Aproape trei sferturi dintre cumparatorii europeni aleg sa faca achizitii online de la comercianti internationali, in timp ce aproximativ jumatate dintre utilizatorii de smartphone au realizat plati prin telefon, arata rezultatele studiului anual UPS Europe Pulse of the Online Shopper pe 2017, dat luni publicitatii.
In acelasi context, 96% dintre cumparatorii online fac achizitii din marketplace, platforme online pentru terti comercianti. 67% dintre acestia pun alegerea pe seama faptului ca preturile sunt mai bune, iar 43% au indicat gama mai larga de produse din fiecare categorie.
Principalele motive care stau la baza optiunilor de achizitie online pentru 71% dintre cumparatorii europeni sunt preturile mai bune si dorinta de a cumpara un anumit brand sau produs.
Potrivit studiului citat, argumentele cumparatorilor, atunci cand fac achizitii de la comercianti dintr-o alta tara, includ: siguranta platilor (75%), precizarea clara a costului total al comenzii, inclusiv taxele si comisioanele (72%), o politica de retur transparenta (63%), conversia preturilor in moneda locala (63%) si rapiditatea livrarii (62%).
De asemenea, mai mult de jumatate (52%) dintre cumparatorii online din Europa iau in considerare optiunile de livrare oferite atunci cand cauta si selecteaza produse online, in timp ce 75% cred ca returul gratuit este important.
In plus, 63% dintre cumparatori sunt interesati de serviciile de expediere a coletelor la adrese alternative cu program... mai mult
Luni, 05 Februarie 2018, ora 16:53
Industria de mobile din Europa va creste de 11 ori pana in 2017, pana la 19,2 miliarde de euro, potrivit unui studiu realizat de Forrester.
Anul trecut, europenii au cheltuit 1,7 miliarde de euro pentru achizitii de dispozitive mobile, ceea ce reprezinta 1% din totalul vanzarilor online. Pana in 2017, segmentul de telefoane mobile va ajunge sa aiba o pondere de 6,8% din totalul vanzarilor online, ramanand cu putin in urma Statelor Unite ale Americii, potrivit Mashable.
Aceasta cifra include produse de retail, servicii, carduri cadou, abonamente la reviste si achizitii instore. Nu sunt incluse continutul digital pentru consum imediat (precum aplicatii sau sonerii), platile facute la punctele de control cu telefoanele si nici tranzactiile bancare.
Suma individuala pe care o vor plati persoanele fizice pe dispozitive mobile nu va creste substantial - in medie, consumatorii europeni vor cheltui 227 de euro pentru achizitii in segmentul mobil in 2017, fata de 201 euro in 2011 - dar se estimeaza ca numarul total al cumparatorilor de dispozitive mobile va inregistra o crestere substantiala, de la 7,6 milioane de persoane in 2011, la mai mult de 79 milioane de persoane in 2017.
Marea Britanie va ocupa primul loc in topul vanzarilor pe segmentul mobil, datorita canalelor multiple online si a culturii shoppingului prin intermediul acestora.
Veniturile in industria de mobile vor ajunge la 6,1 miliarde de lire sterline in Marea Britanie, in 2017. Germania va ramane in... mai mult
Vineri, 13 Iulie 2012, ora 18:41
Banii se revarsa pur si simplu pe piata de publicitate mobila, numai anul trecut aceasta ajungand la o valoare de 5,3 miliarde de dolari. Totusi, nu toate reclamele si actiunile de promovare isi ating scopul.
Unele dintre campaniile si spoturile publicitare sunt de-a dreptul hilare, cateva incurajandu-te sa-ti folosesti telefonul mobil, fix exact acolo unde semnalul lipseste. Insa, unele chiar te lasa cu gura cascata. De exemplu, stii ce inseamna "showrooming"? Si daca stii, ai idee cum poti sa-l previi? BusinessInsider a alcatuit un top al celor frecvente gresei de marketing pe piata mobile.
Banner cu cod QR, in statia de metrou, acolo unde semnalul lipseste
Michael Collins, CEO la agentia de publicitate Joule, a declarat ca a vazut un cod QR pus pe un autobuz: "Cum sa te gandesti, ca publicitar, ca cineva va sta sa fotografieze codul QR, aflat pe un autobuz in permanenta miscare?", se intreaba, siderat Collins.
De asemenea, prin SUA, dar si prin Romania, exista bannere cu coduri QR in metrou, acolo unde semnalul wireless este greu de gasit.
Aplicatia sau reclama te trimite intr-un singur loc: site-ul firmei cu pricina
Specialistii sustin ca aplicatiile pentru mobil trebuie sa fie noi si mai ales exclusive. Utilizatorii adora sa descopere continut nou in lumea mobila. Insa, daca intra de pe mobil, fix pe un site web simplu, mai mult ca sigur ca nu va da si a doua oara click pe aplicatia respectiva.
Absenta cupoanelor de reduceri
Cumparatorii isi... mai mult
Joi, 14 Iunie 2012, ora 18:33
Un magazin in care cumparaturile se fac doar cu smartphone-ul a fost lansat in Coreea de Sud.
Lansarea magazinului, ce a avut loc in capitala Coreei de Sud, Seul, revolutioneaza modul in care persoanele pot face shopping.
Deschis la statia de metrou Seolleung, magazinul Homeplus le permite clientilor sa scaneze codurile produselor cu telefonul mobil, facand astfel cumparaturile mult mai simplu.
Realizarea proiectului a durat 4 ani in Coreea de Sud, CEO-ul companiei Homeplus, Lee Seung-han, avand ideea de a lansa un astfel de magazin in 2008. mai mult
Vineri, 30 Martie 2012, ora 15:44
Componentele de marketing mobil vor fi diversificate in cadrul campaniilor de comunicare implementate anul viitor, conform estimarilor realizate de Syscom Digital, agentie interactiva si una dintre cele mai importante companii jucatoare pe piata locala de mobile marketing.
"La finalul acestui an piata locala de profil a ajuns la o valoare de cca 7-7,5 milioane de Euro, iar pentru 2012 exista premise sa stagneze valoric intrucat nu valoarea in sine a pietei va creste, ci volumul si diversitatea activitatilor prin scaderea preturilor.
Marketerii care folosesc acest canal de comunicare de cel putin 2-3 ani inteleg deja avantajele legate de eficienta, implementarea facila si rezultatele imediate si tocmai de aceea vor diversifica activitatile specific pentru a obtine rezultate cat mai bune insa nu cred ca vor creste semnificativ investitiile in acest sector", considera Maia Novolan, directorul general al Syscom Digital.
Exista posibilitatea ca tendinta din anul 2011 de mutare pe traseul anului a unei mici parti din bugetele de marketing de pe alte componente pe componenta de marketing mobil, sa se pastreze si in 2012 generand astfel o crestere probabila de 8-10%, a spus oficialul.
SMS-urile vor reprezenta in continuare baza a peste trei sferturi din campaniile de marketing mobil, insa utilizarea codurilor QR complementar cu alte unelte (web, gaming, voce, FB, aplicatii mobile) ar putea creste anul viitor si cu pana la 50%, avand in vedere potentialul pietei din... mai mult
Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 18:30
Piata comertului cu amanuntul este zdruncinata puternic de criza financiara insa amenintarea cea mai mare vine de la comertul online.
Operatorii de pe acesta piata gasesc solutii pentru a inlocui placerile shopping-ului in favoarea browsing-ului, transmite Forbes.
Iti era teama ca pierzi placerea de a proba lucrurile sau de a comunica cu ceilalti clienti din magazin? Iata solutiile.
Sarbatorile din acest an nu vor constitui de acesta data perioada de apogeu a vanzarilor pentru comerciantii cu amanuntul. Un studiu recent arata ingrijorarea comerciatilor cu amanuntul privind veniturile care vor fi influentate puternic de vanzarile de la sfarsitul anului.
Cei 100 de directori care au participat la sondaj au apreciat ca vanzarilor lor din acest an vor creste cu doar 1,6% in perioada sarbatorilor de iarna, pe cand anul trecut se asteptau la o crestere a vanzarilor cu 3,8%.
Cumparatorii inca isi revin dupa socurile produse de recesiunea economica care au atras dupa sine fluctuatii ale monedei euro si o crestere a nivelului somajului. Pe de alta parte, comerciantii cu amanuntul trebuie sa faca fata concurentei generate de mediul online.
E-marketer, liderul retailer-ilor online, a anuntat cresteri ale veniturilor in perioada sarbatorilor de iarna cu 16,8% mai mult decat anul trecut, ajungand la 46,7 miliarde de dolari.
Acesta diparitate nu constituie un soc pentru comerciantii cu amanuntul, care se plang de concurenta magazinelor online. Se pare ca din ce in... mai mult
Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 15:30
Smartphone-ul va juca un rol important anul acesta in alegerea si achizitionarea cadourilor de Craciun, potrivit unui sondaj de la Google.
Smartphone-urile devin tot mai populare, iar utilizatorii le folosesc mai ales pentru a citi pe documente electronice, a naviga pe internet si chiar pentru a face cumparaturi. Smartphone-ul va fi instrumentul de shopping numarul unu al acestor sarbatori, potrivit Webnews.
Un sondaj realizat de expertii Google revela faptul ca 40% din cautarile de cadouri pe internet prin intermediul smartphone-urilor se finalizeaza cu o achizitie. Astfel, prin intermediul smartphone-urilor se vor face o gramada de cumparaturi in acest sezon.
Peste jumatate din respondentii sondajului au raspuns ca dispozitivul le va fi de asemenea util pentru a gasi cel mai apropiat magazin de unde pot cumpara produsul dorit, in timp ce 47% va folosi telefonul mobil pentru a compara preturile.
De asemenea, 42% dintre respondentii sondajului au declarat ca vor folosi hartile si serviciile GPS pentru a-si realiza traseul de shopping.
Tinand cont de curba ascendenta a utilizarii functiilor conexe a smartphone-urilor, companiile ar putea apela intens in strategiile lor la aceste aplicatii in ceea ce priveste activitatile de e-commerce si publicitate. mai mult
Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 10:00
Marele albastru, IBM, spune ca traficul mobil pe site-urile de cumparaturi va inregistra o crestere importanta, aproape dubla odata cu venirea sarbatorilor.
Potrivit rapoartelor, in luna noiembrie, 15% din populatia SUA care se va loga pe site-urile de comert cu amanuntul vor intra de pe un dispozitiv mobil, noteaza Techcrunch.
De asemenea, toate vanzarile online din luna noiembrie vor experimenta o crestere de 12-15% fata de aceeasi perioada din 2010.
IBM raporteaza ca in luna octombrie, aproape 11% dintre internauti au folosit un dispozitiv mobil pentru a se conecta pe site-urile de e-commerce, fata de doar 4,2% in luna octombrie 2010.
In plus, vanzarile de telefoane mobile continua sa creasca, atingand un nivel record de 9,6% in luna octombrie 2011, fata de 3,4% in aceeasi luna a anului trecut.
Unul din cele mai noi trenduri asteptate vor avea loc in randul utilizatorilor Android. Pentru prima data, numarul mare de utilizatori Android se va intrece la cumparaturi cu telefonul mobil cu utilizatorii de iPhone.
Potrivit ultimelor rapoarte IBM, in octombrie 2011, 4% din traficul mobil a venit de la utilizatorii iPhone, in timp ce userii Android au asigurat 3,5% din traficul mobil.
iPad-ul va juca de asemenea un rol important de sarbatori. In octombrie, rata de conversie a ajuns la 6,8% la iPad in comparatie cu rata de conversie mobile la nivel global, care a atins pragul de 3,6%.
Potrivit IBM, userii mobile vor avea un apetit mai mare la... mai mult
Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 18:10
Goana dupa aplicatii suplimentare pentru telefoanele inteligente va aduce anul acesta la afaceri de 6,2 miliarde de dolari pentru producatorii de software care isi vand solutiile prin site-urile tip App Store, spune compania americana de analiza Gartner.Suma foarte mare explica si iniativele tot mai dese lansate de marii producatori de telefoane smartphone legate de lansarea unor magazine de aplicatii noi. Incasarile de 6,2 miliarde de dolari se va face deocamdata in mara majoritate tot pe site-ul Apple, de unde fanii iPhone au descarcat 3 miliarde de aplicatii pina acum.
In 2010 numarul total de download-uri de aplicatii pentru telefon va depasi 4,5 miliarde, spune Gartner. Aproximativ 80% sunt aplicatiile oferite gratuit de producatori.
In 2009 numarul total de aplicatii descarcate pe telefoane mobile a fost de circa 2,5 miliarde, spun analistii industriei.
Spre comparatie, incasarile globale din publicitate pentru telefoanele mobile vor totaliza 600 de milioane de dolari in 2010. Gartner considera ca industria aplicatiilor pentru telefoane smartphone va creste puternic in urmatorii ani.
Incasarile totale vor atinge 21,6 miliarde de dolari in 2013, in timp ce numarul de aplicatii gratuite descarcate va reprezenta atunci 87% din total.
Popularitatea smartphone este in crestere peste tot in lume, iar consumatorii simt nevoia sa testeze aplicatii noi, asa ca vor continua sa descarce aplicatii, spun oficialii Gartner.
Jocurile video raman principala atractie pentru... mai mult
Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 21:11