Cand cumparati un laptop, sunteti bombardat cu multe specificatii hardware diferite, inclusiv procesor, stocare, memorie si multe altele. Pentru cei dintre voi care nu sunt priceputi la computer, acest lucru poate fi destul de confuz. RAM este una dintre cele mai importante piese hardware pe care un laptop o are. Si memoria interna este la fel de importanta, intrucat ne ajuta sa stocam toate fisierele si programele utilizate. Deci, de cata memorie RAM si memorie interna ai nevoie pentru laptopul tau?
Ce este RAM?
RAM, sau memoria cu acces aleatoriu, este adesea numita pur si simplu RAM sau chiar memorie. Din cauza acestui termen, este adesea confundat cu stocarea. Stocarea este asigurata de unitatea de hard disk sau de alt mediu de stocare cu memorie statica. In cele mai multe cazuri, acestea sunt unitati cu SSD sau HDD. Acestea sunt complet diferite de RAM!
Pentru a accelera lucrurile, fisierele la care lucrati sunt incarcate in RAM, deoarece este mult mai rapid decat mediul de stocare. Dar laptopul tau nu incarca totul deodata. Incarca doar ceea ce are nevoie pentru a functiona in acest moment. Odata ce nu mai este necesar, computerul il va sterge din memorie, astfel incat sa poata fi folosit pentru altceva.
De ce configuratie RAM ai nevoie?
Astazi exista patru configuratii tipice vazute in notebook-uri pentru memoria lor si totul se reduce la dimensiune. Exista patru dimensiuni de baza:
4 GB - Astazi, aceasta suma se gaseste in general in majoritatea... mai mult
Duminica, 05 Decembrie 2021, ora 09:00
Cardurile de memorie sunt cea mai simpla modalitate de a stoca in siguranta orice fisier de care ai nevoie, indiferent daca e vorba despre documentele de la locul de munca sau despre arhiva personala de poze si clipuri video. Iar daca nu ai avut pana acum nicio problema cu cardul de memorie, inseamna ca te numeri printre cei norocosi.
Nu sunt putini cei care au deschis calculatorul, au introdus cardul de memorie si, spre dezamagirea lor, singurul lucru afisat a fost o eroare sau, mai rau, un spatiu de memorie complet gol.
Daca vrei sa te asiguri ca nu risti sa ajungi in aceasta situatie, atunci este bine sa stii cateva lucruri esentiale despre stocarea in deplina siguranta a oricarui tip de fisier pe un card de memorie:
Foloseste un card de memorie si un cititor de calitate
La fel ca in cazul oricarui alt obiect, cat platesti, atat primesti. Altfel spus, un card de memorie ieftin este mult mai expus defectiunilor si erorilor.
Daca tii la documentele tale, atunci nu strica sa investesti in carduri de calitate, cu suficient spatiu de stocare. Acestea sunt compatibile cu mai multe tipuri de device-uri, sunt rezistente si sansele de a avea probleme cu ele sunt mai mici.
Daca folosesti un cititor de carduri de memorie, asigura-te ca acesta este fabricat de acelasi producator al cardului, pentru a scadea riscul aparitiei oricarei erori.
Formateaza cardul in camera foto
De fiecare data cand transferi si golesti cardul de memorie al camerei tale foto in... mai mult
Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 15:14
SUA vor sa incaseze sumele rezultate din vanzarea volumului "Permanent Record", publicat recent de Edward Snowden. Acesta descrie in carte mecanismul prin care serviciile secrete americane aduna date la nivel global.
In 2009, cand a inceput sa lucreze pentru serviciul secret american NSA, specialistul in calculatoare Edward Snowden avea 26 de ani. In cartea sa "Permanent Record", el numeste jobul sau la "cea mai importanta agentie de informatii din SUA" drept o "meserie de vis". Dar el descrie, de asemenea, cum a descoperit "Stellarwind" (Vant Stelar) in timpul activitatii sale pentru NSA, "cel mai intunecat secret al NSA".
Programul "Stellarwind" a fost lansat de Statele Unite dupa atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Snowden observa ca, spre deosebire de afirmatiile oficiale, programul nu s-a incheiat niciodata, ci a devenit un instrument de "supraveghere in masa" pentru NSA: "Tehnologia nu mai era folosita pentru apararea Americii, ci pentru controlarea Americii", scrie Snowden.
Ministerul de Justitie al SUA a anuntat ca nu intentioneaza sa stopeze raspandirea volumului recent aparut al lui Snowden. In schimb, sumele care ar reveni autorului din vanzarea cartii ar urma sa ajunga la bugetul american. "Nu vom accepta ca un individ sa se imbogateasca pe seama Statelor Unite", s-a precizat intr-o plangere adresata de Ministerul de Justitie Curtii Federale a SUA.
Paralele cu Germania nazista
Colectarea uriasa de date intreprinsa de NSA i-a amintit... mai mult
Miercuri, 18 Septembrie 2019, ora 16:26
Ti s-a intamplat sa vrei sa instalezi o aplicatie, dar sa nu mai ai memorie in telefon? In curand e posibil sa primesti o mana de ajutor.
Problema apare mai ales in cazul dispozitivelor care au o capacitate de stocare interna mica, de 8GB sau 16GB.
Astfel de situatii se intalnesc in special la telefoanele din gama entry-level si din cea medie.
Insa daca ai un smartphone cu sistemul de operare Android de la Google, atunci in viitorul ...citeste mai departe despre "Te enerveaza ca ramai repede fara memorie la telefon? Google ti-ar putea intinde o mana de ajutor" pe Ziare.com mai mult
Joi, 02 Iunie 2016, ora 16:52
Producatorul IT sud-coreean Samsung a lansat de curand un card microSD cu o memorie uriasa.
Mai exact, EVO Plus are o capacitate de stocare de 256 GB, transmite The Verge.
Astfel, utilizatorul poate salva 55.500 de poze, 12 ore de continut video filmat la calitate 4K sau 23.500 de cantece.
Samsung a transmis ca acest card va avea o garantie valabila 10 ani si va fi disponibil in peste 50 de tari, inclusiv in Romania. La pretul de 250 de dolari, el costa cat un telefon din gama de mijloc.
Livrarile vor incepe in luna iunie.
Cardul de la Samsung are ...citeste mai departe despre "Samsung a lansat un nou card de memorie: Poate stoca 55.500 de poze, dar costa cat un telefon" pe Ziare.com mai mult
Joi, 12 Mai 2016, ora 13:21
RATB anunta ca, din 27 noiembrie, statiile de tramvai si autobuz denumite "Pasaj Marasesti" vor purta numele "Colectiv", in amintirea victimelor tragediei produse la clubul cu acelasi nume, unde in urma incendiului din 30 octombrie au murit 60 de oameni.
Ciolos, la victimele din #Colectiv: Bani pentru raniti si investitii in spitale
Statia "Pasaj Marasesti", aferenta liniilor de tramvai 23 si 27, de pe bulevardul Marasesti, precum si statia "Pasaj Marasesti", aferenta liniei 312 de autobuze, de pe Splaiul Independentei, se vor numi, de vineri, "Colectiv", anunta Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB).
Reprezentantii regiei arata ca sunt sustinuti in aceasta decizie si de multi dintre calatori, care au trimis propuneri in acest ...citeste mai departe despre "Doua statii RATB vor fi numite "Colectiv", in memoria victimelor de la club" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 17:01
Un dispozitiv rupt parca din filmele cu spioni reuseste sa iti distruga laptopul atunci cand il conectezi. Inventia apartine unei companii din Rusia.
USB Killer arata ca un dispozitiv normal. Insa in loc sa permita stocarea fisierelor, el actioneaza ca o arma cibernetica, arata Mashable.
O solutie care parea SF acum cativa ani: un stick USB inlatura automat toti virusii din calculator
Creat de o firma de securitate ruseasca cunoscuta sub numele de Dark Purple, stick-ul "ucigas" distruge laptopul prin trimiterea unui impuls foarte mare de electricitate, care "prajeste" circuitele.
Intr-o ...citeste mai departe despre "Direct din filmele cu spioni: Stick-ul de memorie creat de rusi care iti "prajeste" laptopul (Video)" pe Ziare.com mai mult
Joi, 15 Octombrie 2015, ora 15:00
Fostul lider sindical, ministru si parlamentar PSD Miron Mitrea, incarcerat in februarie 2015 la Poarta Alba dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare, este un detinut model, are grija de pisicile din penitenciar si a terminat de scris prima sa carte.
Volumul este unul de memorii si poarta titlul "Amintiri... subiective. Momente de istorie imediata", scrie Evenimentul Zilei.
Fostul lider al Sindicatului soferilor din Romania, ajuns ulterior ministru al Transporturilor si apoi senator PSD, a fost condamnat definitiv in 13 februarie 2015 la doi ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita.
Miron Mitrea, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare (Video)
Miron Mitrea s-a predat in Constanta. Politistii l-au cautat la casa din Bucuresti si au sarit gardul (Video)
Dupa cinci luni petrecute la sectia Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Alba, unde sunt incarcerati detinutii cu regim "semideschis", Miron Mitrea a fost lasat de comisia din ...citeste mai departe despre "Miron Mitrea a scris o carte de memorii in penitenciar: Amintiri despre mineriada si "Gat scurt"" pe Ziare.com mai mult
Marti, 21 Iulie 2015, ora 14:07
Presedintele Klaus Iohannis declara, pe pagina sa de Facebook, ca arhivele fostei Securitati reprezinta "o parte din istoria" Romaniei, adaugand ca "dosarele intocmite de politia politica inchid in paginile lor nenumarate vieti de oameni nevinovati".
"Arhivele fostei Securitati reprezinta o parte din istoria poporului nostru. Dosarele intocmite de politia politica inchid in paginile lor nenumarate vieti de oameni nevinovati. Maine voi vizita arhivele pastrate de CNSAS la Popesti-Leordeni.
CNSAS detine, dupa Germania si Polonia, a treia arhiva ca marime, preluata de la fostele servicii secrete comuniste. In aceste dosare se afla memoria comunismului si nu avem dreptul s-o trecem sub tacere.
Dimpotriva, ea va ...citeste mai departe despre "Iohannis: In dosarele CNSAS se afla memoria comunismului si nenumarate vieti de oameni nevinovati" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 17:32