarii mai mici si nici angajatorii nu vor plati mai mult": "Deja companii dupa companii anunta ca nu se va intampla lucrul asta (scaderea salariilor - n.red.) ".
Oamenii de afaceri ii cer RESPECT premierului: Noi producem... mai mult
Duminica, 12 Noiembrie 2017, ora 14:43
Partidul National Liberal va decide duminica asupra motiunii de cenzura anuntate de social-democrati, a declarat, sambata, liderul PNL, Raluca Turcan, adaugand ca sedinta Parlamentului nu este convocata "intr-un mod legal".
"Vom decide ce va face PNL maine. (...) Sedinta nu este convocata in forma regulamentului si intr-un mod legal. Consideram ca PSD ar trebui sa se devoaleze in intreaga splendoare si sa incerce sa se decimeze din interior, asa cum a facut pana acum", a spus Turcan, inainte de Congresul PNL, in care este ales noul presedinte al partidului, informeaza Agerpres.
Ea a afirmat ca exista "doi baricadati la Palatul Victoria si un grup care incearca sa ocupe Parlamentul".
"Este fix acelasi comportament, nu difera cu nimic gestul domnului Dragnea de a folosi abuziv Parlamentul pentru motiunea de cenzura, bazandu-se pe majoritatea pe care o are, si ocuparea Guvernului, stingerea luminii si aprinderea lumanarii, asa cum procedeaza domnul Grindeanu", a mai spus Turcan.
In context, ea a sustinut ca Liviu Dragnea ar trebui sa demisioneze din functiile de presedinte al Camerei Deputatilor si din cea de presedinte al PSD, iar Sorin Grindeanu din cea de premier, afirmand ca astfel ar putea fi adusa stabilitatea in Romania.
"PSD, daca are o ultima ramasita de constiinta pentru votul pe care l-a primit la alegerile parlamentare, ar trebui sa puna aceste doua demisii pe masa si sa mergem mai departe", a punctat ea.
Turcan a subliniat ca liberalii vor... mai mult
Sambata, 17 Iunie 2017, ora 13:25
Parlamentarii PNL si USR au depus, miercuri, motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Grindeanu, dupa ce ordonanta privind modificarea Codurilor Penale a fost adoptata marti pe furis, la orele serii.
Motiunea se numeste "Guvernul Grindeanu - Guvernul sfidarii nationale. Nu legalizati furtul in Romania" si a fost semnata de 124 de parlamentari de la PNL si USR, dar se asteapta si sprijinul PMP.
"Renuntati la legalizarea furtului in Romania! (...) Romanii nu vor gratierea si salvarea politicienilor corupti. Legiferarea in folos propriu nu este o solutie pentru Romania, pentru ca nu face decat sa slabeasca statul de drept si sa ne slabeasca ca natiune.
Va somam sa renuntati la actiunile impotriva respectarii legii, sa renuntati la a proteja si a atenta la viata, siguranta si viitorul romanilor! Nu va mai ascundeti in spatele unui vot pe care cetatenii vi l-au acordat cu buna credinta si deschideti larg ochii pentru a vedea ca nu guvernati o Romanie minoritara a celor corupti!", se arata in textul motiunii de cenzura.
"Domnule prim-ministru (...) promovati dezincriminarea mascata a unor infractiuni de coruptie sau asimilate coruptiei, o masura legislativa cu dedicatie, in favoarea clientilor si liderilor politici ai PSD-ALDE.
O astfel de masura afecteaza grav viata de zi cu zi a cetateanului, modul in care acesta se raporteaza la tot ceea ce inseamna lege (...)
In urma adoptarii acestor masuri, oamenii vor putea interpreta ca respectarea legii are caracter... mai mult
Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 17:00
Se anunta o zi aglomerata pentru premierul Victor Ponta: este primul termen al procesului in care a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie si conducerea PSD decide daca-l mai sprijina pe fostul lider al partidului in functia de prim-ministru. Tot luni, PNL a anuntat ca va depune o motiune de cenzura.
La Inalta Curte, la ora 12:00, incepe procesul in care Victor Ponta va fi judecat pentru complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si fals in declaratii.
Premierul a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul Turceni Rovinari, pentru fapte comise in perioada in care era avocat. Daca dosarul trece de judecatorul de camera preliminara, nu se va mai pierde timpul cu expertizele cerute de Ponta sau de catre ceilalti inculpati, intrucat acestea au fost deja executate in faza urmaririi penale, la solicitarea acuzatilor. Potrivit Digi 24, prima decizie a camerei preliminare are o cale de atac.
Victor Ponta nu trebuie sa se prezinte maine la curtea suprema si... citeste mai departe despre "Ziua cea lunga pentru Ponta: Incepe procesul la curtea suprema, PSD decide daca-l mai sprijina la Guvern" pe Ziare.com mai mult
Luni, 21 Septembrie 2015, ora 07:13
Parlamentul dezbate, vineri, incepand cu ora 10:00, prima motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta de cand a devenit presedinte Klaus Iohannis.
Motiunea poarta titulatura "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!"
A fost depusa cu semnatura a 183 de parlamentari PNL si nu numai.
Pentru a fi adoptata, motiunea ar trebui sa fie votata de 278 de parlamentari, adica jumatate plus unu din numarul total al alesilor.
Conform calculelor de pana acum, Opozitiei i-ar fi aproape imposibil sa adune aceste voturi.
Parlamentul dezbate vineri motiunea de cenzura. Care sunt sansele de reusita?
Presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, a anuntat joi ca parlamentarii social-democrati vor fi prezenti, vineri, la motiunea de cenzura, dar nu vor vota. Gabriel Oprea a precizat ca si parlamentarii UNPR vor proceda la fel.
Oprea il sustine "total" pe Ponta: Am fost de 7 ori ministru si cred ca cel mai bun din... citeste mai departe despre "Guvernul Ponta, la mana Parlamentului: Vot pe motiunea de cenzura" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 12 Iunie 2015, ora 07:20
Parlamentul dezbate, vineri, prima motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta initiata dupa castigarea alegerilor prezidentiale de catre Klaus Iohannis, dar initiatorii, liberalii, nu ii dau prea mari sanse de reusita.
Motiunea de cenzura inititulata "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!" este semnata de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO si doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputati si senatori ai PNL.
Pentru a fi adoptata, motiunea ar trebui sa fie votata de 278 de parlamentari, adica jumatate plus unu din numarul alesilor, iar, in acest momenet, matematic, PNL nu a reusit sa adune aceste voturi.
Practic, coalitia majoritara care sustine guvernul, formata din PSD, UNPR, PC, PLR, intruneste 298 de parlamentari, la care s-ar adauga 17 deputati ai minoritatilor nationale care, de obicei, voteaza cu puterea. Iar in favoarea motiunii de cenzura ar fi opozitia formata din PNL cu 174 de ...citeste mai departe despre "Parlamentul dezbate vineri motiunea de cenzura. Care sunt sansele de reusita?" pe Ziare.com mai mult
Joi, 11 Iunie 2015, ora 17:45