Coronavirusul le-a dat o idee noua hotilor. Mai nou, cunoscuta metoda de inselaciune "accidentul" s-a transformat in metoda "COVID". Un barbat din Iasi a reusit sa pacaleasca mai multe batrane ca rudele lor sunt infectate si au nevoie de bani.
Barbatul ar fi pacalit mai multe persoane cu suma totala de 100.000 de lei, insa politistii banuiesc ca ar mai fi si alte persoane implicate in acest caz. Barbatul a reusit, in aproximativ o luna, sa convinga mai multe persoane din Iasi ca rude ale lor sunt infectate cu noul coronavirus si sunt internate in spital, in stare foarte grava, scrie Observator.
Barbatul incerca sa convinga victimele ca rudele lor au nevoie de tratament de specialitate sau de aparatura medicala pentru a primi oxigen. Pentru toate acestea, victimele erau puse sa trimita sume importante de bani.
Suspectii au reusit sa obtina acesti bani de la victime dupa ce le tineau la telefon chiar si mai bine de o ora, pentru ca victimele sa nu apuce sa verifice daca este adevarat ceea ce spuneau suspectii la telefon.
Anchetatorii spun ca victimele erau, in special femeile in varsta.
Unul dintre suspecti a fost prins in cursul zilei de duminica si, intre timp, magistratii au aprobat mandatul de arestare preventiva emis pe numele sau.
Ancheta continua in acest caz pentru ca exista informatii conform carora ar fi mai multi suspecti care puneau in practica aceasta inselaciune.
Citeste si:
Metoda de inselaciune COVID-19. Cum au reusit cativa detinuti... mai mult
Luni, 07 Decembrie 2020, ora 14:55
De peste o luna, Romania se afla oficial in carantina. O perioada intensa, in care timpul parca s-a dilatat si a trecut mai greu. Totodata, intr-o perioada relativ scurta, s-au strans sute sau chiar mii de initiative create si gandite pentru umanitate.
De la initiative personale sau locale, pana la actiuni in masa ale marilor companii, care au schimbat comportamente, au creat conditii mai bune si au adus resurse vitale supravietuirii intr-o perioada ca aceasta.
Suntem obisnuiti sa ne concentram atentia pe partile negative ale situatiei si cu greu ne dam cu un pas in spate, pentru o privire de ansamblu. Dar lucrurile bune se intampla. Si sunt mai aproape de noi decat ne imaginam.
Un exemplu este BCR-InnovX, programul de accelerare a afacerilor din tehnologie, unul dintre putinele care continua programul stabilit la inceputul anului, 100%/integral online, si chiar se extinde.
BCR-InnovX si-a marit numarul de startup-uri pe care le accepta in programul de incubare si a prelungit data de inscriere pana pe 30 aprilie, pentru antreprenorii care au solutii tehnologice pentru contextul pandemiei.
Tehnologia este un foarte bun agregator de fapte bune, mai ales in contextul actual, lucru dovedit chiar de startup-urile devenite Alumni ai programului BCR-InnovX.
Acestea au finalizat in 2019 programul de accelerare, iar anul acesta se numara printre companiile care au venit cu solutii la problemele create de COVID-19.
Startup-uri mai mici sau mai mari, cu resurse... mai mult
Marti, 28 Aprilie 2020, ora 15:52