105 lei va primi un medic de familie pentru fiecare pacient diagnosticat cu SARS CoV-2 pe care il monitorizeaza, de la distanta, dupa cum prevede un ordin al ministrului Sanatatii.
Suma este binevenita, dar nu reflecta efortul depus de medici, spune Dana Stefana Popescu, secretar general al Societatii Nationale de Medicina Familiei, pentru Europa FM.
Ea crede ca multi doctori nici nu vor completa cererile pentru astfel de plati, care se fac prin Casa Nationala de Sanatate,
"Probabil vor exista situatii in care medicul va refuza sa factureze aceasta suma pentru ca ar fi mai multa birocratie decat plata. Aceasta suma nu reprezinta sub nicio forma valoarea reala a efortului nostru. Metodologia spune ca acest pacient pozitiv ar trebui monitorizat zilnic de la distanta, deci 100 de lei impartiti la 14 zile de interactiune cu pacientul, faceti socoteala, nici nu are rost sa vorbim de aceasta plata, care este cumva jignitoare," declara Dana Stefana Popescu.
Ministerul Sanatatii a stabilit ca persoanele asimptomatice sau care prezinta forme usoare de COVID-19 nu vor mai fi obligate sa mearga la spital pentru o prima evaluare a starii de sanatate. Ele vor urma tratament la domiciliu si vor fi monitorizate, de la distanta de medicii de familie.
Citeste si: Care sunt noile reguli pentru tratarea pacientilor cu COVID-19 in Romania: "Teste rapide in UPU. Medicii de familie monitorizeaza formele usoare" ...citeste mai departe despre "Ce suma vor primi medicii de familie... mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 14:16
Mai multi medici au demisionat in ultimele zile de la Spitalului Municipal Campina, unitate medicala desemnata drept spital suport pentru COVID-19.
Trei dintre cei care au demisionat au specializare in anestezie si terapie intensiva.
Managerul Spitalului Municipal Campina, dr. Calin Tiu, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca ar avea nevoie de 10 medici ca sa fata fata perioadei care urmeaza.
Directorul se asteapta acum la sprijin din exterior, pentru completarea schemei de personal, informeaza Jurnalul Prahovean.
"In contextul Ordonantei 4, prin care se prevede posibilitatea de a primi medici in ajutor, din alte spitale, cu conditia de a le asigura cazarea si hrana, cu sprijinul Primariei, avem mai multe capacitati de cazare, atat pentru acestia, cat si pentru personalul din spital care ar putea ajunge contact si s-ar putea teme sa mai ajunga acasa, la familie.
Mai avem corpul de recuperare, cu 35 de paturi, unde putem de asemenea sa gazduim personal, deci am asigurat si aceasta linie", a declarat dr. Calin Tiu.
Managerul spitalului a mai spus ca de o saptamana personalul medical isi ia toate masurile de siguranta, ca si cum in unitate ar exista noul coronavirus.
"De exemplu, poate veni un pacient care face apendicita, o pacienta care intra in travaliu sa nasca etc. Noi, de cel putin o saptamana, ne-am tratat toti pacientii ca si cand ar fi COVID, cu masuri stricte de siguranta. In afara pacientilor confirmati cu COVID, trebuie sa ne asumam orice... mai mult
Joi, 02 Aprilie 2020, ora 10:22