Rezultatul actiunilor noastre este la fel de important ca reactia noastra la acestea. Confruntati cu esecul, unii oameni se lasa urmariti de nereusita, in timp ce altii il folosesc ca pe un prilej de invatare.
Unii incremenesc intr-o gandire fixa, in timp ce ceilalti vad oportunitatea cresterii.
De altfel se spune ca atunci cand vei invata sa primesti esecul ca pe o oportunitate te afli pe drumul cel bun, cel al cunoasterii si progresului.
Un lider cu mentalitate de crestere a depasit etapa fricilor si primeste esecul ca pe o provocare sau pe ca o experienta menita sa il ajute sa depaseasca orice obstacol.
Efectul pozitiv al mentalitatii de crestere in cadrul companiilor
Aceasta diferenta apare si in cazul companiilor. Unele dezvolta culturi organizationale predispuse la status quo, iar altele la evolutie si schimbare.
Sunt companii pentru care unii angajati sunt resurse iar altii talente, in timp ce pentru alte companii toti angajatii sunt talente.
Primele definesc o mentalitate fixista, care-i privilegiaza pe cei identificati ca talente. Celelalte demonstreaza ca au incredere in potentialul fiecarui angajat de a se dezvolta.
Dupa cum arata o cercetare a Harvard Business Review, incurajati de increderea investita in ei, angajatii din companiile care-i considera pe toti ca avand potential sunt cu 47% mai increzatori in colegii lor, 34% din ei sunt mai responsabili si mai implicati si 49% spun ca inovatia este sustinuta de compania in care lucreaza.... mai mult
Joi, 25 Ianuarie 2018, ora 16:41