Omul de afaceri Rares Criste - administrator al firmei pentru care, potrivit procurorilor anticoruptie, se negocia cumpararea de energie ieftina de la Hidroelectrica - a venit luni, la DNA, pentru a fi audiat in dosarul de mita in care au fost arestati Eugen Bradean si Ioan Mihaila.
Criste, administrator al firmei Energon Power & Gas din Cluj, a fost citat sa se prezinte in fata anchetatorilor, DNA neprecizand, pana in acest moment, daca acesta are vreo calitate in dosar.
Tribunalul Bucuresti a decis in 24 octombrie, la propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Eugen Bradean - director de trading la Hidroelectrica - si a lui Ioan Mihaila - fost membru in Consiliul de Supraveghere al companiei si fost consilier al ministrului Constantin Nita -, in dosarul de mita privind vanzarea de energie.
Decizia a fost contestata de cei doi la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis definitiv mentinerea masurii preventive.
Ioan Mihaila este acuzat de dare de mita, iar Eugen Bradean, de complicitate la luare de mita si la dare de mita.
Potrivit DNA, in octombrie, Ioan Mihaila, in calitate de membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica SA si consilier al ministrului delegat pentru Energie, i-a promis unui membru in acelasi Consiliu, denuntator in cauza, 1,4 milioane de euro pentru ca acesta din urma sa voteze favorabil incheierea de catre Hidroelectrica a unui contract bilateral pe patru ani, de... mai mult
Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 11:47
Presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, Remus Borza, s-a prezentat, joi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat de procurori in dosarul privind mita de 1,4 milioane euro pentru incheierea de catre societate a unui contract bilateral pe patru ani de vanzare a energiei electrice cu o anumita firma din Romania, valoarea contractului fiind de 263 milioane euro.
El a fost citat in calitate de martor, urmand ca fiecare membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica sa fie audiat in acest dosar, potrivit unor surse judiciare.
La intrarea in sediul DNA, Remus Borza nu a precizat in ce dosar a fost chemat pentru a fi audiat.
Tribunalul Bucuresti a emis saptamana trecuta mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Ioan Mihaila, membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica si consilier al ministrului delegat pentru Energie, acuzat de dare de mita, si al lui Eugen Bradean, director comercial al aceleiasi societati si membru al Directoratului, acuzat de complicitate la luare si dare de mita.
Cei doi au fost revocati din functiile detinute.
Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca in octombrie Ioan Mihaila i-a promis lui Remus Vulpescu, membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, suma de 1,4 milioane euro pentru ca acesta din urma, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa voteze favorabil incheierea de catre Hidroelectrica a... mai mult
Joi, 31 Octombrie 2013, ora 14:30
Eugen Bradean, director de trading la Hidroelectrica, si Ioan Mihaila, fost membru in Consiliul de Supraveghere al companiei si fost consilier al ministrului Constantin Nita, raman in arest, a decis definitiv, marti, Curtea de Apel Bucuresti, care a respins recursurile celor doi.
Tribunalul Bucuresti a decis in 24 octombrie, la propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Eugen Bradean si a lui Ioan Mihaila, in dosarul de mita privind vanzarea de energie.
Decizia a fost contestata de cei doi la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis definitiv, marti, mentinerea masurii preventive.
Ioan Mihaila este acuzat de dare de mita, iar Eugen Bradean, de complicitate la luare de mita si la dare de mita.
Mita de 1,4 milioane de euro
Potrivit DNA, in octombrie, Ioan Mihaila, in calitate de membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica SA si consilier al ministrului delegat pentru Energie, i-a promis unui membru in acelasi Consiliu, denuntator in cauza, 1,4 milioane de euro pentru ca acesta din urma sa voteze favorabil incheierea de catre Hidroelectrica a unui contract bilateral pe patru ani, de vanzare a energiei electrice catre o anumita societate comerciala din Romania, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei, aproximativ 262.980.000 de euro), ceea ce reprezentau conditii defavorabile pentru societatea Hidroelectrica.
Procurorii au aratat, in referatul prin care au propus... mai mult
Marti, 29 Octombrie 2013, ora 19:28