10 milioane de romani pe Internet. 8 milioane de romani pe Facebook. 12,8 milioane de romani folosesc Intermetul mobil. In toata revolutia digitala si social media de la noi, avem clar un castigator: mediul mobil.
Subestimat si foarte putin folosit, marketingul in mediul mobil ofera beneficii clare brandurilor care vor sa atinga atat mase mari de consumatori, cat si grupuri mici de client.
Personal si foarte direct, mesajul mobil are un impact mare atunci cand este bine facut. Mai mult, cu noile tehnologii, interactiunea cu consumatorii e mai mare ca oricand.
Revolutia mobila incepe la Mobifest
Mobifest, cea mai importanta conferinta despre marketingul si inovatia in mediul mobil, aduce pe 13 mai, la Crowne Plaza Hotel, solutii concrete de crestere a vanzarilor si idei noi de la specialist straini si practicieni locali cu experienta.
Evenimentul include intr-o singura zi o conferinta, un training specializat in mobile marketing si Mobile Awards, gala de premiere a celor mai inedite campanii si aplicatii mobile de pe piata locala.
Temele conferintei sunt aplicate pe nevoile companiilor actuale, pornind de la creativitatea campaniilor de advertising in convergenta cu instrumentele mobile la tactici concrete de a stimula cumparaturile si generarea de lead-uri prin telefonul mobil.
Participantii vor afla in cadrul Mobifest cum pot crea continut mobil eficient, element esential in crearea si gestionarea unei campanii, care sunt instrumentele mobile ce pot... mai mult
Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 15:38
Doua treimi dintre romanii care utilizeaza Facebook isi acceseaza contul folosind telefonul mobil. Rata de penetrare a telefoniei mobile este in momentul de fata 112,3%.
Este evident ca asistam la o revolutie in mediul mobil, un adevarat boom al noilor tehnologii. Consumatorul se adapteaza permanent schimbarilor, iar companiile trebuie sa tina cont de acest aspect si sa foloseasca inteligent noile modalitati de promovare.
Specialistii vor prezenta tendintele si oportunitatile actuale, in cadrul celei de-a saptea editii a evenimentului Mobile Marketing Forum (10 aprilie 2014, Howard Johnson Hotel Bucuresti), cel mai important eveniment de promovare si crestere a vanzarilor in mediul mobil.
Edtia din 2014 promite sa vina cu cele mai bune sfaturi si idei pe care participantii le pot pune in practica in viitoarele campanii de mobile marketing. Anul acesta evenimentul va aduce in prim plan solutii pentru promovarea eficienta prin intermediul platformelor mobile, strategii pentru atingerea unui public relevant si fidelizarea acestuia pe termen lung.
Evenimentul include intr-o singura zi patru sesiuni de conferinte, intalnirea anuala a dezvoltatorilor de aplicatii mobile, MobileApps Meetup, si Mobile Awards, gala de premiere a celor mai inedite campanii si aplicatii mobile din piata.
Participantii vor afla in cadrul conferintei de mobile marketing cum pot sa creasca notorietatea brandului in mediul mobile, cum pot integra marketingul mobil intr-o campanie de... mai mult
Marti, 01 Aprilie 2014, ora 13:49
Terminalele mobile au devenit tot mai prezente in viata utilizatorilor romani, schimband modul de interactiune al acestora cu brand-urile si companiile. In 2013 au fost lansate pe piata locala tot mai multe aplicatii creative si inovatoare care au dictat tendintele anului.
Cea de-a doua editie Mobile Awards Romania va premia si anul acesta cele mai inedite aplicatii si campanii de mobile realizate in Romania, in 2013. Gala de premiere va avea loc pe 10 aprilie 2014, la Hotel Howard Johnson, in cadrul Mobile Marketing Forum, organizata de compania Evensys.
Inscrierile sunt gratuite si se desfasoara in perioada 20 februarie -21 martie. Aplicatiile si campaniile pot fi inscrise in competitie intr-una din cele 10 categorii ce vor fi jurizate de un grup de practicieni in marketing, comunicare si mobile.
Cele 10 categorii anuntate sunt: Marketing (Cea mai buna campanie prin SMS; Cea mai buna campanie de marketing mobil; Cel mai bun mobi site de companie / brand; Cea mai buna aplicatie mobila de brand / produs; Cea mai buna campanie care a folosit tehnologii noi ), Aplicatii (Utilities;Payment; Entertainment; Special Projects), Premiu special (Aplicatii Banking).
Premiul special va fi acordat celor mai bune aplicatii de banking de pe piata locala, urmand ca aceasta categorie sa fie jurizata separat, de catre un grup de specialisti din mobile.
In competitie pot fi inscrise doar proiectele care nu au participat in cadrul editiei anterioare Mobile Awards, exceptie... mai mult
Marti, 25 Februarie 2014, ora 14:59
Nivelul de frauda din Romania este de opt ori mai mic decat in Europa. Cu toate acestea, romanii care au in posesie unul sau mai multe carduri pot fi atacati de catre hackeri. "Una din cele mai mari fraude online practice in Romania este phishing-ul, o metoda utilizata pentru a fura datele personale ale detinatorilor de carduri", a declarat Catalin Cretu, director general Visa Romania, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro.
Cum au evoluat metodele de plata electronica in Romania?
Cardurile au fost produsele cele mai reziliente pe parcursul crizei. Anul trecut am inregistrat o crestere de 15% pe intreg portofoliul de carduri pe Romania.
Anul asta, se inregistreaza cresteri de aproape 30%, care ne arata ca aceste produse au fost si cele mai rezistente la criza, iar cresterile indica o iesire din zona de criza.
Din studiile observate, se pare ca in jur de 30% din toti detinatorii de carduri tranzactioneaza la comercianti.
Printre avantaje se numara comisionul zero la bancomat si la plata cu cardul. Mai mult de o tranzactie din trei este o plata cu cardul.
Cum a evoluat e-commerce-ul si care va fi trendul in urmatorii ani?
Comertul electronic a inregistrat cele mai mari cresteri de 75% anul trecut.
Cred ca problema principala o reprezinta increderea in platformele oferite de catre banci si procesatori. Se pare ca este o problema de informare. Detinatorii de carduri se tem de plata electronica fiindca o considera nesigura.
Cum putem lupta impotriva fraudelor online?
Au... mai mult
Joi, 16 Iunie 2011, ora 13:21
Google a lansat Wallet, un nou serviciu de mobile payment. Chiar daca pare un serviciu inofensiv, acesta poate fi primul pas in planul companiei de a prelua controlul asupra banilor.Primul pas a fost facut. De acum incolo, Google mai trebuie sa coopteze dezvoltatori din exterior pentru a-si mari aceasta afacere, confrom Forbes. Dupa care, intrebarea va fi: ce poate face Google cu baza de date creata?
Companiile din domeniu: Mastercard, Citi sau Sprint, au indicat Samsung sau Motorola, printre altii, ca fiind companiile care vor incorpora acest sistem in telefoanele lor. Ceea ce vor aceste companii, de fapt, este ca vendorii si partenerii de pe piata de capital sa construiasca aplicatii pentru sistemele de epayment pentru a le spori utilitatea.
Serviciul Wallet nu este o lovitura de teatru, CEO-ul Eric Schmid anuntand aceasta lansare din noiembrie.
Pe langa serviciul de payment, Schmidt a vorbit despre posibilitatea de a vedea trailere de filme, ofertele magazinelor pe langa care treci sau sa interactionezi cu prietenii. Acest lucru inseamna aparitia unor noi forme de advertising si tipuri de jocuri sociale. Imaginati-va o vanatoare de comori cu obiecte reale si virtuale, cu premii sponsorizate la final. Datele despre comportamentul consumatorilor la cumparaturi, atat offline, cat si online, pot creste valoarea reclamelor existente pe Google, indicandu-i companiei cine este mai predispus sa cumpere produsul respectiv.
Lupta dintre Groupon si Offers
Groupon se confrunta... mai mult
Duminica, 29 Mai 2011, ora 10:27
Anul 2011 este inceputul sfarsitului pentru cardurile de credit, care vor patrunde incet si sigur pe drumul batut al tehnologiilor depasite."Cardul de plastic nu s-a schimbat de pe vremea discurilor de vinil. Acum a venit timpul sa patrunda in era digitala", spune CEO-ul Isis, una din cele mai importante retele de mobile payment, citat de CNN Money.Desi companiile au mai experimentat platile mobile fara contact fizic, facute prin simpla trecere a telefonului prin fata aparatului POS, 2011 este anul in care se asteapta ca aceasta tehnologie sa explodeze. In acest an, vor fi livrate milioane de smartphone-uri capabile sa faca plati fara contact. Specialistii estimeaza ca tranzactiile facute prin "pay-by-phone" vor atinge 22 de miliarde de dolari, in 2015. Companii precum Visa, MasterCard, Google, Bank of America si Citi sunt in perioada de testare a modalitatii de plata mobila "contactless", iar analistii se asteapta ca primele portofele "mobile" sa apara la sfarsitul acestui an. " 2011 va fi un an foarte interesant, in ceea ce priveste platile mobile. Va fi ca in Vestul Salbatic, toti jucatorii vor incerca sa se pozitioneze cat mai bine in noul peisaj", a afirmat unul din vicepresedintii Bank of America, care urmeaza sa lanseze propriul portofel digital in 2011.Acest "portofel de pe mobil" va permite consumatorilor sa stocheze informatiile de pe mai multe carduri, sa faca plati la o simpla miscare a smartphone-ului si sa primeasca cupoane de reducere pe retelele de... mai mult
Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 16:08