Numarul persoanelor instarite din China a crescut de aproape noua ori in ultimul deceniu, pe masura ce ritmul puternic de crestere inregistrat de a doua economie mondiala a stimulat acumularea de averi, arata rezultatele unui studiu publicat marti.
Potrivit unui studiu vizand avutia privata din China, elaborat de Bain Consulting si China Merchants Bank, in 2016 erau 1,6 milioane chinezi cu active investibile de cel putin 10 milioane yuani (1,47 milioane dolari), fata de 180.000 de persoane in 2006. De asemenea, valoarea totala a averilor private a ajuns la 165.000 de miliarde de yuani in 2016, dupa ce a crescut cu 21% anual in 2014-2016, transmite Reuters.
Aproximativ 120.000 de persoane instarite aveau active investibile de cel putin 100 milioane yuani, fata de mai putin 10.000 de persoane in 2016. Ponderea persoanelor instarite cu investitii peste hotare a ajuns la 56% in 2017, fata de 19% in 2011, dar procentul activelor investite peste hotare s-a stabilit dupa 2013. Primele destinatii pentru investitii peste hotare sunt Hong Kong, SUA, Australia si Canada, chiar daca popularitatea Hong Kong-ului a scazut cu 18%, iar cea a SUA a scazut cu 3% intre 2015 si 2017.
Avutia privata a Chinei este concentrata in marile orase si zonele de coasta, arata studiul, dar acum 22 de provincii chineze au cel putin 20.000 persoane instarite. Majoritatea respondentilor declara ca prioritatile lor sunt "pastrarea averii" si "mostenirea averii", in contrast cu 2009 cand jumatate... mai mult
Marti, 20 Iunie 2017, ora 12:20
82.000 de milionari in dolari au ales in 2016 sa paraseasca tarile in care si-au consolidat averile, arata cel mai recent raport al New World Wealth.
Fenomenul migratiei milionarilor din toata lumea este in crestere, conform cifrelor colectate de New World Health, care demonstreaza ca, in 2016, numarul bogatilor care si-au schimbat tarile de resedinta a crescut cu 18.000 de persoane, informeaza Hurriyet Daily News.
Cei mai multi milionari pleaca acum din Turcia, tara care se confrunta cu o crestere de 500% a numarului de bogati care au ales sa paraseasca tara.
De la 1.000 de milionari care au plecat din Turcia in 2015, numarul acestora a crescut in 2016 la 6.000, pe fondul insecuritatii politice din tara, a amenintarilor teroriste si a deteriorarii conditiilor economice.
Franta este un alt stat european care se confrunta cu acelasi fenomen, plecarile de milionari din Hexagon impingand, pentru al doilea an consecutiv, aceasta tara pe primul loc in fruntea clasamentului.
Cei care parasesc Franta reclama politica fiscala prea putin prietenoasa cu beneficiarii de venituri mari, tendintele nationaliste ivite in ultima perioada pe scena politica din tara si tensiunile religioase.
China si India ocupa locurile II si III in clasamentul migratiei milionarilor, urmate de Brazilia si Turcia.
Bogatii care aleg sa paraseasca tarile in care i-au facut averile aleg sa se refugieze in Australia, Statele Unite sau Canada, mai arata studiul New World Wealth. Alte... mai mult
Miercuri, 01 Martie 2017, ora 17:52
Dominatia economica in secolul XXI este inca disputata, in contextul in care abia un deceniu si jumatate s-a scurs de la inceputul acestuia. Fara nicio indoiala, in acest moment, pretendentele la titlul de putere economica globala sunt Statele Unite si China.
In ciuda ritmului accelerat de crestere economica inregistrat de China in ultimele decenii, nu toti analistii ii dau mari sanse de a detrona SUA de pe prima treapta.
Pozitia Statelor Unite ramane intangibila, atata vreme cat China isi limiteaza singura potentialul, considera Paul Brundus intr-un editorial Market Watch.
Dominati de cenzura
Pentru chinezi, in acest moment, social media reprezinta ceea ce reprezentau, in urma cu 3-4 decenii, masinile de scris si copiatoarele in fostul bloc comunist din Europa: un instrument de propaganda a valorilor democratice privit cu ostilitate de catre autoritati.
In China, cenzura blocheaza automat postarile la teme inca fierbinti pentru Beijing: Tibet, Dalai Lama sau evenimentele din Piata Tiananmen.
Speriate de gandul ca populatia din tara ar putea schimba liber idei si informatii, autoritatile de la Beijing blocheaza site-uri si conturi personale de pe retelele de socializare intr-o incercare zadarnica de a tine populatia sub control.
Este unul dintre motivele pentru care China nu pare un urias de nestavilit in acest moment. La acesta se adauga si realitatea economica a momentului, tradata chiar de cifrele oficiale raportate de Beijing.
Panta descendenta... mai mult
Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 12:39
Milionarii vor ajunge sa controleze aproape jumatate din bogatia globala pana la sfarsitul anului 2019, arata un nou studiu realizat de Boston Consulting Group.
Analistii companiei afirma ca, in urmatorii ani, prapastia dintre clasele sociale se va adanci si mai mult.
Boston Consulting Group arata in raportul Averilor Globale ca numarul milionarilor este in crestere, numai anul trecut inregistrandu-se un numar de peste 2 milioane de noi posesori de averi ce depasesc un milion de dolari, relateaza reporterii CNBC.
Averi de pe bursa
Anul trecut, numarul milionarilor de pe glob a crescut cu doua milioane, ajungand la un total de 17 milioane de detinatori de mari averi.
Acestia controleaza deja 41% din cele 164. 000 de miliarde de dolari reprezentand totalul averilor private la nivel global. Procentul este in crestere fata de 2013, cand bogatii lumii controlau doar 40% din aceasta suma.
Raportul prognozeaza ca milionarii vor controla peste 46% din bogatia privata globala in anul 2019.
O mare parte din cresterea inregistrata de marile averi a fost generata de veniturile generate pe bursa.
Analistii BCG estimeaza ca 73% din castigurile private inregistrate in cursul anului 2014 au fost realizate prin intermediul performantei inregistrate pe diferite piete de activele deja existente, decat din alte afaceri si investitii noi.
Ban la ban trage
"Bogatii devin din ce in ce mai bogati", sustine Anna Zakrzewski, partener in cadrul firmei de consultanta din... mai mult
Marti, 16 Iunie 2015, ora 14:09
Extinderea prezentei Chinei in pietele globale a fost insotita si de numeroase "dezertari". Peste 76.000 de chinezi milionari in dolari au parasit tara intre 2003-2013, in cautarea unui nou camin peste mari si tari.
Fenomenul poate fi descris ca o tendinta generala a chinezilor avuti de a cauta o patrie adoptiva, informeaza Bloomberg.
Australia, SUA si Marea Britanie
Noii milionari ai Chinei par sa se simta minunat in tarile anglofone. Australia este una din tarile preferate de chinezii aflati in proces de relocare, observa brokerul Knight Frank, analizand studiile firmei de avocatura Fragomen.
In ultimii doi ani, peste 90% din cererile de obtinere a vizei de investitor in Australia au apartinut cetatenilor chinezi, insumand 1.384 de persoane.
Alte destinatii preferate de acestia sunt Statele Unite si Marea Britanie, unde doritorii unui permis de sedere cu drept de obtinere a cetateniei trebuie sa faca dovada unor investitii consistente in imobile de pe teritoriul acestor state.
"In cele din urma, vorbim de o tendinta generala de relocare a chinezilor bogati. Unii dintre ei lucreaza pentru companii care incearca sa devina jucatori globali, asa ca au nevoie de oameni de baza in Londra, New York sau Los Angeles, iar mutarea personalului este un lucru normal si benefic pentru aceste firme", arata Liam Bailey, seful departamentului de cercetare al Knight Frank.
Milionari fara frontiere
In primele noua luni ale anului trecut, 300 de milionari chinezi au... mai mult
Joi, 05 Martie 2015, ora 15:30
1Numarul milionarilor din China a ajuns la 2,9 milioane de persoane, dupa o crestere cu 100.000 de persoane(3,6%) inregistrata anul trecut, marcand o incetinire puternica fata de anii anteriori, cand avansul se situa la procentaje formate din doua cifre.
Avansul foarte lent al numarului bogatilor sugereaza ca incetinirea cresterii PIB al Chinei a ajuns si la varful economiei, scrie CNBC, citat de Mediafax.
Din cei 100.000 de noi milionari, 30.000 sunt din Shanghai, 17.000 din Guangdong, iar 15.000 din Beijing. Capitala Chinei a ramas orasul cu cei mai multi milionari din tara, cu 490.000, se arata in raport.
In China, numarul persoanelor cu avere de peste 16 milioane de dolari a urcat cu 4%, la 67.000, potrivit Hurun, iar "satisfactia spirituala" a milionarilor chinezi este relativ ridicata si urca odata cu averea.
Milionarii sunt, insa, nemultumiti de nivelul ridicat de poluare din China.
In comparatie, numarul milionarilor din SUA a crescut cu 640.000 anul trecut, la un total de 9,63 milioane, conform unui studiu separat al Spectrem Group. Spectrem defineste milionarii ca persoane care detin active pe care le pot investi cu valoare mai mare de 1 milion de dolari. mai mult
Vineri, 30 Mai 2014, ora 14:44
Guvernul britanic le-a facut cadou sute de vize pentru Regatul Unit unor dintre cei mai bogati oameni din lume, chinezi si rusi, in ultimii 5 ani, a dezvaluit presedintele Comitetului Consultativ pentru Migratie.
Mai mult de 850 de oligarhi rusi si milionari chinezi au castigat dreptul de a trai in Marea Britanie, dar nu si cetatenia, in urma unei scheme pe care au dezvaluit-o consultantii oficiali guvernamentali.
Un raport al Comitetului arata ca 433 de milionari rusi au venit in Marea Britanie, din 2008, printr-un plan al vizelor "investitor", care permitea solicitantilor de succes sa traiasca in Regatul Unit, cu conditia sa ofere la schimb o investitie de 1 milion de lire sterline in afacerile Guvernului, informeaza The Telegraph.
Inca 419 bogati ai Chinei s-au folosit de acest plan ...citeste mai departe despre "Cat costa viza de Marea Britanie? Sute de chinezi si rusi au cumparat-o cu milioane" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 16:05
Numarul milionarilor din China a crescut cu 41% in 2011, fata de 2007, la 7.905 persoane. Ei au reusit sa acumuleze peste 30 de miliarde de dolari.
Milionarii chinezi traiesc mai ales in Beijing si Shanghai (2.300), arata The Guardian.
Cea mai mare crestere a numarului de chinezi bogati a fost inregistrata in provincia Chongqing, unde exista cu 78% mai multi milionari anul acesta, comparativ cu 2011.
La polul opus se afla Shenzen, unde a fost consemnata o scadere a numarului de milionari cu 19% in 2012, fata de anul trecut.
Cu toate acestea, numarul miliardarilor din China a scazut la 251, pe seama incetinirii economiei chineze. Avansul anual al produsului intern brut a ajuns la 7,6%, minimul ultimilor trei ani.
In an electoral, numarul miliardarilor chinezi scade mai mult
Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 16:15
Nu trece zi - desigur, in coordonate istorice - in care, gratie dezvoltarii sale impetuoase, China sa nu mai cucereasca inca o reduta in clasamentele mondiale. Dupa ce a devenit mai demult primul exportator mondial, China a preluat recent de la SUA intaietatea in ierarhia producatorilor de bunuri si asta dupa 150 de ani de preeminenta americana in domeniu. Criza mondiala a impins China spre noi varfuri. In timp ce toata lumea occidentala a dat din colt in colt si s-a zbatut amarnic cu recesiunea care s-a dovedit insensibila la injectii monetare si stimulente fiscale, China a mers inainte aproape la fel de repede ca in trecut. Masa critica odata depasita, cuceririle mondiale s-au accelerat.
De curand, FMI a anuntat ca, inca in 2015-2016, China va prelua de la America primul loc in lume dupa PIB calculat in acceptiunea PPC, adica a paritatii puterilor de cumparare, o metoda care in esenta compara, fata de cazul unei tari anume luate ca reper, cam ce se poate cumpara cu castigurile realizate intr-o tara sau alta.
In timp ce, in toata lumea, preturile locale nu difera foarte mult la produsele si serviciile ce sunt comercializate international, exista insa diferente substantiale intre preturile la produsele si serviciile ce nu sunt comercializate international.
Acestea sunt cu mult mai mici in tarile mai slab dezvoltate. Astfel, castiguri mai scazute pot cumpara mai multe produse si servicii de acest gen in tarile din urma.
Si, ca urmare, decalajele dintre tarile... mai mult
Joi, 16 Iunie 2011, ora 23:38