Compania Microsoft este investigata de autoritatile din Statele Unite pentru presupuse fapte de coruptie comise la vanzarea unor produse software in Ungaria.
Investigatia intervine dupa o serie de anchete similare care au vizat parteneri de afaceri ai Microsoft, in 2013, in alte cinci tari.
La inceputul acestui deceniu, compania Microsoft a initiat extinderea pe piete emergente, dar si in tari mai mici, cu venituri medii, precum Ungaria. In unele cazuri, aceste actiuni riscante au generat provocari de tip juridic cu impact asupra reputatiei companiei, afirma surse citate de Wall Street Journal.
Departamentul american al Justitiei, precum si Comisia pentru garantii si tranzactii financiare (SEC), ancheteaza modul in care Microsoft a vandut produse software precum Word si Excel spre firme intermediare din Ungaria, care apoi le-au livrat institutiilor guvernamentale ungare, in perioada 2013-2014, declara surse din cadrul investigatiei citate de WSJ.
Microsoft a vandut unele dintre aceste produse intermediarilor cu preturi reduse, dupa care firmele respective le-au livrat la pretul aproape intreg institutiilor guvernamentale ungare.
Anchetatorii incearca sa afle daca firmele intermediare au folosit diferentele de pret pentru a oferi mita oficialilor guvernamentali.
Compania Microsoft sustine ca a lansat propria investigatie interna, imediat dupa ce a constientizat "potentiale nereguli" in activitatile desfasurate in Ungaria in 2014, conform unui comunicat... mai mult
Vineri, 24 August 2018, ora 09:47
Grupul Microsoft nu este obligat sa predea autoritatilor americane e-mailuri ale clientilor stocate in afara Statelor Unite ale Americii.
Decizia a fost luata de curtea de apel din New York care a judecat un caz in care grupului i se cerea sa ofere autoritatilor din SUA e-mailuri ale clientilor stocate in Irlanda, in cadrul unei investigatii legate de droguri.
Aceasta decizie poate influenta securitatea datelor in intreaga industrie IT din SUA, relateaza Bloomberg.
Hotararea de joi inverseaza o alta decizie, din 2014, potrivit careia Microsoft ar fi trebuit sa predea mesajele unui suspect de trafic de droguri. ...citeste mai departe despre "Microsoft nu este obligat sa dea autoritatilor americane e-mailurile clientilor stocate in afara SUA" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 15 Iulie 2016, ora 12:10