Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a publicat declaratia de avere aferenta anului 2013.
El a incasat, anul trecut, venituri de natura salariala in valoare de 2.273.347 lei, adica peste 500.000 de euro, ca presedinte al ING Bank.
Mai mult, Misu Negritoiu detine doua terenuri intravilane, in comuna Cornu din Prahova si in Otopeni, dar si un loc de veci in Bucuresti, obtinut prin concesiune.
In declaratia de avere, el a mai trecut casa de vacanta, garsoniera si garajul pe care le are in Cornu, dar si cele doua apartamente cu 3 camere din Bucuresti.
Toate aceste imobile sunt detinute impreuna cu sotia sa.
Seful ASF are o colectie de obiecte de arta si cult (tablouri si icoane), care valoreaza 20.000 de euro, dar si un ceas estimat la 10.000 de euro.
Misu Negritoiu are sute de mii de euro si conturi de economii, depozite si fonduri de investitii, dar si doua imprumuturi, un card de credit si un overdraft.
In declaratia de ...citeste mai departe despre "Ce avere are Misu Negritoiu, presedintele ASF" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 18 Iulie 2014, ora 09:27
Misu Negritoiu, cel care a condus timp sase ani operatiunile ING Bank in Romania din functia de director executiv si CEO, a fost propus pentru conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).
Premierul Victor Ponta a discutat, la sediul Bancii Nationale a Romaniei, cu guvernatorul Mugur Isarescu despre nominalizarea unei persoane la conducerea ASF. La intalnirea de la sediul BNR au mai participat Misu Negritoiu, fostul director general al ING Bank Romania, si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu.
Marti, premierul a anuntat ca va prezenta propunerea pentru conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) dupa ce va avea o discutie cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, programata pentru miercuri dimineata.
"Mai am o discutie maine dimineata cu domnul guvernator si vom anunta propunerea", a precizat Ponta, marti, la Parlament.
Luni, premierul Victor Ponta a declarat ca PSD, UNPR, PC si UDMR vor avansa, marti, o propunere comuna pentru sefia ASF, el aratand ca va avea o discutie in prealabil si cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pe aceasta tema.
"In ceea ce priveste alte institutii aflate in subordinea Parlamentului, am hotarat impreuna sa declansam procedura in cadrul Parlametului pentru numirea unui nou presedinte la ASF", a spus Ponta, dupa reuniunea liderilor coalitiei guvernamentale.
Intrebat pe cine sustine la presedintia ASF si daca Misu Negritoiu este o varianta, Ponta a raspuns: "Urmeaza sa am o discutie azi sau maine cu guvernatorul... mai mult
Miercuri, 26 Martie 2014, ora 12:29
Atragerea fondurilor europene depinde in mare masura de organizarea si simplificarea proceselor administrative, dar si de nivelul de dezvoltare a economiei, iar un alt aspect important este ca Romania are prea putini intreprinzatori si IMM-uri care sa aplice pentru fonduri, sustine Misu Negritoiu, chairman ING Bank.
Reprezentantul ING Bank a vorbit, intr-un interviu acordat Agerpres, si despre noul acord cu FMI, precum si despre recenta decizie a Bancii Nationale a Romaniei de a reduce dobanda cheie la 4,5% pe an.
Era necesar pentru Romania sa incheie un nou acord cu Fondul Monetar International?
Beneficiile unui nou acord cu FMI se refera atat la perceptia de risc a investitorilor asupra Romaniei, perceptie care s-a imbunatatit substantial si se mentine in continuare, cat si la consolidarea stabilitatii financiare a Romaniei in contextul unor potentiale turbulente in mediul extern, dar mai ales in urma unor derapaje de politica interna.
Atipic pentru un acord cu FMI, se pune accent pe ajustarea structurala, mai degraba ca mijloc de presiune pentru organizarea mai eficienta a proceselor de cheltuire eficienta a banului public (sanatate), fluidizarea platilor intarziate (arieratele) si eliminarea pierderilor in sectorul de stat. Acordul este mai mult unul calitativ si nu cantitativ, iar cele patru miliarde de euro prevazute, probabil ca nu se vor folosi niciodata de catre Romania.
Credeti ca urmatorul acord al Romaniei cu FMI va fi si ultimul?
Sper ca... mai mult
Joi, 08 August 2013, ora 14:01
Misu Negritoiu, Chairman ING Bank Romania, a declarat joi ca optimizarea modelului bancar este problema bancilor, in sensul ca la o cota de piata de 5% poti sa ai un business sustenabil.
"Adica ai costuri modeste sau moderate, ai venituri confortabile, si poti sa asiguri profitabilitate ca sa asiguri continuitatea business-ului" a declarat Negritoiu.
El este de parere ca bancile cele mai eficiente si care isi optimizeaza sistemele de distributie sau de business vor fi acele banci care vor rezista si sustine ca de fapt banking-ul se schimba.
"Cine vrea sa ajunga in mediul rural cu banking-ul trebuie sa isi schimbe fundamental modelul bancar", a spus Negritoiu.
Potrivit acestuia, prezenta fizica se reduce, se optimizeaza distributia eventual in centrele unde veniturile sunt mai mari si in aglomeratiile urbane.
Pe de alta parte, Negritoiu arata ca instrumentele de politica monetara nu functioneaza in Romania. mai mult
Joi, 13 Iunie 2013, ora 12:31
ING Bank Romania va avea un nou director general (CEO) incepand cu 1 septembrie 2012, dupa ce Misu Negritoiu va prelua functia de presedinte (chairman) al bancii.
Pozitia de CEO va fi preluata de Michal Szczurek, de origine poloneza, care are o experienta de aproape 20 de ani in banca. Acesta a avut un rol semnificativ in crearea celui mai mare fond de pensii din Polonia, apoi a trecut in arena bancara, a restructurat divizia de Retail Banking din cadrul ING Bank Szlaski, iar in ultimii trei ani a condus divizia de Retail Banking a TMB Thailanda, unde ING este actionar.
Misu Negritoiu s-a alaturat ING Bank in anul 1997. In anul 2006 a fost numit director general al ING Bank Romania si CEO Wholesale Banking, iar ulterior, in ianuarie 2010, a devenit CEO al ING Bank Romania.
Misu Negritoiu a declarat ca Michal Szczurek are experienta in segmentele de retail, IMM-uri si servicii bancare electronice. n
Grupul ING, cea mai mare institutie financiara olandeza, a anuntat un profit in scadere cu 22% in al doilea trimestru al anului, dupa ce a vandut in pierdere o serie de active in Spania si dupa ce rata creditelor neperformante a crescut.
Profitul companiei a scazut la 1,17 miliarde de euro, de la 1,51 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului precedent.
ING Group: Profit in scadere cu 22%
ING vrea sa iasa din Asia, pentru 6 miliarde de euro mai mult
Vineri, 31 August 2012, ora 10:53
Misu Negritoiu, CEO ING, se gandeste serios sa intre in mediul de afaceri cu un business propriu si promite sa investeasca pe bursa, in momentul in care mandatul sau executiv va lua sfarsit.
Proaspat numit presedinte al Advisory Board-ului Maastricht School of Management Romania, Misu Negritoiu vorbeste, de asemenea, intr-un interviu acordat Business24, despre noua sa pozitie, despre schimbarile de care are nevoie mediul romanesc de business, dar si despre contributia pe care MSM Romania o aduce in acest sens.
Din noul Board al carui presedinte este Misu Negritoiu (CEO ING) fac parte si Steven van Groningen (Presedinte si CEO Raiffeisen Bank), Radu Georgescu (Presedinte GECAD Group), Marius Ghenea (Presedinte FIT Distribution), Adrian Stanciu (Managing Partner al Human Synergistics), precum si alti manageri si antreprenori respectati din sectorul privat si public.
Trei dintre membrii Boardului, Adrian Stanciu, Marius Ghenea si Sorin Ionita (President al Expert Forum), sunt si profesori in cadrul Maastricht School of Management Romania.
Board-ul se intalneste de patru ori pe an, pentru a discuta curricula programului de EMBA, situatia studentilor si misiunea Maastricht School of Management Romania.
Scoala urmareste sa creeze astfel Change Agents din studentii sai, manageri care sa aduca o schimbare in mediul lor de business si in societate.
Ce inseamna pentru dumneavoastra aceasta colaborare cu MSM Romania si numele mari din Board, precum Radu Georgescu,... mai mult
Sambata, 26 Mai 2012, ora 00:00
Problema pietei bancare din Romania este aceea ca tranzactiile se efectueaza in doua valute, respectiv in euro si in lei, si nu se poate anticipa niciodata cum evolueaza piata de lei independent de cea de euro, a declarat miercuri presedintele ING Bank Romania, Misu Negritoiu.
"Piata de lei, atat la depozite, cat si la credite, este judecata prin prisma pietei de euro. Eficientizarea pietei de lei se va face probabil si in functie de ponderea tranzactiilor in economia Romaniei".
"Acum, probabil, pasivele de lei vor fi tot mai bine apreciate si tendinta este sa platesti mai bine depozitele de lei. Injectiile de lei la dobanda de politica monetara sunt pe termen foarte scurt si nu sunt sustenabile. Totodata, portofoliul de credite in lei este pe termen mediu si lung si ar trebui sa fie sustenabil", a mentionat Negritoiu.
Directorul general al ING Bank Romania sustine ca, din pacate, piata romaneasca nu ofera alte instrumente care sa iti puna la dispozitie lei la o dobanda comparabila.
"Daca piata de obligatiuni sau de hartii comerciale ar functiona in Romania, s-ar putea apropia de piata de politica monetara. Nu poti sa aduci depozitele la nivel de politica monetara. Dobanda de politica monetara foloseste mai mult finantarii statului decat finantarii corporatiilor".
"Corporatiile nu se pot finanta in acelasi mediu ca si statul. Eu cred ca pe masura ce se vor indeparta asteptarile ca Romania adopta euro, probabil ca se va pune tot mai mult accent pe piata de... mai mult
Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 16:19
Schimbarea paradigmei financiare la nivel global va impune o atentie sporita pentru economisire deoarece resursele vor scadea, iar statele care vor avea deficit de capital vor fi influentate in finantarea bancara si cresterea economica, afirma Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank Romania. "Sa nu ne asteptam la aceeasi crestere a creditului in economie si, din aceasta perspectiva, trebuie revizuita si cresterea economica pentru ca vor fi mai putini bani.
De ce vor fi mai putini bani? Dincolo de probemele de zi cu zi, avem o problema fundamentala, care se intampla o data la 30-50 de ani si se schimba paradigma finantarii bancare", a spus Negritoiu la Romania Financial Forum, organizat de MEDIAFAX in parteneriat cu BNR.
In opinia oficialul ING Bank Romania, schimbarea paradigmei financiare impune o atentie mai accentuata asupra economisirii locale, in special in cazul tarilor emergente.
"Mi-ar fi foarte greu acum sa mai tin cursuri la ASE si sa le spun studentilor ca principala preocupare ar trebui sa fie de activele sanatoase, si sa nu ne facem probleme ca finantarea vine automat. Toti am fost scoliti in perspectiva unei piete financiare globale in care banii circulau dintr-o tara in alta fara restricttii si pe principiul rentabilitatii", a adaugat Negritoiu.
El a aratat ca Romania a fost si va fi un importator net de capital care a folosit aceasta paradigma pentru trecerea de la statutul de piata emergenta la nivelul de economie dezvoltata. Schimbarea... mai mult
Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 21:49
Directorul General al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, a declarat miercuri ca nu l-a concediat pe Florin Citu, precizand ca banca a luat decizia sa restructureze functia de director al trezoreriei, iar acesta a refuzat functiile propuse, informeaza Newsin."Noi nu l-am demis pe Florin (Florin Citu - n.r.). Am o parere foarte buna despre Florin ca macroeconomist, am lucrat foarte bine. Este o problema interna a bancii, o problema de reorganizare.
Am reorganizat activitatea in comercial banking si am restructurat pozitia pe care o detinea Florin si i-am oferit alte pozitii in banca.
Noi nu avem o problema cu Florin ca sa ramana in banca. Inteleg din declaratiile lui publice ca nu ii convine alta pozitie, dar noi pozitia de director de trezorerie nu o mai avem", a spus Negritoiu.
Seful ING Bank Romania nu a precizat ce functii i-au fost oferite lui Florin Citu. "Acestea sunt detalii din ale noastre. Nu o sa le discutam in conferinta.
I-am oferit mai multe pozitii in orice caz, atractive, dar este o optiune personala", a mai spus Misu Negritoiu.
Florin Citu a declarat ca fost concediat din functia de director al trezoreriei de la ING Bank, urmand sa conteste decizia in instanta.
"Nu vreau sa comentez decizia. Am fost instiintat ieri (luni - n.r) asupra acestei decizii si atat este ceea ce pot sa spun in acest moment.
O sa contest in instanta aceasta decizie. Sper sa castig si sa ma intorc in ING, de aceea nu vreau sa comentez nimic", a declarat, pentru NewsIn, Florin Citu. mai mult
Miercuri, 09 Martie 2011, ora 15:27