Conform analizei intitulate "Telefoanele mobile reprezinta o cale pentru transmiterea microbiana: o analiza a domeniului de aplicare", telefoanele mobile au devenit o parte integranta a societatii moderne si sunt considerate ca potentiale terenuri de reproducere pentru organismele microbiene, constituind un risc potential global pentru sanatatea publica pentru transmiterea microbilor.
Potrivit lui Matthew Olsen, cercetator in Stiinte ale Sanatatii si Medicina la Universitatea Bond din Australia, telefoanele mobile sunt utilizate in medie 3 ore pe zi. In plus, un studiu din 2016 a afirmat ca utilizatorii isi pot atinge telefoanele de pana la 2.617 ori pe zi.
Potrivit unui studiu publicat in revista medicala academica Germs (2017), peste 17.000 de bacterii au fost gasite pe telefoanele mobile, de zece ori mai mult decat pe un scaun de toaleta. Din acest motiv, dezinfectarea telefonului devine deosebit de importanta.
Dr. Doo-Ryeon Chung, directorul Centrului de prevenire si control al infectiilor de la Samsung Medical Center noteaza: "Studiile noastre arata ca virusii pot supravietui pe suprafete din plastic sau metal pana la 2 pana la 3 zile", spune el. In plus, se afirma ca: "Pentru a utiliza smartphone-ul in siguranta, este esential sa il pastrati curat".
Telefoane ieftine - oferte si reviews
"Acest lucru reprezinta o problema de sanatate pentru comunitate in general, deoarece aceasta analiza a aratat ca telefoanele mobile sunt contaminate de un numar mare... mai mult
Marti, 06 Iulie 2021, ora 16:37
Cumparaturile online ofera clientilor posibilitatea de a comanda in mod confortabil produse de foarte buna calitate din toate categoriile posibile. De asemenea, un alt argument pentru a comanda online, este reprezentat de marele avantaj de a avea posibilitatea de a alege dintr-o gama mult mai variata de produse intr-un timp mai scurt. Nu neglijati nici discount-urile pe care marele magazine le fac pentru comenzile online.
Este adevarat ca nu toate companiile ofera cumparatorilor posibilitatea de a cumpara online produse din aproape toate categoriile accesand un singur site.
Magazinul online Shopeo reuseste insa cu succes sa ofere clientilor sai produse excelente din foarte multe categorii: fashion, mobila, casa si gradina, jucarii, electronice, electrocasnice, bijuterii, cosmetice, auto si moto, decoratiuni, birotica si cadouri, etc. Sunt oferte foarte diversificate din toate categoriile enumerate mai sus, produse de calitate excelenta, practice si utile, care sunt de folos celor care agreeaza cumparaturile de tip online.
Ce tip de mobila puteti cumpara online de pe site-ul Shopeo?
Oferta Shopeo este foarte diversificata pentru aceasta categorie de produse! Incepand cu mobila pentru living, mobila pentru bucatarie, mobilier de depozitare, mobila pentru birou, mobila pentru balcon, pentru hol si coridor, mobila pentru dormitor, baie, pentru copii, cuiere si spoturi foarte moderne, mobila de gradina, linii de bucatarie, dupaluri si comode, canapele, mese si... mai mult
Joi, 08 Aprilie 2021, ora 14:37
Primarul Capitalei, Nicusor Dan, anunta ca Primaria Capitalei ar putea cumpara activele ELCEN in luna mai, in cel mai optimist scenariu, iar datoria istorica a fostului RADET poate fi negociata.
Edilul promite ca "iarna viitoare va fi mult mai bine", pentru ca va fi amenajata o centrala mobila pe linia de est a orasului. Edilul-sef al Bucurestiului afirma ca el are apa calda si caldura, pentru ca detine o centrala de apartament, intrucat locuieste intr-un cartier care nu are sistem de incalzire centralizata.
Intr-un interviu la RFI, Nicusor Dan precizeaza ca "problema apei calde si a caldurii vine dintr-o inactivitate si o subfinantare cronica, derulata timp de 30 de ani".
"Tot ce putem face in aceasta iarna este sa avem cele mai rapid posibile interventii de urgenta, ceea ce reusim sa facem si de asemenea sa comunicam, avem un call-center la care in sfarsit se raspunde si le spunem oamenilor cat dureaza.
Acum, tot ce putem sa facem si am facut deja este sa asiguram finantarea pentru iernile urmatoare, adica pentru reparatiile care sa faca astfel incat sa nu se mai intample ceea ce s-a intamplat iarna asta. Avem deja finantari de 300 de milioane de euro fonduri europene, 200 de milioane de euro PNRR, 320 de milioane de lei primiti de la Guvern. Din primavara asta incepem marile lucrari de reparatii ale conductelor".
Citeste si: Nicusor Dan: "O cincime dintre blocurile din Bucuresti primesc caldura sub parametri. Suntem in momentul cel mai de jos al... mai mult
Joi, 21 Ianuarie 2021, ora 11:20
Aproape toata lumea utilizeaza, in prezent, smartphone-ul pentru multiple functii. O aplicatie mobila nu inseamna doar jocuri, ci si aplicatii de lifestyle, instrumente pentru business, aplicatii educative si multe alte tipuri. Prin urmare, o aplicatie pentru mobil poate genera venituri substantiale, atunci cand este bine gandita si de calitate. Dezvoltarea unei aplicatii mobile necesita colaborarea cu firme specializate in acest domeniu. Asadar, oricine poate crea o aplicatie mobila, daca are o idee si o suma de bani de investit. Totusi, nu oricine poate face dintr-o aplicatie, o afacere de succes. Iata cum poti transforma o aplicatie mobila intr-o afacere profitabila.
Fa-o unica
O aplicatie care se aseamana multor alte aplicatii existente pe piata nu va starni interesul utilizatorilor. De ce ai descarca o aplicatie care nu aduce nimic nou? Atunci cand dezvolti o aplicatie mobila, incearca sa te bazezi pe o idee unica. Indiferent de tipul aplicatiei (joc, educatie, lifestyle, business etc.), ar trebui ca aceasta sa se deosebeasca, in totalitate, de celelalte aplicatii de acelasi gen. Cerceteaza in detaliu aplicatiile competitiei, astfel incat sa creezi ceva cu totul nou.
Fa-o utila
Pentru a fi profitabila, aplicatia ta trebuie sa rezolve o problema frecventa in randul utilizatorilor. Practic, chiar daca ideea de aplicatie exista deja pe piata, aplicatia ta trebuie sa fie o varianta mult mai buna decat cele existente. Cerceteaza competitia si recenziile... mai mult
Marti, 29 Decembrie 2020, ora 11:49
Fie ca o faci pe cont propriu sau ca apelezi la servicii profesionale de mutari mobila, sa-ti muti lucrurile dintr-o parte intr-alta poate genera momente de reala confuzie. Nimic nu-ti pune la incercare nervii si relatiile mai mult decat o relocare. Iata ce te sfatuiesc sa faci pentru a evita senzatia ca viata ta se desface in bucati odata cu mobilierul.
In primul rand trebuie sa te previn ca oricat de mult te vei informa si pregati sufleteste, in saptamana in care are loc mutarea, va fi ceva dezordine in viata ta. In ziua zero, lucrurile tale ar trebui sa fie gata ambalate in pungi si cutii stivuite prin toata casa. Dar in loc sa fii calm, tu vei rataci dintr-o incepere in alta. Oare unde este agenda de care ai nevoie astazi? Perechea de pantofi pe care vrei sa o porti? Telefonul tau? Cheile de la masina? Colierul pe care il iubesti?
De ce sa apelezi la o firma de mutari mobila?
In aceasta stare de profunda confuzie ai mare nevoie de un inger pazitor. Am trecut de peste 20 de ori prin astfel de tranzitii, cateodata pe cont propriu, alteori cu sprijinul unor profesionisti in relocare. Iata sase lucruri pe care le-am invatat.
1. Esti singur pe lume
Nimic nu te face sa te simti atat singur pe lume ca o mutare in alta locuinta sau in alt spatiu de birouri. Daca primul tau reflex ar putea fi sa incerci sa te muti cu prietenii si rudele, si ei au acceptat, nu te mira ca odata ziua fixata in calendar, amicii inceteaza sa te mai sune sau sa iti raspunda la telefon.... mai mult
Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 19:38
Criza pandemica i-a facut pe multi sa se gandeasca daca si in ce masura ar fi mai bine sa dea angajatilor libertatea de a lucra de acasa. In ceea ce ii priveste pe angajati, parerile sunt ceva mai divergente, semn ca nu toti apreciaza libertatea si ca pentru multi conteaza destul de mult conceptele de birou si socializare. Analize recente arata insa ca nu sunt asteptate prea mari schimbari, pe aceasta linie, dupa momentul stoparii pandemiei.
Astfel, doar 12% dintre companii estimeaza ca pandemia va declansa o regandire fundamentala a mobilitatii lucratorilor si 20% se asteapta ca numarul relocarilor internationale sa scada in viitor ca urmare a acestei crize, potrivit sondajului PwC Global Mobility Pulse, realizat in 37 de tari la nivel global. Astfel, 44% dintre respondenti au aratat ca nu si-au schimbat planurile de mobilitate si ca vor reveni la activitatea obisnuita cat mai curand posibil.
Desi multe dintre relocarile planificate au fost amanate pe durata pandemiei, 58% dintre companii au spus ca le-au dat posibilitatea lucratorilor sa lucreze de la distanta, din tarile de origine. Totodata, doua treimi din companiile care aveau angajati detasati la inceputul pandemiei le-au oferit varianta de a se intoarce acasa.
"Pandemia de coronavirus continua sa evolueze si sa influenteze modul in care facem afaceri si in care lucram. Desi multe tari incep acum sa revizuiasca restrictiile de calatorie, impactul asupra angajatilor mobili si al angajatorilor continua. Insa, dupa... mai mult
Miercuri, 24 Iunie 2020, ora 11:00
Mobilarea casei pare mai degraba un proiect ce tine de gusturi si preferinte legate de design. La mijloc sunt insa interese multiple: eficientizarea costurilor, alegeri echilibrate, de calitate si mai ales posibilitatea de a utiliza tot spatiul disponibil. Cu alte cuvinte, mobila la comanda intruneste toate aceste conditii.
Nu este deloc un moft o astfel de abordare, ci mai degraba o necesitate. Fie ca vorbim despre dormitoare sau de bucatarii, mobila la comanda ofera posibilitati mai variate de a utiliza spatiul disponibil.
Cum alegeti firma de proiectare a mobilei dorite
Mobila de bucatarie la comanda spre exemplu este una din cele mai complexe proiecte. Asta pentru ca intr-un spatiu limitat este nevoie de functionalitate maxima si variata. Aici petrecem mult timp, iar activitatea desfasurata ar trebui sa tina cont de eficienta. Asadar, in mod clar cei cu care veti colabora trebuie sa se preteze in a putea realiza proiecte complexe.
Prodesignart spre exemplu a gandit un pachet de avantaje pentru publicul larg. Nu taxeaza extra pentru a realiza masuratorile necesare. Executia dureaza intre 20 si 30 de zile, iar la final livrarea este gratuita pentru clientii din Bucuresti si zonele limitrofe. Orice comanda este insotita de garantia de 2 ani, iar pentru proiectarea 3D clientii au gratuitate.
La ce anume trebuie sa fiti atenti
Cel mai probabil, mobila de bucatarie va include si dulapuri suspendate, deja o abordare clasica pentru a optimiza spatiul.... mai mult
Miercuri, 03 Iunie 2020, ora 11:18
Incepand din 14 mai, parcarea Aeroportului International "Avram Iancu" din Cluj-Napoca devine prima din tara care accepta plata serviciilor digital, printr-o aplicatie pentru dispozitivele mobile. GOTO Parking, administratorul parcarii, impreuna cu solutia de parcari yeParking, deschid acest beneficiu tuturor soferilor care acceseaza parcarea.
"In aceasta perioada, in care necesitatea limitarii interactiunilor nenecesare este tot mai pregnanta, ne bucuram sa venim cu aceasta forma de plata sigura si comoda pentru soferi. Noua optiune din aplicatie completeaza planurile yeParking de a oferi comunitatii sale o gama cat mai variata de optiuni de parcare, precum si cele mai eficiente metode de accesare a acestora.
Pe aceasta cale dorim sa ne oferim deschiderea in a colabora cu operatorii si administratorii de parkinguri, pentru a oferi comunitatii solutii alternative de accesare si plata a parcarii, astfel incat conducatorii auto sa poata efectua aceste operatiuni avand siguranta folosirii propriilor telefoane mobile." a declarat Mihai LODOABA, co-fondator si CEO yeParking.
yeParking poate fi instalata, in mod gratuit, pe ambele sisteme de operare, iOS si Android, iar plata pentru parcarea administrata de GOTO Parking la aeroportul din Cluj-Napoca se poate efectua prin simpla scanare a cardului de acces eliberat la intrare.
Pe langa optiunea de plata a parcarii de la aeroport, utilizatorii pot descoperi si cea mai mare comunitate de parksharing din Romania. Harta... mai mult
Joi, 14 Mai 2020, ora 18:38
Grupul petrolier american Exxon Mobil Corp a anuntat vineri ca in primul trimestru al acestui an a inregistrat pierderi de 610 milioane de dolari, acestea fiind primele sale pierderi trimestriale de dupa 1988, ca urmare a prabusirii cererii si a preturilor petrolului.
Comparativ, in primele trei luni ale anului trecut, Exxon Mobil a realizat un profit net de 2,35 miliarde de dolari, transmite Reuters.
Veniturile realizate in primul trimestru de Exxon Mobil au scazut si ele cu 12% pana la 56,2 miliarde de dolari, chiar daca productia de hidrocarburi a companiei a crescut usor pana la patru milioane barili echivalent petrol pe zi.
Exxon Mobil, cea mai mare companie petroliera americana, se alatura astfel altor mari companii petroliere internationale care au raportat rezultate sub asteptari din cauza unei prabusiri istorice a cererii de petrol, in conditiile in care populatia este in carantina iar activitatea companiilor a fost suspendata din cauza pandemiei de coronavirus. In plus, industria petrolului sufera si de pe urma unui excedent de oferta provocat de un razboi al preturilor intre marii producatori mondiali Arabia Saudita si Rusia.
"Pandemia de Covid-19 a afectat in mod semnificativ cererea pe termen scurt, ceea ce a condus la piete supra-aprovizionate si presiuni fara precedent asupra preturilor si marjelor materiilor prime" a declarat directorul general de la Exxon Mobil, Darren Woods.
Ca raspuns la conditiile de pe piata, Exxon a anuntat ca in 2020... mai mult
Sambata, 02 Mai 2020, ora 14:25