Instabilitatea creata de pandemie este tot mai mare, in acest context initierea unui business in antreprenoriat si calea freelancingului par solutii logice de evolutie.
Pare tentant, insa contextul actual nu este cel mai favorabil, totusi, afacerile pornite in aceste momente pot deveni de succes, sau dimpotriva, esec din fasa.
Lucrurile sunt mai clare si mai line, cand in ecuatie intervin profesionistii. Pentru a facilita interactiunea cu mentorii in antreprenoriat, compania independenta de streaming Bizilive TV a lansat MentorsHub, o miniserie de emisiuni suport, menita sa ii orienteze pe antreprenori si freelanceri in afaceri.
MentorsHub - primul format live care incurajeaza ideile indraznete
Miniseria are numerosi invitati cu experienta in domeniu care doresc sa ii ajute pe cei care au curajul de a porni o afacere. MentorsHub prezinta modele de succes, propune sesiuni interactive de Business Coaching si mentorat, si vine cu studii de caz concrete. Fiecare parte a emisiunii este conceputa sa incurajeze, sa ii determina pe cei ce "stau pe ganduri" sa ia deciziile potrivite.
Emisiunile sunt grupate inteligent, pentru a motiva. Antreprenori descopera solutii de dezvoltare a afacerilor, idei si povesti de viata. Povesti ale unor business-uri devenite de succes pornite de la zero, de oameni indrazneti. Miniseria MentrosHub aduce mai aproape de antreprenori, tineri si freelanceri solutii de dezvoltare personala dar si povesti de viata care contribuie activ... mai mult
Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 19:02
101 idei din 15 orase din Romania au aplicat in competitia Future Makers - Solutii COVID-19, a Social Innovation Solutions si Coca-Cola in Romania si juriul a ales pe aceia care vor primi sprijin financiar, mentorat si acces la retele de experti care sa poata ajuta dezvoltarea lor rapida.
Castigatorul premiului de 10.000 de euro si sustinere in implementare este platforma VecinulTau.ro, care conecteaza voluntarii din proximitate cu persoane care au nevoie de ajutor pentru a face cumparaturile de alimente, de medicamente sau cu plimbarea animalului de companie.
Cei care au nevoie, sau rudele acestora, introduc domiciliul persoanei, iar site-ul va genera voluntarii inscrisi pe platforma, pe o raza de 1 km si datele lor de contact.
Livrarea, plata si listele de cumparaturi sunt stabilite intre ei, iar site-ul va oferi recomandari clare si vizibile de bune practici in termen de livrare si de securitate sanitara.
Modelul a fost deja validat cu cateva sute de voluntari, inscrierea si utilizarea platformei sunt complet gratuite, si premiul ii va ajuta sa se extinda rapid, sa includa mai multe modalitati de ajutor si sa ramana o forma activa de vecinatate si dupa criza.
"Am fost impresionati de viteza cu care comunitatile s-au mobilizat, multe dintre ideile primite ajuta deja, pornite cu resurse zero, sau investitii ale voluntarilor.
Donare de sange, sprijin virtual pentru gravide, acompaniere pentru copii cu cancer si multe idei care revitalizeaza ideea de... mai mult
Luni, 13 Aprilie 2020, ora 11:39
Plant an App, startup romanesc specializat in low-code, ce a dezvoltat o platforma pentru crearea de aplicatii dedicate companiilor, a participat pe 26 martie la Demo Day, sesiunea de pitch-uri finale a acceleratorului de business 500 Startups.
La eveniment au participat peste 1.600 de investitori din intreaga lume. In urma acestei experiente, echipa Plant an App vine cu o serie de sfaturi si recomandari pentru antreprenorii romani.
Data fiind situatia creata de pandemia COVID-19, acceleratorul de business 500 Startups din San Francisco, Statele Unite ale Americii, a decis anularea evenimentului fizic Demo Day si mutarea acestuia in online, prin editia Digital Demo Day.
Aceasta a fost o metoda prin care investitorii si startup-urile participante sa continue sa interactioneze. Sesiunea a fost accesibila prin Facebook si YouTube atat pentru investitori, cat si pentru publicul larg, prin transmitere live.
Unicitatea evenimentului a venit si din faptul ca experienta prezentarilor in regim de live stream a fost completata de cea de interactiune realizata in spatiul digital cu ajutorul aplicatiei Slack.
Investitorii au fost invitati intr-un domeniu de Slack dedicat, avand acces liber pentru a naviga in orice canal public, alocat fiecarui startup participant.
Astfel, startup-urile s-au putut prezenta similar unui eveniment fizic, cu un "stand" unde au fost expuse atat materiale de informare si detalii importante despre companie, cat si construirea unei... mai mult
Luni, 06 Aprilie 2020, ora 12:30
Ajuta, ca sa fii ajutat! Implica-te, pentru binele tuturor si al tau! Acesta devine motto-ul uneia dintre cele mai complicate perioade, create de pandemia virusului COVID-19 la nivel mondial, nu doar din punct de vedere al sanatatii colective si individuale, ci si al mediului economic.
"Impreuna vom reusi sa trecem cu bine prin aceasta noua provocare", spune antreprenorul si business mentorul Cristian Onetiu, care a lansat un apel pentru antreprenorii romani de a identifica impreuna solutiile practice imediate si pe termen lung de depasire a crizei economice care debuteaza acum.
Pornind de la aceste principii, investitorul de la "Imperiul Leilor" initiaza mai multe webinarii gratuite si programe dedicate antreprenorilor.
In aceste zile, el a creat programul de informare si restructurare a mediului afacerilor ScaleUp TaskForce, prin care isi doreste ca alaturi de alti antrenori romani din platforma ScaleUP 1.000 sa ajute cat mai multe companii sa treaca cu bine peste criza economica.
Urmatorul pas va fi dedicat tuturor antreprenorilor, din toate zonele de business si va avea loc joi, 26 martie, in cadrul Webinarului gratuit "Scoate-ti afacerea din criza!", la care inregistrarile se pot face incepand de astazi.
"Evenimentele pe care le traim anunta, fara indoiala, o criza ce se arata lunga si periculoasa.
Suntem in autoizolare, dar asta nu inseamna ca nu lucram activ la planurile de crestere si restructurare a organizatiilor noastre si ale altora.
In... mai mult
Marti, 24 Martie 2020, ora 15:26
Visa (NYSE:V) a gazduit recent competitia Visa Everywhere Initiative: Editia globala pentru femei, dedicata pentru prima data organizatiilor din intreaga lume cu cel putin o femeie fondator sau co-fondator, care dezvolta solutii pentru a raspunde provocarilor sociale si de business existente la nivel global.
Noua competitie globala a scos in evidenta milioanele de femei lider in domeniile business si impact social, dar subreprezentate, carora le-a fost trasata sarcina de a rezolva o provocare in domeniile FinTech si - pentru prima data - Impact Social pentru sansa de a castiga 100.000 de euro per provocare, precum si acces la mentorat, la produsele si programele Visa si expunere la comercianti cheie. Aproape 1.300 de organizatii au aplicat la acest program.
Chiar in debutul Cupei Mondiale de Fotbal Feminin FIFA din Franta 2019™, 12 finaliste din 6 regiuni si-au prezentat solutiile inovatoare in fata unui juriu. Doua finaliste, Tez Financial Services din Pakistan, reprezentata de cofondatoarea Naureen Hyat, si Green Girls Organization din Camerun, reprezentata de fondatoarea Monique Ntumngia, au fost declarate castigatoare ale celor doua categorii ale competitiei: FinTech si, respectiv, Impact Social.
"Pe masura ce ponderea femeilor antreprenor creste la nivel mondial, Visa ofera o voce puterii colective a femeilor care genereaza impact in economia globala, miscand roata motrice a inovatiei de jos in sus - si vom continua sa facem acest lucru prin investitii si... mai mult
Joi, 04 Iulie 2019, ora 13:29
Lansam un apel catre toate antreprenoarele! Pentru a onora Ziua Internationala a Femeii, Visa (NYSE: V) lanseaza initiativa Visa Everywhere Initiative: Editia globala pentru femei, prin care isi exprima sustinerea pentru antreprenoriatul feminin.
Programul global invita antreprenoarele din intreaga lume sa intre in competitiile FinTech si Impact Social pentru sansa de a castiga cate 100.000 de dolari la fiecare dintre cele doua provocari. Programul se va incheia cu un eveniment care va avea loc la debutul Cupei Mondiale de Fotbal Feminin FIFA din Franta 2019™.
"Peste 163 de milioane de femei din intreaga lume si-au deschis propria afacere in ultimii cinci ani, insemnand pana la 37% din forta de munca. Antreprenoriatul feminin este in crestere si Visa este hotarata sa inspire si alte femei sa depaseasca barierele cu ajutorul platformelor precum Visa Everywhere Initiative," a declarat Lynne Biggar, Director Marketing si Comunicare in cadrul Visa.
Inca din 2015, Visa Everywhere Initiative (VEI) a venit cu solutii vizionare pentru viitorul comertului si al platilor.
Programul se deruleaza la nivel regional in 75 de tari si a acordat premii in bani, mentorat si acces la clientii si partenerii Visa unui numar de peste 70 de startup-uri importante.
Acum, in premiera, programul va trece de la evenimente regionale la un program global, axat pe FinTech si Impact Social pentru a aduce in lumina reflectoarelor milioanele de femei lideri in afaceri, care nu beneficiaza... mai mult
Vineri, 08 Martie 2019, ora 14:07
O idee de afacere este ca o mina de aur pe care, daca nu o exploatezi tu acum, cu siguranta o va exploata altcineva in curand. Dar stii ce trebuie sa faci ca sa intri in afaceri cu ideea ta? De unde sa incepi? Este sustenabila propunerea ta? Si, nu in ultimul rand, ai bani pentru a o pune in practica?
Din fericire, astazi exista oameni care te invata, pas cu pas, ce trebuie sa faci pentru a atinge succesul.
Adina Cretu este unul dintre acesti oameni care se ocupa impreuna cu echipa ei de fiecare antreprenor dornic sa invete sa faca afaceri de succes. Ea coordoneaza Startarium, "Orasul Antreprenorilor": o platforma cu peste 28.000 de utilizatori, aproape 3.000 de idei de business si finantari de aproape 400.000 de euro.
Haideti sa vorbim, pentru inceput, despre initiativa Startarium. Ce este ea si cum a luat nastere?
Startarium este cea mai complexa platforma de educatie si suport pentru antreprenori la inceput de drum.
Este o initiativa aparuta in zona in care misiunile a doua organizatii s-au integrat intr-un mod coerent: pentru ING, care a avut ideea acestei platforme, este un proiect de CSR, care urmareste sa educe antreprenorii si sa le ofere resurse utile la inceput de drum, care depasesc cu mult zona de finantare.
Pentru Impact Hub, care a transformat aceasta idee in realitate, Startarium vine in completarea misiunii lor.
Cu ajutorul tehnologiei, pot astfel sa faca accesibile unui numar mult mai mare de antreprenori tot know-how-ul, comunitatea... mai mult
Joi, 28 Februarie 2019, ora 10:54
Nu te intreb de ce te-ai lansa in antreprenoriat. Nu te intreb daca ai identificat resursele pentru a incepe o afacere la care te gandesti.
Te intreb doar daca intelegi ce urmeaza sa faci si ai taria de caracter sa treci prin presiuni de diverse feluri. Din izvorul nesecat de intelepciune a inaintasilor, iti voi transmite sfaturi care pot fi gardienii tai impotriva riscurilor de tipul celor care i-au cocosat pe antreprenorii romani din ultimii 15 ani:
1. In contextul economiei actuale, nu incepe o mica afacere intr-un domeniu pe care nu il stapanesti tu. Nu te poti baza pe angajati daca nu vei sti tu sa lucrezi cu ei, daca nu esti in mijlocul lor, zilnic.
2. Inainte sa incepi o afacere proprie angajeaza-te macar intr-o firma asemanatoare: experimenteaza, invata, implica-te, alege-ti mentorii cu cunostinte in domeniu, fii atent la riscuri, la tipologii de profesionisti in domeniu dar si de clienti, invata tehnologiile, fluxurile, legislatia specifica, obligatiile legale, relationarile, tot ce te-ar face mai competent ca antreprenor.
3. Pe cat posibil nu te asocia, sau doar daca este neaparat necesar, gaseste unul sau maxim doi asociati cu care sa fii complementar, dar nu la egalitate de actiuni. In asocierile specifice culturii noastre: se iau greu decizii, se ajunge des la contradictii, se disociaza interesele firmei dupa cele personale, in dauna afacerii.
4. Nu porni o afacere in care tu esti doar investitor, neimplicat operational; antreprenorul este... mai mult
Miercuri, 29 August 2018, ora 10:57
Evenimentul "Afaceri din pasiuni" este destinat potentialilor antreprenori cu idei bune si curaj, care vor sa le transforme pe acestea intr-un business de viitor.
Pe 11 octombrie, viitorii antreprenori ii pot avea ca mentori pe Dragos Anastasiu (presedinte Eurolines, membru al juriului din cadrul emisiunii "Arena Leilor"), Camelia Sucu (manager Class Living), Mihaela Radulescu (manager Innerout, companie de branding si imagine), Alice Nastase (owner Revista Tango, lider si formator de opinie), Rucsandra Hurezeanu (manager Ivatherm), Doru Panaitescu (antreprenor, proprietar al unei miniretele de site-uri specializate/de nisa) si Andrada Sas (moderator).
Intr-o atmosfera relaxata si prietenoasa, acestia vor discuta cu participantii despre cat de important este sa faci cu pasiune ceea ce faci, cum sa iti dezvolti o afacere de succes, care sunt riscurile si oportunitatile inceputului de drum, tips & tricks in afaceri, si multe altele.
Cei care cauta o noua directie in cariera pot gasi raspunsuri pe 11 octombrie la "Afaceri din pasiuni" (hotel Marshal Garden, Bucuresti).
Pentru inscrieri si detalii, cei interesati pot accesa http://afaceri.accendotraining.ro/ mai mult
Joi, 03 Octombrie 2013, ora 16:39