Un minor in varsta de 10 ani a fost ranit grav de un autoturism condus de un barbat din Suceava, pe drumul national DN 15C, in localitate Baltatesti, a declarat purtatorul de cuvant al IJP Neamt, agentul Georgiana Mosu.
Potrivit sursei citate, minorul s-ar fi aflat pe partea carosabila atunci cand a fost surprins de autoturism.
"Din cercetarile preliminare efectuate de politisti a reiesit ca, in timp ce un tanar de 25 de ani, din Suceava, conducea un autoturism pe DN 15C, in localitatea Baltatesti a surprins si accidentat un minor de 10 ani, care s-ar fi deplasat pe partea carosabila.
In urma evenimentului rutier a rezultat vatamarea corporala grava a minorului, acesta fiind preluat de un echipaj medical si transportat la spital in vederea acordarii de ingrijiri medicale de specialitate", a declarat purtatorul de cuvant al IJP Neamt.
Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de vatamare din culpa.
CITESTE SI:
Europarlamentarul Dragos Benea, accidentat grav, in timp ce se afla pe bicicleta. "Am avut ghinion si noroc in aceeasi fractiune de secunda!" ...citeste mai departe despre "Tragedie in Neamt: minor ranit grav dupa ce a fost accidentat de o masina. La volanul autoturismului era un tanar de 25 de ani" pe Ziare.com mai mult
Joi, 31 Decembrie 2020, ora 19:42
Acordul Politic National anuntat de presedintele Klaus Iohannis dupa consultarile de saptamana trecuta pe tema referendumului a fost semnat, joi, la Cotroceni, de liderii partidelor parlamentare de Opozitie, cu exceptia UDMR.
Acordul lui Iohannis pentru consolidarea parcursului european al Romaniei va fi semnat de liderul PNL Ludovic Orban, presedintele USR Dan Barna, presedintele PRO Romania Victor Ponta, si presedintele PMP Eugen Tomac.
Si liderul UDMR Kelemen Hunor a anuntat ca e de acord cu acest acord, insa il va semna saptamana viitoare, pentru ca acum nu se afla in tara, potrivit Hotnews.ro. La momentul anuntului, si presedintele PLUS, Dacian Ciolos, spunea ca sustine acest pact politic, insa PLUS nu este partid parlamentar inca, de aceea, nu e invitat si sa semneze.
In ce priveste partidele de guvernamant, Dancila a anuntat ca va semna daca Iohannis include in document 7 "aspecte vitale". Seful statului a spus insa ca PSD face "fite", deoarece are in Parlament o majoritate "toxica" si vrea sa o pastreze. Practic, dintre cei care au fost la consultari, nu vor semna pactul cei de la PSD, ALDE si grupul minoritatilor nationale.
Ziare.com va transmite, in format LIVE TEXT, principalele momente si declaratii de la semnarea Acordului Politic National:
16:28 - Iohannis a dat mana cu cei 4 presedinti si le-a multumit: "Cred ca lumea a inteles pasul important pe care l-am facut noi astazi impreuna. Va multumesc!".
16:26 - Semneaza Eugen Tomac:
- Sper ca... mai mult
Joi, 13 Iunie 2019, ora 16:28
Guvernul Romaniei aloca peste 25 de milioane de euro anual pentru organizatiile care reprezinta minoritatile nationale. Sunt bani care ar trebui cheltuiti pentru conservarea identitatii culturale a fiecarei etnii si a caror destinatie ar trebui verificata la sange.
In realitate, mecanismele de control sunt aproape inexistente, iar banii se duc, adeseori, spre masini de lux, gadgeturi de ultima generatie sau chiar in conturile personale ale sefilor de asociatii. Guvernul se face ca nu vede, parlamentarii minoritatilor voteaza aproape intotdeauna cu Puterea si toata lumea e multumita.
Aceste fonduri nerambursabile ar trebui garantate prin lege, numai ca legea cadru a minoritatilor e blocata de peste zece ani la Parlament. In absenta ei, ele se acorda in fiecare an prin hotarare de guvern, adica depind de bunavointa celor aflati la putere si obliga reprezentantii minoritatilor sa fie ascultatori, daca vor sa nu piarda banii. Acest lucru se simte cel mai bine in momentele cheie din Parlament: in ultimii doi ani, cei 17 deputati ai minoritatilor au urmat linia Puterii.
In vara, modificarile Codului Penal au trecut de Parlament cu votul lor si tot minoritatile au facut diferenta la votul pentru demiterea lui Sorin Grindeanu din functia de prim-ministru.
"Noi suntem intr-o situatie foarte fragila in permanenta, pentru ca acordarea fondurilor depinde, in fiecare an, de bunavointa clasei politice. Dar n-as putea spune ca ni se controleaza votul, fiecare membru voteaza... mai mult
Luni, 10 Decembrie 2018, ora 13:49
Camera Deputatilor va vota, joi, in calitate de for decizional, proiectul de lege privind Codul Administrativ, care prevede, printre altele, eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minoritatilor nationale in administratia locala, dar si instituirea de pensii speciale pentru alesii locali.
Initial, Codul Administrativ era introdus pentru vot final in sedinta din 27 iunie, dar a fost retrimis de deputati la comisie, pentru raport suplimentar. Ulterior, comisia a operat o serie de corelari legislative privind incompatibilitatile si conflictul de interese, pentru a nu exista dubla reglementare.
Printre prevederile proiectului legislativ se numara eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minoritatilor nationale in prefecturi, primarii, consilii judetene si locale, dar si cum vor fi montate placutele bilingve.
"Art.94.- Folosirea limbii minoritatilor nationale
(1) In unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, in care cetatenii apartinand minoritatilor nationale au o pondere de peste 20% din numarul locuitorilor, autoritatile administratiei publice locale, institutiile publice aflate in subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice si de utilitate publica de interes local sau judetean, precum si prefecturile, serviciile publice deconcentrate, au obligatia sa asigure in raporturile cu acestia, folosirea limbii minoritatii nationale respective, in conformitate cu prevederile Constitutiei, ale... mai mult
Joi, 05 Iulie 2018, ora 09:42
Te simti discriminat din cauza orientarii sexuale? Ai putea incerca sa aplici pentru un job la MI-5. Un recent raport privind egalitatea de sanse acordata minoritatilor sexuale din Marea Britanie a demonstrat ca serviciul de securitate interna din regat e plin de homosexuali, lesbiene, bisexuali si travestiti.
Analiza a fost facuta de asociatia Stonewall care militeaza pentru respectarea drepturilor minoritatilor sexuale, iar agentia de contra-informatii din Marea Britanie a ocupat prima pozitie in Top 100, conform CNBC.
Toleranta maxima
Spionii reginei au reusit sa detroneze in clasament Departamentul de Sanatate Publica din Nottingham, care a ocupat prima pozitie in clasamentul de anul trecut si s-a clasat in fata grupului bancar Lloyds, a Parlamentului din Tara Galilor, ba chiar si a Marinei Regale.
Performanta este cu atat mai mare cu cat, acum 6 ani, serviciul secret MI-5 nici nu aparea in clasamentul celor mai toleranti 100 de angajatori din Marea Britanie.
"In sase ani, Mi-5 a evoluat de la o organizatie aflata in afara Topului 100 pana la ajunge sa domine acest clasament.
Acest lucru se datoreaza respectarii angajamentului de a angaja membri ai minoritatilor nationale si a-i incuraja sa fie ei insisi", a comentat un reprezentant al Asociatiei Stonewall.
Talente diverse
Directorul MI-5, Andrew Parker, sustine ca larga varietate a personalului permite agentilor sa se infiltreze mai bine in cercuri obscure pentru a veghea asupra riscurilor de... mai mult
Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 14:26
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru declararea Zilei Brancusi ca sarbatoare nationala, anunta Administratia Prezidentiala. Aceasta va fi serbata in 19 februarie si este considerata "reparatie morala fata de refuzul si umilirea" lui Constantin Brancusi de catre statul roman.
2016, declarat Anul Brancusi
Legea a fost initiata de 47 de deputati si senatori PSD, PNL, ALDE si ai minoritatilor, fiind respinsa de Senat, insa adoptata in unanimitate de Camera Deputatilor, ca for decizional.
Legea prevede ca, pe 19 februarie, de ziua sculptorului roman, autoritatile administratiei publice locale si centrale pot organiza si sprijini logistic si material manifestari cultural-artistice dedicate acestei zile.
Senatul a respins, in iunie 2015, ...citeste mai departe despre "E oficial: Avem Ziua Brancusi - e sarbatoare nationala" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 21:00
Misiunea de experti europeni care va analiza progresul Belgradului privind drepturile minoritatilor va merge in Serbia dupa alegerile legislative din 6 mai, potrivit CE.
Misiunea de monitorizare a expertilor europeni are loc dupa ce Inaltul Reprezentant al OSCE pentru minoritati, Knut Vollebaek, a avut la Belgrad discutii cu lideri ai vlahilor din Timoc, iar o delegatie a ambasadei SUA in Serbia s-a deplasat in nord-estul tarii pentru o informare detaliata privind situatia comunitatii vlahe din regiune.
Romania a ridicat problema respectarii drepturilor minoritatii romane din Valea Timocului la Consiliul Afaceri Generale din 28 februarie, cand ar fi trebuit sa se dea unda verde acordarii statutului de tara candidata Serbiei. O decizie in acest sens s-a luat la Consiliul European din 1 martie, dupa ce Serbia a acceptat sa semneze Protocolul pe minoritati.
Documentul contine angajamente concrete in vederea protejarii drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor nationale, care variaza de la reprezentarea parlamentara a minoritatilor, la autorizatiile de construire a unor biserici sau asigurare a dreptului la educatie in limba materna.
In plus, Protocolul precizeaza in mod clar asumarea de catre Serbia a conexiunii dintre aderarea sa la UE si criteriile politice de aderare de la Copenhaga, care includ si protectia minoritatilor nationale.
Astfel se prevede ca Republica Serbia, in procesul de aderare la UE, se angajeaza sa respecte si sa aplice criteriile... mai mult
Sambata, 24 Martie 2012, ora 11:00
Parlamentarii grupului minoritatilor nationale vor decide joi daca vor sustine sau nu guvernul propus de Mihai Razvan Ungureanu, a anuntat Varujan Pambuccian.
Pambuccian a motivat amanarea deciziei, afirmand ca multi parlamentari din grup au lipsit, in timp ce altii nu au avut timp sa se consulte cu organizatiile.
"Avem colegi care inca nu si-au consultat organizatiile, a fost foarte din scurt. Deciziile astea nu se iau fiecare de capul lui, se iau in cadrul organizatiilor pe care le reprezinta. Sunt, de asemenea, colegi care nu au apucat sa vina, pe multi i-a intors viscolul din drum. Sper sa reuseasca sa ajunga in cursul zilei din maine, sper sa am o discutie si cu ei", a explicat Varujan Pambuccian.
El a mentionat ca votul grupului minoritatilor va depinde de modul in care se vor prezenta viitorii ministri.
"Maine, probabil ca voturile vor fi date pentru ca importanta e decizia de joi care priveste guvernul in ansamblul sau. In audieri o sa vedem in functie de cum se comporta fiecare dintre ministrii audiati", a sustinut Pambuccian.
Referindu-se la intalnirea pe care deputatii reprezentand minoritatile nationale au avut-o cu fostul premier Emil Boc si cu premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu, Varujan Pambuccian a spus ca "nu a fost neaparat o negociere", ci mai degraba "o discutie foarte la obiect (...) chestiuni cu caracter general politic si cu caracter economic".
Pambuccian a mai spus ca grupul minoritatilor are propuneri la programul de... mai mult
Marti, 07 Februarie 2012, ora 21:55