Care este diferenta intre asigurarea obligatorie RCA si asigurarea facultativa CASCO
Asigurarea RCA obligatorie, impusa de legislatia care reglementeaza dreptul la circulatie pe drumurile publice, te ajuta in cazul in care esti cel care provoaca un accident; cu ajutorul ei, daunele suferite de partea prejudiciata vor fi acoperite iar din punct de vedere financiar tu esti protejat complet.
Pe de alta parte, polita de asigurare CASCO acopera prejudiciile masinii tale, chiar daca te faci vinovat de accident. Asa ca daca faci eforturi financiare considerabile pentru achizitia unei masini mai scumpe, atunci o asigurare CASCO nu este doar utila, ci absolut necesara pentru a evita cheltuieli considerabile chiar si pentru evenimente aparent mici; este cea care nu iti va destabiliza bugetul familiei nici daca ai avariat masina chiar si pana la stadiul de “epava”.
Cum alegi asigurarea CASCO potrivita pentru masina ta
La o simpla cautare pe Google vei observa ca exista o multime de oferte CASCO, extrem de atractive care iti promit cel mai mic pret la cele mai mari avantaje. Totusi, fiind vorba despre o asigurare cu implicatii financiare consistente, noi iti recomandam sa te documentezi serios inainte de a-ti asigura masina. De unde poti incepe?
1. Evalueaza masina si nevoile tale
Pentru a evalua ce ai nevoie este important sa stii si ce poti avea. Iata asadar, ce acopera de obicei o asigurare CASCO:
Diverse avarii printre care: zgarieturi (DA in parcare, fie... mai mult
Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 12:30
Mirosurile sunt printre cele mai importante senzații de care avem parte. Acestea pot fi benefice, să ne aducă gânduri bune și pozitive sau pot fi neplăcute, în sensul că ne umplu cu energie negativă sau chiar ne dau dureri de cap ori de stomac.
Mașina ta este un spațiu închis, lipsit de cele mai multe ori de circulația aerului. Din acest motiv, dacă nu adaugi ceva care să impună un anumit miros plăcut, mașina ta va mirosi a stătut, a mochetă udă și chiar a mucegai, de la resturile de mâncare. Este absolut necesar să te preocupi pentru ca mașina ta să fie cât mai confortabilă, iar timpul pe care îl petreci la volan să fie cât mai plăcut. Printre cele mai utile accesorii auto trebuiesc menționate și odorizantele auto.
Alegerea parfumului pentru mașină poate fi o activitate destul de complicată. Uneori, mirosul poate fi obosit și iritant. Alteori, poate dura extrem de puțin. Ideal este să alegi un parfum plăcut, ușor, delicat și care să persiste, așa cum este și un odorizant profesional cu uleiuri esentiale pentru mașina. Iată care sunt cele mai importante sfaturi pentru alegerea parfumului auto:
1. Alege aroma
Trebuie să fie un miros care te reprezintă și care îți face plăcere. Parfumul din mașină se va impregna și pe haine, așa că te va urmări toată ziua, atât la muncă, dar și acasă.
2. Alege modelul
Există diferite tipuri de odorizante auto, cu diverse parfumuri. Deoarece fiecare model are... mai mult
Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 16:31
Atunci când achiziționăm o mașină nouă luăm în calcul mai multe aspecte de care ținem cont la alegerea finală. Ne interesează producătorul, suntem seduși de un model anume, de performanța motorului, de detaliile bordului.
Consola de bord care și-a îmbunătățit atât de mult calitățile, încât experiența în habitaclu s-a transformat într-una pur senzorială. Pe elementele acestea mizează și inginerii atunci când proiectează sistemul audio al mașinii.
De la clasicele casetofoane retro care se regăsesc în autovehiculele de colecție și până la sistemele audio de înaltă calitate și performanță, progresul științei și tehnicii este unul uriaș.
Sunetele au câștigat claritate, acuratețe, profunzime. Butoanele au fost înlocuite de simple atingeri. Roadtrip-urile se transformă în adevărate aventuri datorită unei experiențe acustice învăluitoare, de neegalat. Tu, mașina, drumul și piesa ta favorită.
Sunetul din mașină, expresia perfecțiunii
Inovația este cuvântul de ordine. Sistemele audio devin tot mai puternice, sunt operate cu ușurință cu ajutorul butoanelor de pe volan, prin ecranul tactil central sau prin control vocal.
Sunetele nu mai sunt percepute ca venind din boxe, ci din spațiul dintre ele. Specialiștii știu că reproducerea corectă și echilibrată a sunetelor este la fel de importantă ca și capacitatea sistemului audio de a oferi o dinamică cât mai realistă a acestora.
Boxele... mai mult
Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 15:44
Esti tentat sa apelezi la serviciul de inchiriere auto Bucuresti, dar inca nu esti convins? Afla din randurile de mai jos principalele motive pentru care aceasta alternativa la mijloacele de transport in comun este una excelenta, ce merita atentia ta!
Incepand de la faptul ca astfel poti pleca la drum la orice ora, indiferent unde ai nevoie sa ajungi si pana la confortul pe care ti-l ofera un autoturism individual – acestea sunt lucruri care trebuie sa cantareasca in luarea unei decizii! Iata mai multe informatii despre serviciul de inchiriere auto Bucuresti.
Inchiriere auto Bucuresti – ce masini ai la dispozitie?
Flota auto din care poti alege atunci cand vrei sa inchiriezi o masina este extrem de bogata. Fie ca iti doresti un autoturism sport, de teren, cu care sa pleci la drum sau o masina de oras, eleganta, toate iti stau la dispozitie. Indicat este ca inainte de a lua o decizie, sa verifici online toate optiunile si sa te indrepti catre varianta care se potriveste cel mai bine nevoilor tale! Mai mult, este bine sa stii ca poti alege dintre cele mai cunoscute brand-uri de pe piata: Volkswagen, BMW, Audi, Dacia sau Skoda.
Rezervarea, usor de realizat
In ceea ce priveste variantele de rezervare a unui autoturism, poti sa folosesti formularul online, numarul telefon al companiei de inchirieri sau adresa de e-mail a acesteia. In doar cateva minute, te poti asigura ca vei obtine masina preferata, fara sa fii nevoit sa te deplasezi fizic nicaieri. In acest... mai mult
Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 18:10
Motorul este elementul central al mașinii pe care o conduci zi de zi, iar performanța sa se bazează pe buna funcționare a fiecărei piese auto incluse în acest ansamblu complex. Unul dintre cele mai importante agregate din structura unui motor este turbina / turbosuflanta.
Aceasta are ca scop creșterea puterii motorului și reducerea cantității de combustibil de care mașina are nevoie, printr-un proces de utilizare energiei produse de gazele emise, prin recircularea acestora. Dacă turbina este avariată, pot apărea ulterior o mulțime de alte probleme tehnice la motor.
De aceea, este indicat să identifici din timp faptul că turbina (sau turbosuflanta, cum mai este denumită) poate avea unele probleme, ce necesită o evaluare punctuală și o abordare corectă în atelierul auto.
Simptome pe care le poate avea o turbină defectă
Atunci când o turbină se defectează, este esențial să știi ce “semnale de alarmă” îți transmite motorul, astfel încât să mergi din timp cu mașina la un service auto specializat, pentru rezolvarea unei astfel de probleme:
Martori de bord aprinși, asociați unor probleme apărute la nivelul motorului, ce ar putea avea o legătură directă cu defectarea turbosuflantei: presiunea scăzută, prezența uleiului pe furtunul de la turbo, supraîncălzirea turbinei.
Presupunând că ai o mașină ce nu dispune de martori în bord, pregătiți să se aprindă atunci când turbina întâmpină unele probleme,... mai mult
Marti, 28 Septembrie 2021, ora 17:50
Intr-o piata auto second-hand in crestere, atrasa si de contextul delicat in care se gaseste industria auto din cauza crizei semiconductorilor, sa cumperi o masina rulata bazandu-te doar pe analiza de suprafata, vizuala, este un risc la care iti supui atat bugetul, cat si siguranta propriei vieti si a celor dragi.
Chiar si cateva detalii omise din istoricul masinii pot echivala cu mii de euro cheltuiti pe reparatii. Sfatul specialistilor este sa te asiguri ca stii totul despre o masina inainte de a o cumpara.
"Cumparand o masina noua fara sa ii cunoasteti istoricul complet, riscati sa conduceti un vehicul nesigur. Asigurati-va ca viitoarea dvs. masina second-hand nu a fost implicata in accidente majore, in urma carora ea sa fi devenit un real pericol pentru dumneavoastra si cei dragi", este recomandarea celor de la CarVertical.
Numarul VIN (Vehicle Identification Number) numit curent NUMARUL DE SASIU, este o combinatie de caractere unica atribuita autovehicului de catre producator in vederea identificarii acestuia. Datorita standardului ISO 3779 - 1983 unde sunt precizate continutul si compunerea numarului de identificare al autovehiculului, poate fi creat un sistem standardizat de identificare al autovehiculelor unic pentru intreaga lume.
Iar in ziua de astazi exista mai multe site-uri care te ajuta sa verifici VIN si sa afli istoricul masinii care te intereseaza. Cele 17 caractere ale seriei de sasiu te ajuta sa afli automat totul despre masina dintr-un anunt... mai mult
Miercuri, 22 Septembrie 2021, ora 03:45
Organizarea este esentiala in viata de zi cu zi daca vrei sa ai parte de ordine si disciplina. Aceasta nu trebuie mentinuta doar in casa ci si in masina. Cu cat masina ta este mai organizata cu atat vei avea mai mult spatiu, o vei putea curata mai usor si va deveni mai confortabila.
Mentinerea masinii organizate nu trebuie sa fie dificila, consumatoare de timp sau costisitoare. Apeland la doar cateva trucuri simple, ieftine si la indemana oricui, masina ta va capata o noua viata.
Iata cateva trucuri la care poti apela cu incredere daca iti doresti o masina mai ordonata si mai curata:
Incepe prin a face curat in masina
Daca iti doresti o masina organizata si curata este important sa incepi prin a face curatenie in aceasta. Scoate tot ce ai depozitat in portbagaj si aspira foarte bine interiorul. Sorteaza apoi obiectele respective. Arunca tot ce nu iti mai trebuie si sterge de praf restul obiectelor. Pe cele ramase imparte-le in doua categorii: obiecte de care ai nevoie in masina si obiecte pe care le poti duce in casa.
Procedeaza la fel si cu interiorul masinii. Nu uita sa verifici buzunarele de la scaunele auto si sa cureti si torpedoul.
Dupa ce ai facut curat in masina, in functie de nevoi, decide ce tipuri de organizatoare auto ai nevoie.
Organizator auto pentru torpedou
De regula, in torpedou depozitezi actele masinii, pixuri si carnetele pentru eventuale notite. Tot aici mai poti gasi reviste, ochelari de soare, dezinfectantul de maini, etc.... mai mult
Vineri, 27 August 2021, ora 16:50
Pe piaţa din România sunt cunoscute, în acest moment, trei tipuri de automobile ecologice. Cele electrice (EV, Electric Vehicle), hybrid și plug-in hybrid (PHEV). Există și cateva modele care folosesc hidrogenul pe post de combustibil, dar deocamdată acestea reprezintă o super-nişă iar unii specialisti în materie sunt de părere că hidrogenul nu va reprezenta niciodată viitorul mașinilor electrice.
Dacă noţiunea de automobile complet electrice este clară, acestea fiind propulsate tot timpul de motoare electrice, care primesc energia exclusiv de la baterii, confuzia majoră si descurajantă apare între hibride.
Un hibrid este un vehicul cu două sau mai multe motorizări utilizate pentru propulsie, separat sau împreună, de la un motor electric și de la un motor cu ardere internă. Cele două unități lucrează împreună pentru a propulsa mașina. Motorul tradițional generează electricitate pentru bateria care alimentează motorul electric.
În această categorie intră automobilele Micro-hybrid, care dispun de un sistem "Start-Stop". Acest sitem oferă posibilitatea de a opri motorul în momentul în care se staționează la un semafor sau în aglomerație. “Se estimează ca aproximativ 35% din timp, aflându-se în astfel de situații, motorul funcționează inutil. Sistemul Stop-Start oprește automat motorul atunci când automobilul se oprește și îl repornește imediat după ce șoferul ridică piciorul de pe frână sau calcă... mai mult
Vineri, 20 August 2021, ora 03:45
Prețul unei mașini noi te-a înspăimântat, însă chiar ai nevoie să schimbi vehiculul și nu ai de ales. Mai cauți. Varianta unei mașini second-hand, mai putin rulată, parcă te mai liniștește, chiar dacă și în acest caz prețurile sunt deloc de neglijat.
Ziare.com iti explică în cadrul rubricii Banii tăi ce opțiuni ai în situația dată si cum ar fi indicat să procedezi.
Ceea ce poate nu știai este ca un credit auto poate fi acordat și pentru o mașină second hand, în schimb, oferta este mai bogata în cazul în care optezi pentru leasing. Mai mult, s-ar putea ca soluția cea mai potrivită pentru tine ar fi să accesezi un credit de nevoi personale.
De aceea, este indicat sa te informezi foarte bine despre soluțiile pe care le ai la dispozitie și apoi sa iei cea mai bună decizie!
În cazul creditelor, avantajul față de leasing este că tu ești proprietarul mașinii. În rest, lucrurile sunt cele pe care sigur le cunoști, adică plătești o rată lunară iar banca poate să intre în posesia mașinii dacă nu plătești.
În cazul leasingului („concesionare”), tu nu ești proprietarul mașinii pe care o plătești lună de lună, ai doar dreptul să folosești autiovehiculul, deoarece compania care ți-a acordat leasingul ți l-a transferat printr-un act oficial. La finalul perioadei agreate prin contract poți să cumperi mașina, plătind diferența până la achitarea totală a vehiculului, poți să prelungești... mai mult
Luni, 16 August 2021, ora 08:30