Nu e usor sa faci marketing de calitate pe Facebook. Dincolo de a crea reclame persuasive care sa atraga clientii, trebuie sa faci asta in mod constant. Te-ai gandit vreodata ce bine ar fi sa creezi iar si iar continut calitativ care sa treaca testul timpului cu succes?
Din fericire, acest lucru nu este imposibil, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre practica atemporala in marketing (evergreen) si despre promovare facebook cu strategii evergreen.
Marketingul "evergreen" - ce inseamna?
In marketing, conceptul de "evergreen" face referire la un continut mereu proaspat si nou. Desi unele piese de continut pot avea o vechime considerabila (cum ar fi continutul postat in urma cu mai multe luni sau mai multi ani), anumite tipuri de continut, cum ar fi testimonialele si tutorialele, pot ramane permanent relevante si oarecum "noi" fara sa se schimbe prea mult de-a lungul anilor.
Acest tip de continut este usor de creat si poate deveni un pilon fundamental pentru site-ul si si chiar pentru anunturile de promovare facebook.
Tutoriale
Este suficient sa ne uitam la popularitatea tutorialelor de pe YouTube ca sa intelegem ce impact fabulos au aceste forme de continut. Cel mai probabil, in prezent exista cate un tutorial pentru orice - de la cum sa-ti repari singur masina, pana la cum sa te machiezi si cum sa desenezi simplu.
Din fericire, cu putina creativitate, astfel de tutoriale video sau postari cu sfaturi practice pot fi folosite cu mare succes in... mai mult
Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 16:44
Crystal Dental Clinic creste nivelul stomatologiei de peste 17 ani, e una dintre cele mai dinamice clinici dentare din Bucuresti, 10 cabinete dotate cu echipamente stomatologice "state of art", o echipa de peste 20 de specialisti si o dorinta constanta de a face performanta.
Provocarea 2017
Construirea unui mix de marketing online integrat, pentru generarea de programari in clinica si pentru amplificarea brand awareness-ului.
Am pornit
In Martie 2017 in urma unui audit, implementand strategia de marketing digital. Preluasem atunci un site cu 2000 de vizitatori, iar in Aprilie, dupa ce activasem canalul Search Engine Marketing, dublasem traficul si implicit cererile de programari online.
A urmat apoi
Extinderea colaborarii, integrand solutia Craft Email Marketing in procesele de comunicare ale clinicii. In Iunie preluam comunicarea in retele sociale, mixand planurile lunare editoriale cu bugetul de advertising, accelerand cresterea programarilor si a awareness-ului online.
Promisiunea brand-ului
A fost sustinuta prin content marketing, publicand constant clipuri video si articole educationale in domeniul stomatologic, campanii de blogeri pentru vizibilitatea marita in sfera influencerilor si in motoarele de cautare.
Apoi am inceput constructia unui model de performance marketing, cu o echipa implicata in toate activitatile de marketing, optimizand constant comunicarea online si campaniile gestionate.
In iulie 2017
Eram deja o echipa... mai mult
Marti, 23 Ianuarie 2018, ora 11:45
Majoritatea oamenilor supraestimeaza ce pot face intr-un an si subestimeaza ce pot face in 10 ani, spunea Bill Gates.
Multi antreprenori ar putea sa-l contrazica pe cel mai bogat om din America, mai ales atunci cand folosesc toate cele 365 de zile din an pentru a-si atinge scopul si a-si duce afacerea pe culmile succesului.
2016 ar putea fi un an de succes pentru business-ul tau. Da, intr-adevar, este posibil, daca iti stabilesti o strategie de marketing potrivita si o aplici corect.
Iata 5 tendinte in e-commerce, prezentate de iAgency, pe care trebuie sa le ai in vedere in conceperea strategiei de marketing pentru anul viitor, daca iti doresti ca brandul tau sa se dezvolte in 2016:
Optimizeaza-ti site-ul
Orice business, indiferent de cat de mic este, are nevoie de un site. Acesta trebuie sa contina informatiile de care clientii au nevoie, fie ca vorbim de fotografii, articole sau videoclipuri.
Odata ce ai creat un site, este esential ca acesta sa fie gasit de motoarele de cautare. 89% din consumatori folosesc motoarele de cautare pentru a se informa despre un produs, serviciu sau brand, inainte de a lua o decizie.
Pentru a profita de acest lucru, trebuie sa te asiguri ca site-ul tau este optimizat pentru motoarele de cautare (SEO).
Grija mare la varianta de mobil!
Aproape oricine are un smartphone in zilele noastre. In 2016, utilizatorii vor cauta produse si servicii mai mult de pe dispozitivele mobile, decat de pe desktop.
Din acest motiv... mai mult
Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 14:45
Desi tehnologia si instrumentele de marketing se schimba intr-un ritm alert, brand-urile intampina intr-o oarecare masura aceleasi provocari.
Daca ar fi sa rezumam cele mai importante trei provocari pe care majoritatea partenerilor nostri spun ca le au, acestea ar fi: cum sa ajunga la clienti noi (deci la noi segmente de piata), cum sa fidelizeze clienti existenti si cum sa se diferentieze pe piata.
In acelasi timp, provocarea specialistilor in marketing ramane sa se adapteze rapid la noile tehnologii si instrumente pentru a le putea integra in mod eficient in cadrul strategiei, pentru a atinge obiectivele stabilite.
De ce YouTube?
YouTube este una dintre aceste tehnologii. Chiar daca are mai multa "istorie" in spate ca instrument de online marketing, versiunea locala YouTube Romania a fost lansata in anul 2013, iar odata cu ea a fost pusa la dispozitia advertiserilor din tara si platforma de publicitate.
De atunci, pe plan local, YouTube se transforma treptat in "noul TV" sau poate in "TV-ul alternativ".
Statisticile arata ca este al doilea motor de cautare din lume ca popularitate dupa Google, iar numarul total de utilizatori din Romania depaseste 6 milioane. Cel mai popular canal romanesc de YouTube are 1,4 milioane abonati, iar cel mai popular vlogger are peste 700.000 de subscribers.
Spre deosebire de televiziunea clasica, datele oferite de cercetarile Google (Consumer Barometer) arata ca 56% din romani prefera sa nu mai faca nimic altceva in timp... mai mult
Marti, 30 Iunie 2015, ora 10:00
Networkingul este extrem de important, indiferent de dimensiunea businessului tau, pentru ca iti aduce recomandari, know-how si "energie antreprenoriala". O spune chiar Marius Lazarescu, antreprenor, speaker si consultant in marketing online.
El a pus bazele propriei agentii de marketing online in 2005, alegand numele Today's si strategia de business multumita numeroaselor cunostinte intalnite cu ajutorul networking-ului. Rezultatul este cat se poate de vizibil: estimeaza o cifra de afaceri de 500.000 de euro pentru 2014.
"Trebuie spus ca intre o intalnire de networking si contract trebuie sa tii cont de o etapa care este de cele mai multe ori neglijata (...): follow-up-ul - daca nu reiei legatura cu cei cu care ai discutat la networking in urmatoarele 48 de ore, intre 30 si 50% dintre ei vor uita de tine", explica antreprenorul.
Marius Lazarescu vorbeste intr-un interviu acordat Business24 despre noile tendinte in materie de marketing online dar si despre beneficiile si conditiile necesare apartenentei la o organizatie de networking, sau despre cum poti face networking "pe plaja, pe partia de schi sau chiar la sauna".
Chiar si iahtingul este ocazia perfecta pentru networking de calitate, spune fondatorul Today's.
Cum ati defini conceptul de "Marketing online in 2014"? Ce tendinte observati pe acest segment?
In opinia mea tendintele se incadreaza intr-o evolutie mai degraba decat intr-o "revolutie":
In primul rand, advertisingul pe dispozitivele mobile... mai mult
Sambata, 21 Iunie 2014, ora 00:00
Fie ca scriu mesaje scurte pe Twitter, posteaza informatii pe Facebook, trimit mai departe video-uri pe YouTube sau comenteaza pe bloguri, clientii unei afaceri se angajeaza zilnic in conversatii si impartasesc informatii, care se pot dovedi esentiale pentru succesul afacerii. Daca nu faci parte din aceasta conversatie, vei rata o ocazie de a-ti extinde baza de clienti, simplu si fara costuri.
Diferenta dintre marketing pe retelele sociale si e-mail marketing
Retelele sociale functioneaza ca un forum: oricine are o parere, o informatie sau un link de impartasit poate sa se alature conversatiei.
Partea mai putin buna este ca informatiile sunt perisabile iar aici apare diferenta intre retelele sociale si comunicarea prin e-mail.
Post-urile de pe retelele sociale dispar treptat, fiind mereu inlocuite de alte post-uri, mai recente iar tweet-ul de dimineata ar putea fi ratat de clientii care se logheaza dupa amiaza.
Folosind e-mailul, contactul cu utilizatorii devine mai apropiat.
Sfaturi pentru un mix de marketing online de succes
Fii acolo unde se afla clientii tai. Fiecare persoana are preferinta ei in ceea ce priveste obtinerea si schimbul de informatii.
Unii utilizatori prefera platforma de microblogging Twitter, altii stau cel mai mult timp pe Facebook, iar altii isi construiesc reteaua profesionala pe LinkedIn.
Scopul tau trebuie sa fie prezenta pe toate cele mai importante retele sociale, pentru a intra in contact cu cat mai multi potentiali clienti.
Foloseste-te... mai mult
Joi, 27 Mai 2010, ora 13:57