In ciuda numeroaselor avertizari venite din partea CFR-istilor, Ministerul Transporturilor a adoptat, la finele lui 2018, un act normativ care le pune viata in pericol tuturor romanilor care calatoresc cu trenul prin tara, spune presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva (FML), Iulica Mantescu.
In mod normal, in Romania, fiecare tren de marfa ar trebui condus de cate doi oameni, considera presedintele FML. Motivul: garniturile de marfa - adesea greu de condus din cauza infrastructurii vechi - circula pe aceleasi linii ca trenurile de calatori. Iar asta inseamna, in mod evident, ca un tren de marfa scapat de sub control risca sa produca o tragedie pe calea ferata.
Fara sa tina cont de acest lucru, ministrul Transporturilor a adoptat Ordinul 1.853 din 10 decembrie 2018 prin care stabileste ca trenurile pot fi conduse de un singur om. Decizia - in aparenta fara mari consecinte - este de fapt un adevarat atentat la siguranta romanilor care calatoresc pe calea ferata, apreciaza Iulica Mantescu.
"Noi am atras atentia, in repetate randuri, asupra acestei chestiuni. De principiu, nu avem nimic impotriva ca mecanicul de locomotiva sa conduca singur. In alte tari se poate. Problema este ca noi, in Romania, nu suntem pregatiti pentru asta. Si va voi spune de ce.
Infrastructura noastra este veche, materialul rulant (locomotivele si vagoanele - n.red.) sunt depasite. Sigur, existau si in aceste trenuri vechi instalatii - cum ar fi dispozitivele de siguranta si... mai mult
Joi, 24 Ianuarie 2019, ora 06:47
Aproximativ 80 de membri ai Federatiei Mecancilor de Locomotiva din Romania (FML) vor picheta joi, pe 5 aprilie, sediul Ministerului Transporturilor. Sindicalistii vor cere conducerii ministerului sa gaseasca o solutie pentru aplanarea conflictului dintre CFR SA si CFR Marfa si sa investeasca in modernizarea caii ferate din Romania.
Totodata, mecanicii de locomotiva vor ca statul sa le acorde mai multor angajati din sistemul feroviar beneficii in virtutea dificultatii muncii pe care o desfasoara.
"Joi estimam ca vor veni circa 80 de persoane, dat fiind faptul ca e vorba doar despre un prim pichet. La urmatoarele actiuni similare, care se vor avea loc pe 12 si 19 aprilie estimez ca vor fi mai multi manifestanti, in conditiile in care ni se vor alatura si alte organizatii sindicale", a precizat pentru Ziare.com Iulica Mantescu, presedintele FML.
Acesta a declarat ca sindicalistii cer Ministerului Transporturilor sa se implice in rezolvarea situatiei conflictuale dintre CFR SA si CFR Marfa. Reamintim ca CFR Marfa, care nu si-a primit banii de la mai multi clienti aflati in insolventa, a acumulat o datorie de 835.829 lei catre CFR Marfa.
"Poprirea conturilor CFR Marfa si a clientilor sai, la care recurge CFR SA, nu este solutia pentru rezolvarea problemei. Cu conturi blocate, CFR Marfa nu poate sa isi desfasoare activitatea si nu poate castiga bani pentru a face plati. In consecinta, cerem Ministerului Transporturilor sa se implice si sa identifice cele mai bune... mai mult
Joi, 05 Aprilie 2018, ora 07:49
Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a recunoscut, miercuri, la Alba Iulia, ca a aflat recent ca scolarizarea mecanicilor de locomotiva se face, in Romania, intr-un singur centru national.
In lumina noilor informatii primite, lui Sova i se pare "inacceptabil" si sustine ca va lua masuri imediate pentru "a deschide aceasta piata".
"La discutiile pe care le-am avut in aceste saptamani care au trecut cu responsabilii din domeniul caii ferate, am aflat ca scolarizarea mecanicilor de locomotiva se face doar intr-un singur centru national.
Mi se pare inacceptabil si aici voi lua masuri imediate, in conformitate cu respectarea procedurilor legale, desigur, pentru a deschide aceasta piata. Nu pot sa inteleg cum pana acum nu s-a luat masura ca, totusi, scolarizarea personalului, pe o profesie care este ceruta de catre public, acolo unde exista o piata in oferirea acestui serviciu, sa existe o singura autoritate, care sa formeze personalul.
Voi lua masuri imediate, cu sprijinul colaboratorilor atat din minister, cat si din autoritatile responsabile, sa deschidem aceasta piata, sa o deschidem si mediului privat, sa o deschidem si catre companiile nationale, care sa poata sa-si organizeze propriile centre de formare, astfel incat cel putin mecanici de locomotiva sa putem forma atatia cati isi doresc sa acceseze aceasta profesie", a spus ministrul Transporturilor.
De asemenea, ministrul a adaugat ca, din discutiile pe care le-a avut, a inteles ca exista o criza de... mai mult
Miercuri, 14 Martie 2018, ora 15:51
Paul Forrest, o noua casa de lux lansata de Paul Forrest Hartzband, foloseste talentul orologierilor de la Fleurier si farmecul bijuteriilor fine pentru a crea o serie de accesorii de lux animate mecanic.
Prima realizare a noului brand este un pandativ in forma de inima cu diamante al carei mecanism interior te va face sa crezi ca te afli in fata unei inimi adevarate, relateaza Bloomberg.
Mecanismul interior al inimii este similar celui regasit in interiorul unui ceas Fleurier, iar arcul acestuia poate fi intors cu ajutorul unei cheite pentru a-i asigura rezerva de energie si pentru a te asigura ca inima mecanica bate.
Mecanismul interior este de tip PF-001, cu o rezerva de energie de 8-10 ore, iar carcasa sa invelita in aur si decorata cu diamante se dovedeste rezistenta pana la adancimi de 50 de metri sub apa.
Pandativul Heart Passion se dovedeste o bijuterie de exceptie, cu aer romantic, perfecta pentru un cadou facut celei dragi, iar bijutierul ofera si o garantie de 2 ani pentru aceasta piesa de exceptie.
Pretul unui pandativ cu inima mecanica variaza intre 19.000 si 45.000 de dolari, in functie de pietrele pretioase selectate pentru a decora inima creata de Paul Forrest. Service-ul pentru mecanism si carcasa este asigurat in atelierele Fleurier, inima mecanica avand nevoie de ingrijire periodica pentru o buna functionare. mai mult
Sambata, 19 August 2017, ora 00:00
Cum ar fi sa ai la dispozitie o masinarie care sa fie, in acelasi timp, un aparat de joc mecanic si o orchestra care sa iti desfete auzul?
Suedezii par sa fi rezolvat aceasta dilema, iar rezultatul il poti gasi pe Hammacher, unde o masinarie orchestra cu bile face ca un miniconcert sa devina o experienta distractiva.
Aparatul este construit din lemn si otel, iar sunetul emis prin palnii, rampe si alte fante si piese, care rezoneaza in mod placut, te va lasa sa te bucuri de muzica pe care o compui in timp ce te joci in voie.
Manetele iti permit sa activezi sau sa dezactivezi unul dintre instrumentele redate de mecanismul din interiorul cutie muzicale distractive: chitara, chitara bas, tobe, cinel sau orga, in asa fel incat timpul petrecut in fata acestui aparat sa ramana o experienta de neuitat.
Masinaria poate fi personalizata in functie de preferintele tale, dar mecanismul interior conceput de inginerii suedezi iti va permite oricum sa te joci de-a omul orchestra ori de cate ori tragi de maneta care declanseaza jocul.
Pretul este si el cam cat onorariul unei orcheste intregi: 95.000 de dolari. mai mult
Sambata, 29 Iulie 2017, ora 00:00
Oare cati dintre noi n-am platit mai mult decat trebuia atunci cand am trecut pragul unui service auto? Si cati dintre noi n-am auzit de cazuri in care clientii s-au trezit ca au schimbat mai multe piese decat era cazul?
Pentru a preveni aceste escrocherii ale mecanicilor auto, Biroul de Afaceri Bune din Missouri prezinta o lista cu cele mai des intalnite inselatorii cand vine vorba de reparatia masinii, scrie KY3.
Injectoare murdare care, de fapt, nu sunt asa murdare sau folosirea de piese vechi sunt doar doua dintre escrocheriile cu care sunt pacaliti clientii.
Dar iata cum se prezinta aceasta lista:
Injectoare murdare
"E posibil sa ti se spuna sa le cureti la fiecare 20-30 mii de kilometri, insa ce nu ti se spune e ca in ziua de azi combustibilul contine o substanta care curata injectoarele"
Probleme aparute din senin
"Vii la mecanic cu o singura problema si esti anuntat ca, de fapt, mai ai alte 3 lucruri pe care trebuie sa le rezolvi. Daca aveti incredere in persoana respectiva, atunci e bine. Daca nu, mergeti si cereti si o alta opinie"
Piesele folosite la reparatii
"Daca platiti pentru piese noi, cereti sa le vedeti. Ar trebui sa fie scoase din cutie. De asemenea, cereti sa vedeti reparatia"
Inlocuirea filtrelor de aer
"Nu aveti nevoie de unul nou la fiecare schimb de ulei. Filtrul de aer este bun pentru un an sau 20.000 de kilometri"
Schimbarea frecventa a uleiului
"Nu trebuie sa schimbati uleiul la fiecare 5.000 de kilometri.... mai mult
Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 15:28
Introducerea notiunilor de mecanica auto in teste auto drpciv oficiale pentru obtinerea permisului de conducere a starnit numeroase controverse si plangeri din partea viitorilor soferi.
S-a discutat mult pe marginea importantei notiunilor de mecanica auto pentru siguranta in trafic si s-a ajuns la concluzia ca mult prea multi soferi nu au experienta sau cunostintele necesare pentru a realiza chiar si cele mai simple operatiuni de mentenanta necesare pentru buna functionare a masinii. Din acest motiv se pune in prezent mult mai mult accent pe intrebari legate de mecanica in partea teoretica a examenului.
Curs de mecanica auto online si alte optiuni de studiu
Viitorilor soferi sau soferilor fara prea multe cunostinte de mecanica le este greu sa se inscrie la un curs fizic care poate fi costisitor si aproape imposibil de strecurat intr-un program deja incarcat. Exista discutii despre scoli de soferi care doresc sa integreze si cursurile de mecanica in pachetul de servicii insa pana la acel punct cea mai comoda si la indemana optiune sunt sectiunile online dedicate mecanicii auto la nivel de incepator de pe site-urile de specialitate.
Pe aceleasi site-uri pe care se completeaza teste auto drpciv pentru pregatirea partii teoretice a examenului, viitorii soferi se pot pregati si in ceea ce privesc cunostintele de mecanica. Astfel de pagini contin notiuni de baza, notiunile care sunt cele mai importante pentru buna functionare a masini si evitarea situatilor... mai mult
Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 18:20
Producatorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlau va investi peste 700.000 de euro in retehnologizarea proceselor de productie, modernizarea portofoliului de produse si orientarea activitatii catre clientul final, in al doilea semestru din acest an, potrivit unui comunicat al companiei.
"Avem trei obiective strategice pentru urmatorul an: retehnologizam procesele de productie si modernizam portofoliul de produse, orientam mai puternic activitatea catre clientul final cu ajutorul unei echipe de vanzari extinsa la nivel national, dar si a unei strategii de marketing - respectiv intentionam sa dezvoltam parteneriate cu producatori cu prezenta internationala", precizeaza Laura Serban, care a preluat la sfarsitul anului 2013 mandatul de CEO al Mecanica Ceahlau.
Potrivit companiei, modernizarea proceselor de lucru si a portofoliului de produse face parte din viziunea pe termen lung asupra potentialului de dezvoltare pe care il are Mecanica Ceahlau, companie activa intr-o industrie in care Romania are avantaj competitiv.
"Noul Consiliul de Administratie a sesizat importanta strategica a industriei de agrobusiness, iar in cadrul ei, a nevoii aproape cronice de innoire tehnologica a agriculturii. In acest context, ne-am asumat obiectivul transformarii multifunctionale si al repozitionarii Mecanica Ceahlau ca unul dintre cei mai importanti furnizori de masini si utilaje agricole. Am inceput acest proces in primul rand prin recrutarea unei echipe de top management... mai mult
Marti, 29 Iulie 2014, ora 16:50
Uzina Mecanica si sasiuri Dacia (UMCD) a fabricat doua milioane de cutii de viteze JH, in zece ani de la lansarea acestui produs, a anuntat marti compania, potrivit NewsIn."Luni, 10 octombrie 2011, la Uzina Mecanica si sasiuri Dacia (UMCD) a fost fabricata cutia de viteze JH cu numarul 2.000.000. Este o cutie de viteze de tip JH3*057 care va echipa un vehicul Logan fabricat in uzina Renault Pars din Iran", se arata in comunicat.Productia cutiilor de viteze JH a demarat acum zece ani. In prezent, pe linia de asamblare a cutiilor de viteze JH lucreaza 50 de operatori si se produc 20 referinte de cutii JH. Capacitatea liniei de instalare este de 860 cutii de viteze/echipa.Cutiile JH asamblate in UMCD sunt livrate catre Uzina Vehicule Dacia si uzinele Renault din Rusia, Maroc, Iran, India, Africa de Sud, Columbia.In cadrul UMCD este fabricata si cutia de viteze TL care echipeaza diverse modele Renault (Clio, Modus, Kangoo, Mégane, Scénic, Laguna), modele Nissan (Tiida, Sentra, Versa, Latio, Livia, Note, Qashqai) si Dacia Duster. Aceasta este o cutie manuala de ultima generatie si este prima cutie de viteze comuna a Aliantei Renault-Nissan. mai mult
Marti, 11 Octombrie 2011, ora 16:06