Mulți dintre noi am crescut într-o perioadă în care teama de vizitele la medicul stomatolog a fost alimentată de aparatura rudimentară disponibilă la acea vreme sau, mai grav, de apariția cazurilor de infecții dobândite în cabinetele de medicină dentară. În prezent, lucrurile stau cu totul altfel, serviciile stomatologice fiind net superioare, iar pacienții beneficiază de o abordare profesionistă, superioară din punct de vedere tehnologic. Iată patru motive să nu te mai temi de vizitele periodice la medicul dentist și să te ocupi cu încredere de îngrijirea zâmbetului tău.
1. Tratamente minuțioase fără durere
În ziua de astăzi, chiar și cele mai complicate tratamente dentare sunt confortabile pentru pacienți, grație preparatelor anestezice moderne. În majoritatea situațiilor, medicul stomatolog va apela inclusiv la un spray anestezic, astfel încât să nu simți nici măcar disconfortul ce poate apărea la administrarea anestezicului injectabil.
De asemenea, în prezent, cabinetele de medicină dentară dispun de instrumente și produse destinate protejării gingiilor ori sporirii confortului pe parcursul ședințelor de tratament. În acest fel, te vei simți mai relaxat și vei fi mai motivat să revii la medicul dentist ori de câte ori va fi necesar.
2. Procedura de sterilizare este una complexă
Orice cabinet stomatologic funcționează după un protocol de sterilizare deosebit de strict, atât în ceea ce privește... mai mult
Luni, 12 Septembrie 2022, ora 17:52
Putine persoane au in mod natural dantura perfecta. Defectele la nivelul dintilor sunt des intalnite, iar severitatea acestora variaza de la o persoana la alta. Unele defecte, cum ar fi pierderea dintilor, pot fi dobandite in urma unei igiene orale precare. Altele, cum ar fi asimetria dintilor, se pot forma in timpul cresterii si dezvoltarii. Totusi, este important ca orice defect dentar poate fi corectat cu procedura stomatologica potrivita. Exista mai multe tipuri de proceduri de estetica dentara, fiecare avand indicatii diferite si preturi variabile. Afla ce proceduri stomatologice sunt eficiente pentru a obtine un zambet impecabil.
1. Aparat dentar
Atunci cand dintii nu au o pozitie corecta sau cand muscatura nu este corespunzatoare, aparatul dentar este cel mai eficient tratament. Aparatul dentar poate fi fix sau mobil. De asemenea, bracketsii fixati pe dinti pot fi metalici, ceramici sau din safir. Se monteaza pe partea externa a dintilor, cu exceptia aparatului lingual, care se fixeaza pe partea interna, fiind astfel invizibil. De asemenea, aparatul Invisalign este un alt tip de aparat utilizat pentru tratarea defectelor, fiind transparent si detasabil.
In functie de problema dentara si tipul de aparat dentar, acesta trebuie purtat de la 8 ore (in cazul celor mobile) la 24 de ore (permanent, in cazul celor fixe). De obicei, tratamentul ortodontic dureaza 1-2 ani, dar poate dura si mai mult. Dupa terminarea tratamentului, va trebui sa porti o gutiera de... mai mult
Joi, 10 Martie 2022, ora 17:20
Se spune ca zambetul este cartea noastra de vizita, deci trebuie sa avem grija pe cat se poate de dantura noastra si sa mergem la medicul stomatolog ori de cate ori simtim un disconfort pentru a rezolva problemele dentare rapid si fara durere. Unii oameni sunt nemultumiti de modul in care arata dintii, chiar daca acestia sunt perfecti sanatosi - vorbim desigur despre situatia in care dintii sunt ingalbeniti, strambi, incalecati sau din contra exista spatii mari, inestetice, intre ei. In astfel de situatii ai la dispozitie doua variante: fie optezi pentru niste fatete dentare, fie pentru un aparat dentar.
Fatete dentare pentru corectarea aspectului dintilor
Fatetele dentare au inceput sa fie din ce in ce mai folosite in ultimul timp pentru ca pot schimba total aspectul danturii si iti pot aduce zambetul mult visat. Cu toate acestea, exista situatii in care fatetele dentare sunt recomandate si situatii in care sunt contraindicate. Daca te confrunti cu dinti cu o culoare neuniforma sau cu o forma neplacuta, cum ar fi dinti foarte ascutiti, dinti foarte mici sau chiar dinti sparti, poti opta fara niciun fel de problema pentru fatete dentare, iar rezultatul final va fi unul spectaculos. Principalul avantaj al acestei solutii este faptul ca rezultatul este instant - este adevarat ca sunt necesare cateva vizite la medicul stomatolog pentru amprentarea dintilor, slefuire si diverse probe, insa din momentul in care au fost fixate, ai scapat.
Fatetele dentare nu sunt... mai mult
Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 17:32
Iti doresti un zambet care sa iasa in evidenta prin dintii albi, drepti si frumosi?
Cu totii ne dorim asta, pentru ca zambetul este nu doar cartea noastra de vizita, dar si un factor ce influenteaza starea noastra emotionala.
Este greu de gestionat situatia in care spiritul tau plin de optimism si bucurie de a trai este sufocat de imposibilitatea de a zambi altora, din cauza danturii ce nu are un aspect placut. Din exterior, vei parea trist, timid, iar in interior bucuria va fi si ea, treptat, retinuta, neputand fi manifestata liber.
Am discutat, pentru tine si toti ceilalti care isi doresc un zambet de Hollywood, cu un stomatolog Baia Mare, membru al echipei brand-ului de medicina dentara iDentify.
Sfaturi pentru un zambet "de Hollywood"
Ai grija in mod corect, regulat si consecvent, de igiena orala. Astfel vei avea dinti albi si o respiratie proaspata. Multi dintre noi ne igienizam dintii in mod incorect si nu intelegem de ce avem tartru, explicand medicului ca ne spalam pe dinti zilnic.
Medicul stomatolog este cel mai in masura sa te informeze asupra tehnicilor corecte de periaj dentar. Alegerea periutei dentare nu trebuie sa fie una la intamplare, este important ca perii sa fie moi. Pasta de dinti este si ea importanta, dar intr-o mai mica masura.
Miscarile din timpul periajului trebuie sa fie cele corecte si trebuie sa ai grija sa nu ignori nicio zona.
Completarea periajului cu ata dentara sau dus bucal este binevenita, pentru eliminarea placii... mai mult
Luni, 15 Februarie 2021, ora 18:43
Stiati ca un zambet cald are o influenta pozitiva asupra persoanelor cu care interactionati? Daca lucrati in industria serviciilor, un zambet va descrie ca o persoana placuta si prietenoasa, prin urmare, va imbunatatiti experienta generala a clientilor. Pe langa alti factori, afisarea unui zambet autentic va face sa aratati competent.
Din pacate, un procent mare de adulti sufera din cauza cariilor dentare, ceea ce ii impiedica sa poarte zambete increzatoare. Dar orice speranta nu se pierde deoarece ingrijirea dentara estetica adecvata va poate ajuta sa va restabiliti zambetul!
Aveti in vedere solutii estetice dentare pentru a va repara zambetul? Sa aruncam o privire mai atenta despre ce este stomatologia dentara - medicala si/ sau estetica - si cum poate ajuta.
Ce inseamna estetica dentara
Poate ati auzit despre asta, dar nu sunteti sigur ce este estetica dentara. Ei bine, este o procedura de stomatologie care iti reface un zambet prin restabilirea dintilor taiati, uzati, decolorati, nealiniati, rupti si patati. In timpul procedurii, un dentist cosmetic va lucra cu dvs. pentru a gasi cel mai potrivit plan de tratament si pentru a va reda increderea in propria persoana.
Tipuri de stomatologie estetica
Astazi, exista diverse solutii dentare estetice cu medici stomatologi care folosesc o gama larga de instrumente pentru a va spori zambetul. In continuare vom enumera diferite solutii dentare cosmetice:
Fatetele dentare
Fatetele dentare sunt un invelis... mai mult
Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 18:01
Pentru multi oameni, procedurile dentare au fost intotdeauna sinonime cu durerea. Durerea este unul dintre principalele motive pentru care multi pacienti care au nevoie de asistenta medicala pentru problemele lor dentare nu primesc ingrijire adecvata. Din cauza experientelor dureroase pe care le-au avut in timpul procedurilor dentare anterioare, pacientii devin anxiosi in obtinerea de ingrijire dentara in continuare.
Cu toate acestea, odata cu avansarea tehnologiei dentare, profesionistii stomatologi sustin acum ca pot oferi servicii stomatologice fara durere pacientilor.
Acestia sustin ca stomatologia fara durere este deosebit de benefica pentru pacientii care au fobie de stomatolog, astfel incat sa poata reduce cauza fricii lor si sa diminueze sau sa elimine complet durerea asociata cu procedurile dentare.
Cu toate acestea, este stomatologia fara durere intr-adevar posibila? Daca este, functioneaza?
Stomatologie fara durere - fapt sau fictiune?
Din cauza naturii procedurilor dentare, pacientii ar putea crede ca nu exista nicio modalitate prin care tratamentele stomatologice sa poata fi efectuate fara durere.
Cu toate acestea, avand in vedere avansarile recente in stomatologie, medicii stomatologi sunt acum in masura sa ofere o experienta fara durere, cu grad maxim de confort pentru pacientii lor.
Iata cateva dintre modurile in care medicul dentist poate elimina o parte sau chiar toata durerea care "vine la pachet" cu tratamentele dentare.... mai mult
Joi, 17 Decembrie 2020, ora 18:38
Dentistul recomanda adesea brackets pentru a imbunatati aspectul "orofacial" fizic al pacientului.
Tratamentele ortodontice sunt utilizate pentru a corecta probleme precum dintii aglomerati sau strambi, retrognatismul si prognatismul mandibular, pozitia necorespunzatoare a maxilarului sau afectiuni temporare ale articulatiilor.
Care este varsta potrivita pentru a purta brackets?
Pacientii cu probleme de ortodontie pot beneficia de aceste tratamente de la o varsta frageda. Varsta potrivita pentru a purta brackets este intre 10 si 14 ani, cand capul si gura sunt in continua crestere si este mai usor sa indreptati dintii.
Cu toate acestea, modificarile aspectului facial pot fi traumatizante pentru copiii din aceasta categorie delicata de varsta, astfel incat parintii ar trebui sa discute problema cu copiii lor inainte de a lua o decizie.
De retinut ca brackets nu sunt doar pentru copii. In fiecare zi, tot mai multi adulti poarta brackets pentru a remedia problemele minore si a-si imbunatati zambetele.
Exista, de obicei, trei tipuri de brackets: cel mai popular tip sunt suporturile din metal sau din plastic, care adera la dinti si trec mult mai neobservate. Ortodontia "linguala" consta din paranteze care sunt fixate pe partea din spate a dintilor, care un sunt la vedere.
Benzile metalice sunt tipul clasic care acopera cea mai mare parte a dintelui pe masura ce inconjoara dintele.
Cat timp este necesar sa port brackets?
Depinde de planificarea... mai mult
Vineri, 07 August 2020, ora 11:35
Stomatologia ramane motorul turismului medical romanesc, iar odata cu cresterea increderii strainilor in clinicile din tara noastra, au crescut si incasarile clinicilor dentare.
Daca pana acum cativa ani strainii ne vizitau pentru proceduri punctuale, in prezent, tot mai multi pacienti din afara aleg clinici de top din tara noastra pentru tratamente de reconstructie dentara completa, pentru care sunt dispusi sa plateasca sume ce depasesc 10.000 de euro.
Serviciile de calitate, la standarde occidentale, dar la preturi chiar de patru ori mai mici decat in Vest, tehnologiile digitale si medicii pregatiti in strainatate sunt principalele "obiective" care atrag "turistii" in clinicile stomatologice romanesti.
Cei care au ajuns initial din intamplare in clincile dentare romanesti au fost primii ambasadori ai turismului stomatologic si trend-setterii care au dat tonul alegerii Romaniei pentru tratamentelor dentare complexe. Daca in urma cu 10 - 20 de ani, pacienti erau atrasi doar de preturile foarte mici, acum tipologia pacientilor s-a schimbat radical.
Reconstructiile cu implant dentar, cele mai accesate servicii
Asadar, strainii nu mai vin in Romania doar pentru proceduri minore, ci mai ales pentru tratamente de reconstructie completa cu implant dentar sau sistem de protezare fixa pe implant (solutii de tip all-on4, fast&fixed). Acestora li se adauga proceduri precum obturatii de canal, interventii chirurgicale stomatologice, precum si tratamente complexe de... mai mult
Duminica, 29 Octombrie 2017, ora 07:42
Turismul medical incepe sa prinda contur in Romania, in contextul in care preturile practicate de clinicile private din Romania sunt semnificativ mai mici fata de cele din Italia, Polonia sau Cehia. Astfel, pretul unui "sejur medical” se ridica pana la 5.000 de euro in Romania, fata de Italia, de exemplu, unde numai tratamentul dentar ar costa aproximativ 20.000 de euro, scrie Ziarul Financiar.Sejurul dureaza o saptamana, pacientii turisti sunt asteptati la aeroport si sunt cazati apoi la hotelul pe care l-au ales, explica medicul stomatolog Sebastian Lupu, pentru cotidianul citat.Afluxul cel mai mare de pacienti straini se intampla in perioada concediilor, in lunile august si septembrie.
Medicul marturiseste ca zecile de pacienti care vin anual s-ar putea transforma in sute daca Romania ar avea infrastructura buna. mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 09:29