Fostul premier Mihai Tudose a declarat, luni, ca si el a fost surprins de consecintele introducerii formularului 600, de aceea ar fi si cerut ANAF explicatii si solutii, inca de acum doua saptamani.
"M-a luat si pe mine prin surprindere. M-am si exprimat public acum doua saptamani, cand am cerut ANAF sa gaseasca o solutie sa nu blocam toata tara", a declarat Mihai Tudose la finalul sedintei Comitetului Executiv al PSD, organizata la sediul central al PSD.
Intrebat de jurnalisti despre posibilele solutii existente la ora actuala, Tudose a raspuns sec: "Vorbiti cu noul guvern".
Fostul premier PSD a mai sustinut cu tarie ca atat el, cat si colegii care i-au fost alaturi in timpul crizei care a dus la demisia sa, vor vota Guvernul Dancila, pentru ca "vorbim de guvernul PSD".
"Votam guvernul, cum sa nu!", a intarit el in fata jurnalistilor.
De asemenea, intrebat ce va face de acum inainte, dupa demisia de la Palatul Victoria, Mihai Tudose a replicat: "Sunt deputat si mi-e bine asa; mi-am redescoperit biblioteca".
Liviu Dragnea a fost cel care a anuntat luni ca declaratia 600 va fi amanata pentru luna martie, insa presedintele PSD nu face parte din Guvern si pana cand nu se publica in Monitorul Oficial o ordonanta de urgenta care sa anuleze controversatul formular, el ramane in vigoare.
Citeste mai multe despre:
Declaratia 600 se amana pana in martie si ar putea sa dispara de tot. Ce fac cei care au depus deja?Tariceanu: Formularul 600 trebuie modificat... mai mult
Luni, 22 Ianuarie 2018, ora 18:30
Departe de lumina reflectoarelor, in interiorul PSD se da o lupta care are ca miza controlul ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala).
In urma cu o saptamana, premierul Mihai Tudose a decis sa-l demita pe Bogdan Nicolae Stan, presedintele institutiei, spre neplacuta surpriza a lui Liviu Dragnea, liderul PSD.
Mai multe publicatii au anuntat ca, imediat dupa decizia premierului, intre Mihai Tudose si Liviu Dragnea a avut loc o intalnire. Nu exista informatii despre ce s-a discutat in spatele usilor inchise, dar seful Guvernului nu s-a oprit in ce priveste decapitarea conducerii institutiei si aducerea de noi oameni.
In data de 20 iulie, Mihai Tudose numeste patru vicepresedinti noi, unul dintre cei patru fiind si fostul presedinte Bogdan Stan.
In concluzie, eu cred ca una dintre conditiile puse de Liviu Dragnea la acea intalnire pentru a-l lasa pe Tudose sa schimbe conducerea institutiei a fost aceea de a-l pastra pe apropiatul sau macar la nivelul doi de decizie.
In 8 martie 2017, SRI, condus de Eduard Hellvig, ia decizia de a retrage 23 de ofiteri care lucrau pentru agentia de administrare fiscala.
"Colaborarea SRI cu celelalte institutii si autoritati publice, inclusiv cu Ministerul Finantelor Publice se realizeaza in baza art.14 din Legea nr.14/1992 privind organizarea si functionarea SRI, cu modificarile si completarile ulterioare. Decizia in acest caz a apartinut tuturor factorilor decizionali din institutiile statului roman, reprezentate in... mai mult
Joi, 27 Iulie 2017, ora 07:08