Noul sistem de operare Windows 11, lansat joi de Microsoft, aduce utilizatorilor noi instrumente ce faciliteaza munca si sporesc capacitatea de a efectua mai multe sarcini simultan, cu accent pe lucrurile importante, se arata intr-un comunicat al companiei producatoare.
Astfel, in meniul noii platforme apar Snap Layouts, Snap Groups si Desktops - functii noi, concepute pentru a ajuta utilizatorii sa-si organizeze ferestrele de lucru si sa-si optimizeze ecranul. In plus, prin intermediul functiei Desktops, acestia pot crea desktopuri separate pentru fiecare tip de activitate, pe care le pot personaliza apoi dupa bunul plac - desktopuri pentru munca, gaming sau scoala.
La capitolul design, Windows 11 aduce o stare de control, calm si confort, pornind de la noul buton de Start si taskbar pana la fiecare sunet, font si iconita.
In plus, noua functie de Chat din Microsoft Teams va fi integrata in Taskbar, iar utilizatorii se vor putea conecta instantaneu prin text, voce, chat sau video cu oricare dintre contactele lor, de oriunde, indiferent de platforma sau dispozitiv, pe Windows, Android sau iOS. Mai mult, daca persoana cu care incearca sa ia legatura nu a descarcat aplicatia Teams, conexiunea poate fi realizata prin intermediul SMS-ului bidirectional.
"Windows 11 se adreseaza si gamerilor, gaming-ul fiind dintotdeauna o parte fundamentala a Windows-ului. Astazi, sute de milioane de oameni din intreaga lume joaca jocuri pe Windows si interactioneaza astfel cu cei... mai mult
Joi, 24 Iunie 2021, ora 21:22
Microsoft a finalizat preluarea ZeniMax, compania mama a publisherului de jocuri video Bethesda, pentru 7,5 miliarde de dolari in numerar, cea mai mare achizitie in domeniul jocurilor efectuata vreodata de Microsoft, transmite Reuters.
Achizitia, anuntata in luna septembrie a anului trecut, eclipseaza suma de 2,5 miliarde de dolari platita de Microsoft pentru preluarea Mojang, dezvoltatoarea Minecraft, in 2014.
Finalizarea preluarii Bethesda are loc la cateva zile dupa ce Uniunea Europeana si Comisia pentru bursa si valori mobiliare din Statele Unite si-au dat acordul pentru tranzactie.
Bethesda este o companie recunoscuta pe piata jocurilor video, avand in portofoliu jocuri precum Fallout, The Elder Scrolls si Doom.
Intr-o postare pe blog publicata marti, Microsoft a confirmat zvonurile ca unele jocuri noi ale Bethesda vor fi disponibile exclusiv pe consola Xbox si pe PC-urile cu sistemul de operare Windows.
In acest fel, Microsoft va concura mai puternic Sony.
Ambele companii au lansat anul trecut console de jocuri de generatie noua, sperand sa atraga jucatorii cu imbunatatiri mari ale sistemelor mai vechi.
Cu Bethesda, Microsoft spera sa dezvolte serviciul pe baza de abonament Xbox Game Pass incluzand in oferta sa catalogul de titluri al acestei companii, care isi are sediul in Rockville, Maryland.
Citeste si:
VIDEO Doi tineri din Bucuresti, gasiti inghetati pe o banca de pe un bulevard: "Nu erau foarte coerenti"Marturia uneia dintre... mai mult
Miercuri, 10 Martie 2021, ora 07:36
Microsoft a recunoscut joi ca hackerii din spatele atacului cibernetic masiv care a vizat sistemele executivului american si companiile private au patruns mai profund in reteaua sa decat a dezvaluit pana acum, informeaza AFP.
Acesti hackeri, suspectati de legaturi cu Rusia de catre autoritatile americane, au avut acces la codul informatic (codul sursa), un element important pentru sistemul companiei, prin piratarea contului unui angajat, a informat grupul in o postare pe blog.
Atacul, care a fost mai profund decat crezuse initial Microsoft, nu a compromis sau modificat niciunul dintre software-urile sale, asigura compania.
"Am detectat o activitate neobisnuita la cateva conturi interne si dupa verificare am constatat ca un cont a fost folosit pentru a vizualiza codul sursa", a scris Microsoft pe blogul sau de securitate.
"Contul nu avea permisiunea de a modifica codul sau sistemele de inginerie si ancheta noastra a confirmat ulterior ca nu au fost facute modificari. Aceste conturi au fost examinate si modificate", se clarifica in continuare.
Potrivit Microsoft, acest lucru "nu a pus in pericol securitatea serviciilor noastre sau a datelor clientilor, dar vrem sa fim transparenti si sa impartasim ceea ce am invatat pe masura ce luptam cu ceea ce credem ca este un actor statal foarte sofisticat".
Microsoft identificase anterior "aplicatii SolarWinds daunatoare" in sistemele sale.
Atacul cibernetic a inceput in martie, potrivit rapoartelor guvernului... mai mult
Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 07:35
Un fost inginer software Microsoft, originar din Ucraina, a fost condamnat la 9 ani de inchisoare pentru ca a furat peste 10 milioane de dolari sub forma unui credit pentru magazinul online Microsoft.
Volodymyr Kvashuk a lucrat din 2016 pana in 2018, atributiile lui fiind sa plaseze comenzi online. Cu toate acestea, a facut operatiuni in fals. In mod normal, software-ul pe care lucra trebuie sa impiedice automat expedierea de produse catre persoane care lucrau in companie, precum Kvashuk. Cu toate acestea, programul nu a blocat achizitionarea cadourilor virtuale, potrivit arstechnica.com.
Astfel, barbatul in varsta de 26 de ani a descoperit ca isi poate folosi contul pentru a cumpara credit din magazine si pentru a-l folosi ca sa isi cumpere produse. A inceput cu un abonament Office si cateva placi grafice. Observand ca nimeni nu a sesizat, a inceput sa comande produse mult mai scumpe.
Asa a inceput sa sustraga credit de la Microsoft, pe care l-a revandut online pentru bitcoin, pe care l-a incasat, mai apoi, folosind Coinbase.
Procurorii americani sustin ca a castigat peste 2,8 milioane de dolari, pe care i-a folosit pentru a-si cumpara o Tesla, in valoare de 160.000 de dolari, dar si o casa pe malul marii, de 1,6 milioane de dolari.
Kvashuk a fost obligat sa restituie 8,3 milioane de dolari, desi pare putin probabil sa poata face asta vreodata. Guvernul spune ca poate fi deportat dupa ce isi ispaseste pedeapsa.
Citeste si: Judecatorii confisca 1.300.000... mai mult
Miercuri, 11 Noiembrie 2020, ora 22:07
Microsoft isi depoziteaza serverele sub apa in cadrul unui program test. Motivul este legat de protectia acestora si testarea in mediul acvatic, precizeaza CNN.
Potrivit celor de la Microsoft, azotul, care este mai putin coroziv decat oxigenul, si absenta interactiunii cu serverele respective ar face ca centrul de date sa fie mai fiabil sub apa.
Temperaturile de pe fundul marilor ar actiona ca auto-racire a componentelor hardware care s-ar realiza mult mai bine decat daca centrele de date ar fi operate pe uscat.
De altfel, Microsoft a scos al doilea centru de date subacvatic din Marea Nordului, in apropiere de Scotia. In primavara lui 2018, Microsoft a amplasat un centru de date la 50 de metri sub apa. Centrul de date a fost scos pentru a vedea in ce stare este serverul.
"Am fost destul de impresionati de cat de curat era, de fapt", a spus Spencer Fowers, membru principal al personalului tehnic al grupului de cercetare Microsoft pentru proiectele speciale.
Acesta este cel de al doilea proiect al celor de la Microsoft de plasare a serverelor companiei in medii acvative, dupa ce in august 2016 un astfel de centru de date a fost pus sub apa in Pacific, in apropierea coastei Californiei. ...citeste mai departe despre "Microsoft isi depoziteaza centrele de date pe fundul marilor" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 19 Septembrie 2020, ora 19:00
Infractiunea de spalare de bani exista si a fost savarsita de milionarii Dinu Pescariu si Claudiu Florica, dar procesul deschis de DNA impotriva acestora inceteaza ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale.
Suma de bani supusa procesului "de albire" ce a facut obiectul infractiunii de spalare de bani, in cuantum de 22.787.515 de dolari, va fi confiscata.
Astfel poate fi sintetizata decizia judecatorului de la Tribunalul Bucuresti care pe 24 martie a decis incetarea procesului penal fata de milionarii Claudiu Florica si Dinu Pescariu, judecati pentru spalare de bani intr-unul dintre dosarele separate din ancheta Microsoft, deoarece a intervenit prescriptia raspunderii penale.
Potrivit minutei instantei, judecatorii au decis confiscarea mai multor sume de bani: 10.858.479 de dolari- de la Claudiu Florica, 10.858.479 de dolari- de la Dinu Pescariu si 1.070.557 de dolari de la afaceristul Dragos Serban Stan (implicat in tranzactiile financiare din acest caz, a primit clasare de la DNA - n.red.).
Judecatorii au mentinut in acest dosar masurile asiguratorii dispuse de procurorii DNA pe conturi bancare, bunuri mobile si imobile. Dinu Pescariu si Claudiu Florica au declarat apel impotriva acestei decizii, potrivit portalului instantei.
O parte dintre declaratiile -cheie din acest dosar, o parte date de martori protejati, probe esentiale in acest dosar, la final. Informatiile din acest articol sunt din motivarea deciziei Tribunalului Bucuresti, care a... mai mult
Luni, 24 August 2020, ora 00:08
Aflate sambata intr-un stadiu avansat, negocierile dintre Microsoft si ByteDance au fost intrerupte dupa o declaratie a presedintelui american.
Povestea platformei sociale dezvoltate de chinezii de la ByteDance in Statele Unite a avut sambata parte de un "twist" demn de un thriller. Aflata la un pas sa cumpere TikTok, Microsoft a pus, brusc, pauza negocierilor.
Decizia gigantului american a fost determinata de o declaratie, facuta tot ieri, la bordul Air Force One, de catre presedintele Donald Trump. Intrebat despre situatia TikTok, acesta a spus ca prefera blocarea acesteia, decat ca o companie americana sa cumpere operatiunile din Statele Unite ale TikTok.
Imediat dupa ce declaratia a ajuns in presa, Microsoft ar fi intrerupt negocierile cu ByteDance, producatorul TikTok.
Fara interventia lui Trump, cele doua parti ar fi putut ajunge pana luni deja la un acord, sustin surse care au cunostinte legate de negocieri.
Ambele parti au fost luate prin surprindere de declaratia presedintelui. La negocieri ar fi participat de la bun inceput si reprezentanti ai administratiei prezidentiale, care ar fi indicat ca totul va fi in regula cata vreme TikTok va avea in Statele Unite un proprietar american.
Negocierile sunt, deocamdata, doar intrerupte. Reprezentantii celor doua parti spera, insa, la o razgandire a presedintelui. ...citeste mai departe despre "Microsoft a intrerupt negocierile pentru TikTok din cauza presedintelui Trump" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 02 August 2020, ora 07:55
Microsoft a lansat, recent, o serie de actualizari de pentru a corecta cateva vulnerabilitati descoperite in biblioteca Windows Codecs, care au afectat mai multe versiuni Windows 10 si Windows Server, scrie producatorul de solutii de securitate, Eset, pe blogul din Romania.
Potrivit expertilor, actualizarea remediaza doua bug-uri de executie a codului la distanta in biblioteca Windows Codecs, unul dintre acestea fiind evaluat drept "critic".
"Marti, 1 iulie 2020, Microsoft a lansat o serie de patch-uri de securitate de urgenta pentru a corecta cateva vulnerabilitati grave in biblioteca Windows Codecs, care au afectat mai multe versiuni Windows 10 si Windows Server. Indexate ca CVE-2020-1425 si CVE-2020-1457, cele doua defecte de executie a codului la distanta (RCE) sunt considerate "critice" si respectiv, "importante". Ambele lacune de securitate au legatura cu modul in care Microsoft Windows Codecs Library gestioneaza obiectele din memorie", noteaza sursa citata.
In viziunea specialistilor, un atacator care poate exploata CVE-2020-1425 "ar putea obtine informatii pentru a compromite in continuare sistemul utilizatorului".
Reprezentantii Microsoft, citati de Eset, au sustinut ca exploatarea fiecarei vulnerabilitati "necesita ca un program sa proceseze un fisier de imagine special conceput".
Actualizarile sunt implementate automat prin Microsoft Store, nu prin Windows Update, iar clientii nu trebuie sa implementeze nicio masura suplimentara pentru a primi... mai mult
Luni, 06 Iulie 2020, ora 06:30
Microsoft a lansat initiativa privind reducerea emisiilor de carbon, la inceputul anului, cu obiectivul de a le scadea la zero pana la sfarsitul acestui deceniu.
Desi, intre timp, COVID-19 ne-a schimbat complet viata, problemele de sustenabilitate au ramas la fel de urgente si de importante.
De aceea, Microsoft anunta cel de-al doilea pas in eforturile companiei de sustenabilitate pentru 2020, concentrandu-se pe pastrarea si protejarea biodiversitatii si a sanatatii ecosistemelor lumii.
Natura si beneficiile pe care le ofera oamenilor stau la baza economiei globale, a culturii noastre si a experientei umane generale. Depindem de aerul curat, de apa, de alimente, medicamente, energie si de materialele de constructie pe care natura le ofera, insa aceste ecosisteme sunt amenintate sau sunt deja in declin.
Protejarea naturii in beneficiul generatiilor actuale si viitoare este una dintre cele mai mari provocari ale umanitatii. Utilizarea tehnologiei pentru a sprijini acest efort global este provocarea noastra.
Noua initiativa de biodiversitate a Microsoft are mai multe aspecte. Poate cel mai important, isi propune sa imbine datele si tehnologia digitala intr-un program ambitios care sa stranga date de mediu din intreaga lume si sa le puna la lucru intr-un nou "Computer Planetar".
In plus, Microsoft va intreprinde noi activitati pentru a permite partenerilor si clientilor sa utilizeze rezultatele pentru a lua decizii de mediu mai bune in activitatile lor... mai mult
Luni, 27 Aprilie 2020, ora 13:26