De mai mulți ani deja, farmaciile online sunt din ce în ce mai răspândite. Cu avantaje certe în raport cu o farmacie fizică, numeroase sunt persoanele care aleg să cumpere medicamentele necesare online. În cele ce urmează îți spunem de ce ar trebui și tu să alegi o farmacie online.
Pentru latura practică
De precizat este faptul că serviciile furnizate de o farmacie online sunt similare cu cele oferite de o farmacie fizică. Îți pot răspunde la unele întrebări cu privire la medicamente, te poate ajuta în alegerea unor medicamente precum cele indicate pentru raceala si gripa, mai ales în cazul celor oferite fără rețetă. Drept urmare, în caz de nevoie, nu mai este necesar să consulți un medic, este de ajuns să accesezi site-ul unei farmacii online, să îți explici situația după care să obții recomandarea medicamentului potrivit.
Un preț mai interesant pentru produsele farmaceutice
În cazul în care cauți o farmacie ieftina, atunci o farmacie online cum este BiscuitPharma este alegerea potrivită pentru tine. Vei găsi în catalogul unei farmacii online produse de care avem de obicei nevoie în sezonul rece precum Nurofen raceala si gripa sau ParaSinus la prețuri mult mai accesibile decât în farmacia fizică. Motivul prețurilor atractive afișate de farmaciile online ar putea fi următorul: nu dispun de un sediu fizic, nu sunt nevoite să plătească chirie.
În plus, există farmacii online la care putem găsi și... mai mult
Marti, 07 Septembrie 2021, ora 14:18
Vedeta anului 2020 in domeniul afacerilor a fost comertul electronic. Sunt extrem de multe articole in media despre ascensiunea puternica din e-commerce in Romania, iar foarte multi antreprenori au beneficiat din plin de acest trend. Lucrurile vor evolua foarte bine in mediul online si in anii viitori, deci este inca o perioada foarte potrivita pentru un start-up in domeniu.
Cu o investitie nu foarte mare, se poate lansa rapid un magazin online care poate deveni in scurt timp unul de succes. Totul depinde de alegeri, de inspiratie, de atentie la detalii. Totul conteaza, de la planul de gazduire web pe care il alegi (lucreaza cu un partener de top in materie de web hosting), la domeniu web si platforma de e-commerce. Conteaza enorm si politica de marketing, planul de afaceri in sine, echilibrul dintre cheltuieli si incasari, competenta echipei care administreaza magazinul online... Nimic nu este simplu in afaceri, dar un e-shop are perspective excelente in Romania in acest moment!
Cert este ca un magazin online implica riscuri mult mai scazute fata de o afacere clasica, iar resursele necesare pentru investitia initiala si pentru operare sunt mai reduse. Potentialul este imens, doar ai ca public milioane de romani, trebuie doar sa stii cum sa ajungi la ei si cum sa ii convingi sa cumpere produsele sau serviciile pe care le propui.
Exista extrem de multe nise pe care poti lansa un magazin online in 2021, practic in orice domeniu poti identifica spatiu pe care poti... mai mult
Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 18:14
Senatorii au dat vot favorabil, marti, intr-o sedinta de plen online, proiectului de lege pentru plafonarea pretului medicamentelor si al alimentelor de stricta necesitate.
S-au inregistrat 79 de voturi "pentru", 39 "impotriva" si 12 abtineri.
Senatul este prima Camera sesizata in cazul acestui proiect de lege.
Proiectul prevede ca la preturile de livrare ale producatorului, adaosul maxim pentru intreg lantul de distributie si vanzare cu amanuntul va fi de maxim 10% pe toata perioada starii de urgenta si pe o perioada de cel mult 90 de zile de la data instaurarii starii de urgenta.
"Se plafoneaza preturile la raft ale medicamentelor, materialelor sanitare, dispozitivelor medicale si alte asemenea, prevazute de legislatia in vigoare, dupa cum urmeaza: la costul de productie, adaosul poate fi de maximum 10% din acest cost, iar pe lantul de distributie adaosul total nu poate depasi 10% din pretul de vanzare al producatorului, in conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 in Legea concurentei nr 21/1996 republicata cu modificarile si completarile ulterioare", se arata in proiectul initiat de grupul parlamentar al PSD.
De asemenea, se plafoneaza preturile la raft ale alimentelor care fac parte din cosul minim de consum, dupa cum urmeaza: la costul de productie, adaosul poate fi de maximum 10% din acest cost, iar pe lantul de distributie adaosul total nu poate depasi 10% din pretul de vanzare al producatorului, in conformitate cu prevederile Legii concurentei.... mai mult
Marti, 31 Martie 2020, ora 22:03
ContentSpeed, liderul pietei locale de software pentru sectorul de eCommerce, a dezvoltat platforma software pentru farmacia online pfarma.ro, detinuta de reteaua de farmacii Professional Farma Line, care a primit de curand licenta de autorizare prin care Ministerul Sanatatii aproba oficial comercializarea online si livrarea catre clientul final a produselor de tip OTC (Over-The-Counter) - medicamente fara reteta.
"Impreuna cu farmaciile online care folosesc platforma ContentSpeed am asteptat cu mare nerabdare publicarea normelor de aplicare. Acum avem deja un prim val de farmacii care primesc unda verde din partea Ministerului Sanatatii pentru a vinde medicamente fara prescriptie in online. Ne bucuram ca putem contribui intr-un moment atat de important la crearea unei noi piete, care are un potential enorm, asemanator cu cel al vanzarilor de produse IT&C in urma cu un deceniu si cu cel al segmentului de Fashion din urma cu cinci ani", declara Doina Vilceanu, business development manager al ContentSpeed.
Pentru a ajuta farmaciile, echipa ContentSpeed a adaugat la platforma sa de eCommerce functionalitati specifice dedicate farmaciilor online, care sa respecte toate prevederile legale, in conformitate cu normele Legii nr. 160 din 2018 privind modificarea si completarea Legii farmaciei nr. 266/2008.
"Acest modul de vanzare OTC Online include printre altele formulare de consultatie online, istoricul interactiunilor cu pacientul, toate in deplin acord cu prevederile... mai mult
Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 17:23
Anul trecut a fost promulgata legea ce permite farmaciilor sa comercializeze medicamente fara prescriptie (OTC) si in mediul online, dar incepand de pe 24 aprilie intra in vigoare si normele de aplicare, astfel ca farmaciile pot depune actele pentru a primi avizele necesare, anunta ContentSpeed, liderul pietei locale de software pentru sectorul de eCommerce.
Legea nr.160 din 9 iulie 2018 pentru modificarea si completarea Legii Farmaciei nr. 266/2008 deschide noi oportunitati pentru retailul farmaceutic. Aceasta modificare permite comercializarea produselor OTC (Over-The-Counter) si in online, pe langa suplimentele, dermatocosmeticele si parafarmaceuticele ce puteau fi vandute si livrate direct.
"Primul pas a fost facut anul trecut, cand a fost promulgata Legea. Impreuna cu farmaciile online care folosesc platforma ContentSpeed am asteptat cu mare nerabdare publicarea normelor de aplicare. Cresterea vanzarilor de OTC raportata la nivel de industrie farmaceutica din 2017 si 2018 ne-a aratat in mod clar ca este o oportunitate uriasa de a comercializa medicamente fara prescriptie si in online.
Alaturi de clientii nostri, precum Professional Farmaline, Remedium Farm sau farmaciile din reteaua MedLife, lucram inca de la aparitia legii la dezvoltarea unui set de functionalitati necesare care sa fie in concordanta cu normele legale. Modificarea legislativa ar trebui sa-i convinga pe retailerii de produse farmaceutice de oportunitatile oferite de un nou canal de vanzare,... mai mult
Sambata, 27 Aprilie 2019, ora 14:45
Noile norme privind elementele de siguranta pentru medicamentele eliberate pe baza de reteta care sunt vandute in Uniunea Europeana se vor aplica incepand de sambata, 9 februarie 2019, informeaza un comunicat al Executivului comunitar.
De acum inainte, industria medicamentelor va trebui sa aplice un cod de bare 2-D si un dispozitiv de protectie impotriva modificarilor ilicite pe cutia medicamentelor eliberate pe baza de reteta. Farmaciile, inclusiv farmaciile online, si spitalele vor trebui sa verifice autenticitatea medicamentelor inainte de a le elibera pacientilor. Acesta este ultimul pas in transpunerea Directivei privind medicamentele falsificate, adoptata in 2011, care vizeaza garantarea sigurantei si a calitatii medicamentelor vandute in UE.
"Orice farmacie sau spital din UE va trebui sa dispuna de un sistem care sa faciliteze si sa eficientizeze detectarea medicamentelor falsificate. Cu toate ca va trebui sa depunem mai multe eforturi, dupa lansarea sistemului, pentru a ne asigura ca noul sistem functioneaza corespunzator in intreaga UE, sunt optimist ca oferim cetatenilor inca o masura de siguranta pentru a-i proteja de pericolele asociate cu medicamentele neautorizate, ineficiente sau periculoase", a declarat comisarul pentru sanatate si siguranta alimentara, Vytenis Andriukaitis.
Medicamentele produse inainte datei de 9 februarie 2019 fara elemente de siguranta pot, de asemenea, sa ramana pe piata pana la data lor de expirare. Noul sistem de verificare... mai mult
Vineri, 08 Februarie 2019, ora 15:05
Comertul online incepe sa faca pasi timizi si in Coreea de Nord, desi tara este izolata de restul lumii printr-o blocada a Internetului impusa de regimul de la Phenian.
Cu toate acestea, coreenii care au norocul sa posede un calculator sau un smartphone pot folosi intranetul nord-coreean, varianta pe care regimul Kim Jong-un a creat-o in tara fara Internet liber. Este si portita gasita de site-ul Okryu pentru dezvoltarea comertului online din Coreea de Nord, relateaza postul american CNBC.
Site pentru smartphone
Okryu se adreseaza in general cumparatorilor aflati in posesia unui smartphone, computerele personale si laptopurile fiind in continuare piese rare in tara comunista.
Produsele vandute pe site se comercializeaza numai in moneda locala, prin intermediul sistemului de carduri de debit din Coreea de Nord si constau in imbracaminte, incaltaminte, accesorii, medicamente, cosmetice, mobila si mancare.
Reteaua intranet nord-coreeana este functionala de mai multi ani, localnicii denumind-o "net-ul local", dar a fost prea putin folosita de catre acestia din cauza lipsei computerelor.
Cu toate acestea, smartphone-urile au avut o soarta mai buna si, dupa ani de interdictii, telefoanele inteligente au devenit accesibile si populatiei, nu doar elitelor partidului.
In 2013, se estima ca numarul mobilelor din Coreea de Nord ajunsese la 2 milioane, majoritatea fiind folosite de localnicii din capitala Phenian si zonele limitrofe.
Demonstratie cu fast
De... mai mult
Joi, 07 Mai 2015, ora 15:34
Farmaciile autorizate vor putea vinde online medicamente fara prescriptie medicala, in anumite conditii, prevede un proiect de ordonanta publicat pe site-ul Ministerul Sanatatii (MS).
"Se creeaza un cadru legislativ pentru vanzarea online a medicamentelor fara prescriptie medicala. Nu orice farmacie va putea sa vanda online. Se va face un ordin de ministru cu norme. Farmaciile care sunt autorizate de MS vor putea sa isi faca site-uri pentru vanzare online si numai in anumite conditii, care vor fi stabilite ulterior. Farmaciile vor avea cadru legal dupa ce se vor aproba si normele de aplicare de a-si deschide si site de vanzare in anumite conditii", a declarat pentru Agerpres sefa Departamentului Comunicare din MS, Oana Grigore, potrivit Agerpres.
In acelasi timp, proiectul de ordonanta mentine criteriul demografic luat in calcul la infiintarea de farmacii. In prezent, o farmacie se poate infiinta in functie de numarul locuitorilor din oras sau municipiu.
O alta schimbare este introducerea reglementarilor privind farmaciile din structura ministerelor cu retea proprie: penitenciare, Ministerul de Interne, Ministerul Justitiei, Ministerul Apararii.
"Acestea nu erau definite nici ca farmacii cu circuit inchis, nici ca farmacii comunitare si trebuia o reglementare. Medicamentele care se vand in aceste farmacii vor fi decontate o parte de la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate si o alta parte din bugetele ministerelor de resort, a explicat Oana... mai mult
Marti, 26 August 2014, ora 15:30
Piata medicamentelor contrafacute este estimata la un miliard de euro pe an, arata un studiu efectuat de compania farmaceutica Pfizer, in 14 de tari europene.In intreaga Europa, aceeasi piata se ridica la 10,5 miliarde de euro, iar, la nivel mondial, piata este in valoare de 75 de miliarde de dolari, conform datelor OMS.In Franta, aproape 7 milioane de persoane au folosit deja medicamente contrafacute, adica un procent de 14% din populatie, cifra mai mica decat media europeana, care este de 20%.
O mare parte din cei care au cumparat tratamente contrafacute au facut-o de pe Internet, prin intermediul prietenilor sau prin complicitatea farmacistului.Daca 30% din cei care au cumparat medicamente contrafacute au facut-o prin intermediul unui site dintr-o alta tara, 22% au facut-o drept raspuns la un e-mail de tip spam, informeaza L'Express.Francezii par sa aiba o incredere fara limita cu privire la Internet: 38% dintre ei nu au pus la indoiala autenticitatea produselor achizitionate on-line, in timp ce una din cinci persoane crede ca un medicament cumparat fara reteta medicala este "intotdeauna sigur".
Naivitate? Optimism? Expertii spun, totusi, ca un procent intre 50% si 90% din medicamentele achizitionate de pe Internet sunt contrafacute.Motivul invocat pentru aceasta forma de cumparare nu reprezinta o surpriza.
Trei sferturi dintre cei care achizioneaza medicamente online sustin ca o fac din comoditate si 69% invoca pretul mai mic decat cel din farmacii.O proportie... mai mult
Luni, 22 Februarie 2010, ora 10:35