Nu au trecut 24 de ore de cand Krack Attack a facut inconjurul lumii, dar avem deja o veste buna pentru cele cateva sute de milioane de dispozitive vulnerabile.
Ieri detaliam o vulnerabilitate foarte grava ce vizeaza retelele wireless protejate cu WPA si WPA2. Respectiva problema de securitate este una dintre cele mai periculoase din ultimii ani si poate avea consecinte pe termen lung nebanuite. Nu de alta, dar sunt vulnerabile orice tip de dispozitive, de la sisteme cu Windows, Linux sau Mac, pana la telefoane inteligente cu Android sau iPhone-uri.
Partea buna este ca vulnerabilitatea a devenit cap de afis in ultimele zile si foarte multe companii s-au grabit sa gaseasca si sa implementeze solutii oferite utilizatorilor prin actualizari de software. Primii pe lista sunt cei de la Microsoft, care au lansat deja patch-uri de securitate dedicate sistemelor cu Windows 8.1 si Windows 10.
Vezi AICI care este solutia pentru telefoanele cu Android ...citeste mai departe despre "Cea mai periculoasa vulnerabilitate Wi-Fi are solutii" pe Ziare.com mai mult
Marti, 17 Octombrie 2017, ora 21:57
Microsoft a transmis un semnal de alarma privind riscurile de securitate pe care le prezinta unele dintre programele si aplicatiile sale si a avertizat ca un atac de genul "Wanna Cry" ar putea lovi la o scara mult mai mare, daca nu sunt actualizate sistemele care ruleaza pe Windows.
Un set de upgrade-uri de securitate a fost emis de curand de gigantul IT, iar reprezentantii companiei sustin ca noile vulnerabilitati descoperite in sistemul de operare sunt usor accesibile pentru hackerii angajati in slujba unor guverne, relateaza CNN Money.
"Am identificat anumite vulnerabilitati care ridica riscul unor atacuri cibernetice din partea organizatiilor guvernamentale sau a altor grupari care actioneaza dupa acest model", a precizat Adrienne Hall, seful centrului de securitate cibernetica al Microsoft.
Atacul Wanna Cry de luna trecuta a afectat cateva sute de mii de calculatoare in toata lumea, inclusiv in Romania, blocand unele calculatoare in scopul obtinerii unor recompense in Bitcoin. Hackerii au folosit unele brese de securitate in sistemul Windows pe care, anterior, le exploatasera si agentii NSA.
Deocamdata, avertismentul lansat de Microsoft pare sa aiba nota sa de mister, nefiind clar daca bresele au fost descoperite de personalul companiei sau evidentiate de alti actori din domeniul securitatii cibernetice.
Unul dintre purtatorii de cuvant ai companiei a admis ca acest avertisment reprezinta "o exceptie care are la baza o perspectiva curenta destul de... mai mult
Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 09:10
Cine credea ca scapa de problemele de securitate odata cu lansarea Windows 8, se insela. In aceasta saptamana, Microsoft va publica primul patch important de securitate pentru nou sau sistem de operare.
Patch-ul de securitate din noiembrie aduce proaspetilor utilizatori ai noului sistem de operare eliminarea catorva vulnerabilitati periculoase care se gasesc in Internet Explorer, Office si NET. framework.
nsa, nu doar Windows 8 este vizat de "reparatii", ci si toate versiunile sistemului de operare al Microsoft, incepand cu mai batranul XP.
Cititi mai multe despre Microsoft publica primul patch de securitate Windows 8 pe Hit.ro mai mult
Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 11:36
Desi mai sunt cateva saptamani pana la lansarea sistemului de operare Windows 8, pe piata au inceput sa apara zvonuri conform carora sistemul este vulnerabil, iar parolele pot fi ghicite cu usurinta.
Explicatia este cat se poate de simpla: Windows pastreaza parola si indiciile aferente intr-un registru. Astfel, daca cineva vrea sa-ti descopere parola, o poate face folosindu-se de indicii, scrie Hit.ro.
Microsoft nu a comentat zvonurile ce vizeaza vulnerabilitatea sistemului de operare Windows 8.
Lansarea sistemului de operare Windows 8 este programata pentru luna octombrie. Aceasta versiune a sistemului a fost implementata pentru a functiona optim pe tablete, precum si pe alte dispozitive cu touchscreen. mai mult
Sambata, 25 August 2012, ora 15:10