Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, pregateste reorganizarea grupului pentru reducerea numarului de divizii si concentrarea pe dispozitive, precum telefoane mobile si tablete, si servicii, au declarat surse apropiate situatiei.
Schimbarile vor da mai multe responsabilitati unor directori precum Satya Nadella, sefa diviziei de servere, Don Mattrick, conducatorul Xbox, Qi Lu, seful diviziei online si Tony Bates, presedintele Skype, transmite Bloomberg.
Directorul dezvoltarii corporatiste si de strategie, Andy Lees, va pleca probabil din companie in lunile urmatoare, au aratat sursele.
Ballmer incearca sa castige cota de piata pe segmentul telefoanelor mobile si tabletelor, anuntand anul trecut o schimbare de strategie pentru concentrarea pe dispozitive IT si servicii pe Internet.
Planurile referitoare la reorganizarea conducerii nu sunt finalizate si ar putea suferi modificari, au precizat sursele.
Una dintre ideile luate in considerare este reducerea numarului diviziilor de la opt la patru. Grupul ar urma sa aiba o divizie pentru companii condusa de Nadella, una de hardware coordonata de Mattrick, una pentru aplicatii si servicii supravegheata de Lu si una pentru sisteme de operare condusa de Terry Myerson, seful Windows phone, si Julie Larson-Green, sefa Windows engineering. Bates va avea la randul sau un rol important in grup, a spus sursa.
Un purtator de cuvant al Microsoft, Peter Wootton, a refuzat sa comenteze. mai mult
Marti, 04 Iunie 2013, ora 10:00
Dezvoltarea serviciilor on-line si a echipamentelor hardware reprezinta noile prioritati ale Microsoft. Prin aceste decizii, CEO-ul Steve Ballmer urmeaza directia care a reusit sa transforme Apple in cea mai mare companie din lume.
"Vor exista momente cand vom construi dispozitive specifice in scopuri anume, precum am facut cu Xbox si recent anuntatul Microsoft Surface", a anuntat Ballmer in scrisoarea sa anuala catre actionari, publicata marti si citata de Reuters.
Noua abordare urmeaza succesul inregistrat de Apple, care a dovedit importanta integrarii software si hardware si a facut ca dispozitivele Windows sa para mai greoaie prin comparatie.
Ballmer, care a preluat functia de CEO de la plecarea lui Bill Gates in 2000, a precizat ca firma isi va continua parteneriatele traditionale cu firme de hardware precum Dell, Samsung sau HTC.
Rolul Microsoft in acest asa-zis "ecosistem" se va schimba. Schimbarea "se va reflecta in modul in care conducem compania, modul in care dezvoltam noi experiente si modalitatea de lansarea pe piata a noilor produse, atat pentru consumatori, cat si pentru companii", a mentionat Steven Ballmer.
Microsoft castiga deja din diverse servicii on-line, precum accesul la servere pentru aplicatiile tip "cloud" sau versiunile on-line ale aplicatiilor Office.
Scrisoarea lui Ballmer sugereaza insa o accelerare a ritmului prin care firma se va indeparta de modelul sau traditional de vanzare a produselor software.
CEO-ul... mai mult
Joi, 11 Octombrie 2012, ora 07:08
Microsoft va raporta pierderi pentru trimestrul al doilea, dupa ce a inregistrat o depreciere contabila de 6,2 mld. de dolari la divizia de servicii online, din cauza performantelor sub asteptari ale companiei de publicitate pe internet AQuantive, cumparata acum cinci ani pentru 6,3 mld. dolari.
Pierderea contabila, non-cash, va trece compania pe pierdere in trimestrul al doilea, incheiat in iunie, potrivit Bloomberg.
Media estimarilor analistilor indica, anterior, un profit net de 5,3 miliarde de dolari pentru companie in aceasta perioada.
Microsoft a cumparat AQuantive in 2007 pentru aproximativ 6,3 miliarde de dolari, incercand sa prinda din urma Google pe piata publicitatii online. Preluarea companiei a fost anuntata la cateva saptamani dupa ce Google a achizitionat DoubleClick, un alt operator de publicitate pe internet.
Tranzactia nu a adus cresterea anticipata la divizia de servicii online a Microsoft, iar pierderile acestor operatiuni nu pot fi recuperate atat de repede cum se astepta cumpania, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei.
Desi preluarea AQuantive nu a avut efectul scontat, Microsoft noteaza ca divizia de servicii online si-a imbunatatit performantele in alte zone, invocand majorarea venitului adus cautarile pe internet si cresterea cotei de piata a motorului de cautare Bing.
Pierdererea operationala a diviziei de servicii online a scazut in primul trimestru al acestui an la 1,45 miliarde de dolari, de la 1,91 miliarde... mai mult
Marti, 03 Iulie 2012, ora 14:10
UPC Business a introdus marti serviciul online Microsoft Office 365, oferind utilizatorilor servicii online de e-mail, colaborare pe documente, conferinte Web si aplicatii Microsoft Office intr-un singur serviciu cloud.
Solutia creata de Microsoft este oferita de UPC Business companiilor mici si mijlocii, cu pana la 50 de angajati.
Utilizatorii UPC pot sa acceseze fisiere de oriunde, de pe orice dispozitiv (PC, tableta, smartphone), pot face schimb de fisiere foarte rapid si pot organiza videoconferinte in format HD.
UPC Business ofera Office 365 impreuna cu orice abonament Business Fiber Power sau cu oricare din cele 4 Pachete Office, care combina serviciile de internet cu cele de telefonie.
Clientii care achizitioneaza unul din aceste servicii primesc gratuit o licenta Office 365 pentru un utilizator, iar pentru fiecare cont suplimentar costul lunar este de 6 euro fara TVA. I
UPC Business este divizia dedicata solutiilor de comunicatii pentru companii. UPC Romania are la nivel national o retea de fibra optica si cablu CATV care acopera peste 80 dintre cele mai importante orase.
UPC Romania are in prezent 1.122.200 de clienti in 200 orase. mai mult
Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 12:40
Google a fost avertizata, marti, de autoritatea de reglementare din Franta sa nu abuzeze de pozitia dominanta pe piata publicitatii prin intermediul serviciilor de cautare online, potrivit Mediafax. Avertismentul se adauga presiunilor exercitate asupra Google de Comisia Europeana, in acelasi domeniu.
Autoritatea franceza antitrust a precizat ca puterea detinuta de Google pe piata nu este, in principiu, rea sau ilegala, dar practicile sale trebui monitorizate atent pentru a se evita un impact anticoncurential.
Comisia Europeana a lansat recent o investigatie oficiala impotriva Google, in timp ce Parlamentul francez discuta introducerea unei taxe de 1% pe veniturile din publicitatea online, numita "taxa Google".
Compania sustine ca nu este o companie dominanta, iar analiza efectuata de autoritatea de reglementare este prea ingusta.
"Publicitatea aosociata cautarii online este doar una dintre optiuni. Daca creste pretul acestei publicitati, furnizorii de publicitate pot cauta alte formate, atat online cat si offline.
Acesta este semnul unei industrii competitive si dinamice", se arata intr-un comunicat al Google. Guy Lougher, avocat la compania de avocatura Pinsent Masons, considera ca pozitia autoritatii franceze antitrust ar putea incuraja companii rivale sa reclame Google ca abuzeaza de pozitia dominanta.
"Google este avertizata oficial ca ar putea fi vulnerabila, in functie de ce actiuni va intreprinde. Incepe sa arate oribil, ca o reluare a cazurilor impotriva... mai mult
Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 01:27