Moody's a pus sub supraveghere in vederea unei posibile retrogradari calificativele pentru datoriile si depozitele pe termen lung ale Raiffeisen Bank, in prezent evaluate la Ba1, ca urmare a coborarii ratingurilor similare ale bancii mama, Raiffeisen Bank International.
"Punerea sub supraveghere a ratingurilor Raiffeisen Bank reflecta posibilitatea ca imbunatatirea cu o treapta survenita pe fondul asteptarilor privind un posibil sprijin financiar din partea bancii mama sa fie eliminata in situatia in care ratingul de soliditate financiara al bancii austriece va fi retrogradat din nou", potrivit unui comunicat al agentiei de evaluare financiara, potrivit Mediafax.
Calificativele acordate pentru depozitele si datoriile pe termen lung ale bancii austriece Raiffeisen Bank International au fost retrogradate pe 23 decembrie de la A3, la Baa1. De asemenea, ratingul care masoara soliditatea financiara a bancii austriece a fost coborat la de la D+ la D. Cele trei calificative au fost puse sub supraveghere in vederea unei noi retrogradari.
In cazul subsidiarei din Romania, Moody's a confirmat calificativul pentru soliditatea financiara la D-, cu perspectiva stabila, precum si calificativele pentru datoriile pe termen scurt.
Calificativul privind situatia financiara al Raiffeisen Bank continua sa fie sprijinit de numarul mare de depozite atrase de la clienti, de capitalizarea satisfacatoare si de calitatea activelor, superioara mediei de pe piata bancara din Romania,... mai mult
Marti, 30 Decembrie 2014, ora 11:18
Moody's a retrogradat miercuri sapte banci din Germania si trei din Austria - Erste, Raiffeisen si UniCredit Bank Austria, considerate de agentie vulnerabile la conditiile dificile de pe unele piete din Europa Centrala si de Est si la noi socuri provocate de criza din zona euro.
Ratingul Erste Group Bank a fost coborat cu doua trepte, la "A3", in timp ce calificativele Raiffeisen si UniCredit Bank Austria au fost reduse cu cate o treapta, la "A2", respectiv "A3", potrivit unui comunicat transmis miercuri de Moody's.
Bancile retrogradate au expunere pe Romania
Erste detine in Romania grupul BCR, in timp ce Raiffeisen este prezenta prin Raiffeisen Bank, iar Bank Austria controleaza subsidiara romaneasca a UniCredit.
Agentia a atribuit perspectiva negativa noilor ratinguri ale Erste si UniCredit Bank Austria, in timp ce calificativul Raiffeisen are perspectiva stabila.
Perspectiva negativa atribuita Erste reflecta portofoliul mai putin diversificat al bancii in Europa Centrala si de Est, grupul fiind mai vulnerabil la evolutii negative la nivel de piata individuala si la conditiile operationale "adverse si incerte" din Romania si Ungaria, unde grupul are operatiuni semnificative, se spune in comunicat.
Retrogradarea celor trei banci austriece reflecta vulnerabilitatea acestora la conditiile operationale dificile de pe unele piete cheie din Europa Centrala si de Est si Comunitatea Statelor Independente, precum si riscul ridicat de noi socuri provocate de criza... mai mult
Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 11:15
Moody's a coborat ratingurile BCR, BRD-SocGen si Raiffeisen Bank, pe fondul revizuirii indicatorilor pentru sistemul bancar romanesc si din cauza dificultatilor pe care institutiile financiare din Romania trebuie sa le infrunte in conditiile deteriorarii activelor, a anuntat agentia de rating.
Astfel, Moody's a scazut ratingul BCR pentru depozitele in moneda locala de la Baa1/P-2 la Baa2/P-2, cu perspectiva stabila, dar a mentinut calificativele atribuite bancii pentru stabilitatea financiara (D) si depozitele in valuta(Baa3/P-3), ambele cu perspective stabile.
In cazul BRD, compania de evaluare financiara a scazut ratingul pentru stabilitatea financiara de la D+ la D, cu perspectiva stabila, si calificativul pentru depozitele in moneda locala, de la A2/P-1 la Baa2/P-2, dar a mentinut ratingul Baa3/P-3 pentru sursele atrase in moneda straina.
Pentru Raiffeisen, Moody's a mentinut calificativele pentru stabilitatea financiara (D) si depozitele in valuta (Baa3/P-3), dar a retrogradat banca la capitolul depozite in lei, de la Baa2/P-2 la Baa3/P-3.
Moody's reaminteste ca a modificat recent calificativul acordat pentru conditiile din piata bancara romaneasca, de la plafonul de tara Aa3 pentru depozitele in moneda locala, la Baa2.
"Noul indice este cu o treapta peste ratingul pentru datoria publica in lei, Baa3, iar ca rezultat au fost scazute si calificativele bancilor, insa in mod diferentiat", se precizeaza in comunicatul agentiei.
Pe de alta parte, Moody's subliniaza... mai mult
Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 19:33