In contextul raspandirii cu rapiditate a pandemiei COVID-19 la nivel global, lucru care genereaza perturbari majore la nivelul comunitatilor si a mediului de afaceri, punand o presiune considerabila asupra tarilor afectate, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a creat Centrul de Informare Legal & Tax - COVID-19:
https://www.nndkp.ro/covid-19-legal-and-tax-resource-center/.
Aceasta este o sectiune dedicata pe website-ul NNDKP unde puteti accesa informatii utile si considerente juridice cu privire la implicatiile coronavirusului in Romania asupra diverselor arii de activitate.
Avocatii si consultantii urmaresc indeaproape noutatile cu privire la COVID-19 pentru a va furniza informatii actualizate si pentru a va ajuta sa gestionati si minimizati riscurile cu care v-ati putea confrunta in aceasta perioada.
In cazul in care aveti nevoie de asistenta, puteti contacta membrii echipei NNDKP atat prin e-mail cat si telefonic. Vor include constant actualizari cu privire la impactul COVID-19 pe masura ce noi informatii vor fi disponibile.
Sunt astfel pregatiti sa va asiste prin furnizarea de consultanta si sfaturi practice pentru a va ajuta sa depasiti orice provocari pe care le-ati putea intampina in aceasta perioada.
Sectiunea dedicata pe website-ul NNDKP este disponibila la acest link:
https://www.nndkp.ro/covid-19-legal-and-tax-resource-center/.
Impreuna puteti identifica cele mai potrivite solutii de a merge inainte!
Pentru mai multe... mai mult
Marti, 17 Martie 2020, ora 16:18
Situatia economica din zona euro s-a inrautatit in luna martie dincolo de previziunile celor mai pesimisti analisti, din cauza unei scaderi puternice a activitatii din industria manufacturiera din Germania si Franta, potrivit unor sondaje in mediul de afaceri, citate de Reuters.
Sondajele PMI au evaluat performantele a mii de companii din fiecare dintre cele doua tari in luna martie, iar rezultatele zdrobesc practic orice speranta ca zona euro va mai reusi sa evite recesiunea.
Cifrele arata ca activitatea economica din Germania si Franta, cele mai mari economii europene, incepe sa scada, iar numarul locurilor de munca din zona euro afiseaza cea mai abrupta rata de reducere din ultimii doi ani.
"Pare a fi un an foarte prost, daca lucrurile vor continua astfel. Am avut o usoara revenire la inceputul anului, cand am sperat ca economia va prinde avant, dar se pare ca a obosit", comenteaza Chris Williamson, economisul sef al Markit, compania care a efectuat sondajele.
El noteaza ca rezultatele sondajelor reflecta o contractie economica de aproximativ 0,1% in zona euro in primul trimestru, dupa scaderea de 0,3% din ultimele trei luni ale anului trecut.
Astfel, blocul monetar ar fi deja in recesiune tehnica.
Media estimarilor economistilor contactati de Reuters indica o contractie economica de 0,3% in zona euro in acest an, similara cu cifra inaintata in februarie de Comisia Europeana. mai mult
Joi, 22 Martie 2012, ora 15:20
Schimbarea guvernului Boc nu va avea un impact major asupra mediului de afaceri, in conditiile in care se mentin echilibrul politic si directiile de guvernare, sunt de parere analistii economici.
De asemenea ei cad de acord asupra faptului ca nici macar declansarea alegerilor anticipate si preluarea puterii de catre USL, nu poate schimba situatia economica in care se afla Romania, in conditiile in care Opozitia nu a prezentat inca un program economic pertinent.
Programul economic al USL, mediocru
Programul economic al USL, facut public in primavara anului trecut, isi propune in principal crearea a peste un milion de locuri de munca, impunerea impozitului progresiv pe venitul salarial si reducerea TVA la 19%. Cu toate acestea, documentul nu este vazut ca o solutie, de catre analisti.
"Programele pe care le-a prezentat sunt mediocre, nu aduc schimbari de natura structurala, pe ici pe colo o modificare, o completare la CAS, la TVA. Ar trebui sa existe o viziune pe termen mediu si lung", considera Mircea Cosea.
Mai mult, analistul considera ca recurgerea la greva parlamentara, chiar daca are sanse sa isi indeplineasca scopul politic, nu este in interesul mediului de afaceri.
"Ar trebui discutat intr-un cadru parlamentar ce pozitie are Romania in Tratatul privind stabilitatea fiscala pentru ca nu putem decide asupra unui document atat de important pentru interesul tarii, in functie de parerea unui singur om: presedintele Traian Basescu", considera Mircea... mai mult
Marti, 07 Februarie 2012, ora 23:45
Nivelul de incredere al oamenilor in guverne a inregistrat o scadere drastica in intreaga lume, oamenii avand mai multa incredere in mediul de afaceri pentru rezolvarea crizei financiare.
Guvernele sunt considerate responsabile de haosul financiar si politic din anul care s-a incheiat, iar, in 17 din cele 25 de tari in care s-a desfasurat sondajul, mai putin de jumatate dintre cei intervievati sunt de parere ca guvernul lor face bine ce face, releva un sondaj citat luni de BBC.
Per total, increderea in guverne a scazut cu 9% fata de anul precedent, ajungand la 43%, arata sondajul realizat de Edelman Trust Barometer.
Mai mult, a scazut si increderea in sfera afacerilor, in medie de la 56% la 53%, si cel mai semnificativ in tarile mari din zona euro. Astfel, in Spania, Franta si Germania, increderea in afaceri a plonjat cu 21%, 20% si respectiv 18%. Singura tara unde acest indicator a cunoscut o crestere importanta a fost China, de la 61% la 71%.
Richard Edelman, presedinte si director general al Edelman, a remarcat ca, in momentul de fata, "afacerile sunt mai bine plasate decat guvernele pentru a purta faclia spre iesirea din aceasta criza de incredere".
Totusi, a apreciat acesta, este nevoie de o "schimbare a balantei astfel ca afacerile sa fie vazute atat ca o forta a binelui, cat si ca motor al profitului".
In acelasi timp, in privinta persoanelor in care participantii la sondaj sustin ca au incredere, intre primele trei se afla... "o persoana ca mine",... mai mult
Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 10:34