Compania americana de biotehnologie Moderna si partenerii acesteia au inceput sambata, 19 decembrie, pregatirile pentru distribuirea vaccinului sau pentru Covid-19, camioanele urmand sa transporte, de duminica, dozele catre peste 3.700 de locatii din Statele Unite, a declarat generalul de armata Gustave Perna.
Al doilea vaccin aprobat de autoritatile de reglementare americane, dupa cel produs de companiile Pfizer si BioNTech, va ajunge la furnizorii de servicii pentru sanatate cel mai devreme luni, a spus Perna, conform Reuters.
Acesta a adaugat ca livrarea primelor 20 de milioane de doze de vaccinuri furnizate de Moderna si de Pfizer ar putea dura pana in prima saptamana din ianuarie.
Vaccinurile produse de Moderna si de Pfizer nu sunt recomandate persoanelor susceptibile sa faca reactii alergice.
Cele doua vaccinuri au la baza o noua tehnologie, a ARN-ului mesager, fiind observate reactii alergice atat la doua persoane care au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer in Regatul Unit, cat si la doua persoane vaccinate in Statele Unite.
Citeste si:
Studiu: Majoritatea persoanelor au anticorpi si la sase luni dupa infectarea cu noul coronavirus
Un expert in sanatate publica explica ce se intampla in organismul nostru atunci cand ne este administrat vaccinul anti-Covid ...citeste mai departe despre "Compania Moderna a inceput pregatirile pentru distribuirea vaccinului anti-COVID. Camioanele duc dozele in peste 3.700 de locatii din Statele Unite" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 20 Decembrie 2020, ora 07:28
Compania farmaceutica americana Moderna va percepe guvernelor un pret cuprins intre 25 si 37 de dolari pentru o doza din vaccinul anti-COVID-19, in functie de cantitatea comandata, a declarat sambata directorul general al companiei, Stephane Bancel, pentru saptamanalul german Welt am Sonntag, transmite Reuters.
"In concluzie, vaccinul nostru costa aproximativ la fel ca un vaccin contra gripei, al carui pret este cuprins intre 10 si 50 de dolari", a precizat CEO-ul de la Moderna.
La inceputul acestei saptamani, un oficial european implicat in discutiile cu producatorii de vaccinuri a spus ca Executivul comunitar ar dori sa ajunga la un acord cu Moderna privind furnizarea mai multor milioane de doze din vaccinul sau la un pret mai mic de 25 de dolari pentru o doza.
"Nu am semnat nimic inca, dar suntem aproape de un acord cu Comisia Europeana. Vrem sa furnizam vaccinuri Europei si suntem implicati in discutii constructive", a spus Stephane Bancel, adaugand ca este o "chestiune de zile" pana cand contractul va fi gata.
Moderna sustine ca vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficienta de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a 3-a), devenind al doilea producator de vaccinuri care anunta rezultate peste asteptari, dupa Pfizer si partenerul sau BioNTech.
Joi, presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus ca Uniunea Europeana ar putea da unda verde la mijlocul lui decembrie vaccinurilor dezvoltate de companiile Moderna si... mai mult
Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 12:18
Bucatariile vechi, desi au un farmec aparte, necesita, din cand in cand, reconditionari si amenajari care sa le ajute sa tina pasul cu vremurile moderne. O bucatarie moderna este, oricand, binevenita pentru ca aduce cu sine cateva lucruri care nu doar ca ajuta la nivel de functionalitate, ci si bucura privirea, prin aspectul estetic.
Ce iti trebuie pentru a avea o bucatarie moderna?
Bucatariile de odinioara nu beneficiau, in mod cert, de spatiul pe care il avem la dispozitie acum. Nu pentru ca nu ar fi existat, ci pentru ca tendinta moderna este aceea de a mobila si utila spatiile astfel incat locul ramas liber sa fie exploatat in siguranta. Blaturile de bucatarie in locul meselor uzuale, mobila suspendata in locul mobilierului masiv, toate aceste lucruri schimba radical felul in care este amenajata o bucatarie.
Alege un blat de bucatarie modern
Blatul de bucatarie este articolul cel mai util, pentr ca iti ofera posibilitatea amenajarii si a utilizarii eficiente a spatiului. Poti gasi un blat de bucatarie la pret decent daca te documentezi putin si daca iti faci, dinainte, un plan cu privire la ceea ce iti doresti de la el.
Aici discutia se ramifica, pentru ca intra in calcul materialele si dimensiunile, acestea fiind foarte importante atat in ceea ce priveste potrivirea in spatiu, cat si cea in bugetul alocat. Blaturile pot fi realizate din mai multe tipuri de materiale, in principal lemnul si piatra naturala. Cumva, insa, epoca blaturilor din lemn a apus,... mai mult
Miercuri, 26 August 2020, ora 17:43
Transportul alternativ de persoane intermediat printr-o platforma digitala a fost supus, pe parcursul anului 2019, unui proces efervescent de reglementare, care, in final, a generat legislatia necesara desfasurarii activitatilor de acest tip in Romania.
Reglementarea domeniului, mult asteptata de catre jucatorii din industrie, era inevitabila, in contextul cererii in crestere din partea consumatorilor pentru servicii moderne si solutii digitale de intermediere a transportului de persoane.
Mai raman, insa, aspecte care trebuie lamurite, in special din punct de vedere fiscal.
Astfel, dupa dezbateri lungi si intense pe tema reglementarilor impuse actorilor din aceasta zona comparativ cu transportorii clasici in regim de taxi (de exemplu, reglementari aplicabile soferilor/transportatorilor, autoturismelor utilizate, impozitarea veniturilor obtinute de soferi/transportatori, utilizarea sau nu a caselor de marcat fiscale etc.), Guvernul a adoptat, la inceputul verii, Ordonanta de Urgenta nr. 49/2019, care traseaza primele reguli clare pentru transportul alternativ.
Printre acestea se numara obtinerea unui aviz tehnic, anual, de la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, pentru platformele digitale de intermediere utilizate intre transportatori si pasageri, obtinerea unei autorizatii pentru operatorii de transport alternativ, utilizarea caselor de marcat pentru plati in numerar, emiterea de facturi pentru platile cu cardul etc.
Totodata, ordonanta... mai mult
Luni, 23 Decembrie 2019, ora 11:12
Peste o treime dintre romani (38%) sustin ca sunt membrii unei familii moderne, in care copiii au acces sporit la tehnologie, iar opiniile lor sunt considerate importante, reiese dintr-un studiu de specialitate realizat online si dat publicitatii marti.
In acelasi timp, mai mult de jumatate (56%) dintre romani declara ca fac parte dintr-o familie traditionala, iar pentru 63% dintre acestia familia moderna ramane aspirationala, procentul fiind constant fata de 2017.
Cercetarea iSense Solutions arata faptul ca romanii vad familia moderna ca pe una in care copiii au acces sporit la tehnologie (83% versus 35% in familiile traditionale), opiniile lor sunt considerate importante (86% versus 46% in familiile traditionale), iar cheltuielile pentru educatie sunt mai mari (52%) fata de o familie traditionala (45%).
De asemenea, parintii dintr-o familie moderna investesc in educatia lor privind rolul de parinte (86% versus 45%), isi supravegheaza mai atent copiii (78% versus 38%) si, mai tarziu, isi incurajeaza copiii sa isi aleaga singuri cariera (90% versus 48%).
In plus, cei chestionati au mentionat ca intr-o familie moderna membrii isi exprima parerile, chiar daca nu sunt de acord unii cu altii (87% versus 48%), au loc discutii cu copiii pe teme sensibile, cum ar fi nasterea, moartea, separarea (85% versus 53%), iar membrii familiei apeleaza la psiholog sau psihoterapeut fara teama de a fi stigmatizati (80% versus 23%).
Totodata, rolurile intr-o familie moderna... mai mult
Marti, 30 Octombrie 2018, ora 14:23
Polonia va construi in orasul Brzeg (sud-vest) cea mai moderna inchisoare din Europa, informeaza joi agentia de presa PAP.
Costurile sunt estimate la aproximativ 500 de milioane de zloti (119 milioane de euro).
Centrul va putea primi pana la 1.500 de detinuti, cateva sute dintre acestia avand posibilitatea de a lucra in atelierele care vor fi amenajate in interiorul inchisorii, care ar urma sa fie finalizata in anul 2021.
Ministrul adjunct al Justitiei, Patryk Jaki, a declarat ca, ani la rand, sistemul penitenciar din Polonia nu a beneficiat de niciun fel de program de modernizare. "Schimbam acest lucru. Prin masurile noastre, printre care investitii de genul celei de la Brzeg, aducem sistemul penitenciar din secolul al XIX-lea direct in secolul al XXI-lea", a apreciat oficialitatea poloneza.
Generalul Jacek Kitlinski, directorul general al sistemului penitenciar polonez, a declarat ca, datorita programului de modernizare a acestui sistem, exista sansa unei imbunatatiri a conditiilor din inchisori, ceea ce va duce totodata la cresterea efectelor resocializarii.
Generalul Kitlinski a subliniat ca, din cauza anilor indelungati de neglijenta, numeroase inchisori poloneze nu indeplinesc standardele actuale insa, datorita eforturilor in curs, situatia se imbunatateste. ...citeste mai departe despre "Polonia construieste cea mai moderna inchisoare din Europa" pe Ziare.com mai mult
Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 10:27
Cazul oamenilor tinuti in sclavie la Berevoesti este socant, dar nu singular. Cel mai recent raport "Global Slavery", realizat de "Walk Free Foundation", estimeaza ca in Romania exista circa 80.000 de victime ale sclaviei moderne.
In Raportul "Global Slavery" pe 2016 sclavia moderna este definita drept situatia in care o persoana controleaza sau priveaza de libertate o alta cu scopul de a o exploata.
Astfel de situatii sunt binecunoscute opiniei publice, printre ele regasindu-se retelele de postitutie sau de trafic de copii, dar si persoanele exploatate pentru munca fortata.
Vezi imagini de la descinderile DIICOT in Berevoesti.
Autorii raportului estimeaza ca in 2016 circa 45,8 milioane de persoane traiesc si muncesc in sclavie la nivel global, in jur de 1,24 milioane fiind in Europa.
Conform raportului analizat de ProTV, Romania se afla in top 5, cu circa 80.200 de "sclavi", adica 0,4 % din populatie.
In raportul fundatiei se subliniaza faptul ca in tara noastra ...citeste mai departe despre "In Romania sunt peste 80.000 de victime ale sclaviei moderne - raport Global Slavery" pe Ziare.com mai mult
Joi, 14 Iulie 2016, ora 11:25
Semineul este un obiect care nu se demodeaza niciodata. De unde atunci notiunea de semineu modern? Chiar daca semineul clasic, pe lemne, e primul lucru care ne apare in minte atunci cand ne gandim la un semineu, nevoile si gusturile diversificate au dat nastere unui trend care il completeaza pe cel clasic.
Semineele moderne sunt seminee care au ca si scop principal designul. Ele sunt achizitionate sau construite in principal cu scopul delectarii privirii cu imaginea focului arzand.
Nu pot fi o sursa principala de caldura, deoarece nu au capacitatea de a incalzi un spatiu mare, dar pot veni ca si o completare a sursei principale de caldura.
Biosemineul este primul tip de semineu modern. Acesta foloseste un combustibil pe baza de bioetanol, biotetanolul fiind un combustibil compus din reziduriile cerealelor ca sfecla, trestia de zahar si alte cereale.
Arderea acestuia nu declansaza fum sau miros in incapere si nu necesita cos de fum. Arderea genereaza vapori de caldura, apa si dioxid de carbon.
Biosemineul poate fi mobil, existand posibilitatea amplasarii in biblioteca, gradina sau orice alt spatiu, sau fix, incastrat in perete in camera dorita. Acesta este de marimi, forme sau culori diferite, toate putand fi alese in functie de designul si tonul camerei.
Semineul electric este al doilea tip de semineu modern. Acesta poate fi de marimi, forme sau culori diferite si se achizitioneaza, de regula, datorita faptului ca spatiul nu permite construirea unuia... mai mult
Marti, 05 Iulie 2016, ora 17:25
Iti plac iahturile pentru croaziere pe distante reduse si cu un profil sportiv? S-ar putea sa fi descoperit tocmai ce te intereseaza pe tine.
Modern Vintage, o creatie semnata de Janus Huang, designer-sef al companiei Hyperlien Yacht, reflecta exact pasiunea acestuia pentru motociclism, prin prisma acesoriilor inedite adaugate ambarcatiunii.
Modern Vintage se distinge prin doua "desagi" adaugate pe lateralele de la pupa care amintesc de bagajul unui motociclist sau al unui cowboy plecat intr-o calatorie mai lunga.
Realizate din aluminiu, cele doua compartimente sunt destinate pastrarii la rece a capturii de fructe de mare dintr-o zi buna de scufundari, dar si a uneltelor de pescuit si a momelii.
"Noi suntem primii care am facut un astfel de lucru in lumea iahtingului. Suntem si primii care am pozitionat frigiderele pentru pastrarea hranei proaspete in afara saloanelor navei", a explicat designerul.
Vasul se dovedeste elegant, in ciuda lungimii sale de doar 8,5 metri, care a impus si un design minimalist la interior.
Compartimentarea micutei ambarcatiuni este excelenta, in cazul in care doresti dotari suplimentare, de exemplu un grill pliabil.
Spatiul interior include cabina de comanda unita cu salonul navei. Vei gasi o canapea moderna, un spatiu de servit masa, ca si o chicineta pentru incalzirea mancarii sau prepararea cafelei.
In varianta standard, Modern Vintage are un pret de 120.000 de dolari, iar pana acum a obtinut si doua premii in... mai mult
Sambata, 19 Martie 2016, ora 00:00