Lantul hotelier Marriott a fost din nou tinta unui atac cibernetic, iar de aceasta data hackerii au reusit sa obtina accesul la datele personale ale clientilor din intreaga lume. Pana la 5,2 milioane de persoane ar putea fi afectate.
Marriott International, cel mai mare lant hotelier din lume, a precizat totusi ca nu exista pana acum informatii ca ar fi fost furate date bancare sau date din cartile de identitate ale oaspetilor.
Atacatorii au accesat informatii cum ar fi de sexul, datele de nastere, numerele de telefon, adresele de e-mail si adresele fizice, locurile de munca si limbile vorbite de cei cazati, a informat compania.
Bresa de securitate a inceput la jumatatea lunii ianuarie si a fost descoperita si blocata la sfarsitul lunii februarie, anul acesta. Compania crede ca atacatorii au folosit datele de acces in sistem ale unor angajati dintr-un hotel in franciza.
Marriott anunta ca ia legatura cu persoanele afectate si a infiintat un call center si un site dedicat, www.mysupport.marriott.com, unde pot fi gasite informatii suplimentare.
Afla daca si datele tale au fost expuse in acest atac, AICI.
Lantul hotelier Marriott International a mai fost tinta unei lovituri cibernetice de proportii, una din cele mai mari din istorie, cand au fost expuse datele a 500 de milioane de persoane.
S-a aflat de atac abia in septembrie 2018, insa anchetatorii au descoperit ca primele atacuri au inceput inca din 2014. ...citeste mai departe despre "Te-ai cazat la... mai mult
Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 16:30
Grupul american Marriott International, cel mai mare lant hotelier din lume, a anuntat miercuri ca va elimina toate sticlutele de plastic care contin sampon, balsam si gel de dus din camerele sale de hotel, pana in luna decembrie 2020, urmand a fi inlocuite cu recipiente mai mari si dispersoare fixate pe perete, transmite AP.
Marriott are peste 7.000 de hoteluri in 131 de tari sub 30 de branduri, care variaza de la SpringHill Suites si Residence Inn pana la Sheraton si Ritz-Carlton. Potrivit grupului hotelier, aceasta decizie va duce la eliminarea unui numar de aproape 500 de milioane de sticlute de plastic in fiecare an, adica aproximativ 770.000 de kilograme de plastic.
Directorul general Arne Sorenson a spus ca Marriott incearca de mai multi ani sa scape de sticlutele de plastic. Potrivit acestuia, problema este ca aceste sticlute sunt dificil de reciclat din cauza timpului necesar pentru curatarea lor. De asemenea, a fost nevoie de multa munca pentru conceperea unor rezervoare mai mari si a-i convinge pe furnizori sa se alature acestei initiative. Hotelurile de top, in special, trebuie sa aiba recipiente care au un aspect luxos.
"Exista foarte multe aspecte tehnice care trebuie rezolvate in mod adecvat", a spus Arne Sorenson.
Rivalii Marriott trec printr-un proces similar. Hyatt Hotels a anuntat ca a inceput sa testeze introducerea de dispersoare in unele hoteluri. De asemenea, grupul IHG, care detine marcile de hoteluri Holiday Inn, Kimpton si altele, va... mai mult
Miercuri, 28 August 2019, ora 16:55
Lantul hotelier Marriott International Inc. a anuntat luni ca in urmatorii trei ani intentioneaza sa deschida peste 1.700 de hoteluri la nivel mondial, sa isi recompenseze actionarii cu 11 miliarde de dolari si sa ajunga la un profit de 8,50 dolari pe actiune, transmite Reuters.
Cu ocazia unei intalniri cu investitorii, Marriott a informat ca pana in 2021 va adauga la portofoliul sau intre 275.000 si 295.000 de camere de hotel, ceea ce ii va permite sa isi sporeasca veniturile cu 400 milioane de dolari in 2021.
De asemenea, compania a prognozat un profit net cuprins intre 7,65 si 8,50 dolari pe actiune in anul 2021, peste estimarile analistilor.
Tot in urmatorii trei ani, Marriott intentioneaza sa plateasca dividende cuprinse intre 1,9 si 2 miliarde de dolari si sa rascumpere actiuni cu o valoare cuprinsa intre 7,6 si 9 miliarde de dolari.
Acest plan pentru urmatorii trei ani vine dupa ce luna trecuta Marriott a publicat rezultate pentru 2018 sub estimarile analistilor, compania dand vina pe cererea slaba inregistrata in America de Nord, principala sa piata.
Tot in 2018, Marriott a fost victima unui atac informatic care a vizat informatiile a circa 500 de milioane de clienti.
Directorul general de la Marriott, Arne Sorenson si-a cerut scuze pentru acest atac in fata Senatului SUA si a promis sa protejeze mai bine compania impotriva viitoarelor atacuri.
Grupul Marriott are un portofoliu compus din peste 20 de marci de hoteluri printre care Courtyard,... mai mult
Luni, 18 Martie 2019, ora 16:37
O baza de date a rezervarilor de la hotelurile Starwood - subsidiara a lantului hotelier Marriott - a fost atacata de hackeri. Atacul cibernetic care ar putea afecta pana la 500 de milioane de persoane, ale caror date personale au fost accesate ilegal.
Informatiile personale accesate de hackeri le apartineau, de fapt, celor care si-au rezervat camere la proprietatile Starwood ale lantului hotelier Marriott. Hackerii au cautat sa obtina informatii referitoare la cardurile de credit ale oamenilor. Aceste informatii ar putea fi folosite pentru a le fura banii clientilor lantului hotelier.
In teorie, simpla accesare a bazelor de date n-ar trebui sa fie o porblema, din cauza ca informatiile erau codate. Problema este ca atacatorii ar fi putut fura si codurile necesare pentru a decripta datele si a le citi, a informat Marriott.
"Regretam ca acest incident a avut loc. Nu le-am oferit oaspetilor ce meritau si ne-am dezamagit pe noi insine. Facem tot ce putem pentru a ne sustine oaspetii si folosim aceasta lectie pentru a face lucrurile mai bine in viitor.
Astazi, Marriott isi reafirma angajamentul fata de oaspetii nostri din intreaga lume. Lucram din greu pentru a ne asigura ca oaspetii nostri au raspunsuri la intrebarile privind informatiile lor personale, avand un website dedicat si o linie unde pot suna. Vom continua sa sustinem eforturile autoritatilor si sa lucram cu expertii in securitate pentru a ne imbunatati. In final, alocam resursele necesare pentru a... mai mult
Vineri, 30 Noiembrie 2018, ora 17:58
Politistii fac perchezitii joi dimineata la hotelul Marriot din Capitala, intr-un dosar cu prejudiciu de 7,5 milioane de lei.
Doi austrieci din conducerea hotelului au fost ridicati si dusi la audieri. Sunt acuzati de evaziune fiscala si fals in declaratii.
Potrivit anchetatorilor, in acte hotelul era trecut ca fiind inca in constructie, pentru ca legislatia prevede ca nu se plateste impozit pe profit pentru afacerile unde lucrarile ...citeste mai departe despre "Perchezitii la hotelul Marriott din Bucuresti: Doi austrieci din conducere au fost saltati de politie" pe Ziare.com mai mult
Joi, 07 Iulie 2016, ora 10:17
Compania Marriott International a anuntat luni ca a decis sa achizitioneze Starwood Hotels & Resorts. Achizitia in valoare de 12,2 miliarde de dolari va duce la crearea celei mai mari companii hoteliere a lumii.
Compania astfel creata va avea sediul in Bethesda si va avea in proprietate sau franciza 5.500 de proprietati. Va fi singura companie care detine peste un milion de camere de hotel, ...citeste mai departe despre "Marriott creeaza cea mai mare companie de hoteluri a lumii" pe Ziare.com mai mult
Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 09:25
Bank of Cyprus vinde catre Strabag, pentru 95 de milioane euro, expunerea catre Societatea Companiilor Hoteliere Grand, care detine Hotelului Marriott, reprezentand 35% din actiunile firmei, o facilitate de credit si un imprumut subordonat, a anuntat, miercuri banca cipriota.
Strabag detine pachetul majoritar de actiuni al Societatii Companiilor Hoteliere Grand, respectiv 64,702% din capital, si are o prezenta semnificativa pe piata constructiilor din Romania. Dupa finalizarea tranzactiei, Strabag va prelua integral compania care detine Hotelul Marriott, potrivit Mediafax
Activele pe care le vinde Bank of Cyprus includ o linie de credit acordata de filiala din Romania a bancii cipriote proprietarului Marriott, Societatea Companiilor Hoteliere Grand, 1,47 milioane de actiuni emise de societate, reprezentand 35,3% din capitalul social, precum si un acord de imprumut subordonat intre un afiliat al bancii si Societatea Companiilor Hoteliere Grand.
Cea mai mare expunere a sucursalei Bank of Cyprus din Romania este un credit de 110 milioane euro acordat Societatii Companiilor Hoteliere Grand, care se pare ca face parte din aceasta tranzactie, desi comunicatul nu precizeaza despre ce imprumuturi este vorba. Desi valoarea ridicata a tranzactiei sugereaza ca include si creditul mentionat, ramane neclara valoarea principalului de rambursat. Creditul a fost prelungit in 2012 pe o perioada de 5 ani.
Hotelul Marriott a fost evaluat in 2006 la 150 de milioane de euro, dar si... mai mult
Miercuri, 20 August 2014, ora 14:35
Niciun investitor nu a cumparat caietul de sarcini pentru a putea participa la licitatia de luni in care urma sa fie scos la vanzare pachetul de 35% detinut de ONT Carpati la hotelul Marriott din Bucuresti, licitatia urmand sa se reia miercuri.
"Nu a fost cumparat caietul de sarcini pentru licitatia de astazi. Va urma o alta licitatie miercuri, la ora 15:30, iar daca nici atunci nu se va vinde, va mai fi inca o licitatie vineri", au declarat agentiei Mediafax reprezentantii VF Insolventa SPRL, lichidatorul judiciar al ONT Carpati.
O treime din hotelul de cinci stele Marriott, din Bucuresti, a fost scoasa la licitatie, luni, de lichidatorul judiciar al ONT Carpati, companie aflata in faliment. Din vanzarea participatiei de 35% pe care o detine la hotelul din Capitala spera sa obtina mai mult de 22 de milioane de euro.
ONT Carpati este una dintre cele mai cunoscute investitii neprofitabile, facute de Bank of Cyprus, institutie bancara cu o importanta expunere pe sectorul imobiliar, constructii si hotelier, in conditiile in care aproape 60% din totalul portofoliului de credite au fost acordate in acest scop. Banca a inregistrat o pierdere neta de 6,6 milioane de euro, anul trecut, si acum incearca recuperarea datoriilor.
ONT Carpati vinde si hotelul New Montana din Sinaia
ONT Carpati detine 35% din hotelul de cinci stele JW Marriott din Bucuresti, precum si o creanta istorica de 25 milioane de dolari, pe care le-a scos la licitatie luni. Pe langa participatia... mai mult
Luni, 10 Iunie 2013, ora 12:05
Igael Porecki, directorul general al JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sustine ca firmele au renuntat la training-uri si reuniuni de afaceri, pe fondul crizei economice, masura lovind puternic in piata hotelurilor de lux.
Pentru ca bugetele de evenimente au fost reduse, companiile se orienteaza catre solutii mai putin costisitoare, precum 'webinariile'. Iar atunci cand deplasarile sunt necesare, oamenii de afaceri reduc numarul de zile de sedere, a declarat Porecki, pentru Business24.
Igael Porecki, JW Marriott: Familia mea isi are radacinile in Bucovina, cunosc obiceiurile de Martisor
"Inca de la sfarsitul anului 2008, cand criza a inceput in SUA si Europa, am observat o reducere a solicitarilor, intrucat multe companii au apelat la "webinarii" si intalniri online, in detrimentul intalnirilor in locatii fizice. Tot mai multi clienti au ales sa isi reduca sederea de la doua-trei nopti la una, maximum doua nopti", explica directorul Marriott.
Cei mai grei ani au fost 2009 si 2010, insa criza afecteaza in continuare hotelurile de lux, deoarece evenimentele reprezinta o sursa importanta de venit, remarca Igael Porecki.
"Dupa cei doi ani in care am intalnit multe provocari, 2009 si 2010, in 2011 si 2012 am inceput sa resimtim o tendinta pozitiva, dar si cateva semnale de revenire in 2013. Am reusit sa ne sporim veniturile cu un procent modest. Nu se apropie de cresterea din 2005-2007, insa a existat, totusi, o crestere", spune seful Marriott.
In luna... mai mult
Luni, 04 Martie 2013, ora 15:36