Michael Wolff este un jurnalist care a scris o carte despre presedintele american Donald Trump, intitulata "Foc si Furie: In interiorul Casei Albe conduse de Donald Trump".
In carte, Wolff face dezvaluiri despre ambitiile prezidentiale secrete ale Ivankai Trump si ofera date despre aprecierea pe care Donald Trump o are pentru magnatul Rupert Murdoch, desi admiratia nu pare a fi reciproca.
Cartea a starnit controverse, intrucat contine multe declaratii socante, despre care autorul sustine ca le poate confirma, avand inregistrari pentru fiecare citat din carte.
Evident, Casa Alba considera cartea o lucrare plina de "afirmatii false", un "gunoi de fictiune tabloida".
Vezi principalele dezvaluiri facute de Michael Wolff in cartea despre Donald Trump
Acum, Trump isi exprima "focul si furia" cum stie el mai bine, adica pe Twitter.
Acesta a scris: "Michael Wolff este un ratat care inventeaza povesti pentru a vinde o carte neadevarata si plictisitoare. S-a folosit de Neglijentul Steve Bannon (fost consilier pe probleme strategice al presedintelui - n. red.), care a plans cand a fost concediat si a implorat sa-si primeasca slujba inapoi. Acum, Neglijentul Steve a fost aruncat ca un caine de aproape toata lumea. Ce pacat!".
Michael Wolff is a total loser who made up stories in order to sell this really boring and untruthful book. He used Sloppy Steve Bannon, who cried when he got fired and begged for his job. Now Sloppy Steve has been dumped like a dog by almost... mai mult
Sambata, 06 Ianuarie 2018, ora 10:48
Toate femeile care l-au acuzat pe Donald Trump de hartuire sexuala mint, a declarat Sarah Huckabee Sanders, ofiter de presa al Casei Albe.
Afirmatia a fost facuta la o conferinta de presa care a avut loc vineri. Intrebarea a venit in contextul valului de acuzatii de hartuire si agresiuni sexuale care are in centru mai multe figuri importante din industria filmului si media, scrie The Washington Post.
"Cel putin 16 femei au acuzat presedintele ca le-a hartuit in timpul campaniei electorale. Saptamana trecuta, in timpul conferintei de la Rose Garden, presedintele a numit aceste acuzatii . Este pozitia oficiala a Casei Albe ca toate aceste femei mint?", a intrebat Jacqueline Alemany de la CBS News.
Sanders a raspuns scurt: "Da, am fost clari in legatura cu asta de la inceput, iar presedintele a vorbit despre asta".
In timpul conferintei de la Rose Garden, Donald Trump a fost intrebat in legatura cu acuzatiile aduse lui de Summer Zervos, fosta concurenta a emisiunii lui de televiziune, "The Apprentice". Ea sustine ca Trump a sarutat-o cu forta si i-a atins sanii.
"Tot ce pot spune este ca totul e (stiri false, n.r.). Sunt chestii inventate si este rusinos ce se intampla, dar asta se intampla in lumea politicii", a spus Trump reporterilor.
Unsprezece femei au acuzat, in timpul campaniei electorale din 2016, ca pe atunci candidatul republican la presedintie le-a atins si sarutat fara consimtamantul lor. Alte femei l-au acuzat ca a intrat peste ele cand se... mai mult
Sambata, 28 Octombrie 2017, ora 19:35
Presedintele American Donald Trump pare ca renunta la planurile discutate la summitul G20 cu omologul sau rus Vladimir Putin privind o unitate de securitate informatica in comun cu Moscova. Propunerea sa initiala a fost criticata dur de republicani, care i-au atras atentia presedintelui ca Rusia nu este de incredere.
Duminica, Trump a minimalizat ideea unitatii comune, aparuta in timpul discutiilor cu Putin de la summitul G20, de la Hamburg, din Germania, relateaza Reuters.
"Faptul ca presedintele Putin si cu minte au discutat despre o unitate de securitate informatica nu inseamna ca eu cred ca se poate intampla. Nu se poate", a scris Trump pe Twitter.
The fact that President Putin and I discussed a Cyber Security unit doesn't mean I think it can happen. It can't-but a ceasefire can,& did!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 10, 2017
El a notat apoi ca un acord cu Rusia privind incetatea focului in Siria "poate s-a intamplat".
Duminica dimineata, Trump a scris pe Twitter ca el si presedintele rus Vladimir Putin au discutat despre formarea unei "unitati impenetrabile de securitate informatica" pentru a se ocupa de chestiuni precum riscul unei ingerinte informatice in alegeri.
Ideea a fost criticata dur de mai multi colegi de partid ai lui Trump, care s-au intrebat de ce ar colabora Statele Unite cu Rusia dupa ce Moscova ar fi incercat sa influentee alegerile din 2016.
"Nu este cea mai proasta idee pe care am auzit-o vreodata, dar este destul de... mai mult
Luni, 10 Iulie 2017, ora 08:50
Jurnalistii NY Times au dezvaluit in cursul noptii informatii cu adevarat explozive. Directorul demis al Biroului Federal de Investigatii (FBI), James Comey, a scris un raport dupa o intalnire din 14 februarie cu presedintele Donald Trump, in care a mentionat ca acesta l-a rugat sa renunte la anchetarea lui Michael Flynn ca parte a investigatiei cu privire la implicarea agentilor rusi in alegerile prezidentiale din Statele Unite.
Daca aceste informatii sunt reale, atunci avem de a face cu adevarata definitie din dictionar a obstructionarii justitiei, o acuzatie care ar putea sa duca la punerea sub acuzare a presedintelui Trump in Congres, relateaza CNN.
Citeste si:Trump ramane fara consilierul de securitate. Flynn a demisionat pentru ca era vulnerabil la santajul Moscovei
"Fara tragere de inima trebuie sa spun ca da", a declarat senatorul independent Angus King, dupa ce jurnalistii CNN l-au intrebat despre posibilitatea de punere sub acuzare a presedintelui american, daca se dovedesc reale informatiile incriminatorii din raportul redactat de catre James Comey.
Avand in vedere aceste mize extrem de mari, reprezentantii Casei Albe au incercat sa demonstreze o pozitie de forta cu privire la raportul redactat de directorul demis al FBI, insistand ca respectivul raport contine mai multe erori si interpretari proaste ale discutiei purtate pe 14 februarie cu presedintele Trump.
"In timp ce presedintele a exprimat in repetate randuri ca generalul Flynn este un om... mai mult
Miercuri, 17 Mai 2017, ora 10:17
In alte timpuri, intr-o alta tara, eticheta de "inamic al poporului" ar fi insemnat pentru cel care a primit-o o sentinta la moarte.
Folosita de lideri precum Stalin sau Mao, sintagma ar fi adus, in cel mai bun caz, suspiciune si stigmat asupra celui vizat si munca silnica sau moarte in cel mai sumbru scenariu, scrie BBC.
Expresia, care dateaza cel putin de pe vremea imparatului Nero, decretat de Senat hostis publicus in anul 68 i.Hr., a revenit recent in atentie.
In noiembrie, publicatia britanica Daily Mail a folosit-o pe prima pagina, pentru a eticheta trei judecatori in urma unei decizii privind Brexitul.
Vineri, presedintele american Donald Trump a recurs la controversata expresie pentru a caracteriza mai multe institutii de presa din SUA pe care le considera ostile.
"Presa cu stirile ei false (@nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) nu este dusmanul meu, este dusmanul poporului american", a scris Donald Trump pe Twitter.
The FAKE NEWS media (failing @nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) is not my enemy, it is the enemy of the American People!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 17 februarie 2017
Reactiile au fost prompte.
"Orice presedinte este iritat de stiri. Nici un alt presedinte nu ar fi descris presa ca inamicul poporului'", a scris pe Twitter David Axelrod, fost consilier al presedintelui Barack Obama.
Gabriel Sherman, editor de politica nationala la revista New York, a numit expresia un exemplu de discurs dictatorial.
Steve... mai mult
Duminica, 19 Februarie 2017, ora 14:38
Presedintele Donald Trump continua seria de atacuri lansate la adresa presei, denuntand de aceasta data "sursele false" folosite in relatarile critice privind noua administratie americana si acuzand mass-media ca are propria sa "agenda".
La finalul unei saptamani marcate de declaratii dure la adresa presei, cand a numit mai multe publicatii "inamicul poporului", Trump a participat la un miting organizat in Melbourne, Florida.
"Media necinstita, care a publicat stiri false peste stiri false fara surse, chiar daca pretinde ca le are, le inventeaza in cele mai multe cazuri, nu vrea sa relateze adevarul. A devenit o parte din problema. Este o parte din sistemul corupt", a spus Trump cu aceasta ocazie.
Pentru a-si justifica atacurile asupra presei, Trump a invocat mai multi fosti presedinti americani.
"Thomas Jefferson, Andrew Jackson si Abraham Lincoln - multi dintre marii nostri presedinti au luptat cu presa si i-a denuntat minciunile. Cand presa minte oamenii, nu o voi lasa niciodata sa scape cu asta. Are propria ei agenda, iar agenda ei nu este agenda voastra", a declarat Trump in fata multimii prezente la miting.
Vineri, presedintele SUA a scris pe Twitter ca presa este dusmanul Americii, dupa ce anterior a sustinut ca multe dintre stirile despre administratia sa sunt "false", "foarte false".
Citeste mai mult:
Trump ataca din nou mass-media: Presa este dusmanul poporului american!Trump sperie mapamondul vorbind despre un holocaust nuclear, daca relatia... mai mult
Duminica, 19 Februarie 2017, ora 13:43
Actrita Meryl Streep, care a primit trofeul Cecil B. DeMille pentru intreaga cariera la gala Globurilor de Aur, a sustinut un discurs emotionant, in care a vorbit despre imigratie si diversitatea de la Hollywood si l-a criticat in termeni foarte duri pe Donald Trump.
Meryl Streep a spus ca Trump are "instinctul de a umili", dupa ce presedintele-ales al Statelor Unite a facut glume, in public, pe seama unui reporter cu handicap fizic, arata People.
Desi vedeta americana nu a mentionat niciodata numele lui Trump in discursul ei, celebra actrita a spus ca cea mai "emotionanta" prestatie din 2016 a fost, dupa parerea ei, "atunci cand persoana care a vrut sa ocupe cea mai respectata functie din tara noastra a imitat, public, un reporter cu handicap fizic".
"Mi-a frant inima atunci cand am vazut asa ceva si inca nu pot sa-mi scot acele imagini din minte, deoarece ele nu proveneau dintr-un film. Proveneau din viata reala", a adaugat Meryl Streep.
Iata care sunt marii castigatori ...citeste mai departe despre "Meryl Streep l-a criticat dur pe Donald Trump la Globurile de Aur. Cum a reactionat presedintele ales al SUA" pe Ziare.com mai mult
Luni, 09 Ianuarie 2017, ora 12:05
Biograful lui Donald Trump a facut publice, pentru prima data, cinci ore de inregistrari cu interviuri pe care i le-a luat candidatului republican la alegerile prezidentiale din SUA, iar acestea spun multe despre controversatul personaj.
Interviurile, realizate de jurnalistul Michael D'Antonio in 2014 si obtinute de New York Times, sunt ultimele discutii mai ample pe care Trump le-a purtat cu cineva din presa inainte de a intra in cursa pentru Casa Alba, relateaza BBC.
Trump: Planul lui Clinton va declansa cel de-al Treilea Razboi Mondial
D'Antonio a folosit aceste interviuri pentru a scrie biografia republicanului, prezentata in cartea "The Truth About Trump" (Adevarul despre Trump).
Iata cateva concluzii care pot fi trase despre Donald Trump din inregistrarile publicate recent:
Nu-i place sa vorbeasca despre trecut
Cand jurnalistul a insistat ca Trump sa ii spuna de ce evita mereu sa vorbeasca despre trecut, miliardarul a replicat ca "oamenii au o problema cu mine ...citeste mai departe despre "In mintea lui Donald Trump" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 29 Octombrie 2016, ora 19:23
Ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, este, se pare, unul dintre putinii oameni de la care acesta accepta sfaturi in campanie.
Jared Kushner, in varsta de 35 de ani, este investitor in imobiliare si proprietar de ziar. In 2009, el s-a casatorit cu fiica lui Donald Trump, Ivanka.
Acum, este unul dintre putinii oameni la care Trump apeleaza pentru sfaturi in cursa pentru nominalizarea la alegerile prezidentiale din 8 noiembrie din partea Partidului Republican, spun cinci persoane apropiate de candidat, potrivit Reuters.
Kushner si-ar fi sfatuit socrul sa se comporte mai mult ca un candidat traditional, pentru a dezvolta relatii cu alti politicieni si cu donatorii, potrivit acelorasi surse.
Trump spune in schimb ca este propriul lui sfatuitor si ca nu se consulta decat cu cativa oameni, desi promite sa angajeze cele mai luminate minti ale tarii odata ce devine presedinte.
Donald Trump insista: daca aliatii nu platesc mai mult, sa se rupa NATO! Nici Arabia Saudita nu sta ...citeste mai departe despre "Cine este omul din spatele lui Donald Trump" pe Ziare.com mai mult
Marti, 05 Aprilie 2016, ora 18:48