Apple are o istorie lungă de a produce smartphone-uri grozave, iar iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max nu sunt o excepție. Sunt lăudate pentru camerele îmbunătăție, ecrane OLED, performanță rapidă și durată mare de viață a bateriei. De fapt, 13 Pro Max este acum campionul incontestabil al autonomiei, înregistrând aproape 53 de ore la o singură încărcare. Desigur, Apple a adăugat noi funcții inteligente de cameră și afișare, suficiente pentru a face din 13 Pro Max sau unul dintre cei trei frați ai săi un upgrade convingător pentru persoana potrivită.
În esență, Apple a lansat două linii de produse distincte, una pentru consumatorul obișnuit și una pentru profesioniști. Toate cele patru telefoane au ecrane OLED foarte clare și o nouă setare de înregistrare video numită Cinema Mode care estompează automat fundalul. Dar numai modelele Pro dispun de tehnologia Apple upgradabilă de mare viteză ProMotion, care face derularea mai clară a conținutului și animațiile să pară mai fluide decât pe un ecran normal, plus un nou mod de fotografiere macro care vă permite să faceți fotografii clare ale subiecților atât de aproape încât practic ating camera.
Dar nu vă înșelați: pentru 699 de dolari, nici măcar iPhone 13 Mini nu este o achiziție impulsionată, cel puțin nu pentru cei care au un buget mai redus. iPhone 13, iPhone 13 Pro și 13 Pro Max costă 899 de dolari, 1000 de dolari și,... mai mult
Marti, 21 Decembrie 2021, ora 15:39
Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat majorarea salariului minim cu 2%, informează publicaţia Ekathimerini.
"Contrar sugestiilor reprezentanţilor mediului de afaceri, Guvernul a decis majorarea salariului minim cu 2% anul acesta", a declarat Mitsotakis, înaintea reuniunii online a Cabinetului.
Recunoscând că oamenii de afaceri şi grupurile comerciale au cerut îngheţarea salariului minim, din cauza circumstanţelor speciale provocate de pandemie şi de scăderea economiei cu 8% anul trecut, premierul elen a afirmat: "Am încredere în dinamismul economiei şi în perspectivele ei".
În sectorul privat, salariul minim este de 650 euro pe lună, iar salariul nominal este de 758 euro, dacă sunt incluse bonusurile de Crăciun şi de Paşti.
În urma creşterii de 2%, salariul minim lunar va creşte la 663 de euro (sau 773,50 euro dacă sunt luate în calcul toate cele 14 salarii).
Conform datelor Eurostat, peste două treimi dintre statele membre ale Uniunii Europene (21 din 27 de ţări membre) aveau la 1 ianuarie 2021 un salariu minim pe economie, care în general avea o valoare mai mică de 700 de euro pe lună în est şi de peste 1.500 de euro pe lună în nord-vestul blocului comunitar.
La începutul acestui an, zece state membre din estul UE aveau salarii minime sub 700 de euro pe lună: Bulgaria (332 euro), Ungaria (442 euro), România (458 euro), Letonia (500 euro), Croaţia (563 euro), Cehia (579 euro), Estonia (584 euro),... mai mult
Marti, 27 Iulie 2021, ora 12:23
Neimpozitarea salariului minim a aparut din nou in discutiile din coalitie, numai ca nici una dintre solutiile identificate de econommisti nu prea ajuta Romania. Potrivit ministrului Economiei, Claudiu Nasui, se va pune in aplicare un proiect pilot pentru neimpozitarea salariului minim care va fi aplicat in doar doua sectoare de economie: agricultura si HoReCa.
"Povara fiscala mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii romanilor de pe piata oficiala a muncii si chiar din tara. Prea multi oameni traiesc in saracie cu toate ca muncesc 40 de ore pe saptamana. Romania are cea mai mare povara fiscala pe salariul minim din UE, romanii facand salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu castigat, statul opreste aproape 45 de bani", a declarat ministrul Economiei, in cadrul emisiunii "Interviurile lui Vitalie".
Nici o solutie nu prea pare buna pentru Romania
Chestionat de Ziare.com, analistul financiar Adrian Codirlasu, a afirmat ca in Romania salariile mici sunt o problema si vedem cum se pleaca extrem de mult afara.
"O mare parte din aceste plecari sunt determinate de salarii, dar mai sunt o mica parte care pleaca datorita serviciilor sociale care sunt primite la destinatie. Din acest motiv, clar, salariile trebuie sa creasca, dar acum sa vedem cum facem acest lucru, fie neimpozitandu-le, fie impozitandu-le mai putin pe unele", ne-a spus vicepresedintele CFA Romania, asociatie de analisti financiari.
Potrivit lui, daca... mai mult
Joi, 24 Iunie 2021, ora 03:15
O treime din angajatii din zona privata a Romaniei beneficiaza de salariul minim pe economie, a declarat, miercuri, presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu.
Acesta si-a manifestat ingrijorarea ca 1.700.000 de romani beneficiaza in prezent de salariul minim pe economie, iar atunci cand se vor pensiona vor avea pensii derizorii.
"Salariul minim pe economie este un instrument sa ajuti oamenii apti de munca fara nicio calificare. Pentru aceasta este salariul minim. Este o forma de protectie sociala. A terminat un tanar liceul, nu a luat Bac-ul, nu are nicio calificare, il angajez cu salariul minim. Pe urma trebuie sa gasesti parghii sa stimulezi IMM-urile, companiile sa ii faca o calificare omului. Meseriile in ziua de astazi care nu necesita o calificare sunt foarte putine.
Stiti cati romani sunt platiti cu salariul minim pe economie in acest moment in sectorul privat? 1.700.000, o treime din angajatii din zona privata a Romaniei. (...) Am folosit tot timpul smecherii sa pacalim oamenii si cand vor ajunge la pensie vom avea aceste discutii ca pensionarii nu mai rezista, pentru ca i-am pacalit si continua sa fie pacaliti o perioada lunga si sa iasa cu niste pensii derizorii", a afirmat liderul social-democrat intr-o emisiune la Romania TV.
Marcel Ciolacu este de parere ca o reforma privind salariul minim pe economie trebuia prinsa in Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
"O astfel de reforma trebuia prinsa in PNRR,... mai mult
Joi, 20 Mai 2021, ora 09:31
Marca Mini va trece, incepand cu 2030, exclusiv la masini 100% electrice. Marca din grupul BMW se va adauga la lista deschisa de companii precum Ford Europe, Bentley, Jaguar si Volvo.
Sursele spun ca prin 2025 vor fi lansate ultimele modele noi Mini cu motor cu combustie interna si planul este ca in 2027 modelele full-electrice sa reprezinte jumatate din vanzarile marcii.
Mini vinde un singur model electric in prezent, Mini Cooper SE, iar preturile pentru intreaga gama Mini variaza intre aproape 21.000 de euro pentru Mini ONE cu 75 CP si 45.000 de euro pentru variantele super-sport JC Works care au motor de 306 CP.
Mini a vandut anul trecut in Europa cu 20% mai putine masini decat in 2019, totalul fiind de 172.000. Intre 2001 si 2010 vanzarile Mini nu au depasit 150.000 de masini in niciun an, iar cel mai bun an a fost 2018, cu aproape 217.000 masini.
Citeste si:
Diana Sosoaca critica restrictionarea circulatiei noaptea: "Ce, la 22.01 incepe sa umble carcalacul pe strazi?"Scriitoarea Aurora Cornu, prima sotie a lui Marin Preda, a incetat din viata. A fost cea care l-a convins sa publice "Morometii"Claudiu Manda, un vitezoman incurabil. Europarlamentarul PSD, lasat fara permis de trei ori intr-un singur an din cauza vitezeiDrama ascunsa a celei mai frumoase prezentatoare de la Pro TV"Au incercat sa ma faca, dar au fost faultati". Cum au incercat hotii sa-l scoata din combinatie la furtul masinii lui Gigi Becali pe Sandu Geamanu, unul dintre cei mai temuti... mai mult
Marti, 16 Martie 2021, ora 02:00
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat ca a primit informatii, chiar din randul minerilor, ca sunt persoane care sunt angajate acolo, dar care, practic, nu lucreaza in mina si "care sunt angajate cumva fictiv".
Ministrul Virgil Popescu a declarat, raspunzand unei intrebari, ca nu a avut informatii ca evenimentele din Valea Jiului ar fi putut duce la repetarea scenelor de la Mineriade.
El a spus ca politicienii care au mers in Valea Jiului nu s-au dus sa rezolve problema, iar spiritele s-au incins.
"Maine (marti, 23 februarie - n.r.) am o intalnire cu cei de la Mintia, cu presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, cu prefectul, cu sindicatele de la Mintia, pentru a discuta o posibila preluare a Termocentralei de la Mintia, in asa fel incat sa reusim sa punem din aceasta societate plina de datorii, Complexul Energetic Hunedoara, care practic a fost falimentata cu buna stiinta de cei de la PSD, sa reusim sa facem doua societati care sa fie viabile, una a administratiei locale si una in continuare a Ministerului Energiei", a explicat el, la Digi 24.
Virgil Popescu a spus ca procedura este realizabila, dar "birocratia juridica din timpul procedurii de insolventa a facut sa dureze procesul atat de mult".
Doua mine sunt in procedura de inchidere
El a adaugat ca din extractia de carbune nu se pot acoperi toate cheltuielile, aratand ca doua mine sunt in procedura de inchidere, iar doua sunt mine viabile.
"Cele doua mine in procedura de inchidere dorim... mai mult
Luni, 22 Februarie 2021, ora 23:37
Presedintele SUA, Joe Biden, vrea sa dubleze salariul minim din Statele Unite ale Americii, ramas la acelasi nivel din 2009. Un astfel de proiect ar putea insemna o adevarata revolutie sociala, anunta presa internationala.
Aceasta este una dintre cele mai puternice masuri sociale de la instalarea lui Joe Biden la Casa Alba.
"Inaintea pandemiei, salariul minim federal de 7,25 dolari era deja de nesustinut din punct de vedere economic si moral", a rezumat, la prezentarea acestui proiect de lege, democratul din Virginia Bobby Scott.
Aceasta initiativa - in pofida faptului ca se bucura de o mare popularitate in randul populatiei, inclusiv al sustinatorilor republicanilor, si ca este sustinuta de peste un deceniu de catre sindicate - se loveste de opozitia republicanilor, asupra carora lobby-ul intreprinderilor exercita presiuni din cauza ca nu vor sa suporte costurile.
Salariu de foamete
"In cea mai bogata tara din lume, atunci cand muncesti 40 de ore pe saptamana nu ar trebui sa traiesti in saracie", subliniaza Bernie Sanders, un fost candidat preogrsist la presedintie, care sustine proiectul si care spera sa-i convinga pe sceptici.
"Acesta nu este un ideal radical", da asigurari senatorul din Vermont, care catalogheaza cei 7,25 de dolari actuali drept un "salariu de foamete".
Marasmul economic cauzat de pandemia covid-19 afecteaza mai ales micile intreprinderi din sectorul restauratiei. Astfel, ele nu vad cu ochi buni aceasta initiativa, inclusa in... mai mult
Duminica, 31 Ianuarie 2021, ora 14:00
Premierul Florin Citu a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa la Platul Victoria, ca salariul minim in Romania va creste cu 3,1%.
"Salariul minim va creste in 2021 cu 3%, asa cum v-am anuntat, peste rata inflatiei in 2020, deci si peste estimarea de rata de inflatie in 2021, deci pastrand puterea de cumparare a romanilor", a declarat premierul Florin Citu, la finalul sedintei de Guvern.
CITESTE SI: Fostul europarlamentar Marian Zlotea, condamnat la 8 ani si 6 luni de inchisoare pentru coruptie. Sentinta este definitiva ...citeste mai departe despre "Florin Citu a anuntat cu cat va creste salariul minim in 2021" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 14:28
Inghetarea salariului minim vine cu minusuri si plusuri pentru mediul economic, acum depinde doar de care parte a acestei decizii esti. Pentru ca, daca esti angajator, in aceste vremuri tulburi, sigur te vei bucura ca nu va trebui sa platesti mai mult la stat si angajatului. In schimb, daca esti angajat si acele cateva zeci de lei care ar fi venit in plus ar fi fost bune, in conditiile in care de la 1 ianuarie ne asteapta un nou val de scumpiri.
"Pentru angajati o eventuala crestere a salariului minim este pozitiva pentru ca asta inseamna un castig mai mare raportat la nivelul salarial din prezent, avand in vedere cresterea preturilor anticipata odata cu majorarea preturilor la utilitati incepand cu 1 ianuarie. De asemenea, si cresterea preturilor la carburanti va aduce un nou val de scumpiri. Este posibil sa asistam la aceste majorari, iar o crestere a salariului minim vine sa compenseze macar in parte din noile cheltuieli", este de parere Adrian Negrescu, analist economic.
Acesta crede ca, pentru companii urmeaza o perioada cel putin dificila, de minim trei luni, in care vor trebui sa supravietuiasca in cautarea unor parteneri de afaceri sau clienti, adica sa caute noi surse de venit, iar o majorare a salariilor, in acest moment, nu face altceva decat sa puna presiune si mai mare pe finantele companiilor.
"O amanare temporara a cresterii salariului minim, pentru doua luni, este salutara, pana ce Guvernul va reusi sa implementeze la propriu masurile de... mai mult
Marti, 22 Decembrie 2020, ora 00:25