Presedintele american in exercitiu, Donald Trump, a anuntat luni, 9 noiembrie, ca l-a demis pe ministrul apararii, Mark Esper.
"Mark Esper este demis", a scris Trump pe Twitter.
"Sunt incantat sa anunt ca domnul Christopher C. Miller, foarte respectatul Director al Centrului National de Contraterorism (confirmat unanim de Senat) va fi secretar interimar al apararii, cu efect imediat", a precizat Trump.
Citeste si:
Jim Carrey l-a ironizat pe Donald Trump dupa esecul din alegeri. Actorul american a reinviat personajul "Ace Ventura"
UPDATE Donald Trump, noi postari pe Twitter despre presupuse fraude la vot: "De cand stabileste presa de propaganda cine e presedinte?" ...citeste mai departe despre "Donald Trump l-a dat afara pe seful Pentagonului. Mesajul presedintelui SUA: "Mark Esper este demis"" pe Ziare.com mai mult
Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 20:59
Ministrul chinez al apararii, Wei Fenghe, a criticat duminica SUA pentru sprijinul pe care il acorda Taiwanului, pe care Beijingul il considera drept provincie renegata si pentru operatiunile pe care le efectueaza in Marea Chinei de Sud, pe care guvernul chinez o revendica aproape in totalitate, potrivit Reuters si Radio Canada.
Exprimandu-se intr-un forum anual asupra securitatii in Asia, Wei Fenghe a subliniat totusi ca un conflict militar potential intre SUA si China, implicate deja intr-un conflict comercial, ar fi un dezastru.
El a facut aceasta declaratie a doua zi dupa un discurs al secretarului american al apararii, Patrick Shanahan, care in fata aceleiasi audiente a lasat sa se inteleaga ca responsabila de seria de activitati destabilizatoare in Asia ar fi China. Seful Pentagonului i-a invitat pe aliatii Washingtonului in regiune sa-si sporeasca cheltuielile in materie de securitate.
Washingtonul, care contesta ambitiile teritoriale ale Beijingului, si-a inmultit de anul trecut operatiunile maritime in stramtoarea Taiwan, afirmand ca apara libertatea navigatiei si respectarea dreptului international.
SUA sunt principalul sustinator si furnizor de arme al insulei autonome, chiar daca intre ele nu exista nicio legatura oficiala.
"Nicio tentativa vizand sa scindeze China nu va reusi. Orice interferenta in problema Taiwanului este sortita esecului", a spus Wei Fenghe in cursul Dialogului Shangri-La.
Imbracat in uniforma militara, el a adaugat ca... mai mult
Duminica, 02 Iunie 2019, ora 22:42
Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, a vorbit despre brigada multinationala NATO care va functiona pe teritoriul Romaniei si la care tara nostra va contribui cu Brigada 2 Infanterie "Rovine" din Craiova.
Motoc a aratat, intr-un interviu acordat Curs de Guvernare, ca brigada multinationala NATO va cuprinde peste 3.000 de militari, iar tarile care si-au anuntat pana acum participarea, pe langa Romania, sunt Germania, Polonia si Bulgaria.
"Se pot da unele repere, cifrele evolueaza, insa brigada pe care am identificat-o este nu numai foarte bine pregatita, nu numai foarte modern inzestrata, este certificata NATO, dar este si bine incadrata. La ora la care vorbim are peste 3.000 de militari", a declarat Mihnea Motoc.
In ceea ce priveste Polonia, este vorba despre "o companie pe care noi am identificat-o deja si pe care o menim pentru a intra in grupul de lupta din Polonia, care se afla sub natiunea-cadru SUA. Respectiv, o companie poloneza, care este angajata pentru brigada ...citeste mai departe despre "Ce tari vor participa la brigada multinationala NATO din Romania: Germania vine cu ofiteri de stat major" pe Ziare.com mai mult
Luni, 03 Octombrie 2016, ora 09:01
Ministrul apararii, Mircea Dusa, a declarat, vineri, dupa intalnirea cu omologul sau portughez, Jose Pedro Aguiar-Branco, ca Romania a respectat toate termenele convenite in acordul pentru achizitionarea avioanelor F-16, premisa ca in 2016-2017 sa fie asigurata capabilitatea de aviatie de vanatoare.
"Am apreciat ca pana in momentul de fata am respectat toate termenele pe care le-am convenit atunci cand am incheiat acordul si ca respectarea acestor pasi ne ofera premisa ca in 2016-2017 sa avem creata capabilitatea de aviatie de vanatoare, aceasta insemnand echiparea avioanelor cu avionica si criptare moderna, pregatirea pilotilor si a personalului tehnic si, nu in ultimul rand, inzestrarea cu armamentul necesar pentru a executa cele trei misiuni pe care le are in vedere aviatia de vanatoare, cu rachetele si cu munitia necesare", a spus Mircea Dusa.
El a amintit ca exista o cooperare guvernamentala privind sprijinul pe care Portugalia si Statele Unite il acorda Romaniei "pentru a crea acea capabilitate care se numeste aviatia de vanatoare".
"Concomitent sunt si alte programe care sa realizeze aceasta capabilitate, fiind vorba, in primul rand, de modernizarea infrastructurii din Romania, a aeroportului de la Fetesti si a sistemelor electronice de comunicatii de la acest aeroport", a mentionat ministrul Dusa.
La randul sau, ministrul Apararii din Portugalia a spus ca exista interese comune in ceea ce priveste industria de aparare.
El a spus ca viitorul Consiliu... mai mult
Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 13:40