Primaria Mangalia a finalizat achizitia pentru lucrarile de modernizare a statiunii Saturn, in valoare de 20 de milioane de lei, cu finantare de la Uniunea Europeana, iar in perioada urmatoare se va semna ordinul de incepere a lucrarilor, pe toate arterele supuse reabilitarii, se arata intr-un comunicat de presa transmis joi de primarul Cristian Radu.
Conform sursei citate, in functie de activitatile turistice este posibil ca in unele zone ale statiunii lucrarile sa inceapa dupa 1 septembrie si vor consta in modernizarea a patru strazi unde vor fi amenajate parcari, trotuare si piste de biciclete si sistemul de iluminat public, va fi amenajat spatiul verde din intersectii si de la marginea trotuarelor si vor fi montate diverse elemente de mobilier urban.
"Documentatia aferenta a durat aproape trei ani, intrucat astfel de proiecte cu finantare europeana necesita proceduri speciale, achizitia fiind supervizata de Ministerul de Finante, prin Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) . Primele documente le-am intocmit in toamna anului 2016 si reusim abia anul acesta, pana la sfarsitul verii, sa intram in teren, ca urmare a birocratiei stufoase si termenelor lungi specifice impelmentarii proiectului cu finantare UE. Ne bucuram ca reusim, totusi, sa modernizam inca o statiune din sudul litoralului cu fonduri europene nerambursabile si contributie minima de la bugetul local", precizeaza primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu.
Potrivit documentatiei tehnice... mai mult
Joi, 11 Iulie 2019, ora 17:57
Statiunea Saturn va fi modernizata cu bani europeni, valoarea totala a proiectului, care prevede modernizarea unor strazi, a iluminatului public, montarea de mobilier urban si amenajarea unor spatii verzi, fiind de aproape 20 de milioane de lei.
La Primaria Mangalia a fost lansat, joi, proiectul "Dezvoltare turistica in statiunea Saturn", finantat din fonduri europene si destinat cresterii numarului de turisti si punerii in valoare a zonei de sud a litoralului.
Practic, in cadrul proiectului vor fi reabilitate trotuarele si asfaltate drumurile, se va amplasa mobilier urban modern, se vor amenaja spatiile verzi si se va reface reteaua de iluminat public a strazilor propuse pentru reabilitare, respectiv Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu.
"Am depus acest proiect inca din toamna anului 2016. Dupa aproape doi ani de analize si evaluari, am semnat contractul de finantare in vara acestui an. Acum, suntem in perioada de licitatie si speram ca la inceputul anului viitor sa intram cu lucrarile in teren", a explicat primarul Mangaliei, Radu Cristian.
Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 20 de milioane de lei, iar perioada de implementare expira la data de 31 octombrie 2019.
Dupa modernizare, statiunea Saturn va avea panouri de informare cu led, statii de autobuz, totemuri de semnalizare, piste si statii de biciclete, alimentate cu energie solara. Vor exista, de asemenea, panouri electronice de informare, amplasate in cele trei intersectii... mai mult
Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 16:35
Pe litoralul romanesc sunt mai multe hoteluri renovate si plaje modernizate, iar Venus devine cea de-a doua statiune modernizata aproape in totalitate, dupa Mamaia.
De asemenea, acum, la inceput de iunie, gradul de ocupare pe litoral este cu mult mai mare decat anul precedent.
Acestea sunt cateva dintre concluziile celei de-a zecea editii a Master InfoTrip-ului organizat de catre Bibi Touring, unul dintre touroperatorii de top pentru vacantele organizate in Romania.
Acest infotrip a reunit peste 100 de agenti de turism din Romania si din Republica Moldova, care au vizitat toate statiunile de pe Litoralul romanesc, precum si Delta Dunarii, intre 26 si 31 mai.
Agentii au avut ocazia de a vizita aproape 100 de structuri de cazare si au completat, la final, formulare de analiza a bazei de cazare de pe Litoral si din Delta Dunarii.
"Pot sa afirm, cu mandrie, ca in cei 10 ani de cand organizeaza infotripuri pe Litoral, Bibi Touring a asigurat educarea si informarea a peste 700 de agenti de turism, care au avut ocazia sa verifice la fata locului starea rivierei romanesti, de la Mamaia pana la Vama Veche.
In acest an, marea surpriza a constituit-o statiunea Venus, unde au fost modernizate majoritatea hotelurilor, iar media ca numar de stele este de 4 stele.
Totusi am o observatie, anume ca profesionistii din turism trebuie sa pozitioneze statiunea inaintea hotelurilor. Venus nu are inca un brand, o identitate proprie, asa cum are, de exemplu, de mai mult timp,... mai mult
Joi, 04 Iunie 2015, ora 16:21
Statiunile balneare risca o blocare a investitiilor, care va conduce implicit la degradarea acestora in urmatorii ani, daca statul nu intervine cu facilitati precum scutirea de taxe, spun oficialii patronatului din domeniu, care acuza autoritatile din turism si ca nu promoveaza sectorul balnear.
"In momentul de fata, jumatate dintre statiunile balneare din Romania sunt dependente de biletele de odihna si tratament acordate de Casa Nationala de Pensii. Faptul ca unele statiuni sunt dependente de aceasta piata le asigura o marja de profit mica, care nu le permite sa faca investitii. Pe de alta parte, companiile din domeniu care au facut investitii importante inregistreaza pierderi ca urmare a dobanzilor mari pe care le platesc pentru creditele luate", a declarat Nicu Radulescu, presedintele Organizatiei Patronatelor din Turismul Balnear din Romania (OPTBR).
El spune ca aceste situatii alunga investitorii, mai ales ca statul nu a venit cu nicio facilitate care sa compenseze pierderile sectorului balnear. Radulescu a explicat ca, in conditiile in care multe societati balneare inregistreaza pierderi, este evident ca nu au profit reinvestit, pentru al carui impozit sa fie scutite.
"Un hotel de 100 de camere, a carui modernizare a costat 7 milioane de euro, reclasificat de la doua la patru stele si care are pierderi in primii 2-3 ani, trebuie sa plateasca impozite si taxe locale de aproximativ 100.000 de euro pe an", a exemplificat oficialul patronatului.
Patronatul... mai mult
Marti, 10 Iunie 2014, ora 15:16
Baile Biborteni, din judetul Covasna, vor fi reabilitate si modernizate, investitia totala fiind de 5,5 milioane de lei, jumatate din suma provenind din fonduri europene.
Potrivit unui comunicat de presa, transmis marti, de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Centru, investitia totala in lucrarile de reabilitare si modernizare a Bailor Biborteni este de 5,53 milioane de lei, din care 2,52 de milioane de lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata de Primaria orasului Barolt, iar diferenta dintre cele doua sume reprezinta contributia adusa de beneficiar la realizarea proiectului.
Contractul de finantare prevede ca utilitatile bailor sa fie modernizate
Conform sursei citate, contractul de finantare prevede ca, pe parcursul unui an si jumatate, utilitatile bailor sa fie modernizate si sa ofere 15 noi spatii de agrement. Astfel, va fi reabilitata cladirea in suprafata de peste 1.100 de metri patrati a spa-ului, terasa acoperita si anexele, dar si sauna, pavilionul de apa minerala, precum si sapte bazine de inot, de hidromasaj, atat cele cu apa rece, cat si cele de apa minerala. Pe parcursul implementarii proiectului vor fi realizate si racordurile la utilitati: curent, gaz, la panouri solare, la canalizare si se vor achizitiona dotarile necesare pentru instalatii.
"Diversificarea ofertei turistice va da atat cetatenilor, cat si turistilor un spatiu de agrement in care sa se relaxeze, sa participe la evenimentele culturale locale sau sa practice diverse... mai mult
Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 13:04
Consiliul Judetean Braila a alocat 1,5 milioane lei pentru salvarea statiunii Lacu Sarat, care se afla intr-un grad avansat de degradare, a anuntat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
"Lacu Sarat nu mai arata demult a statiune, numai tablita de la intrare a mai ramas sa aminteasca faptul ca aici a fost candva statiune. Trebuie sa incepem treaba aici, altfel ne facem de ras. Avem un proiect mare pentru Lacu Sarat. Am prins in buget 1,5 milioane de lei, vom mai da si alti bani, dar trebuie sa dea si Primaria Braila macar cat dam noi si CLM Chiscani sa contribuie cu ceva", a spus marti Bunea Stancu.
Consilierii judeteni au votat anul trecut un proiect de hotarare privind infiintarea unei asociatii de dezvoltare intercomunitara pentru salvarea statiunii Lacu Sarat intre municipiul Braila si comuna Chiscani pe raza careia se afla statiunea.
Pe lista masurilor de urgenta care vor fi luate se afla infiintarea unei paduri in jurul lacului, pe o suprafata de 50-60 de hectare, desfiintarea gardurilor din statiune si a barierei de la intrare, asigurarea de alei practicabile si infiintarea unui sens giratoriu la intrarea in statiune.
"In jurul lacului o sa incercam sa obtinem in jur de 50-60 de ha de teren pentru a infiinta o padure. Discutam si despre obligatia administratiilor de a asigura un loc pentru plaja, pentru acces la lac, locuri de parcare, dar si utilitatile necesare care inseamna apa, canalizare, electricitate, eventual gaz metan. Gandim o administrare... mai mult
Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 11:27
Centrele de tratament din Romania, pe vremuri cautate de milioane de turisti care veneau sa se refaca in timpul vacantei, isi recupereaza incet din gloria pierduta, in urma unor investitii facute cu bani europeni. Baile Govora sau Baile Herculane se numara printre "pacientii" tratati cu fonduri europene.
Baile Govora
Sursa foto: Valcea Turistica
Anul acesta, mai exact pe 27 mai, dupa aprope 100 de ani de la infiintare, Hotelul Palace a fost redeschis dupa un proces de renovare si reamenajare, in valoare de 4,4 milioane de euro, realizat cu fonduri europene. Tot in statiune si tot cu bani europeni a fost modernizat si parcul balnear, o investitie de 6,6 milioane de euro.
"S-au construit faleze de tip occidental pentru plimbari in aer liber si un traseu de cura balneara de 1,5 kilometru, pana in localitatea Curaturi. Ne gandim sa cream cat mai multe posibilitati de agrement pentru turistii care vor veni aici", spunea, la data inaugurarii, primarul Mihai Mateescu.
Afectiuni tratate aici tratamentul bolilor respiratorii, boli degenerative (spondiloze, artroze, poliartroze), boli reumatice articulare (tendonite, periatrite scapulohumerale), paraze, dar afectiuni ginecologice, endocrinologice, cardiovasculare, digestive sau urinare.
Contraindicatii boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, hemoragii, sarcina incepand cu luna a 3-a, boli psihice, boli de natura tuberculoasa.
Statiunea Baile Herculane
Sursa foto: Cazare Baile Herculane... mai mult
Vineri, 02 August 2013, ora 08:03
Grupul Interagro, detinut de omul de afaceri Ioan Niculae, a investit circa 10 milioane de euro pentru modernizarea hotelului de cinci stele Inter (fostul Carmen) din statiunea Venus, a carui deschidere este programata vineri.
"In urma unor investitii de aproximativ 10 milioane de euro in modernizare, singurul hotel de cinci stele din statiunea Venus isi deschide maine (vineri, n.r.) portile. Hotelul Inter din statiunea Venus face parte din grupul de firme Interagro. Pana in 2012, acesta s-a numit "Carmen" si a fost clasificat la categoria de patru stele", se arata intr-un comunicat al Interagro.
Hotelul este situat in centrul statiunii Venus, pe plaja, oferind 98 de spatii de cazare dispuse pe 5 nivele in apartamente si camere confortabile de lux, toate cu vedere la mare.
In afara serviciilor hoteliere, clientii au acces la o piscina cu apa din mare, in aer liber, cu o de 90 metri patrati si la un ponton amenajat pentru plaja, construit deasupra nivelului marii. Unitatea dispune de un centru de conferinte si afaceri, precum si de un centru de relaxare SPA.
Interagro mai detine un hotel de patru stele sub brandul Inter la Zimnicea. Acesta are 20 de spatii de cazare, dintre care 16 camere single sau double si 4 apartamente. mai mult
Joi, 23 Mai 2013, ora 13:33
Investitorii nu sunt interesati de construirea de unitati de cazare sau de partii de schi in zona Padina-Pestera din judetul Dambovita, zona unde autoritatile au demarat construirea unei statiuni montane, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dambovita, Adrian Þutuianu.
Acesta spune ca la acest moment sunt probleme cu proprietarii de terenuri din zona unde se vrea construirea statiunii, proprietari care au actionat CJ in instanta din cauza ca sunt nemultumiti de suma primita ca despagubire pentru teren.
"Partii nu avem, investitori nu avem. Niciodata nu va veni cineva sa construiasca o partie, daca nu sunt si un hotel langa si alte facilitati care sa ii permita sa sustina aceasta lucrare. Nu avem partii, nici investitori, dar avem probleme. Sunt opt litigii la acest moment pe rolul instantelor de judecata, cetateni nemultumiti de cuantumul despagubirilor acordate de CJ. Instantele de judecata au admis, la acest moment, in tot sau in parte cererile si CJ va avea de plata aproape 300.000 de euro. Litigiile nu sunt definitive si vom executa caile de atac", a precizat Þutuianu.
Acesta spune ca nu se va renunta la construirea statiunii Padina-Pestera.
La acest moment in zona montana din Dambovita sunt cateva cabane si un singur hotel.
Prima discutie despre realizarea unei statiuni montane la Padina-Pestera s-a facut in 2009, cand ministrul Turismului de la acea data, Elena Udrea, a participat, la Pestera, la... mai mult
Marti, 30 Aprilie 2013, ora 17:25