Lista celor mai bogati presedinti (sau sefi de stat) din lume s-a schimbat destul de mult in ultimii ani, odata cu intrarea pe scena politica a lui Donald Trump, care a fost ales presedintele Statelor Unite ale Americii la sfarsitul anului trecut, dar si cu decesul lui Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, regele Arabiei Saudite, in 2015, si al regelui Thailandei, Bhumibol Adulyadej, anul trecut (oct. 2016).
Daca regele Arabiei Saudite avea o avere de 18 miliarde $, regele Thailandei detinea nu mai putin de 30 miliarde $. Cu ajutorul revistei Luxatic, veti vedea in continuare ce presedinti conduc topul celor mai bogati sefi de stat in 2017.
10. Printul Albert al II-lea, Monaco - 2 miliarde $
Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi este al doilea cel mai bogat membru al unei familii regale din Europa. Acesta detine actiuni in cadrul industriilor de cazino si de divertisment din Monaco, precum si proprietati imobiliare considerabile atat in tara sa de origine, cat si in Franta.
9. Sebastian Pinera, presedintele statului Chile - 2,4 miliarde $
Sebastian Pinera, presedintele Chile, are o avere in valoare de 2,4 miliarde de dolari. Este proprietarul postului local de televiziune Chilevision si poate ca aceasta pozitie l-a ajutat sa fie ales ca predinte in 2010. A popularizat foarte mult utilizarea cartilor de credit in Chile si aparent detine 27% din LAN Airlines, din 1994.
8. Mohammed al VI-lea, presedintele Marocului - 2,5 miliarde $
Cu o avere de 2,5 miliarde... mai mult
Vineri, 10 Martie 2017, ora 14:33
Tarile mici continua sa domine lista celor mai bogate state din lume si in editia publicata in 2015 de o revista de specialitate.
Global Finance Magazine a realizat clasamentul in functie de datele furnizate de Banca Mondiala (BM) si Fondul Monetar International (FMI), transmite Business Insider.
Pentru a putea realiza o comparatie intre tari, publicatia a facut topul dupa Produsul Intern Brut (PIB) raportat la paritatea puterii de cumparare (PPP) pe cap de locuitor, indice ce ia in calcul elemente precum costul vietii si rata inflatiei din 2015,.
Dintre cele mai bogate 25 de state, 12 se afla in Europa. SUA si Canada se afla pe lista, insa Marea Britanie nu face parte din aceasta elita, fiind pe locul 27.
Tarile de pe primele trei pozitii sunt aceleasi ca la editia de anul trecut.
Unele microstate, cum ar fi Liechtenstein, Vatican, Monaco, San Marino si Andorra, nu au fost incluse in top.
Topul celor mai bogate 25 de tari din lume
25. Franta - PIB pe cap de ...citeste mai departe despre "Topul celor mai bogate tari din lume" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 18:11
Cand ne gandim la Monaco, primele lucruri care ne vin in minte sunt bogatia, masinile scumpe si cazinourile. Dar putini dintre noi isi pun intrebarea cum de a ajuns sa fie acest stat minuscul o oaza a bogatasilor.
In Monaco locuiesc aproximativ 38.000 de oameni, iar unul din trei este milionar, potrivit datelor WealthInsight. Totodata, statul are cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume, relateaza CNN Money.
Dar cum s-a ajuns aici? Principalul motiv este reprezentat de taxele mici. Impozitul pe venit a fost anulat inca din anul 1869, iar taxele pentru companii si indivizi sunt extrem de scazute. Pentru ca aici ti se impoziteaza foarte putin din avere, Monaco a atras bogatasi din toate colturile lumii, din peste 100 de tari.
Monaco a fost scos de pe "lista gri" a paradisurilor fiscale necooperante
Printre cei care locuiesc in micul stat de pe coasta Frantei se numara pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton, tenismenul Novak Djokovic si Tina Green, sotia miliardarului ...citeste mai departe despre "De ce toata lumea din Monaco e putred de bogata" pe Ziare.com mai mult
Luni, 01 Iunie 2015, ora 19:02
Piata proprietatilor de lux din Monaco, paradisul fiscal al Rivierei Franceze, care va include in curand cel mai scump penthouse din lume, de 300 milioane euro, cunoaste o crestere exploziva, dezvoltatorii anticipand un aflux de milionari care vor sa evite taxele mari si pierderea secretului bancar.
Un numar mare de noi rezidenti emigreaza din Elvetia, unde secretul bancar se prabuseste, atrasi de securitatea, sofisticarea si stilul de viata din principat, dar si din motive financiare, a declarat Jean Claude Caputo, director general la divizia de pe Riviera Franceza a companiei Savills, relateaza Bloomberg citat de Mediafax.
Guvernul din Elvetia a semnat un acord in luna mai referitor la schimbul automat de informatii bancare cu alte state.
"Persoane cu averi mari vor sa se afle in aceasta parte a lumii", a spus Caputo, aflat in drum spre o intalnire cu bancheri din Elvetia pentru a-i informa despre piata imobiliara din Monaco.
Noile taxe aplicate pentru locuintele din lux din Londra si campania globala a Statelor Unite pentru descurajarea ascunderii averilor vor creste atractivitatea principatului Monaco, intre ai carui locuitori se afla staruri pop, piloti de Formula 1 si miliardari rusi.
Din cei 38.000 de locuitori ai Monaco, unul din trei sunt milionari, potrivit unui studiu realizat de revista Spear's si WealthInsight. Pe masura ce numarul rezidentilor creste, va creste si valoarea caselor, cu circa o cincime pana in iunie 2015, potrivit companiei... mai mult
Miercuri, 20 August 2014, ora 08:59
Filmul "Grace of Monaco", cu Nicole Kidman, a fost primit in deschiderea Festivalului de la Cannes cu rasete, ironii si critici de jurnalistii din presa de specialitate.
"Este un film usurel, modern, intr-un decor elegant (...) si in multe locuri este teribil de comic. Problema este ca nu s-a vrut a fi o comedie", se arata intr-o recenzie a publicatiei Empire's Damon Wise, informeaza bbc.co.uk, potrivit Mediafax.
Daca unii critici au considerat filmul comic, Stephen Dalton, de la Hollywood Reporter, l-a considerat "plictisitor", afirmand ca este "o opera teatrala, insipida, care a generat mai multa drama in jurul sau decat pe ecran. Este posibil sa faci un film plictisitor dintr-un material bogat, suculent in intrigi? Asa se pare", a declarat Dalton.
De asemenea, filmul a fost criticat de printul Albert al II-lea de Monaco si de cele doua surori ale sale, printesele Caroline si Stephanie, care au considerat ca este bazat pe "referinte istorice eronate si indoielnice", catalogand acest lungmetraj drept "o farsa".
Pe de alta parte, Nicole Kidman, care interpreteaza rolul lui Grace Kelly in film, a spus la conferinta de presa de miercuri ca "Grace de Monaco" a fost realizat fara nicio rea intentie la adresa familiei regale.
"Bineinteles ca sunt trista, deoarece filmul nu are nicio rea intentie fata de aceasta familie, mai ales fata de Grace si Rainier. Am un mare respect pentru modul in care se simt (urmasii acestora, n.r.) si as vrea sa le spun ca am... mai mult
Joi, 15 Mai 2014, ora 13:47
Averile mari se fac in familie. Multe business-uri romanesti de succes sunt facute de frati sau de sot si sotie.
Doar 12 dintre cei mai bogati romani nu au fost niciodata casatoriti, iar 40 dintre ei au fost divortati cel putin o data, conform datelor centralizate de publicatia Forbes Romania in Top 500 miliardari.
Unii oameni de afaceri lucreaza pe cont propriu, in timp ce altii au inceput business-uri de familie. Pornind de la clasamentul realizat de Forbes, am intocmit topul celor mai bogate zece familii din Romania.
10.Familia Nasui, 85-90 milioane de euro
Dorel Nasui, "motorul" familiei/Sursa: emaramures.ro
Familia Nasui controleaza grupul de firme American International Radio, specializat in comunicatii radio si servicii de tip GPS si se numara printre fondatorii Bancii Transilvania. Dorel Nasui este "motorul" familiei si a plecat in America in 1986, stabilindu-se la Chigago. Vacantele si le petrece in Alaska, Montana si Caraibe, potrivit revistei Forbes care i-a acordat locul 52 in top 500.
9.Familia Buzaianu, 90 - 100 de milioane de euro
Bogdan Buzaianu a facut, alaturi de fratele sau, avere din energie./Sursa: rol.ro
Fratii Bogdan si Constantin Buzaianu sunt fondatorii Ennergy Holding si au fost printre primii traderi privati de energie electrica. Anul trecut, Bogdan Buzaianu si-a permis un mic capriciu de ziua lui: a chemat formatia U2 sa-i cante in Monaco, pentru 650.000 de euro. Nu stim daca a "aruncat" cu bani in ei, dar revista Forbes l-a... mai mult
Joi, 20 Octombrie 2011, ora 20:45
Fie ca se numesc regi, sultani sau seici, toate capetele incoronate au doua atribute comune: bani si putere. Cei mai bogati oameni cu sange albastru vin din Asia si Orientul Mijlociu, mai putin din Europa.
Ca un grup, capetele incoronate sunt mai sarace cu 10 miliarde de dolari, fata de anul trecut. Iata-i pe cei mai bogati dintre regi, potrivit Business Insider.
Bhumibol Adulyadej, regele Thailandei, are o avere de 30 de miliarde de dolari, fiind primul in acest top.
Pe langa faptul ca este cel mai bogat dintre regi, este si cel mai longeviv, cu o domnie ce a inceput in 1946.
Averea sa a scazut cu 5 miliarde, fata de 2008, din cauza declinului pietei imobiliare. Adulyadej detine si cel mai mare diamant din lume, de 545,67 de carate, binecuvantat de Papa.
Sultanul Bruneiului, Hassanal Bolkiah, a strans o avere de 20 de miliarde de dolari.
Desi duce o viata luxoasa, nu se compara cu cea a fratelui sau Jefri, care a "spart" 15 miliarde de dolari.
Resedinta sultanului are 1788 de camere si 257 de bai, fiind considerat al doilea cel mai mare palat din lume, dupa Orasul Interzis din Beijing.
Colectia sa cuprinde peste 5.000 de masini.
Printre acestea, 350 de masini Rolls-Royce, 8 McLaren F1, un Lamborghini Diablo, numeroase Ferrari su Mercedes- uri.
Seicul Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, presedintele Emiratelor Arabe Unite, are o avere de 15 miliarde de dolari.
Cea mai inalta cladire din lume, turnul Burj Khalifa din Dubai, a fost boteazat in... mai mult
Marti, 19 Iulie 2011, ora 23:52